שדרוגים עתידיים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
DubStyle פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 184
נתן תודות: 111 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם ;)
לאחר שדרוג הסאב אני חושב שהגיע הזמן לשדרג את שאר המערכת.
כרגע תמונת המצב היא ככה: סאב של קליפס R-110SW ורמקולים מדפיים של אאודיואנגן A5+ אשר משמשים בשבילי להכול גם למוזיקה, לסרטים ואפילו למאסטרינג (כמובן שהאאודיואנגן משמשים רק להשוואה וקיימים אצל חבר זוג מוניטורים של ימהה אשר עושים את שאר העבודה).

אז ככה המון זמן שרציתי לרכוש רמקולים רצפתיים אבל פשוט אין לי מקום בשבילהם, חשבתי אפילו על מדפיים+סראונד אבל מקום הישיבה שלי ממוקם כך שבלתי אפשרי למקם את כל הסיפור הזה לחווית סאונד מוצלחת אז חיפשתי לי בגוגל פתרון ועניי ננעלו את הקליפס Quintet.
מסיקורים הבנתי שיחסית לגודל שלהם הם מאוד אבל מאוד טובים.
הרמקולים הנל מאפשרים תלייה על הקיר, אך שוב צצה בעיה.
הסנטר אמור להיות ממוקם בדיוק באמצע בין הרמקול הימני לשמאלי ושוב בעיה, מפוזרים אצלי בחדר ספוגים אקוסטיים וזה בלתי אפשרי בשבילי אז חשבתי אוליי ישנה אפשרות לתלות את הרמקולים על התקרה? חקרתי קצת באינטרנט והבנתי שזה לא רעיון ממש מומלץ אך בכל זאת אני פונה לאאודיופילים שבינינו, האם מיקום רמקולים על התקרה עם זווית למאזין יהרסו את חווית האזנה?

זאת הייתה שאלה אחת.
עכשיו לחלק ב'.

אני מחפש רמקולים אחרים שיחליפו לי את האאודיואנגן, המטרה שלהם בעיקר תהיה למוזיקה ומאסטר, כיוון שאני לא ממש מתכוון לשמוע סטריאו בסראונד של הקולנוע(קליפס Quintet).
אז ככה, מה שאני מחפש זה לא מוניטורים אולפניים כי(דעתי האישית) מוניטורים הם לא בהכרח "נייטרליים" ולכל מוניטור יש את הצבע שלו ואת ההתנהגות שלו(וגם בגלל שיש לי את הימהה להשוואה), אז חשבתי ללכת על רמקולים מדפיים "נייטרליים" ולשדך להם מגבר שלא יצבע יותר מדיי את הסאונד.
בגלל שאני חובב קליפס אז הכיוון שלי הוא RP-150M, אפילו יש "מוניטור" בשם :lol:
אז הבקשה שלי היא כזאת, תוכלו להמליץ לי על מגבר "נייטרלי" שיניעו את הקליפס בלי להתפרע יותר מדיי במחיר ?
עוד שאלה, כיצד אני מחבר סאב אחד גם למדפיים שמונעים ע"י מגבר וגם לקולנוע שמונע ע"י רסיבר?

תודה מראש (f)

DubStyle פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #2 

אשמח למענה :)

DubStyle פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

מישהו?

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17930
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #4 

DubStyle כתב:מישהו?
...
·

האמת קראתי כמה פעמים את הפוסט והלכתי לאיבוד.

לגבי שאלתך האחרונה לענין סאב אחד עבור קולנוע ודו ערוצי ובכן קנה סאב של rel .
ניתן לחבר את הסאבים שלהם בו זמנית גם לרסיבר קולנוע וגם למגבר נוסף עבור דו ערוצי.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9056
נתן תודות: 1583 פעמים
קיבל תודות: 1353 פעמים

שליחה #5 

אז חשבתי אוליי ישנה אפשרות לתלות את הרמקולים על התקרה? חקרתי קצת באינטרנט והבנתי שזה לא רעיון ממש מומלץ אך בכל זאת אני פונה לאאודיופילים שבינינו, האם מיקום רמקולים על התקרה עם זווית למאזין יהרסו את חווית האזנה?
...
אני לא מגדיר את עצמי כאודיופיל אבל אצלי הסראונדים ממוקמים על התקרה עם זווית לעמדת ההאזנה והחוויה היא פנטסטית ועוטפת מכל הכיוונים יחד עם הסראונד האחורי שנמצא בקיר מאחורי הספה.
זה כמובן גם תלוי בסוג הרמקולים שאתה מתכנן לשים כי ההשפעה היא קריטית למכלול הסאונד (בהתחלה היו BOSE קוביות וכרגע פוקאלים ליטל בירד).
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #6 

אחוריים אמורים להיות מעל המאזין כי לקבל סאונד יותר דיפוזי ופחות ממוקם. לסטריאו, לעומת זאת, המיקום קריטי לחוויית האזנה אופטימלית, ולכן בפירוש לא הייתי ממליץ על התקנת הרמקולים בתקרה. אפשר לעלות לגובה מסויים ולהסתפק בהטייה לכיוון המאזין, אבל אני חושב שפער של יותר ממטר גובה בין האוזניים לרמקולים כבר יהיה בעייתי. הפתרון לבעיה שלך הוא כמובן לא למקם את הסנטר בדיוק באמצע בין הימני לשמאלי. זה בסדר גמור ואין עם זה שום בעיה, רק תצטרך אולי לבצע כיול אוטומטי (או ידני) שיטפל במצב הזה. מה שקריטי זה שהמאזין יהיה בדיוק בין שני הקדמיים, והסנטר יהיה בדיוק במרכז המסך. מעבר לזה פשרות במיקום המאזין ביחס למסך ולסנטר הן פחות קריטיות... (i)

באשר לרמקולים מול מוניטורים, לכל רמקול יש גוון. זה פועל יוצא של העבודה שכל רמקול עושה בשחזור הסיגנל החשמלי לגלי קול, ובשילוב בין האלמנטים, התיבה, הקרוסאובר וכו'... זה לא משנה אם מדובר על מוניטורים - אם כבר בהם ניתן בד"כ "לכייל" את גוון הסאונד - או על רמקולים פסיביים. בכל מקרה את הגוון תמיד ניתן "לכייל" באמצעות אקולייזר כדי לקבל אופי יותר נייטרלי. לא ברור לי מה בדיוק התקציב שלך, אבל אני הייתי הולך דווקא על מוניטורים כדי שלא להוציא כסף על הגברה בנפרד. בשנה וחצי האחרונות @HazooM סקר עבור האתר כמה דגמים של מוניטורים, ועושה רושם שההמלצה הכי קונקרטי היא על ה-JBL LSR308, למרות שלעניות דעתי אתה יכול ללכת על ה-305 (ב-1,000 ש"ח פחות) בהינתן שיש לך גם סאב.

בכל מקרה, הכי חשוב הוא שתשמע כמה שיותר רמקולים (בשילוב עם מגברים במקרה של רמקולים פסיביים) במו אוזניך לפני שאתה מחליט על מה ללכת. בשורה התחתונה, אין טוב ממשמע אוזניים..! (Y)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”