רכשתי מניופאן / הוליווד את מכשירי הדנון Highend המגבר וה-DVD מסדרת A1XV לפני כשנתיים - אחרי שנים של פנטזיות על זה. הייתי בדיוק בין עבודות, מתוסכל ולא יודע מה לעשות הלאה, ואישתי כדי לעודד אותי להחליט אמרה אתה יודע מה, צא מהמובטלות, תחליט, תעבוד כמה חודשים, ואז נלך לקנות את המערכת שחלמת עליה שנים. ואללה עזר, החלטתי באותו שבוע מה אני עושה הלאה! אני חושב שפשוט נמאס לה שלא התגלחתי איזה חודשים
בכל מקרה ברחתי מהסיפור המרכזי:
דנון הוציאו שידרוג לשני המכשירים האלה - מ-A1XV ל-A1XVA. זה, בקצרה, מוסיף ל-DVD אפסקילינג ל-1080P, ולמגבר יכולות סוויצ'ינג HDMI, המרה מכל מקור ל-HDMI, אפסקילינג ל-1080P, שליטה דרך חיבור הרשת, רדיו רשת ו-OSD על האאוטפוט HDMI.
כמובן שלא יכולתי שלא להזמין את האפגריד
ניתוח מהיר שלי - בטח עשו עדכון חומרה, ושכחו את עדכון התוכנה (או קושחה) - אבל חמור שבעתיים מכך - הוציאו את המכשיר מהמעבדה אחרי שישב שם שבוע בלי לבדוק!! איך חברה רצינית כמו ניופאן, בדגם ה-Highend שלה עושה דבר כזה? בדיקה של בדיוק דקה היתה מראה להם שהעדכון לא בוצע באופן תקין לא למגבר ולא ל-DVD.
אני מתחיל סבב טלפונים, זה יום חמישי בלילה אין עם מי לדבר. תופס ביום שישי את שירות הלקוחות, מגיע לאחראית על השירות, כולם בטוחים שאני מקשקש.
אחרי הרבה לחץ, שולחים אלי הבייתה - ארבעה ימים אח"כ - את הטכנאי שביצע את העדכון והבוס שלו. הם שניהם טוענים בתוקף שאין עדכון תוכנה, רק עדכון חומרה והם ביצעו הכל תקין. שתי דקות בבית הספיקו להם להודות בטעות. משהו מהותי לא בסדר בשני המכשירים.
הם אומרים שיבדקו ויחזרו אלי.
אפשר לחיות עם המצב, הצלחתי להגדיר את המגבר שיעבוד כמו קודם, התקתוקים של הממסרים מעצבנים, מדי פעם הוא מתקתק כשמגיע DD מה-Xbox360 אבל מילא אני מניח (at the time) שזה יפתר במהרה.
כשלשה שבועות אחרי, התקשרו ודיווחו שאכן צריך גם עדכון תוכנה ל-DVD, ושלחו טכנאי שיבצע אותו, לקח מעט זמן, בוצע, תקין. אז העדכון של ה-DVD הסתיים בהצלחה - אבל עדין נשאר הטעם הלא טוב של זה שלא בדקו את העדכון לפני שהוציאו את המכשירים מהמעבדה וגם שלא בדקו עד הסוף מה צריך לעשות.
ולגבי המגבר - הם עדין בודקים. עברו מעט יותר מחודשים מאז, ולפני שבוע התקשרו להגיד שהצליחו סוף סוף לאתר ואכן צריך גם עדכון תוכנה, אבל צריך את ה-MAC של המגבר בשביל לקבל מדנון איזה קוד סודי עבור התוכנה. הגיעו אלי הביתה, לקחו את ה-MAC של המגבר - והשבוע ביום ראשון סוף סוף הגיעו כדי להתקין את העדכון, ומה קורה אז? תוך כדי התקנת העדכון מסתבר שהקוד שקיבלו מדנון שגוי והעדכון נכשל. כלומר הסאגה עדין לא הסתימה, הם עכשיו שוב בקשר עם דנון לבדוק מה קורה. מתסכל לאללה.
בסה"כ השירות של ניופאן טוב, הם עונים מהר לטלפונים, רואים שאכפת להם, אבל הם פישלו בבדיקה הראשונית בענק וחמור מכך, זה עדין לא הסתים.
מבחינתי - אין שום סיכוי שאני קונה עוד ציוד Highend איזשהו מניופאן אי פעם.
רק מחנויות יעודיות ומוכרים שמבינים מה הם עושים. שוב למרות הרצון הטוב שהם מפגינים, והעובדה שהטעות היתה של הטכנאי שאמר שהכל בסדר והוציא את זה תקול ולא של כל המערכת - עדין היתי מצפה שיהיה שם איזה תהליך שימנע דברים כאלה מחד, ושהקשר שלהם עם דנון יהיה יותר רציני ויאפשר מענה בזמנים יותר סבירים מהשלשה חודשים שזה כבר נמשך.