מה הפתרון הכי זול להזרמה ב-1080p בקודי?

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
LaDjA פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 155
שם מלא: Tal Orbach
נתן תודות: 56 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

אהלן לכולם. עשיתי הרבה קריאה על הנושא. ואני רוצה להתייעץ אתכם.
עוד כמה ימים אני מתחדש בטלוויזיה איכותית אך לא חכמה (LG 49LB559Y), ואני מעוניין לחבר לה את הדבר הזול ביותר שייתן לי עבודה טובה וחלקה עם קודי ב-Full HD, בלי קרטועים מיותרים (אלא אם יש לכם הצעה אחרת שעדיפה על קודי, בשביל לקבל תכנים באיכות גבוהה, בצפייה ישירה, עם אפשרות להורדת כתוביות בצורה נוחה)

ממה שקראתי, אני מקבל את הרושם ש-RP2, עם שלט חיצוני וחיבור קווי לרשת הוא הפתרון הנכון ביותר עבורי. יש לי כמה שאלות על זה:
1. האם יש משהו יותר מתאים לדרישות שלי מ-RP?
1.1 יש לי בבית סטיק אנדרואיד Rikomagic MK 802IIIs - יש איך לגרום לו לתת לי את מה שאני צריך או שהחומרה לא מספיק חזקה?
2. האם באמת צריך RP2, או ש-RPB+\B יתנו תוצאה מספיק טובה?
3. האם באמת צריך Heat-Sink? ומארז? וספק כוח? (האם האמפרז' של ה-USB של הטלוויזיה מספיק, או שצריך ספק חיצוני? ואם צריך ספק חיצוני, האם באמת חייבים לדאוג שיהיה 2A, או שעובד סבבה גם על פחות?)
4. מה ההמלצה שלכם מבחינת שלט (אני אשמח אם הוא ייאפשר לנווט בקלות במערכת וגם לשלוט על הטלוויזיה. אם יש לו מקלדת מלאה אחורית - זה בונוס מבחינתי, אבל לא חובה)?
(לחלופין - מישהו יודע אם הטלוויזיה שאני מקבל תומכת HDMI CEC?)
5. אם אני רוצה שבנוסף ל-KODI, המכשיר יידע גם להריץ Chrome או אפליקציה של YouTube, זה אפשרי? מה לגבי אפליקציה של סלקום TV?
6. איפה אתם ממליצים לרכוש RP (או כל פתרון אחר שאתם מציעים), מבחינת מחירים, אמינות, זמינות במלאי?

תודה רבה לכל מי שקרא, ותודה רבה אפילו יותר למי שיסכים לחלוק את ידיעותיו.
טל

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

1. לא.
1.1 לא מתמצא בדגם הזה.
2. קנה RPI 2, החסכון של 35 שקל לא שווה את זה.
3. לא חייבים Heat Sink. מארז - לא חובה אבל כדאי. ספק כוח - חובה. USB של טלוויזיה לא יספיק.
4. אם הטלוויזיה שלך תומכת ב-HDMI-CEC (נקרא SimpLink ב-LG, תבדוק בהוראות), אתה יכול לשלוט על ה-RPI מהשלט של הטלוויזיה, ואז לא צריך לרכוש כלום. אם לא, אפשר לחבר מקלט IR לחיבור ל-GPIO בגרושים, ולהשתמש בשלט מתאים שעולה 30 שקל באיביי או בשלט אוניברסלי של one for all ב-100-150 ש"ח, תלוי בדגם.
5. דפדפן - אין פתרון נורמלי כרגע מלבד התקנה נפרדת של לינוקס על כרטיס זכרון אחר. יוטיוב - יש פלאגין מעולה לקודי, עובד מצויין.
אין כיום פתרון לסלקום TV.
6. בארץ יש את Talmir ו-Lion. באנגליה יש את ModMyPi. בדוק מה משתלם לך יותר.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

LaDjA פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

תודה רבה על התשובות!
2. מצאתי מישהו שמוכר קיט של RPB+ ב-200 ש"ח (כולל כרטיס זכרון, כבל HDMI, ספק, מארז וכו'), ככה שהחסכון הוא כנראה משמעותי יותר מ-35 ש"ח. השאלה היא מה ההבדל בביצועי הוידאו (לא ביצועי boot נגיד, כי מן הסתם, אם זה מחובר לחשמל, שלא דרך הטלוויזיה, זה פשוט יישאר פועל קבוע).
5. מה לגבי פשוט לעבוד עם התקנה של לינוקס רגיל מראש? כלומר - לא OpenELEC או משהו כזה, אלא פשוט לינוקס, עם KODI מותקן עליו, לצד Chromium או מה שלא יהיה...
נערך לאחרונה על ידי LaDjA ב 21/05/2015 23:08, נערך פעם 1 בסך הכל.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #4 

2. לא כדאי, כי ה-RPI 2 חזק משמעותית.
5. אפשר לשחק עם זה. כשאני ניסיתי את זה, זה לא עבד כל כך טוב, אבל ייתכן שב-RPI 2 זה עובד טוב יותר.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

LaDjA פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

שוב תודה.

---

אם יש פה מישהו שיודע לעזור בשני הנושאים שדורון לא ידע, זה יהיה נפלא:
1.1 יש לי בבית סטיק אנדרואיד Rikomagic MK 802IIIs - יש איך לגרום לו לתת לי את מה שאני צריך או שהחומרה לא מספיק חזקה?
5. מה לגבי פשוט לעבוד עם התקנה של לינוקס רגיל מראש? כלומר - לא OpenELEC או משהו כזה, אלא פשוט לינוקס, עם KODI מותקן עליו, לצד Chromium או מה שלא יהיה...

---

ועוד דבר קטן:
מה מריץ KODI יותר טוב? מכשיר Windows זול (כזה למשל, או אחר, אין לי מושג באמת),או RP2? (פתאום חושב שאולי מכשיר כזה יפתור לי גם את סוגיית הדפדפן וכו'... השאלה היא אם זה דבר סביר לעשות?)

PCingAddict
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1564
שם מלא: יוסי
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שליחה #6 

אני רואה שאתה מאוד מתלבט, וזה מצויין. אז הנה דעתי + מה שיש אצלי בבית:
- קנה RP2, אפשר להשיג אצל טלמיר ב 320~ כולל הכל (שנאי + קופסה + כרטיס זכרון). הוא עובד בצורה מדהימה, ואין מה להשוות לגרסה הקודמת.
- לך OpenElec מהסיבה הפשוטה שאין כאב ראש - זה פשוט עובד, וכל מה שצריך לקנפג נמצא ב Kodi.
- אצלי בשני חדרים יש מחשבים מלאים שמריצים Kodi, אחד OE ואחד על Windows. זה שמריץ את OE עובד בצורה הרבה יותר טובה ונוחה.
- בסלון המחשב מתפקד גם כשרת המרכזי של הבית, ואני שוקל גם שם להחליף ל RP2 + OE ואת השרת לקחת למקום אחר.

בקיצור, המלצתי - RP2 + OE בכל מקום שאתה צריך את Kodi.

לגבי נושא הדפדפן - אם השימוש בו הוא לצורך חיפוש סרטים כלשהם אז לדעתי אין צורך. אצלי אני פשוט מחפש בטלפון ושולח לתוכנה. הרבה יותר קל ונוח.

LaDjA פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

תודה רבה על ההמלצות.
לגבי הדפדפן - האמת היא שהוא נועד לביצוע של משימות דפדפן. לא יודע עד כמה זה יהיה באמת רלוונטי עבורי, אבל יכול להיות נחמד אם תהיה לי האפשרות לבדוק מיילים/לפתוח פייסבוק או סתם להציג משהו מהאינטרנט על המסך הגדול (נגיד, תמונות מהדרופבוקס שלי), לא?

כל זה כמובן הרבה פחות רלוונטי אם יש לטלוויזיה הזו יכולות Miracast, אבל מהבירור שעשיתי - נראה שאין לה.

nirfun
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 511
נתן תודות: 70 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #8 

הכי זול שיש זה RPI2 באליאקספרס (סביבות ה-37$ כולל משלוח)

nirfun
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

האמת שראיתי גם את זה:
http://www.ebay.com/itm/281697821498?_t ... EBIDX%3AIT

אין לי מושג מה טיב המוצר והאם הוא שווה משהו אבל בשביל 60 שקל אני מוכן לנסות. הזמנתי.
(לאותו מוכר יש עוד כמה מוצרים דומים במחיר דומה, קצת חשוד אבל מקסימום ebay אמורים להחזיר את הכסף)

LaDjA פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

אבל בעלי-אקספרס זה לא מכשירים סיניים שכל הזמן אני רואה שמזהירים מהם?
לגבי המוצר השני - מתי הזמנת? אני אשמח לשמוע חוויות?
אם אני הולך על כזה דבר - מה בעצם אני מחפש מבחינת מפרט, כדי לדעת שזה ירוץ לי בצורה טובה?

LaDjA פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

ומה לגבי שלט כזה: http://www.ebay.com/itm/Fly-Air-2-4G-Wi ... 4879d4b119
ייעשה את העבודה, או שצריך IR?

nirfun
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

ראיתי שלפחות מישהי אחת הזמינה RPI2 מ-aliexpress והייתה מרוצה. לא הייתה לי התנסות אישית איתם.
הזמנתי היום אבל אני לא מאמין שזה אמיתי אז אל תבנה על זה.
לא יודע לגבי השלט

LaDjA פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

יש איך לזהות "זיוף"? (כדי שאם זה אכן זיוף - אפשר יהיה לקבל כסף חזרה מהמוכר)
השאלה היא גם לגבי RPi וגם לגבי קופסאות אנדרואיד/לינוקס אחרים

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”