YAMAHA הודיעו על SUB חדש.

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
mbd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3601
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 2020 פעמים

שליחה #1 

ה SUB החדש הוא הגדול ביותר. העוצמתי ביותר. והיקר ביותר.בהיסטוריה
של החברה. אלו הם חלק מהנתונים ,inch 12, $2,499 - NS-SW -1000 WATT
http://www.twice.com/news/speakers/yama ... bass/57262

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14362
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1221 פעמים

שליחה #2 

עובי קירות התיבה 3.6 ס"מ 8O מטורף. מעניין כמה משקלו של הסאב הזה.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #3 

מצאתי... 42.6 ק"ג 8O
http://m.europe.yamaha.com/en/products/ ... -sw1000_g/
יהיה גם צבע פיאנו ולבן.

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #4 

yamaha אמנם תותחים והסאב אכן נראה בנוי היטב, אבל בשביל 2.5K$ הייתי מצפה לדרייבר קצת יותר מרשים, כאשר מבט בחתך של התיבה מראה נפח פנימי לא גדול יחד עם Port קצר מדי, מה שאומר שאין מצב שהסאב הזה יורד ל 18Hz.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17930
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #5 

HazooM כתב:yamaha אמנם תותחים והסאב אכן נראה בנוי היטב, אבל בשביל 2.5K$ הייתי מצפה לדרייבר קצת יותר מרשים, כאשר מבט בחתך של התיבה מראה נפח פנימי לא גדול יחד עם Port קצר מדי, מה שאומר שאין מצב שהסאב הזה יורד ל 18Hz.
...
·

תן לי להבין אתה על סמך תמונות קובע עובדות שונות ממה שמצהיר יצרן מכובד כחברת ימאהה ?
יתכן ואתה צודק אבל אתה קובע עובדות על סמך התמונות ??

HazooM
כתב
כתב

שליחה #6 

תן לי להבין אתה על סמך תמונות קובע עובדות שונות ממה שמצהיר יצרן מכובד כחברת ימאהה ?
יתכן ואתה צודק אבל אתה קובע עובדות על סמך התמונות ??
...
כן, לפי התמונת חתך של הסאב ומידות התיבה שבמפרט. זה לא מדע טילים ועם קצת ידע וניסיון מבחינים בדברים האלה. ועם כל הכבוד ל YAMAHA, גם יצרנים מכובדים מחפפים במפרט הטכני פה ושם, ואם תשים לב, החברה רשמת את נתון ה FR ללא טווח עוצמה.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #7 

HazooM כתב: [מה שאומר שאין מצב שהסאב הזה יורד ל 18Hz.
...
·
קביעה בעייתית משהו... לחלוק על נתוני מוצר דגל/ פרימיום של יצרן כל כך מכובד.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #8 

HazooM כתב:
...
...
כן, לפי התמונת חתך של הסאב ומידות התיבה שבמפרט. זה לא מדע טילים ועם קצת ידע וניסיון מבחינים בדברים האלה. ועם כל הכבוד ל YAMAHA, גם יצרנים מכובדים מחפפים במפרט הטכני פה ושם, ואם תשים לב, החברה רשמת את נתון ה FR ללא טווח עוצמה.
...
·

טוב לא מתווכח סתם מרים גבה , שיהיה.

HazooM
כתב
כתב

שליחה #9 

קביעה בעייתית משהו... לחלוק על נתוני מוצר דגל/ פרימיום של יצרן כל כך מכובד.
...
אז מה אם הוא "מכובד"? אז מה אם זה מוצר "דגל"? יצרנים יכולים לעשות מה שהם רוצים עם המפרט הטכני ואף אחד לא אומר שאסור להם להשתמש בטריקים שיווקיים וזה בדיוק מה שהם עושים.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #10 

HazooM כתב:
...
...
אז מה אם הוא "מכובד"? אז מה אם זה מוצר "דגל"? יצרנים יכולים לעשות מה שהם רוצים עם המפרט הטכני ואף אחד לא אומר שאסור להם להשתמש בטריקים שיווקיים וזה בדיוק מה שהם עושים.
...
·
עדין לא מכובד מה שאתה עושה.
לדעתי כדאי לבסס קביעות כאלו על סימוכין, במידה ויש, או מדידות שבצעת ולא על קביעות, שמבוססות על תמונות.

(G)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2402
נתן תודות: 210 פעמים
קיבל תודות: 198 פעמים

שליחה #11 

אני חושב שהסאב הזה מכוער על סמך התמונות.

HazooM
כתב
כתב

שליחה #12 

לדעתי כדאי לבסס קביעות כאלו על סימוכין, במידה ויש, או מדידות שבצעת ולא על קביעות, שמבוססות על תמונות.
...
אתה רוצה סימוכין? אוקי: עובי התיבה נא בין 3.6 ס"מ ל 2.5 ס"מ, בדר"כ החלקים העבים הם החלק הקדמי ואחורי, אז אם אני אלך תחת ההנחה הזו, יוצא שנפח התיבה הוא בערך 73 ליטר. תוריד מזה בערך 10 ליטר עבור הנפח שתופסים הדרייבר, ה Port והמגבר והגעת בערך ל 63 ליטר נטו. לפי רוחב ועובי התיבה, ה Port, שמגיע כמעט לקצה הפנימי של התיבה, צריך להיות בערך 38-40 ס"מ (קוטר פנימי 10 ס"מ) לפני שמתחשבים ב Flare שלו.

לפי נוסחאות חישוב לתיבות Ported, יוצא שתדר הכיוון של ה Port נופל באיזור ה 28Hz. שום סאבוופר עם תדר כיוון שכזה לא יורד ל 18Hz, אלא אם כמובן היצרן התכוון ל 18Hz במינוס 10-15dB במקום ה 6dB המקובל. בעצם רגע, היצרן לא מציין בכלל טווח עוצמה. מעניין למה...

עוד? היצרן טוען להגברה בעוצמה של 1000W, אבל מציין שהעוצמה נמדדה ב 100Hz עם 10% עיוותים. כלומר 1000W בתדר חסר חשיבות לסאבוופר, ו 10% עיוותים שזה מאד מאד גבוה. כמו שאמרתי, היצרן יכול לעשות מה שהוא רוצה בכדי שהמפרט הטכני יראה מרשים. הוא לא משקר חלילה, אבל כן עושה שימוש בחוסר המודעות של הצרכן, כמו הרבה אחרים.

ודבר אחרון - הייתי מצפה מיצרן מכובד, שאחרי כל ההשקעה שהוא עשה באיכות הבניה, לא יעשה שימוש ב Port שעשוי מקרטון...

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #13 

HazooM כתב:
...
...
אתה רוצה סימוכין? אוקי: עובי התיבה נא בין 3.6 ס"מ ל 2.5 ס"מ, בדר"כ החלקים העבים הם החלק הקדמי ואחורי, אז אם אני אלך תחת ההנחה הזו, יוצא שנפח התיבה הוא בערך 73 ליטר. תוריד מזה בערך 10 ליטר עבור הנפח שתופסים הדרייבר, ה Port והמגבר והגעת בערך ל 63 ליטר נטו. לפי רוחב ועובי התיבה, ה Port, שמגיע כמעט לקצה הפנימי של התיבה, צריך להיות בערך 38-40 ס"מ (קוטר פנימי 10 ס"מ) לפני שמתחשבים ב Flare שלו.

לפי נוסחאות חישוב לתיבות Ported, יוצא שתדר הכיוון של ה Port נופל באיזור ה 28Hz. שום סאבוופר עם תדר כיוון שכזה לא יורד ל 18Hz, אלא אם כמובן היצרן התכוון ל 18Hz במינוס 10-15dB במקום ה 6dB המקובל. בעצם רגע, היצרן לא מציין בכלל טווח עוצמה. מעניין למה...

עוד? היצרן טוען להגברה בעוצמה של 1000W, אבל מציין שהעוצמה נמדדה ב 100Hz עם 10% עיוותים. כלומר 1000W בתדר חסר חשיבות לסאבוופר, ו 10% עיוותים שזה מאד מאד גבוה. כמו שאמרתי, היצרן יכול לעשות מה שהוא רוצה בכדי שהמפרט הטכני יראה מרשים. הוא לא משקר חלילה, אבל כן עושה שימוש בחוסר המודעות של הצרכן, כמו הרבה אחרים.

ודבר אחרון - הייתי מצפה מיצרן מכובד, שאחרי כל ההשקעה שהוא עשה באיכות הבניה, לא יעשה שימוש ב Port שעשוי מקרטון...
...
·

ללא ספק מה שכתבת יכול לשכנע יותר מאשר לכתוב ,שלפי התמונות.......
ובכל זאת אני אשמח להמתין ולקרוא מבחנים ,שיבוצעו לסאב הנ"ל ,על מנת לאמת את התוצאות שלהם למול התאוריה / מציאות ,שאתה מתאר לנו פה.
ושוב אני לא טוען לרגע שאתה לא צודק (אשכרה אין לי מושג) ,רק צרם לי הקביעות שלך שהתבססו ,בהתחלה לפחות, על התמונות.

HazooM
כתב
כתב

שליחה #14 

אני אשמח להמתין ולקרוא מבחנים ,שיבוצעו לסאב הנ"ל ,על מנת לאמת את התוצאות שלהם למול התאוריה / מציאות ,שאתה מתאר לנו פה.
...
גם אני.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #15 

HazooM כתב:
...
...
...
·
איך בדיוק הגעת למסקנה שהפורט מקרטון?

נערך לאחרונה על ידי טלHD ב 23/05/2015 1:28, נערך פעם 1 בסך הכל.

HazooM
כתב
כתב

שליחה #16 

איך בדיוק הגעת למסקנה שהפורט מקרטון?
...
מה שאתה קישרת אליו זה ה Flare שבקצוות. בפועל אתה רואה את ה Port עצמו כאן וכאן. כל האיכות בניה הזו ודווקא בזה מכסתחים?

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”