מה צריך בשביל כוס קפוצ'ינו? המלצה למכונה ראשונה וציוד נוסף

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
zx12r פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 24
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,
לאחר כשנתיים עם מכונת נספרסו לטיסימה, אני לא מרוצה מטעם הקפה, ובטח שלא מאיכות ההקצפה של המכונה וברצוני לעבור למכונה "מקצועית" יותר.
למה במרכאות? כי אני לא בדיוק יודע כמה מקצועית אני רוצה שתהיה המכונה, כמכונה ראשונה שלי בתחום.

אם ככה - השאלה היא מה אני צריך כדי "להקים" את עמדת הקפה שלי? מכונה (איזו?), מטחנה (איזו? האם ניתן לדלג על רכישת מטחנה ולרכוש קפה טחון במקום?), קנקנים וכו זה ברור.
לא הגדרתי כרגע תקציב ספציפי, אני הייתי רוצה לסגור את זה נניח באיזור ה 3000 ש"ח אבל אם תגידו שזה מחיר שלא ניתן להתכנס אליו, אולי אחליט להגדיל את הסכום או לרדת מהרעיון. (לא מעוניין ביד2 בשלב זה).

לאחר בדיקה ראשונית ראיתי שגאג'יה קלאסיק והסילביה הן בדרך כלל מה שמציעים בלבל הזה (או אסקאסו, שפחות התחברתי אליה). את הקלאסיק יש אפשרות להזמין מאמזון במחיר של 1400 ש"ח בערך, מה שהורג את התחרות שלה מול הסילביה.

אשמח לקבל דעות/המלצות כלליות לסיטואציה, כמו גם דעות ספציפיות יותר לגבי הגאג'יה קלאסיק, מה אני צריך לקנות בנוסף למכונה עצמה אם אכן אלך עליה?
עיקר השימוש יהיה להכנת קפוצ'ינו, כך שיש חשיבות גם למקציף, לזמן ההקצפה, למעבר בין הכנת הקפה להקצפת החלב (הבנתי שיש עניין של ויסות טמפרטורה/דוד יחיד או כפול וכו', אבל ממש על קצה המזלג ברמת המושגים ואין לי הבנה לעומק בעניין).

יצא ארוך מדי - בקיצור אני מחפש המלצות להכנס לעולם הקפה, רוצה קפוצ'ינו איכותי, במחיר כניסה ומעוניין לדעת מה נחוץ מלבד המכונה עצמה?

תודה רבה.
נערך לאחרונה על ידי zx12r ב 26/05/2015 14:32, נערך פעם 1 בסך הכל.

Chura
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4777
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

Re: מה צריך בשביל כוס קפוצ'ינו? המלצה למכונה ראשונה וציוד נוסף (גאיגה קלאסיק?)

שליחה #2 

zx12r כתב: אם ככה - השאלה היא מה אני צריך כדי "להקים" את עמדת הקפה שלי? מכונה (איזו?), מטחנה (איזו? האם ניתן לדלג על רכישת מטחנה ולרכוש קפה טחון במקום?), קנקנים וכו זה ברור.
...
·

ברוך הבא.
המטחנה חשובה פי כמה מהמכונה, קפה טרי, טחון טוב ואחיד, הוא הבסיס לכוס מוצלחת.
אתה חייב להכניס מטחנה בתקציב הזה, כך שב3000 שח אתה מכניסה בכיף k3+Gaggia Classic.
את המכונה אפשר לשדרג בהמשך. את המטחנה לא צריך בשלב הזה אלא רק בהמשך.

LQDForce
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 776
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 83 פעמים

שליחה #3 

לא מסכים לגבי גאג'יה, אם הוא שותה קפוצ'ינו אז שיגדיל את התקציב ו\או יתפשר על מטחנה.
מציע בכל זאת לשקול יד שניה, אוסקר, בזרה למשל. מכונת מחליף חום.

אפשר להסתדר עם מטחנה מינימלית, אבל עם מכונה בסיסית כמו גאג'יה יהיה קשה להוציא קפוצ'ינו ראוי לטעמי.

zx12r פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

תודה על התגובות...
אני באמת חושש שמכונות דוד יחיד לא ממש מתאימות לי לאופי השימוש...זה די מבאס להקציף חלב, לחכות שהמכונה תתקרר (והחלב גם יתקרר) ורק אז להכין...
איזה מכונות נמצאות "רמה אחת מעל" שמאפשרות הקצפה ומיצוי הקפה בו זמנית?

ראיתי את הרוקט צ'ליני בחנות והיא מדהימה...אבל קצת יקרה מדי ככל הנראה אז אני מתבלט אם ללכת על זה...זה קצת מעל התכנון.
אין משהו בין לבין? (ואני יודע מראש שאני הולך להיות מאוד שיפוטי כי היא באמת נראית מדהימה, והנירוסטה...לא בטוח תאפשר לי לבחור מכונה פלסטיקית כלשהי)

zx12r פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

אולי בזרה כלשהי?
איזה מהדגמים כבר מגיע עם דוד כפול שמאפשר הקצפה והכנת אספרסו במקביל?

Ben_p
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 781
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 43 פעמים

שליחה #6 

zx12r כתב:תודה על התגובות...
אני באמת חושש שמכונות דוד יחיד לא ממש מתאימות לי לאופי השימוש...זה די מבאס להקציף חלב, לחכות שהמכונה תתקרר (והחלב גם יתקרר) ורק אז להכין...
איזה מכונות נמצאות "רמה אחת מעל" שמאפשרות הקצפה ומיצוי הקפה בו זמנית?

ראיתי את הרוקט צ'ליני בחנות והיא מדהימה...אבל קצת יקרה מדי ככל הנראה אז אני מתבלט אם ללכת על זה...זה קצת מעל התכנון.
אין משהו בין לבין? (ואני יודע מראש שאני הולך להיות מאוד שיפוטי כי היא באמת נראית מדהימה, והנירוסטה...לא בטוח תאפשר לי לבחור מכונה פלסטיקית כלשהי)
...
·ידידי היקר , אולי כידאי שתחשוב שנית על נושא היד שניה , יש בלוח יש שניה רוקט צליני במחיר מצויין , רוב חברי הפורום יודעים איך לשמור ולתחזק את המכונות שלהם בכדי שיפעלו שנים רבות , אל תפחד לרכוש מכונה כזאת מיד שניה בכדי למקסם את התקציב

zx12r פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

Ben_p כתב:
...
...
·ידידי היקר , אולי כידאי שתחשוב שנית על נושא היד שניה , יש בלוח יש שניה רוקט צליני במחיר מצויין , רוב חברי הפורום יודעים איך לשמור ולתחזק את המכונות שלהם בכדי שיפעלו שנים רבות , אל תפחד לרכוש מכונה כזאת מיד שניה בכדי למקסם את התקציב
...
תודה,
אני אבדוק ואחשוב על זה.

עריכה: לאחר בדיקה מדובר במכונה בת 5....נראה לי כמו משהו שהייתי מוכן לשלם עליו הרבה פחות ממה שהמוכר יהיה מעוניין לקבל עבורה.

urich
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 401
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #8 

zx12r כתב:
...
...
עריכה: לאחר בדיקה מדובר במכונה בת 5....נראה לי כמו משהו שהייתי מוכן לשלם עליו הרבה פחות ממה שהמוכר יהיה מעוניין לקבל עבורה.
...
·"זה לא הגיל זה התרגיל" :wink:

אני אישית משתמש במכונת מנוף שיוצרה אי שם בשנות ה60 (ונהנה ממנה מכל רגע גם כיוצא לי קפה מעפן). במכונות קפה אין כל כך הרבה חידושים, קח לדוגמא ראש E61 שעדיין משמש במכונות חדשות ונחשב לאחד הטובים ביותר.

במכונות טובות ניתן לתקן את מרבית התקלות ולמצוא חלקים גם אחרי עשרות שנים בעוד במכונות זולות הרבה תיקונים לא כדאי לבצע בגלל העלות היקרה יחסית לשווי המכונה,

אם המכונה מתוחזקת כראוי הייתי שוקל ושווה לתת מבט- בנוגע למחיר אני הייתי אומר קח את המחיר של המכונה או מקבילה חדשה (בהזמנה מח"ל לצורך העניין) ומורד בערך 30% בהתאם למצב המכונה וגמישות המוכר.

Ben_p
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 781
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 43 פעמים

שליחה #9 

zx12r כתב:
...
...
תודה,
אני אבדוק ואחשוב על זה.

...
·

בתור בעל רוקט צליני בעצמי , המחיר הוא לא טוב אלא מצויין , הרבה פחות ממה שאני שילמתי על שלי.
כמו שאמר חברינו למעלה , יש בשוק מכונות מדהימות שפועלות עשרות שנים.. אין מה להתרגש מהגיל .

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”