חוויה מתסכלת עם השירות של ניופאן (אזהרה - סיפור ארוך)

הודעות מערכת, והודעות שאינן קשורות לאף פורום אחר.
שלח תגובה
Highendman פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 415
נתן תודות: 56 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

מטבעי צריך לקרות הרבה כדי שאני "אקטר" באופן פומבי (ולא לאישתי) - אני מצליח לשלוט בסף התסכול בד"כ, ולכן התלבטתי אם לחלוק את החוויה שלי עם השירות של ניופאן והחלטתי שכמו שסיפרתי על שירות מדהים מעל ומעבר שקיבלתי מעמי / עולם דיגטלי, יש מקום לחלוק גם חווית שירות מוצלחת הרבה פחות, גם אם מלאה כוונות טובות, שאני חווה מניופאן.

רכשתי מניופאן / הוליווד את מכשירי הדנון Highend המגבר וה-DVD מסדרת A1XV לפני כשנתיים - אחרי שנים של פנטזיות על זה. הייתי בדיוק בין עבודות, מתוסכל ולא יודע מה לעשות הלאה, ואישתי כדי לעודד אותי להחליט אמרה אתה יודע מה, צא מהמובטלות, תחליט, תעבוד כמה חודשים, ואז נלך לקנות את המערכת שחלמת עליה שנים. ואללה עזר, החלטתי באותו שבוע מה אני עושה הלאה! אני חושב שפשוט נמאס לה שלא התגלחתי איזה חודשים 8) אגב, היא גם זו שבספונטניות אמרה לי באיזה יום שישי בבוקר לפני כמה חודשים בעודנו ממתינים באוטו לסניף של סטימצקי שיפתח "אולי ניסע ונקנה את הפלזמה הזו שאתה מדבר עליה כל הזמן?" וככה בספונטניות מטורפת נסענו וקנינו במכה, בלי תכנון ואפילו בלי לראות קודם את הפיוניר 5000EX - תודות לסקירות שקראתי עליה באתר לא היה לי ספק במה אני חושק... וההורים שלה הרוויחו את הפלזמה 42" הישנה.

בכל מקרה ברחתי מהסיפור המרכזי:
דנון הוציאו שידרוג לשני המכשירים האלה - מ-A1XV ל-A1XVA. זה, בקצרה, מוסיף ל-DVD אפסקילינג ל-1080P, ולמגבר יכולות סוויצ'ינג HDMI, המרה מכל מקור ל-HDMI, אפסקילינג ל-1080P, שליטה דרך חיבור הרשת, רדיו רשת ו-OSD על האאוטפוט HDMI.

כמובן שלא יכולתי שלא להזמין את האפגריד :) ואז התחיל תהליך ארוך ארוך... פעם בשבוע / שבועיים טלפון להוליווד / ניופאן, כל פעם מבטיחים שהזמינו, שזה תיכף מגיע, אחרי חודשיים קצב הטלפונים שלי ירד, אחרי לפחות תשעה חודשים מתקשרים להגיד שהזמינו לארץ את ערכת העדכון לשני המכשירים. מגניב. אני משלם טלפונית, באים ולוקחים את המגבר וה-DVD (ביחד איזה 70 ק"ג) ומחזירים אחרי שבוע. אני מחבר, מדליק - ומגלה שלא השתנה כלום! במבט יותר מעמיק, השתנה אבל לרעה, רעשים של ממסרים מתקתקים בכל מעבר סורס, באגים במערכת התפריטים ועוד מרעין בישין - ושום סימן של ה-upgrade לא ב-DVD ולא במגבר.
ניתוח מהיר שלי - בטח עשו עדכון חומרה, ושכחו את עדכון התוכנה (או קושחה) - אבל חמור שבעתיים מכך - הוציאו את המכשיר מהמעבדה אחרי שישב שם שבוע בלי לבדוק!! איך חברה רצינית כמו ניופאן, בדגם ה-Highend שלה עושה דבר כזה? בדיקה של בדיוק דקה היתה מראה להם שהעדכון לא בוצע באופן תקין לא למגבר ולא ל-DVD.

אני מתחיל סבב טלפונים, זה יום חמישי בלילה אין עם מי לדבר. תופס ביום שישי את שירות הלקוחות, מגיע לאחראית על השירות, כולם בטוחים שאני מקשקש.
אחרי הרבה לחץ, שולחים אלי הבייתה - ארבעה ימים אח"כ - את הטכנאי שביצע את העדכון והבוס שלו. הם שניהם טוענים בתוקף שאין עדכון תוכנה, רק עדכון חומרה והם ביצעו הכל תקין. שתי דקות בבית הספיקו להם להודות בטעות. משהו מהותי לא בסדר בשני המכשירים.
הם אומרים שיבדקו ויחזרו אלי.

אפשר לחיות עם המצב, הצלחתי להגדיר את המגבר שיעבוד כמו קודם, התקתוקים של הממסרים מעצבנים, מדי פעם הוא מתקתק כשמגיע DD מה-Xbox360 אבל מילא אני מניח (at the time) שזה יפתר במהרה.

כשלשה שבועות אחרי, התקשרו ודיווחו שאכן צריך גם עדכון תוכנה ל-DVD, ושלחו טכנאי שיבצע אותו, לקח מעט זמן, בוצע, תקין. אז העדכון של ה-DVD הסתיים בהצלחה - אבל עדין נשאר הטעם הלא טוב של זה שלא בדקו את העדכון לפני שהוציאו את המכשירים מהמעבדה וגם שלא בדקו עד הסוף מה צריך לעשות.

ולגבי המגבר - הם עדין בודקים. עברו מעט יותר מחודשים מאז, ולפני שבוע התקשרו להגיד שהצליחו סוף סוף לאתר ואכן צריך גם עדכון תוכנה, אבל צריך את ה-MAC של המגבר בשביל לקבל מדנון איזה קוד סודי עבור התוכנה. הגיעו אלי הביתה, לקחו את ה-MAC של המגבר - והשבוע ביום ראשון סוף סוף הגיעו כדי להתקין את העדכון, ומה קורה אז? תוך כדי התקנת העדכון מסתבר שהקוד שקיבלו מדנון שגוי והעדכון נכשל. כלומר הסאגה עדין לא הסתימה, הם עכשיו שוב בקשר עם דנון לבדוק מה קורה. מתסכל לאללה.

בסה"כ השירות של ניופאן טוב, הם עונים מהר לטלפונים, רואים שאכפת להם, אבל הם פישלו בבדיקה הראשונית בענק וחמור מכך, זה עדין לא הסתים.

מבחינתי - אין שום סיכוי שאני קונה עוד ציוד Highend איזשהו מניופאן אי פעם.
רק מחנויות יעודיות ומוכרים שמבינים מה הם עושים. שוב למרות הרצון הטוב שהם מפגינים, והעובדה שהטעות היתה של הטכנאי שאמר שהכל בסדר והוציא את זה תקול ולא של כל המערכת - עדין היתי מצפה שיהיה שם איזה תהליך שימנע דברים כאלה מחד, ושהקשר שלהם עם דנון יהיה יותר רציני ויאפשר מענה בזמנים יותר סבירים מהשלשה חודשים שזה כבר נמשך.
:( :( :( :(

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

:?

עצוב לשמוע.
מקווה שייפתר במהרה בימנו.

מחזיק לך אצבעות.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78895
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5396 פעמים

שליחה #3 

חבל, במיוחד על חברה שמתגאה בטיפול טוב בשירות לקוחות.

לגבי הבעיות הטכניות, אני מעריך שהם פשוט לא מכירים את המכשירים מספיק טוב (אחרי הכל, כמה מכשירים כאלה יש אצל לקוחות בארץ, אני מעריך שממש לא הרבה) כך שמאוד יכול להיות שמקור התקלות זה פשוט מידע לא נכון מדנון עצמם.

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #4 

oferlaor כתב:אחרי הכל, כמה מכשירים כאלה יש אצל לקוחות בארץ, אני מעריך שממש לא הרבה
...
בטח לא כאלו ששמעו אי פעם את המושג firmware.

שחר, בכל מקרה עלית על הדרך הנכונה לפעם הבאה...

שיהיה בהצלחה.

reuveney
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1830

שליחה #5 

oferlaor כתב: לגבי הבעיות הטכניות, אני מעריך שהם פשוט לא מכירים את המכשירים מספיק טוב .
...
גם אני חושב שהבעיה היא בזה שהם לא מכירים את המכשירים האלה,ולא בשרות לקוחות.
מניסיון אישי שהיה לי איתם אני יכול לומר רק מילים טובות על שירות הלקוחות שלהם (Y) (Y)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #6 

aloni,

מרגיז מאוד שמכשירים כאלה לא מקבלים FIRMWARE UPDATE פשוט דרך האינטרנט.

יש שדרוגים מאוד מעניינים לחלק מהרסיברים של DENON אבל הם זמינים רק עם קודים ובתשלום :(

יש לי את ה-4306 והייתי מאוד שמח לקבל שדרוג עם שיפורים ב-PLAYS FOR SURE כמו שהכניסו בגירסאות המתקדמות יותר. אני בטח לא מתכוון לשלם על זה כסף...

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #7 

באמת אדיוטי, כאילו שעולה להם משהו שאתה תתקין...
HiFiMusic IL

dudib
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5144
שם מלא: דודי
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #8 

oferlaor כתב: לגבי הבעיות הטכניות, אני מעריך שהם פשוט לא מכירים את המכשירים מספיק טוב (אחרי הכל, כמה מכשירים כאלה יש אצל לקוחות בארץ, אני מעריך שממש לא הרבה) .
...
עופר
תרשה לי לא להסכים אתך .
גם פורשה אין "הרבה" בארץ , אז זה אמור לשמש תירוץ לשירות גרוע ? כאשר אני רוצה שירות למוצר יוקרתי ששילמתי עליו הרבה (גם בגלל השם ) אני מצפה לשירות ב-100% .
נהפוך הוא , חברה שמכבדת את עצמה צריכה לדאוג שמוצרי הדגל שלה "יבריקו" מעל ליין המוצרים הרגיל שלהם ושהשירות ישמש דוגמה . אולי ניופאן השתדלו , אבל לא מספיק .
לא עשיתי חשבון אבל המתנה של כמה חודשים לתיקון זה לא מקובל .

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #9 

dudib,

אם יש רכב שיש רק 2-3 ממנו וצריך לעשות לו איזה טונאפ מיוחד, סביר להניח שגם המוסך המורשה יתבלבל...

זה לא תירוץ עבורם, מבחינת הלקוח זה בכלל לא צריך לעניין והוא צודק ב-100%, אני רק מנסה להבין מה יכול לעמוד כאן מאחורי הבעיה.

edeNF
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
קיבל תודות: 0

שליחה #10 

מקווה שיסתדר, אחרי הכל הם באמת מתאמצים.

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6606
שם מלא: יניב דיין
נתן תודות: 238 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #11 

יש שדרוגים מאוד מעניינים לחלק מהרסיברים של DENON אבל הם זמינים רק עם קודים ובתשלום
...
זה די חוצפה לדרוש כסף על שדרוג תוכנה. הייתי מצפה מחברה מכובדת כמו דנון לספק שדרוגים כאלה בחינם. מה שמרגיז שתמיד ה early adopters תמיד אוכלים אותה בנושא.

באותו עניין, האם ה 2700 של ימאהה מסוגל לקבל שדרוגים דרך האינטרנט?

Highendman פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 415
נתן תודות: 56 פעמים

שליחה #12 

למען הסר ספק: השירות של ניופאן טוב, קשוב ואכפתי. אם זה לא היה המצב, והם היו בקטע של "לך XXXX" אז באמת זה היה חמור ומרגיז פי כמה.

הדבר היחיד שלמדתי מהסיפור, זה שלמרות השירות הטוב והנסיון שלהם לפתור - אני, מהם, לא קונה יותר מוצרי Highend. הם לא ערוכים לזה, הם בנויים יותר למכור קונטיינרים של "מלכת הפלזמות" ולתמוך היטב בלקוחות הללו.

הדבר היחיד שבאמת הרגיז אותי בסיפור הזה, זה שהם הוציאו את שני המכשירים מהמעבדה חזרה אלי בלי לבדוק אותם (כי בדיקה של דקה היתה מגלה את הבעיה בשני המכשירים) - שזה משהו שהייתי מצפה שיהיה להם נוהל בקרת איכות שפשוט לא יכול לאפשר שיקרה (דאבל צ'ק פשוט, למשל).

עדכון בזמן אמת - התקשרו אלי ממש עכשיו להגיד ש "הגיע קוד חדש" - בתקווה בזה הסאגה בת שלשת החודשים תסתיים. יכול להיות שהייתי צריך לשלוח את הפוסט הזה כבר לפני חודשיים :wink:

efib
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 12395
קיבל תודות: 0

שליחה #13 

ride כתב:
יש שדרוגים מאוד מעניינים לחלק מהרסיברים של DENON אבל הם זמינים רק עם קודים ובתשלום
...
זה די חוצפה לדרוש כסף על שדרוג תוכנה. הייתי מצפה מחברה מכובדת כמו דנון לספק שדרוגים כאלה בחינם. מה שמרגיז שתמיד ה early adopters תמיד אוכלים אותה בנושא.

באותו עניין, האם ה 2700 של ימאהה מסוגל לקבל שדרוגים דרך האינטרנט?
...
שאלה מצוינת... לא זוכר שראיתי איזכור לזה בספר.
אני אבדוק בערב בבית.
במיוחד לאחר הסיפור העצוב של Highendman :(
מאחל לך שיסתדר לטובה (b)

cavi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #14 

טוב אז גם לי הייתה חוויה לא נעימה עם ניופאן שנגמרה טוב..
יש לי את הדנון 2807, לרסיבר הנ"ל יש דלת מלפנים שמסתירה מספר כפתורים ואת חיבור האוזניות.
אני משתמש הרבה מאוד באוזניות אז כשאני מאזין אני פותח את הדלת וכשאני מסיים אני סוגר אותה, אחרי מספר חודשים הדלת התחילה להיתקע (כלומר הפתיחה שלה בהתחלה הייתה קשה אבל אחרי השלב ההתחלתי היא נפתחה כרגיל), ביום חמישי לפני 3 שבועות שלחתי מייל לניופאן עם הבעיה, הם ביקשו שאתקשר וזה מה שעשיתי, אחרי שיחה איתם הם אמרו לי לשלוח את הרסיבר למעבדה כידי שטכנאי יבדוק אותו ואמרתי שאשלח אותו בקרוב...
יום ראשון שוב צלצלתי ושאלתי לאן לשלוח את הרסיבר, אמרו לי לגשת למעבדה בטירה ולמסור אותו שם, אמרתי לנציגה שאני אמסור אותו בימים הקרובים, אני עם המזל שלי שעה אחרי שדברתי עם הנציגת שירות נשבר לי הציר הימני באותה הדלת, התקשרתי לניופאן ואמרתי להם שהציר נשבר ממש ברגע זה ושמחר אני שולח להם את הרסיבר, ואמרתי להם שאני מצפה שה"תקלה" הזאת תסודר במסגרת האחריות.
הנציגת שירות אמרה לי שעל שבר אין אחריות ואני מצידי הסברתי לה ,ציטוט "אני משתמש ברסיבר שימוש סביר, הדלת הזאת נמצאת שם כידי שיפתחו ויסגרו אותה, זה לא אשמתי שדנון עושים מוצרים באיכות הרכבה כזאת גרועה, מה נראה לך שאני בועט בדלת וככה פותח אותה", אחרי שיחה קצרה היא העבירה אותי לאחראי מעבדה, הוא כנראה מכיר את הבעיה ואמר לי לשלוח את הרסיבר והבטיח לי שהוא יתוקן ללא תשלום.
יום אחרי (שני) התייצבתי ב8 בבוקר במעבדה והפקדתי בידיהם את הרסיבר שלי, שעה אחרי מתקשרת אלי אחראית הקטגוריה מניופאן ומודיע לי חגיגית שהתיקון יהיה בתשלום, אני ממש כעסתי והסברתי לה שאחראי המעבדה אמר שהתיקון יהיה ללא תשלום וגם לה ניסיתי להסביר שהשימוש ברסיבר הוא סביר.
אחרי מספר דקות של ויכוח היא התגמשה קצת ואמרה, במידה וניתן להחליף רק את הדלת אז אני אשתדל לעשות את זה במסגרת האחריות אך במידה וזה לוח קידמי שלם אתה תחוייב בתשלום, אמרתי לה שאני לא מתכוון לשלם על שבר שנגרם כתוצאה מאיכות הרכבה והסברתי לה שברגע שלקוח קונה מרצדס הוא לא מצפה שהדלת תתפרק לו ובמידה וזה יקרה החברה תדאג להחליף לו את הרכב לרכב חדש ותוסיף התנצלות..
ברגע זה היא אמרה שנמתין לבדיקת הטכנאי ואז נהיה חכמים יותר וזה מה שעשינו..
אחרי שבוע מתקשרים אלי ואומרים לי שהדלת הוחלפה ללא תשלום, שמחתי מאוד ונסעתי למעבדה יום אחרי לקחת את הרסיבר...

בסופו של דבר המקרה שלי נגמר בצורה טובה, אבל במידה והיה צריך להחליף לוח קדמי היו כנראה מחייבים אותי..

theezway
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2344
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

יש מספר מצומצם של יבואני היי-אנד לק"ב

שליחה #15 

בארץ. לראשי עולים רן שביט-סאבו אודיו, אפי מטריאוטיפ, שמי משיח (מרידיאן...), אודיו-נוט.
אני בטח שוכח כמה, אבל אם הייתי בעד להשקיע סכומים כ"כ משמעותיים כפי שהציוד הזה עלה, הייתי נוטה לרכוש את זה אצל אחד מהם.

ציוד היי-אנד זה פרוטות אצל ניופאן מבחינת ההיקף, אבל זה הליבה של העסקים של אלו שציינתי ולכן בלי שירות ומקצועיות מעולים - הם לא היו שורדים.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #16 

theezway,

אבל מה לעשות, הם לא מוכרים ציוד של דנון וטושיבה :)

theezway
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2344
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #17 

oferlaor כתב:theezway,

אבל מה לעשות, הם לא מוכרים ציוד של דנון וטושיבה :)
...
ברור. זו הנקודה. אבל ציוד היי-אנד כדאי לרכוש אצל מי שמבין בו ברמה שהיא היי-אנד ולא מתייחס אל זה, בתור אחד מ- 100 דברים.

אין לי משהו נגד השירות של ניופאן, יכול להיות שהוא מדהים ליתר רמות המוצרים. אני פשוט חושב שבכאלה תקציבים עדיף לרכוש ציוד אצל יבואני שידעו לתת לו תמיכה ושירות רציניים יותר. האם זה פוסל רכישת היי-אנד של דנון - כנראה שכן.

אני זוכר בפורום השכן, שאחד מהאנשים קנה פרוססור של מרידיאן ושמי משיח היה אצלו והשקיע פרק זמן ארוך בכיול מקצועי של המכשיר והתאמת פרמטרים שונים ברמקולים.

כשמשקיעים כ"כ הרבה כסף (אני לא נכנס לכיסו של אף אחד, אבל אין ספק שבציוד המדובר, אכן מדובר בהרבה כסף) אני הייתי מצפה לשירות כזה ולא לגמגומים של חודשים אחר גביית התשלום לשדרוג, עיכובים, בעיות ביישום השדרוג כמו שההייאנדמן תיאר.

שלח תגובה

חזור אל “כללי”