חיבור סאב וופר
-
ShauliMizrahi570
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 29
- נתן תודות: 13 פעמים
- קיבל תודות: 0
חג שבועות שמח לחברי הפורום,
רכשתי sub של REL דגם T9 לאחר שעבר שינוי שנאים במעבדה מ 110v ל 220v הגיע הזמן לחבר אותו לרסיבר.
ברשותי Denon avr 4311 , ורמקולים לווינים של חברת Tannoy מסדרת Arena.
שאלתי היא למי שמכיר את הסאב של rel הוא מגיע עם כבל שאמור להתחבר ליציאות של הרמקולים במגבר לעומת הסאבים שהיו לי עד היום שהיו מחוברים בקבל קואקסיאלי. גם פה יש אפשרות לחבר בכבל קואקסיאלי אבל הבנתי שעדיף להשתמש בכבל שלהם המתחבר ליציאת הרמקולים.
2 שאלות : הראשונה , הסאב יושב בצד ימין של הספה מאחור ולא בצד הקדמי של הסלון האם יש חשיבות לאיזה יציאות רמקולים אני אמור לחבר אותו במידה וזה מה שיומלץ על ידכם יציאות front or rear?
שאלה שניה היא במידה ושוב עדיף לחבר בכבל של rel שאם אני לא טועה הם קוראים לו high power מה אמורות להיות ההגדרות ברסיבר לסאב בנושא ה Lfe או בכלל. אני שואל כי אני לא מעוניין להשתמש באודיסי הגעתי לרמת כיול עצמאית טובה יותר לטעמי משלהם בכל נושא החיתוך עוצמות ומרחקים.
תודה לעונים
רכשתי sub של REL דגם T9 לאחר שעבר שינוי שנאים במעבדה מ 110v ל 220v הגיע הזמן לחבר אותו לרסיבר.
ברשותי Denon avr 4311 , ורמקולים לווינים של חברת Tannoy מסדרת Arena.
שאלתי היא למי שמכיר את הסאב של rel הוא מגיע עם כבל שאמור להתחבר ליציאות של הרמקולים במגבר לעומת הסאבים שהיו לי עד היום שהיו מחוברים בקבל קואקסיאלי. גם פה יש אפשרות לחבר בכבל קואקסיאלי אבל הבנתי שעדיף להשתמש בכבל שלהם המתחבר ליציאת הרמקולים.
2 שאלות : הראשונה , הסאב יושב בצד ימין של הספה מאחור ולא בצד הקדמי של הסלון האם יש חשיבות לאיזה יציאות רמקולים אני אמור לחבר אותו במידה וזה מה שיומלץ על ידכם יציאות front or rear?
שאלה שניה היא במידה ושוב עדיף לחבר בכבל של rel שאם אני לא טועה הם קוראים לו high power מה אמורות להיות ההגדרות ברסיבר לסאב בנושא ה Lfe או בכלל. אני שואל כי אני לא מעוניין להשתמש באודיסי הגעתי לרמת כיול עצמאית טובה יותר לטעמי משלהם בכל נושא החיתוך עוצמות ומרחקים.
תודה לעונים
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10917
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
לא יודע מאיפה הבנת את זה, אבל זה לא נכון.גם פה יש אפשרות לחבר בכבל קואקסיאלי אבל הבנתי שעדיף להשתמש בכבל שלהם המתחבר ליציאת הרמקולים...
סאב אקטיבי מחברים עם כבל קואקסיאלי ליציאת SUBWOOFER ברסיבר (שהיא Low Lovel)
אף פעם לא מחברים סאב ליציאות Rear.הראשונה , הסאב יושב בצד ימין של הספה מאחור ולא בצד הקדמי של הסלון האם יש חשיבות לאיזה יציאות רמקולים אני אמור לחבר אותו במידה וזה מה שיומלץ על ידכם יציאות front or rear?...
אין שם תוכן אודיו עבור הסאב.
אם אתה מחבר סאב ביציאות High Level של הרמקולים,שאלה שניה היא במידה ושוב עדיף לחבר בכבל של rel שאם אני לא טועה הם קוראים לו high power מה אמורות להיות ההגדרות ברסיבר לסאב בנושא ה Lfe או בכלל...
אין משמעות לערוץ ה- LFE, כי אתה צריך להגדיר ברסיבר שאין סאב.
ואז ה- LFE מועבר לערוצים הקדמיים, ודרכם לסאב.
אבל כמו שאמרתי בהתחלה.
יש לך סאב אקטיבי, והשקעת בהחלפה ל- 220V, אז תשתמש בזה ע"י שימוש בחיבור קואקסיאלי.
ככה נועד לעבוד סאב אקטיבי.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17930
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
הסאבים של REL מתחברים גם ליציאת הרמקולים במגבר/רסיבר , בעזרת הכבל המסופק , שמתחבר בסאב לכניסת ה HIGH-LEVEL ועל ידי זה ,לטענת REL, הסאב מקבל את אותו הסיגנל בדיוק שמקבלים הרמקולים הקידמיים ואתה משתמש בקרוס הפנימי והאיכותי של הסאב ,כדי לחתוך את התדרים היכן שצריך. במקביל ,הסאב מתחבר בעזרת כבל RCA ,ליציאת של הסאב ברסיבר ומשם לכניסת ה LFE בסאב.
[left]It is helpful to know that you will almost always connect the REL to the input on the rear panel labeled “HIGH-LEVEL INPUT.” This connection is made using the supplied (34’ 10”) 10 meter cable, the bare leads of which connect to the speaker output terminals of the power amplifier. The easy and foolproof connection at the REL is done with a Neutrik Speakon connector. The purpose of connecting to the speaker output terminals is one of the unique secrets of REL’s success. By connecting to the high-level input on the REL from the amplifier, you build forward the sonic signature of your main system, including the tonal balance and timing cues of the entire electronics chain. In this way, the REL is fed the exact signal that is fed to the main speakers. When possible, the REL should be placed in one of the corners behind the speakers. Remember, we are dealing with true LOW bass pressurization with RELs. Low bass pressurization below 40Hz is best derived from corner placement, where the most linear and efficient low bass can be produced. High-level connection, using the enclosed cable with the Neutrik Speakon connector, is always the first choice compared with low-level connection. This connection can be made without affecting the performance of the amplifier because the REL’s amplifier input impedance is 150,000 ohms, in effect not producing any additional demand whatsoever on the rest of your system. When connecting to a home cinema system where a .1/LFE channel output is present, connect a single phono cable between the sub output of the processor/receiver and the .1/LFE input jack on the REL.[/left]
[left]It is helpful to know that you will almost always connect the REL to the input on the rear panel labeled “HIGH-LEVEL INPUT.” This connection is made using the supplied (34’ 10”) 10 meter cable, the bare leads of which connect to the speaker output terminals of the power amplifier. The easy and foolproof connection at the REL is done with a Neutrik Speakon connector. The purpose of connecting to the speaker output terminals is one of the unique secrets of REL’s success. By connecting to the high-level input on the REL from the amplifier, you build forward the sonic signature of your main system, including the tonal balance and timing cues of the entire electronics chain. In this way, the REL is fed the exact signal that is fed to the main speakers. When possible, the REL should be placed in one of the corners behind the speakers. Remember, we are dealing with true LOW bass pressurization with RELs. Low bass pressurization below 40Hz is best derived from corner placement, where the most linear and efficient low bass can be produced. High-level connection, using the enclosed cable with the Neutrik Speakon connector, is always the first choice compared with low-level connection. This connection can be made without affecting the performance of the amplifier because the REL’s amplifier input impedance is 150,000 ohms, in effect not producing any additional demand whatsoever on the rest of your system. When connecting to a home cinema system where a .1/LFE channel output is present, connect a single phono cable between the sub output of the processor/receiver and the .1/LFE input jack on the REL.[/left]
-
ShauliMizrahi570
- חבר שרק התחיל

נכון מאד יואב השאלה היא איזה חיבור עדיף?
-
ShauliMizrahi570
- חבר שרק התחיל

או שבעצם אני אמור לחבר את שניהם במקביל?
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

·ShauliMizrahi570 כתב:או שבעצם אני אמור לחבר את שניהם במקביל?...
ברור שבמקביל.
חיבור אחד משמש לדו ערוצי והשני לרב ערוצי. הרעיון לעשות שימוש בקרוס המובנה בסאב שאמור להיות מאוד איכותי ומאפשר כיוון מדוייק בכדי להשתלב עם הקידמיים.
אצלי בזמנו ככה היה מחובר ,שעשיתי שימוש ברסיבר ובמגבר דו ערוצי נפרדים.
-
ShauliMizrahi570
- חבר שרק התחיל

אז אם ככה אני צריך להגדיר את הרסיבר רק ל Lfe ולא main + Lfe, ואם זה נכון מה שאני אומר יכול להיגרם נזק לרמקולים בעוצמה גבוהה מכיוון שהם מקבלים סיגנל של באס? בכל זאת זה לא רמקול רצפתי
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

·ShauliMizrahi570 כתב:אז אם ככה אני צריך להגדיר את הרסיבר רק ל Lfe ולא main + Lfe, ואם זה נכון מה שאני אומר יכול להיגרם נזק לרמקולים בעוצמה גבוהה מכיוון שהם מקבלים סיגנל של באס? בכל זאת זה לא רמקול רצפתי...
האמת כבר לא זוכר מבחינתי זה הסטוריה כבר אבל שים לב מה מוסבר במניואל שלו
[engFor Dolby Digital AC3 or other 5.1 theater systems, once the standard set-up for two-channel outlined above is complete, the LFE output from the processor or receiver should be connected to the .1/LFE input and appropriate volume adjustments made using the .1/LFE LEVEL control. For this configuraon, you must set the processor to the “large” or “full range” seng for the leand right speakers in order for the REL to receive the bass signal via the high-level cable. In this configuraon, the REL provides support for both the leandright speakers for two-channel listening, and support for the LFE when movies are playing. Most processors will allow you to defeat the subwoofer output when listening in the two-channel mode. The effect of this set-up is one of greatly increased dynamics in the mid-bass range, no bass bloat, and a greater degree of space and ming from the special audio effects.[/eng]
אני מציע לך להוריד את המניואל ולקרוא הכל מוסבר שם
-
ShauliMizrahi570
- חבר שרק התחיל

עזרת לי מאד יואב תודה רבה. כשאתה רושם היסטוריה אני מבין שכבר אין לך Rel , היית מרוצה מהסאב שלהם ?
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

·ShauliMizrahi570 כתב:עזרת לי מאד יואב תודה רבה. כשאתה רושם היסטוריה אני מבין שכבר אין לך Rel , היית מרוצה מהסאב שלהם ?...
הייתי מרוצה, היה לי את הדגם storm III, אבל ברגע שעברתי לחדר ייעודי גדול ,שעיקרו קולנוע ביתי, הוא לא סיפק הסחורה ושני svs גדולים החליפו אותו.