Cubox vs raspberry

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
crmadrid פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 17
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום. כמו רבים גם אני רוצה להעיף את הממיר של הוא. אני כבר כמה ימים חופר ברשת ורציתי להזמין minix x8 עד שהגעתי לאתר כאן והשתנתה דעתי ועכשיו אני רואה שכדאי לי ללכת על cubox או raspberry, אך יש לי כמה שאלות על דברים שלא מובנים לי.
אני רואה שהרבה מתלהבים מה raspberry 2 ואני לא מצליח להבין למה. הוא נראה מוזר, בלי קופסה וכו. ונגיד שהזמנתי לו קופסה וכל האביזרים הנלווים... הוא יותר טוב מה cubox? ובנוגע ל cubox, להזמין את 4 או שה 2 יספיק? סרטים באיכות 1080 ירוצו חלק? אני מפחד שיהיו תקיעות ובעיות. בנוגע למערכת הפעלה, אני מכיר רק את Windows ואנדרואיד, האם בשאר, נגיד ב opened יש דפדפן?

תודה רבה!

keystone
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1023
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 43 פעמים

שליחה #2 

את זה קראת?

crmadrid פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

לא, אבל עכשיו אחרי שקראתי אני שוב שוקל לקנות את המכשיר minix בגלל שאין דפדפן בכל cubox

keystone
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1023
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 43 פעמים

שליחה #4 

אחרי שקראת, אני מניח שהבסיס שלך טוב יותר לקבל החלטה.

בסופו של דבר, הכל מתחיל מהגדרת הצרכים שלך.
מה סוגי התכנים שאתה צורך?
מקורות? (nas/streaming)

shkop
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 572
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #5 

היה לי מיניקס X8-H (כרגע בהחלפה אצל הספק כי יציאת הוידאו לא תפקדה כמו שצריך), יש לי RP2 ויצא לי להתנסות עם קיובוקס 4 פרו.
דבר ראשון, הנחיצות של דפדפן כשאתה עובד עם קודי על תוספיו נמוכה מאוד ולדעתי, לרוב המשתמשים אין כלל צורך. כמעט כל התכנים נצרכים דרך תוספים.
אני מצאתי את קיומה של מערכת ההפעלה בתווך כמו במיניקס מאוד מיותרת. למרות טענות כאן בפורום XBMC (אין להם גרסת קודי כי הם מתחזקים גרסה מותאמת למכשיר ועדיין בגרסה מוקדמת יותר) עבדה באופן יציב למרות שלא העמסתי עליה תוספים.
בתחום המכשירים הזולים (300-400 ש"ח) לקיובוקס יש יותר יציאות מ- RP2. בחומרה הפנימית, אני לא חושב שההבדל משמעותי לקיובוקס טי וי או קיובוקס 2. הנתונים הטכניים דומים.
בתחום המכשירים בתחום מחיר בינוני (600-700 ש"ח) זה קיובוקס 4 פרו מול מיניקס. אני באופן אישי הייתי בוחר דווקא במיניקס Z64W המבוסס חלונות. אני מעדיף מכשירים עם מעבד אינטל באופן כללי וחלונות זו מערכת מצוינת לשימוש כללי.

crmadrid פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

תודה. אכן יותר ברור לי אחרי שקראתי. הזמנתי את rp2 ונראה איך הוא ונראה לי שאזמין גם את ה Z64w שיהיה בסלון. תודה רבה

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”