סיוע בהתנהלות מול חנות לאחר שחבילה הגיעה פגומה ובלי המוצר
הזמנתי סוללה של Xiamoi וכיסוי סיליקון לסוללה מהאתר TinyDeal.
לפני שבוע החבילה הגיעה פגומה, מעוכה וקרועה, כאשר בתוכה יש רק את הכיסוי סיליקון (שעלה 5 ש"ח, לעומת הסללה שעלתה 80 ש"ח). פעם ראשונה שקורה לי דבר כזה.
מיד שלחתי מייל לחנות, הם ביקשו תמונות הוכחה. העברתי להם את כל האינפורמציה.
היום הם ענו לי, שמכיוון שחתמתי על החבילה, חברת הדואר לא מוכנה לבדוק את המקרה ולזכות את החנות, ולכן הם לא יכולים לזכות אותי. הם הציעו במקום זה "להשתתף" יחד איתי בנזק ולתת לי 40 ש"ח לרכישה באתר (חצי מעלות הסוללה).
משום שלא קרה לי דבר כזה, אני לא כל כך יודע אם ההתנהלות שלהם נכונה. האם יש עוד דבר שאפשר לעשות או שזה אבוד מבחינתי ואני צריך להסכים להשתתפות?
לפני שבוע החבילה הגיעה פגומה, מעוכה וקרועה, כאשר בתוכה יש רק את הכיסוי סיליקון (שעלה 5 ש"ח, לעומת הסללה שעלתה 80 ש"ח). פעם ראשונה שקורה לי דבר כזה.
מיד שלחתי מייל לחנות, הם ביקשו תמונות הוכחה. העברתי להם את כל האינפורמציה.
היום הם ענו לי, שמכיוון שחתמתי על החבילה, חברת הדואר לא מוכנה לבדוק את המקרה ולזכות את החנות, ולכן הם לא יכולים לזכות אותי. הם הציעו במקום זה "להשתתף" יחד איתי בנזק ולתת לי 40 ש"ח לרכישה באתר (חצי מעלות הסוללה).
משום שלא קרה לי דבר כזה, אני לא כל כך יודע אם ההתנהלות שלהם נכונה. האם יש עוד דבר שאפשר לעשות או שזה אבוד מבחינתי ואני צריך להסכים להשתתפות?
אביאי? התכוונת לאיביי?mp3lll כתב:פעם הבא לרכוש מאביאי וחבריו.
איך שולם?...
אני בדרך כלל מזמין רק מאיביי אבל לסוללה שהזמנתי יש המון חיקויים שם.
המוצר שמוכרים ב TinyDeal מקורי בוודאות, ולכן הזמנתי משם.
שולם באמצעות Paypal.
יש לך הגנת פייפאל
פתח דרכם תביעה וצרף את התמונות ותעשה את כל ההתכתבויות דרך פייפאל
פתח דרכם תביעה וצרף את התמונות ותעשה את כל ההתכתבויות דרך פייפאל
האם ההגנה של פייפאל תופסת למרות ש"חתמתי" על חבילה שהגיעה פגומה?
ומה אני צריך להודיע לחנות? שאני מסרב להצעה שלהם ועברתי להתנהל מול פייפאל?
ומה אני צריך להודיע לחנות? שאני מסרב להצעה שלהם ועברתי להתנהל מול פייפאל?
כן, אני יודע.amitbak כתב:לא חותמים לפני שבודקים....
העניין שהוא לא אני הוצאתי את החבילה ומי שהוציא אותה בשבילי לא ידע שחסר משהו (כי הרי אחד המוצרים שהזמנתי כן היה בתוך החבילה).
אני יודע שזו טעות שיכולה להפיל אותי בתביעה, לכן קצת אני חושש לבצע פנייה כזאת לפייפאל כדי לא לצאת קירח מכל הכיוונים (גם להפסיד בתביעה וגם לא לקבל את הפשרה שהחנות הציעה).
הסינים מנסים לחרטט אותך לגבי החבילה
אתה פותח תביעה בפייפאל, רושם שקיבלת את החבילה ושהמוצר הגיע פגום ומצרף את התמונות.
אתה פותח תביעה בפייפאל, רושם שקיבלת את החבילה ושהמוצר הגיע פגום ומצרף את התמונות.
תודה רבה לכולם, אפתח תביעה כעצתכם.
אעדכן בהמשך התפתחויות.
אעדכן בהמשך התפתחויות.
פתחתי תלונה. כרגע זה בשלב של ניסיון לישב את המחלוקת מול החנות.
יש לי אפשרות לעבור ישירות לתביעה. האם לעשות זאת או שזה מוקדם מידי?
*יש לציין שכבר דיברתי עם החנות כפי שכתבתי בהודעה הראשונה והם הסכימו רק לפשרה חלקית שאני לא מרוצה ממנה*
יש לי אפשרות לעבור ישירות לתביעה. האם לעשות זאת או שזה מוקדם מידי?
*יש לציין שכבר דיברתי עם החנות כפי שכתבתי בהודעה הראשונה והם הסכימו רק לפשרה חלקית שאני לא מרוצה ממנה*
עצתי שתמתין ותן לחנות להגיב לפייפאל. יש לחנות מספר ימים להגיב והיא תעשה זאת.
אין קשר בין חתימה על קבלת החבילה בדואר, לבין בדיקת שלמות תוכנה.
בסוגריים אומר שיש סיכוי רב שבזזו לך החבילה בדואר שלנו, והחנות כנראה תשלם על כך.
זו אחת הסיבות שיש מוכרים באיביי שחוסמים את ישראל.
זו אחת הסיבות שיש מוכרים באיביי שחוסמים את ישראל.
מוצרים חדשים בהזדמנות!
https://cutt.ly/xl459TY
https://cutt.ly/xl459TY
תודה. זה מה שאעשה.lasik כתב:עצתי שתמתין ותן לחנות להגיב לפייפאל. יש לחנות מספר ימים להגיב והיא תעשה זאת.
זו אחת הסיבות שיש מוכרים באיביי שחוסמים את ישראל....
גם אני חושב שיש סיכוי שבדואר שלנו החבילה נבזזה.
לכן אני במקביל גם שולח טופס תלונה לדואר ישראל. לא יודע אם זה יוביל למשהו.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
סתם מצטרף לדיון עם שאלה שקשורה:
בתור אחד שקונה שנים רבות מאד באיביי, אליאקספרס ואתרים אחרים - מעולם, אבל מעולם, בדואר לא הביאו לי את החבילה לפני שאני חותם את השם + ת.ז + חתימה על טופס. רק לאחר מכן הפקידה ניגשת להביא לי את החבילה. אז איך אמורים לחתום רק לאחר שמקבלים את החבילה ובודקים? (זה ככה בכמה סניפי דואר שבדקתי, כי עברתי דירה גם במהלך השנים)
בתור אחד שקונה שנים רבות מאד באיביי, אליאקספרס ואתרים אחרים - מעולם, אבל מעולם, בדואר לא הביאו לי את החבילה לפני שאני חותם את השם + ת.ז + חתימה על טופס. רק לאחר מכן הפקידה ניגשת להביא לי את החבילה. אז איך אמורים לחתום רק לאחר שמקבלים את החבילה ובודקים? (זה ככה בכמה סניפי דואר שבדקתי, כי עברתי דירה גם במהלך השנים)
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
@jacko-il
מוזר מאוד, אין בזה היגיון.
אצלי אני תמיד קודם כל מקבל את החבילה ואז חותם.
מה שכן, לא הבנתי מה כבר יש לעשות עם זה שאני מקבל ואז חותם. אתם באמת רוצים לומר לי שאתם פותחים כל חבילה בדואר, בודקים אותה ורק אז חותמים?
מוזר מאוד, אין בזה היגיון.
אצלי אני תמיד קודם כל מקבל את החבילה ואז חותם.
מה שכן, לא הבנתי מה כבר יש לעשות עם זה שאני מקבל ואז חותם. אתם באמת רוצים לומר לי שאתם פותחים כל חבילה בדואר, בודקים אותה ורק אז חותמים?
·jacko-il כתב:סתם מצטרף לדיון עם שאלה שקשורה:
בתור אחד שקונה שנים רבות מאד באיביי, אליאקספרס ואתרים אחרים - מעולם, אבל מעולם, בדואר לא הביאו לי את החבילה לפני שאני חותם את השם + ת.ז + חתימה על טופס. רק לאחר מכן הפקידה ניגשת להביא לי את החבילה. אז איך אמורים לחתום רק לאחר שמקבלים את החבילה ובודקים? (זה ככה בכמה סניפי דואר שבדקתי, כי עברתי דירה גם במהלך השנים)...
איך אתה יכול לחתום על חבילה לפני שקיבלת אותה ? אצלי בסניף מאז ומעולם הפקידה נותנת לי את החבילה ביד ואז מבקשת שאחתום לה על הספח, אבל אצלי זה סניף קטן קיבוצי עם עובדת אחת שמכירה אותי אז אולי זה לא כלכך מייצג
גם אצלי אני חותם רק לאחר קבלת החבילה. אבל זה באמת לא ריאלי לפתוח חבילה ולבדוק את תכולתה בסניף לפני החתימה.