בלאגן ברשת הפנימית
-
sofa_surfer
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 133
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
היי
יש לי בבית מחשב נייח המחובר קווית לראוטר אלחוטי, ושני מחשבים נוספים (אחד נייד, אחד HTPC) המחוברים לראוטר אלחוטים וכך גולשים באינטרנט.
הבעייה: למרות שבעבר ה-HTPC הצליח להיות בקבוצה הביתית, וניתן היה לגשת ל-KODI מרחוק דרך וובסרבר וכו', כעת זה לא אפשרי, ואני לא מצליח אפילו לעשות ל-HTPC פינג משאר המחשבים בבית!
להוסיף על הקושי, רק אתמול הנייד והנייח הצליחו לראות אחד את השני וחלקו קבוצה ביתית, והבוקר כבר לא ואפילו לא ניתן לעשות PING מהנייח לנייד ול-HTPC, אבל הפוך כן (ניתן לשלוח פינג אל הנייח)
מה קורה פה?
יש לי בבית מחשב נייח המחובר קווית לראוטר אלחוטי, ושני מחשבים נוספים (אחד נייד, אחד HTPC) המחוברים לראוטר אלחוטים וכך גולשים באינטרנט.
הבעייה: למרות שבעבר ה-HTPC הצליח להיות בקבוצה הביתית, וניתן היה לגשת ל-KODI מרחוק דרך וובסרבר וכו', כעת זה לא אפשרי, ואני לא מצליח אפילו לעשות ל-HTPC פינג משאר המחשבים בבית!
להוסיף על הקושי, רק אתמול הנייד והנייח הצליחו לראות אחד את השני וחלקו קבוצה ביתית, והבוקר כבר לא ואפילו לא ניתן לעשות PING מהנייח לנייד ול-HTPC, אבל הפוך כן (ניתן לשלוח פינג אל הנייח)
מה קורה פה?
-
sofa_surfer
-
- חבר פעיל מאוד

המשך הסאגה
טוב זה באמת משונה.
משום מה עכשיו ה-HTPC הציג לי אופציה של הצטרפות לרשת הביתית עם המחשב הנייח, וגם ניתן לבצע פינגים בין השניים. אבל פתאום הנייד נעלב ונשאר בחוץ, וכרגע לא מצליח לשלוח פינג לנייח (192.168.1.101). ראו בתמונה המצורפת: מדובר בהפרש של דקות בודדות בין פינג אחד לשני. זה כאילו שהלינק בין ה-HTPC לנייח "השתלט" על הלינק שהיה בין הנייח לנייד וביטל אותו. זה עושה איזשהו היגיון במונחי רשת?
ואני בסה"כ רציתי להפעיל את ה-KODI מרחוק ונקלעתי למבוך רשתי..
משום מה עכשיו ה-HTPC הציג לי אופציה של הצטרפות לרשת הביתית עם המחשב הנייח, וגם ניתן לבצע פינגים בין השניים. אבל פתאום הנייד נעלב ונשאר בחוץ, וכרגע לא מצליח לשלוח פינג לנייח (192.168.1.101). ראו בתמונה המצורפת: מדובר בהפרש של דקות בודדות בין פינג אחד לשני. זה כאילו שהלינק בין ה-HTPC לנייח "השתלט" על הלינק שהיה בין הנייח לנייד וביטל אותו. זה עושה איזשהו היגיון במונחי רשת?
ואני בסה"כ רציתי להפעיל את ה-KODI מרחוק ונקלעתי למבוך רשתי..
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
תבדוק בהגדרות של ה-Firewall שאף אחד מהמחשבים לא במקרה חושב שהוא מחובר לרשת ציבורית.
-
sofa_surfer
-
- חבר פעיל מאוד

עדכון מצב:
1. כל המחשבים נמצאים ב"רשת פרטית" ולא ב"רשת ציבורית" בהגדרות הפיירוול בלוח הבקרה של ווינדוס.
2. כל המחשבים משוייכים לרשת ביתית עם אותה סיסמא.
3. כרגע אף מחשב לא מצליח לעשות פינג למחשב אחר (נייח, נייד, HTPC).
אנא סייעו..
1. כל המחשבים נמצאים ב"רשת פרטית" ולא ב"רשת ציבורית" בהגדרות הפיירוול בלוח הבקרה של ווינדוס.
2. כל המחשבים משוייכים לרשת ביתית עם אותה סיסמא.
3. כרגע אף מחשב לא מצליח לעשות פינג למחשב אחר (נייח, נייד, HTPC).
אנא סייעו..
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

כבה לרגע את ה-Firewall על כל המחשבים ובדוק שוב. זה לא מומלץ להשאיר את זה ככה לאורך זמן אבל אפשר לכמה דקות לצורך הבדיקה.
-
sofa_surfer
-
- חבר פעיל מאוד

drorshem -
כולם באותו סגמנט ובאותו סאבנט. לגבי ה-arp לא ממש הבנתי. אני עושה arp -a ב-CMD, ומקבל רשימה של 6-7 כתובות IP, כאשר הראשונה ביניהן היא ה-IP של הראוטר (ה-default gateway, השנייה היא סוף הטווח של הרשת הפנימית 192.168.1.255 והשאר כתובות IP שמתחילות במאתיים ומשהו).
איך זה מסייע?
Negative IQ -
כיביתי את הפיירוול בבכל המחשבים וזה לא שינה דבר.
לכולם -
פתתאום שמתי לב לתופעה מוזרה: למרות שאני שולח PING לכתובת 192.168.1.123 או 192.168.1.101, אני מקבל שאין תשובה מ-192.168.1.103, קרי מה-IP השולח. זה תמיד ככה? (צירפתי פרינט סקרין).
כולם באותו סגמנט ובאותו סאבנט. לגבי ה-arp לא ממש הבנתי. אני עושה arp -a ב-CMD, ומקבל רשימה של 6-7 כתובות IP, כאשר הראשונה ביניהן היא ה-IP של הראוטר (ה-default gateway, השנייה היא סוף הטווח של הרשת הפנימית 192.168.1.255 והשאר כתובות IP שמתחילות במאתיים ומשהו).
איך זה מסייע?
Negative IQ -
לכולם -
פתתאום שמתי לב לתופעה מוזרה: למרות שאני שולח PING לכתובת 192.168.1.123 או 192.168.1.101, אני מקבל שאין תשובה מ-192.168.1.103, קרי מה-IP השולח. זה תמיד ככה? (צירפתי פרינט סקרין).
הרבה פעמים בראוטרים ביתיים קיימת האפשרות לחסום תעבורה בין קליינטים שעל הwifi (כלומר מחשב א על וויפי ומחשב ב לא יוכלו "לדבר"). לא כ"כ ברור מהפוסט שלך איך המחשבים היו מחוברים בעבר ובהווה אז זו גם אפשרות.
לגבי הפינג, כן זה בד"כ ככה.
לגבי הפינג, כן זה בד"כ ככה.
-
sofa_surfer
-
- חבר פעיל מאוד

מייק, לא שיניתי דבר בהגדרות הראוטר, ובעבר המחשבים תתקשרו. לגבי התצורה, יש לי נייח שמחובר קווית לראוטר אלחוטי, ומחשב נייד, htpc וסמארטפונים שמחוברים ווייפיי
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

זה קורה כשלא מתקבלת תשובת ARP.sofa_surfer כתב:drorshem -
איך זה מסייע?
Negative IQ -
לכולם -
פתתאום שמתי לב לתופעה מוזרה: למרות שאני שולח PING לכתובת 192.168.1.123 או 192.168.1.101, אני מקבל שאין תשובה מ-192.168.1.103, קרי מה-IP השולח. זה תמיד ככה? (צירפתי פרינט סקרין)....
תכלס הבעיה יכולה להיות בכל אחד משני המחשבים או בנתב, תצטרך להשתמש בתוכנה לניטור תעבורת רשת כמו Wireshark כדי לבדוק איפה זה נתקע. שים-לב שאלה תוכנות שמיועדות בעיקר לאנשי מקצוע וצריך זמן ללמוד אותן.
- drorshem
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 224
- שם מלא: drorshem
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 21 פעמים
לכולם יש PING לנתב?
כולם מוגדרים בתצורת DHCP או Static IP ?
במידה וכולם DHCP, נסה לשנות את הרשת אותה הנתב מחלק מרשת 192.168.1.0/24 למשהו אחר לדוג' 172.16.1.0/24.
יש מצב שיש כפילות של IP איפשהו ברשת?
כולם מוגדרים בתצורת DHCP או Static IP ?
במידה וכולם DHCP, נסה לשנות את הרשת אותה הנתב מחלק מרשת 192.168.1.0/24 למשהו אחר לדוג' 172.16.1.0/24.
יש מצב שיש כפילות של IP איפשהו ברשת?
-
sofa_surfer
-
- חבר פעיל מאוד

חבר טוב נתן לי עצה טובה לא פחות: "זה נשמע שיש חוסר עדכון בכתובות ה-IP, נסה לאתחל את הראוטר".
מעט מבוייש שלא ניסיתי את זה קודם, איתחלתי את הראוטר - והתקלה הסתדרה לחלוטין. גם הפינגים, גם הרשת הביתית.
let this be a lesson to all of us..
לילה טוב
מעט מבוייש שלא ניסיתי את זה קודם, איתחלתי את הראוטר - והתקלה הסתדרה לחלוטין. גם הפינגים, גם הרשת הביתית.
let this be a lesson to all of us..
לילה טוב