חבילת גיימרים - בזק בלאומי
-
ZvikaNadav
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 24
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 0
אהלן חברים,
לפני זמן קצר דיברתי עם בזק בלאומי...רציתי לעשות בדיקה קטנה.
בעברי באמת תקופת הגיימרים אכן הייתה משתלמת והיה אפשרי לראות את זה בפשטות ע"י הCMD ע"י tracert לשרת בחו"ל ובהחלט היה אפשרי לראות צמצום משמעותי מבחינת ה"תחנות" (HOPS) עד ליעד הסופי.
כיום...בהחלט אי אפשר לראות שום הוכחה לכך שהחבילה אכן משתלמת..
בדיקה פשוטה שעשיתי היא ע"י tracert לשרת בחו"ל (של בליזרד למשל) וראיתי שאין שינוי מבחינת הדרך שאני עובר עם ובלי החבילת גיימרים..
חשוב לי לציין שהגעתי עד למנהלת התחנה של המוקד הטכני וכרגע מחכה לשיחה ממנה לברר בדיוק לעומק יחד עם הצוות NETWORK של החברה לראות בדיוק מה הולך כי אם איני מפספס משהו זה ביזיון לשלם כסף על קבלת שום דבר וכלום.
אני פונה אליכם כדי לראות אולי פיספסתי משהו בדרך...ניסיתי לכמה שרתים שונים בחו"ל ועדיין התשובה היא שעם החבילת גיימרים לא רואים שום תוצאה שונה בכלל .
במידה ומישהו חקר את הנושא לעומק בעבר ורוצה לתת פה אולי יותר פרטים אני אשמח.
תרגישו חופשי לדבר במונחי רשת.
לפני זמן קצר דיברתי עם בזק בלאומי...רציתי לעשות בדיקה קטנה.
בעברי באמת תקופת הגיימרים אכן הייתה משתלמת והיה אפשרי לראות את זה בפשטות ע"י הCMD ע"י tracert לשרת בחו"ל ובהחלט היה אפשרי לראות צמצום משמעותי מבחינת ה"תחנות" (HOPS) עד ליעד הסופי.
כיום...בהחלט אי אפשר לראות שום הוכחה לכך שהחבילה אכן משתלמת..
בדיקה פשוטה שעשיתי היא ע"י tracert לשרת בחו"ל (של בליזרד למשל) וראיתי שאין שינוי מבחינת הדרך שאני עובר עם ובלי החבילת גיימרים..
חשוב לי לציין שהגעתי עד למנהלת התחנה של המוקד הטכני וכרגע מחכה לשיחה ממנה לברר בדיוק לעומק יחד עם הצוות NETWORK של החברה לראות בדיוק מה הולך כי אם איני מפספס משהו זה ביזיון לשלם כסף על קבלת שום דבר וכלום.
אני פונה אליכם כדי לראות אולי פיספסתי משהו בדרך...ניסיתי לכמה שרתים שונים בחו"ל ועדיין התשובה היא שעם החבילת גיימרים לא רואים שום תוצאה שונה בכלל .
במידה ומישהו חקר את הנושא לעומק בעבר ורוצה לתת פה אולי יותר פרטים אני אשמח.
תרגישו חופשי לדבר במונחי רשת.
הא? מוזר.
בזמנו גם אני בדקתי, וראיתי ניתוב קצת שונה, מאז אני משלם כל חודש.
אם המסקנה היא שאין הבדל, אבטל גם אני.
יכול להיות גם שלמרות שזה אותו מסלול, החבילות שלך מקבלות עדיפות על פני חבילות אחרות ברגע שיש עומס.
יכול להיות גם שלמרות שזה אותו מסלול, החבילות שלך מקבלות עדיפות על פני חבילות אחרות ברגע שיש עומס.
-
ZvikaNadav
- חבר שרק התחיל

עדיפות אמורה להיות מבוססת בכל רגע נתון...אני תחת תשתית של בזק ככה שהפרוטוקול שעליו הם עובדים בכלל מבודד במיוחד בעומסים.Nemesis כתב:הא? מוזר.
יכול להיות גם שלמרות שזה אותו מסלול, החבילות שלך מקבלות עדיפות על פני חבילות אחרות ברגע שיש עומס....
האם אתה תחת בזק בלאומי גם תחת תשתית של בזק?
·
כן, בזבל עם תשתית של בזק.
אמנם עדיפות אמורה להיות כל הזמן, אבל אם הם עובדים בשיטה הזו של ניתוב זהה, אך מתן עדיפות לחבילות המידע שלך, לא תוכל לראות את זה בשום צורה, אלא אם כן באותו רגע תשווה פינג לאותו יעד, אחד עם עדיפות ואחד בלי, כמובן בשעת העומס.
כאשר אין עומס, אין לזה משמעות. אם יש כניסה לכביש מהיר בעל 8 נתיבים, אך אין תור/פקק בכניסה לכביש, אין משמעות לכך שאתה בא עם אמבולנס.
כאשר יש תור, אז מפנים לך את הדרך שתוכל להכנס לפני כולם.
לבדוק שזה אכן מתרחש וזו לא סתם עבודה בעיניים קצת קשה.
אמנם עדיפות אמורה להיות כל הזמן, אבל אם הם עובדים בשיטה הזו של ניתוב זהה, אך מתן עדיפות לחבילות המידע שלך, לא תוכל לראות את זה בשום צורה, אלא אם כן באותו רגע תשווה פינג לאותו יעד, אחד עם עדיפות ואחד בלי, כמובן בשעת העומס.
כאשר אין עומס, אין לזה משמעות. אם יש כניסה לכביש מהיר בעל 8 נתיבים, אך אין תור/פקק בכניסה לכביש, אין משמעות לכך שאתה בא עם אמבולנס.
לבדוק שזה אכן מתרחש וזו לא סתם עבודה בעיניים קצת קשה.
- vivi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3548
- נתן תודות: 1110 פעמים
- קיבל תודות: 504 פעמים
אני בדקתי את חבילת הגיימר של בזק בינלאומי למשך חודשיים וביטלתי את זה.
משחקים ברשת סוני 4 לפני כן היו מתנתקים בתדירות של אחד לכמה משחקים. חשבתי שחשבון גיימר יפתור זאת וטעיתי.
הפינג נשאר זהה. מהירות ההורדה והעלאה נשארו זהים.
הכי הפריע לי שכשדיברתי עם נציג תמיכה וניסיתי לבטל בטענה שזה לא זה הוא זרם וניתק את החבילה,
נתן את התחושה של "הלקוח צודק, אין שום שינוי"
מבחינתי קלעת בול: "תשלום נוסף על כלום ושום דבר"
משחקים ברשת סוני 4 לפני כן היו מתנתקים בתדירות של אחד לכמה משחקים. חשבתי שחשבון גיימר יפתור זאת וטעיתי.
הפינג נשאר זהה. מהירות ההורדה והעלאה נשארו זהים.
הכי הפריע לי שכשדיברתי עם נציג תמיכה וניסיתי לבטל בטענה שזה לא זה הוא זרם וניתק את החבילה,
נתן את התחושה של "הלקוח צודק, אין שום שינוי"
מבחינתי קלעת בול: "תשלום נוסף על כלום ושום דבר"
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |
-
ZvikaNadav
- חבר שרק התחיל

·זאת בדיוק הנקודה שלי...הניתוב אינו אמור להיות זהה בכלל בכל רגע נתון.Nemesis כתב:כן, בזבל עם תשתית של בזק.
לבדוק שזה אכן מתרחש וזו לא סתם עבודה בעיניים קצת קשה....
משמע הדבר כמו שאתה טוען שיש כביש מסויים המיועד לכולם,שלב את זה יחד עם כמות הרמזורים למשל שיש לך בדרך...מה שאני אמור לראות שאני לא אמור לעבור בכמה רמזורים...אתה פה מדבר איתי על תנועה (קצב חזרה פינג)...אני פה מדבר על המסלול/ כמות התחנות שאני אמור להיות מנותב דרכם עד להגעת היעד...
יכול להיות שהם באמת שינו את כל הפרוטוקול ניתוב שהיה פעם...ועכשיו זה בא בגישה של "תרוויח רק בשעות עומס בכביש שיש לך נתיב משלך"...קשה לי להאמין שזה נכון...הגישה של הגיימרים אמורה להיות שאתה לא עובר בכלל את אותו מסלול וכמות התחנות(דמיוןל רמזורים בדרך) אינו שווה לאחד בלי החבילה...ובכך אתה בעצם מפיק תגובה מהירה יותר...
אני אישית מכיר מישהו שהיה בתוך החברה פעם ועשה ניתוב אישי לעצמו ( לא הכי חוקי בעולם) אבל התוצאה נראית לעין...לבנאדם היה זמן תגובה באיזור הms 30 משרת שישב בSTOCKHOLM!!!!!!! לא פחות ולא יותר שהיום אנחנו מדברים על זה שלאנשים בתשתית רגילה מסתובבים באיזור ה60-90...
זה למה אני אומר שהכל פה עניין של ניתוב חכם ללקוחות שמשלמים את התוספת כסף.
לא בהכרח. למה חייבים לעבור במסלול אחר? למה לא כמו הנתיב המהיר בכביש ת"א - ירושלים?
אם לבזק בינלאומי יש קו אחד לחו"ל מדוע עליהם ליצור עיכוב מכוון ללקוחות רגילים כאשר הקווים לא עמוסים?
או לרכוש חומרה נפרדת לחלוטין ל-"גיימרים" כאשר אפשר להגיע לבדיוק אותה תוצאה בעזרת מתן עדיפות בכל התחנות לבעלי המסלול?
אין רמזורים, כאשר מגיע רכב ה-"גיימר" הוא עובר מיד, והאחרים מחכים.
30 מילישניות לאירופה זה בלתי אפשרי לחלוטין.
אורך הכבל התת-ימי של בזב"ל הוא 2300 ק"מ (4600 ק"מ הלוך חזור).
מקדם השבירה של סיב אופטי הוא בערך 1.44 ולפיכך רק הזמן הלוך חזור בתוך הסיב הוא כ-22 מילישניות בחישוב גס.
תוסיף לזה עוד 7-8 מילישניות מהמודם שלך עד לתחנת הכניסה לבזק בינלאומי וכבר הגעת ל-30 מילישניות.
זה בלי להוסיף תחנות בתוך בזב"ל ובלי להוסיף תחנות החל מהיציאה באיטליה ליעד שלך.
אז נניח למספר כמו 45 מילישניות אפשר עוד להאמין לשרת שממוקם טוב יחסית ליציאה מה-"כבל", 30 מילישניות אין סיכוי.
אם לבזק בינלאומי יש קו אחד לחו"ל מדוע עליהם ליצור עיכוב מכוון ללקוחות רגילים כאשר הקווים לא עמוסים?
או לרכוש חומרה נפרדת לחלוטין ל-"גיימרים" כאשר אפשר להגיע לבדיוק אותה תוצאה בעזרת מתן עדיפות בכל התחנות לבעלי המסלול?
מקדם השבירה של סיב אופטי הוא בערך 1.44 ולפיכך רק הזמן הלוך חזור בתוך הסיב הוא כ-22 מילישניות בחישוב גס.
תוסיף לזה עוד 7-8 מילישניות מהמודם שלך עד לתחנת הכניסה לבזק בינלאומי וכבר הגעת ל-30 מילישניות.
אז נניח למספר כמו 45 מילישניות אפשר עוד להאמין לשרת שממוקם טוב יחסית ליציאה מה-"כבל", 30 מילישניות אין סיכוי.
-
ZvikaNadav
- חבר שרק התחיל

·Nemesis כתב:לא בהכרח. למה חייבים לעבור במסלול אחר? למה לא כמו הנתיב המהיר בכביש ת"א - ירושלים?
הלכתי עם הגישה שלך ולפי מה שאתה אומר אפשר לבדוק את זה רק באמת שיש עומסים ולהוכיח בדרך הזאת.
אגב מה שאמרתי אמיתי לחלוטין..כמובן שאני מדבר פה 30 ברגע שיא אבל הוא בהחלט היה נע בין 30~55 רוב הזמן...ושוב פעם אני שואל את השאלה...אם הוא עשה את זה לעצמו למה שלא יתקיים שירות ספציפי כזה ללקוחות גיימרים? אני בטוח שאותו בחור לא עשה קסמים בחברה אלה שינה לעצמו אישית את הניתוב ה"מיותר" נקרא לזה כך...אני אישית חושב שצריכה להיות אפשרות כזאת...
אני אישית יכול לנסות שוב פעם את מה שאתה טוען יחד עם החברה בשעה ספציפית שבדר"כ קיים עומס...מה דעתך באיזה שעה אפשרי לעשות את זה?...
שמע רוב חיי אני משחק (ועדיין), הייתי חבר בקלנים הכי מפורסמים בעולם.
וכפי שידוע גיימר חותר לפינג כמה שיותר נמוך latency בעגה המיקצועית.
אני רוצה להמאין לך אבל אני לא ניתקלתי בכל 30+ שנותי כשחקן בפינג של 30MS לשוודיה מהארץ .
יש לי חברה שגרים באירופה וארה"ב שמחוברים בסיבים אופטיים באמריקה נפוץ ה T1. אנחנו משחקים בשרתים שיושבים באירופה (אמצע הדרך לכולם)
הפינג הכי נמוך שאני ראיתי היה מארה"ב לאירופה סביב ה-70-90 MS.
אני רוצה להמאין לך אבל אני לא ניתקלתי בכל 30+ שנותי כשחקן בפינג של 30MS לשוודיה מהארץ .
יש לי חברה שגרים באירופה וארה"ב שמחוברים בסיבים אופטיים באמריקה נפוץ ה T1. אנחנו משחקים בשרתים שיושבים באירופה (אמצע הדרך לכולם)
הפינג הכי נמוך שאני ראיתי היה מארה"ב לאירופה סביב ה-70-90 MS.
-
ZvikaNadav
- חבר שרק התחיל

·כמו שציינתי מדובר במישהו שהיה בתוך החברה כנראה בצוות netowkring שלהם והייתה לו גישה כנראה לעשות ניתוב סטטי..לא רואה סיבה אחרת יותר טובה...לפעמים פרוטוקולים כאלו ואחרים יכולים לחסוך המון כמו שאני יכול להגיד לך לדוגמה הפעלת rate adaptive שגורמת להורדת latency בצורה משמעותית בתוצר הסופי.eyali123 כתב:שמע רוב חיי אני משחק (ועדיין), הייתי חבר בקלנים הכי מפורסמים בעולם.
הפינג הכי נמוך שאני ראיתי היה מארה"ב לאירופה סביב ה-70-90 MS....
סתם אם אתם שואלים את עצמכם במה הוא שיחק - מדובר על world of warcraft ...
·ZvikaNadav כתב:·.........
כפי שאמרתי, 30 מילישניות בלתי אפשרי. 40-45 קשה אך אפשר.
לצורך בדיקה, אתה צריך למצוא מישהו שיש לו בדיוק אותו חיבור כמו שלך (למשל בזק + בזב"ל) רק בלי גיימר, לתאם בטלפון ובדיוק באותו זמן לבצע לוג של פינג לאותו השרת. לראות מה קורה.
- Class889
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4081
- נתן תודות: 77 פעמים
- קיבל תודות: 283 פעמים
גיימר ב014, שלא כשמה של החבילה, אינה משפרת פינגים.
כל "תחנה" מבחינה סיראלית מוסיפה בסה"כ 0.0012MS ככה שכמות התחנות לא באמת משנה מבחינת לייטנסי.
הגיימר של 014 לא נותן ניתוב שונה, לא בהלוך ולא בחזור.
ההבדל היחידי שיש בין גיימר ליוזר רגיל NGN, תעדוף הפאקטות במצב של עומס.
בשעות היום יוזר רגיל ויוזר של גיימר יתנו ביצועים דומים, אך שבשעות העומס מסביבות השעה 5 בערב גיימר עדיין יתן לך את כל הרוחב פס אך יוזר רגיל לאט לאט יואט לרמה שתנסה להוריד מחו"ל בשעת השיא ואתה תקבל רק 10 מגהביט, בזמן שעם הגיימר שלהם אתה תקבל 150 מגהביט מאותו קישור.
אם אתה רוצה ניתוב אחר, יש ל014 מספר כתובות שונות שמבחינת ה-BGP ANNOUNCE הם שונים לגמריי.
79.176-177 יעבור לרוב דרך LEVEL3 גם הלוך וגם חזור
79.178-183 יעבור בעיקר דרך PEERING
109 גם דרך PEERING אבל שונה.
פשוט תחליף כתובות שוב ושוב עד שתמצא פול כתובות שיתן לך את הפינג הכי טוב.
אגב לגבי ה-30MS לסטוקהולם, זה אכן לא אפשרי, הדרך שהוא בדק לייטנסי כנראה היה רק לכיוון אחד או אם זה היה פינג אז זה זייף.
כל "תחנה" מבחינה סיראלית מוסיפה בסה"כ 0.0012MS ככה שכמות התחנות לא באמת משנה מבחינת לייטנסי.
בשעות היום יוזר רגיל ויוזר של גיימר יתנו ביצועים דומים, אך שבשעות העומס מסביבות השעה 5 בערב גיימר עדיין יתן לך את כל הרוחב פס אך יוזר רגיל לאט לאט יואט לרמה שתנסה להוריד מחו"ל בשעת השיא ואתה תקבל רק 10 מגהביט, בזמן שעם הגיימר שלהם אתה תקבל 150 מגהביט מאותו קישור.
אם אתה רוצה ניתוב אחר, יש ל014 מספר כתובות שונות שמבחינת ה-BGP ANNOUNCE הם שונים לגמריי.
אגב לגבי ה-30MS לסטוקהולם, זה אכן לא אפשרי, הדרך שהוא בדק לייטנסי כנראה היה רק לכיוון אחד או אם זה היה פינג אז זה זייף.
-
ZvikaNadav
- חבר שרק התחיל

·Class889 כתב:גיימר ב014, שלא כשמה של החבילה, אינה משפרת פינגים.
מידע מעניין...מאיפה הבאת את כל זה? עבדת שם?
בנוסף...הבדיקה שנעשתה אצלו הייתה דרך המשחק משמע הדבר הלוך חזור והוא צילם לי בלייב...אין לו טעם לזייף הבנאדם איש תשתיות גם אז אני מאמין שהוא פשוט ידע מה הוא עושה... אני שוב פעם אומר 30 היו ברגעי שיא הזויים...ברגיל הוא נע בין 40~55 שזה גם בהחלט מכובד ( אגב אני מדבר על תקופה של לפני שנתיים וחצי לפחות)...
- Class889
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4081
- נתן תודות: 77 פעמים
- קיבל תודות: 283 פעמים
1. בדקתי את זה בעצמי, לא רק את 014 גיימר אלא כל ספק שיש בארץ השוואתי חיבור עם חייגן , חיבור ללא חייגן וחיבור עם חייגן גיימר.
אני ועוד חבר מהפורום בדקנו זאת על גבי תשתית הוט 200 מגה.
זה עצוב אבל אתה לא תקבל את התשובה שאני הבאתי לך מאנשים שעובדים שם, כי הם בעצמם לא יודעים מה זה עושה.
רק מי שנמצא בNETWORKING של 014 שבעצם מגדיר את זה (שזה סה"כ קבוצה כוללת של 5 אנשים) רק הוא יכול להגיד לך את זה.
2. אני לא אומר שהבחור זייף אלא המשחק זייף, יש הרבה משחקים שאני מכיר שמדווחים פינג לא תקין, לכן זה שראית 30MS לשוודיה לא אומר שבאמת זה הפינג אלא פשוט אומר שהמשחק לא מודד בצורה נכונה.
אני ועוד חבר מהפורום בדקנו זאת על גבי תשתית הוט 200 מגה.
זה עצוב אבל אתה לא תקבל את התשובה שאני הבאתי לך מאנשים שעובדים שם, כי הם בעצמם לא יודעים מה זה עושה.
רק מי שנמצא בNETWORKING של 014 שבעצם מגדיר את זה (שזה סה"כ קבוצה כוללת של 5 אנשים) רק הוא יכול להגיד לך את זה.
2. אני לא אומר שהבחור זייף אלא המשחק זייף, יש הרבה משחקים שאני מכיר שמדווחים פינג לא תקין, לכן זה שראית 30MS לשוודיה לא אומר שבאמת זה הפינג אלא פשוט אומר שהמשחק לא מודד בצורה נכונה.
-
ZvikaNadav
- חבר שרק התחיל

רוצה לעדכן כאן שמאז שפתחתי את הפוסט עד לאתמול, בדיקות טרייסים מעמיקות בכל צורה שהיא (שעות עומס עם/בלי גיימרים) והעברה עד לNETWORKING של 014 הם טוענים שהכל בסדר ותקין למרות שבפועל רואים שאין שום הבדל עם החבילת גיימרים ובלי.
אני כרגע ביקשתי לפנות למנהל בכיר יותר ,עד כה דיברתי כל התקופה עם המנהלים הטכניים שלהם ולצערי הם חסרי ידע ומנסים רק לשווק את עצמם..התשובה שקיבלתי היום מאחד המנהלים הוא "זה המוצר וזה מה יש".
אני אישית עבדתי עם הגיימרים בעבר עוד לפני התשתית NGN ובהחלט היה אפשרי לראות ניתוב שונה, פינגים נמוכים יותר וכמובן קבלת כתובת אייפי מפול ספציפי המעיד על כך שאתה תחת חבילת גיימרים...היום שום דבר מהאפשרויות האלה לא ניתן ולצערי אני מנוי משנת 2013 עם חבילת גיימרים ומרגיש מופסד.
אשמח שתשתפו אותי באולי פרטים שאני לא רואה, אולי החבילת גיימרים מבחינת המבנה שלה השתנתה,אולי יש חברה אחרת שבאמת מציעה חבילה שבהחלט עושה את העבודה?
רוצה לציין שבשיחה של 014 האחרונה כשנאמר לי "זה המוצר של בזק בנלאומי וזה מה יש" ולאחר שביקשתי הסבר מעמיק מצוות הNETWORKING שיתנו הסבר מאחורי הקלעים איך הם טוענים שהכל תקין למרות שרואים בבירור שאין הבדלים כלל וכלל עם החבילת גיימרים וללא.
זה ביזיון לדעתי...עובדים פה על אנשים בעיניים.
אני כרגע ביקשתי לפנות למנהל בכיר יותר ,עד כה דיברתי כל התקופה עם המנהלים הטכניים שלהם ולצערי הם חסרי ידע ומנסים רק לשווק את עצמם..התשובה שקיבלתי היום מאחד המנהלים הוא "זה המוצר וזה מה יש".
אני אישית עבדתי עם הגיימרים בעבר עוד לפני התשתית NGN ובהחלט היה אפשרי לראות ניתוב שונה, פינגים נמוכים יותר וכמובן קבלת כתובת אייפי מפול ספציפי המעיד על כך שאתה תחת חבילת גיימרים...היום שום דבר מהאפשרויות האלה לא ניתן ולצערי אני מנוי משנת 2013 עם חבילת גיימרים ומרגיש מופסד.
אשמח שתשתפו אותי באולי פרטים שאני לא רואה, אולי החבילת גיימרים מבחינת המבנה שלה השתנתה,אולי יש חברה אחרת שבאמת מציעה חבילה שבהחלט עושה את העבודה?
רוצה לציין שבשיחה של 014 האחרונה כשנאמר לי "זה המוצר של בזק בנלאומי וזה מה יש" ולאחר שביקשתי הסבר מעמיק מצוות הNETWORKING שיתנו הסבר מאחורי הקלעים איך הם טוענים שהכל תקין למרות שרואים בבירור שאין הבדלים כלל וכלל עם החבילת גיימרים וללא.
זה ביזיון לדעתי...עובדים פה על אנשים בעיניים.