בלאגן ברשת הפנימית

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
sofa_surfer פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 133
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

היי
יש לי בבית מחשב נייח המחובר קווית לראוטר אלחוטי, ושני מחשבים נוספים (אחד נייד, אחד HTPC) המחוברים לראוטר אלחוטים וכך גולשים באינטרנט.
הבעייה: למרות שבעבר ה-HTPC הצליח להיות בקבוצה הביתית, וניתן היה לגשת ל-KODI מרחוק דרך וובסרבר וכו', כעת זה לא אפשרי, ואני לא מצליח אפילו לעשות ל-HTPC פינג משאר המחשבים בבית!
להוסיף על הקושי, רק אתמול הנייד והנייח הצליחו לראות אחד את השני וחלקו קבוצה ביתית, והבוקר כבר לא ואפילו לא ניתן לעשות PING מהנייח לנייד ול-HTPC, אבל הפוך כן (ניתן לשלוח פינג אל הנייח)
מה קורה פה?

sofa_surfer פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

המשך הסאגה

שליחה #2 

טוב זה באמת משונה.
משום מה עכשיו ה-HTPC הציג לי אופציה של הצטרפות לרשת הביתית עם המחשב הנייח, וגם ניתן לבצע פינגים בין השניים. אבל פתאום הנייד נעלב ונשאר בחוץ, וכרגע לא מצליח לשלוח פינג לנייח (192.168.1.101). ראו בתמונה המצורפת: מדובר בהפרש של דקות בודדות בין פינג אחד לשני. זה כאילו שהלינק בין ה-HTPC לנייח "השתלט" על הלינק שהיה בין הנייח לנייד וביטל אותו. זה עושה איזשהו היגיון במונחי רשת?

ואני בסה"כ רציתי להפעיל את ה-KODI מרחוק ונקלעתי למבוך רשתי..

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #3 

תבדוק בהגדרות של ה-Firewall שאף אחד מהמחשבים לא במקרה חושב שהוא מחובר לרשת ציבורית.

sofa_surfer פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

עדכון מצב:
1. כל המחשבים נמצאים ב"רשת פרטית" ולא ב"רשת ציבורית" בהגדרות הפיירוול בלוח הבקרה של ווינדוס.
2. כל המחשבים משוייכים לרשת ביתית עם אותה סיסמא.
3. כרגע אף מחשב לא מצליח לעשות פינג למחשב אחר (נייח, נייד, HTPC).

אנא סייעו..

drorshem
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 224
שם מלא: drorshem
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #5 

כולם באותו סגמנט (192.168.1.0) ?
אותה "מסכת רשת" (255.255.255.0) ?
האם יש ARP (ב-CMD תעשה arp -a ואתה אמור לראות ליד כתובת ה-IP שאליה אתה עושה PING את ה-MAC ADDRESS) ?

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

כבה לרגע את ה-Firewall על כל המחשבים ובדוק שוב. זה לא מומלץ להשאיר את זה ככה לאורך זמן אבל אפשר לכמה דקות לצורך הבדיקה.

sofa_surfer פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

drorshem -
כולם באותו סגמנט ובאותו סאבנט. לגבי ה-arp לא ממש הבנתי. אני עושה arp -a ב-CMD, ומקבל רשימה של 6-7 כתובות IP, כאשר הראשונה ביניהן היא ה-IP של הראוטר (ה-default gateway, השנייה היא סוף הטווח של הרשת הפנימית 192.168.1.255 והשאר כתובות IP שמתחילות במאתיים ומשהו).
איך זה מסייע?

Negative IQ -
כיביתי את הפיירוול בבכל המחשבים וזה לא שינה דבר.

לכולם -
פתתאום שמתי לב לתופעה מוזרה: למרות שאני שולח PING לכתובת 192.168.1.123 או 192.168.1.101, אני מקבל שאין תשובה מ-192.168.1.103, קרי מה-IP השולח. זה תמיד ככה? (צירפתי פרינט סקרין).

m1ke
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 79
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #8 

הרבה פעמים בראוטרים ביתיים קיימת האפשרות לחסום תעבורה בין קליינטים שעל הwifi (כלומר מחשב א על וויפי ומחשב ב לא יוכלו "לדבר"). לא כ"כ ברור מהפוסט שלך איך המחשבים היו מחוברים בעבר ובהווה אז זו גם אפשרות.
לגבי הפינג, כן זה בד"כ ככה.

sofa_surfer פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

מייק, לא שיניתי דבר בהגדרות הראוטר, ובעבר המחשבים תתקשרו. לגבי התצורה, יש לי נייח שמחובר קווית לראוטר אלחוטי, ומחשב נייד, htpc וסמארטפונים שמחוברים ווייפיי

m1ke
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 79
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #10 

@sofa_surfer
·
ובעבר כשהם תיקשרו, הם היו מחוברים באותה הצורה?

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

sofa_surfer כתב:drorshem -
כולם באותו סגמנט ובאותו סאבנט. לגבי ה-arp לא ממש הבנתי. אני עושה arp -a ב-CMD, ומקבל רשימה של 6-7 כתובות IP, כאשר הראשונה ביניהן היא ה-IP של הראוטר (ה-default gateway, השנייה היא סוף הטווח של הרשת הפנימית 192.168.1.255 והשאר כתובות IP שמתחילות במאתיים ומשהו).
איך זה מסייע?

Negative IQ -
כיביתי את הפיירוול בבכל המחשבים וזה לא שינה דבר.

לכולם -
פתתאום שמתי לב לתופעה מוזרה: למרות שאני שולח PING לכתובת 192.168.1.123 או 192.168.1.101, אני מקבל שאין תשובה מ-192.168.1.103, קרי מה-IP השולח. זה תמיד ככה? (צירפתי פרינט סקרין).
...
זה קורה כשלא מתקבלת תשובת ARP.
תכלס הבעיה יכולה להיות בכל אחד משני המחשבים או בנתב, תצטרך להשתמש בתוכנה לניטור תעבורת רשת כמו Wireshark כדי לבדוק איפה זה נתקע. שים-לב שאלה תוכנות שמיועדות בעיקר לאנשי מקצוע וצריך זמן ללמוד אותן.

drorshem
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 224
שם מלא: drorshem
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #12 

לכולם יש PING לנתב?
כולם מוגדרים בתצורת DHCP או Static IP ?

במידה וכולם DHCP, נסה לשנות את הרשת אותה הנתב מחלק מרשת 192.168.1.0/24 למשהו אחר לדוג' 172.16.1.0/24.

יש מצב שיש כפילות של IP איפשהו ברשת?

sofa_surfer פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

חבר טוב נתן לי עצה טובה לא פחות: "זה נשמע שיש חוסר עדכון בכתובות ה-IP, נסה לאתחל את הראוטר".
מעט מבוייש שלא ניסיתי את זה קודם, איתחלתי את הראוטר - והתקלה הסתדרה לחלוטין. גם הפינגים, גם הרשת הביתית.

let this be a lesson to all of us.. :)

לילה טוב

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”