מהירות מלאה בנייח ובמחשב הנייד, מהירות אפסית בטלפון הנייד
אני מנוי של 018 מתחילת התקופה של השוק הסיטונאי.
אני נתקל בתופעה שיש לי מהירות מלאה (40 מגה) במחשב הנייח (מחובר קווי) ובמחשב הנייד (WIFI), אבל בטלפון הנייד יש לי סיגנל מלא של WIFI אבל מהירות אפסית (לא יכול לגלוש, לא יכול להיכנס לGoogle Play).
יש לי מודם 6740U שהיה מוגדר כמודם + ראוטר, וראוטר שלי TL-WR841N שמתפקד כראוטר בפועל.
אם אני מכבה/מדליק את הראוטר שום דבר לא משתנה, אבל אם אני מכבה/מדליק את המודם הבעיה נפתרת לכמה שעות.
אז חשבתי שהבעיה במודם, אז שיניתי אותו למצב BRIDGE. אבל כמובן הבעיה המשיכה...
עכשיו שאני מכבה ומדליק את הראוטר הבעיה נפתרת לכמה שעות.
המסקנה שלי היא שאתה מתנתק/מתחבר לספקית הבעיה נפתרת.
אבל למה הבעיה משפיעה רק על הטלפון הנייד? איך הם מבדילים בין סוגי התעבורה?
מישהו נוסף נתקל בבעיה? אולי המסקנה שלי לא נכונה?
נ.ב.
הקושחה של המודם היא עדיין BZ_V2.59.8. לא רציתי לשדרג עדיין כי אני לא בטוח שזה יעזור, מהנסיון שלי עם בזק זה יכול גם להזיק (במיוחד שאין לי אחריות).
אשמח לעזרה.
אני נתקל בתופעה שיש לי מהירות מלאה (40 מגה) במחשב הנייח (מחובר קווי) ובמחשב הנייד (WIFI), אבל בטלפון הנייד יש לי סיגנל מלא של WIFI אבל מהירות אפסית (לא יכול לגלוש, לא יכול להיכנס לGoogle Play).
יש לי מודם 6740U שהיה מוגדר כמודם + ראוטר, וראוטר שלי TL-WR841N שמתפקד כראוטר בפועל.
אם אני מכבה/מדליק את הראוטר שום דבר לא משתנה, אבל אם אני מכבה/מדליק את המודם הבעיה נפתרת לכמה שעות.
אז חשבתי שהבעיה במודם, אז שיניתי אותו למצב BRIDGE. אבל כמובן הבעיה המשיכה...
עכשיו שאני מכבה ומדליק את הראוטר הבעיה נפתרת לכמה שעות.
המסקנה שלי היא שאתה מתנתק/מתחבר לספקית הבעיה נפתרת.
אבל למה הבעיה משפיעה רק על הטלפון הנייד? איך הם מבדילים בין סוגי התעבורה?
מישהו נוסף נתקל בבעיה? אולי המסקנה שלי לא נכונה?
נ.ב.
הקושחה של המודם היא עדיין BZ_V2.59.8. לא רציתי לשדרג עדיין כי אני לא בטוח שזה יעזור, מהנסיון שלי עם בזק זה יכול גם להזיק (במיוחד שאין לי אחריות).
אשמח לעזרה.
- Fish72
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3187
- נתן תודות: 909 פעמים
- קיבל תודות: 236 פעמים
@FastJack
·
הייתי מנסה לבדוק את הנושא באמצעות סמארטפון מדגם אחר ולראות האם התופעה חוזרת על עצמה במכשיר האחר.
במידה ובסמארטפון מדגם אחר זה לא קורה - כנראה שמודבר באיזו בעיית תאימות של דרייבר ה WIFI שבמערכת ההפעלה של הסמארטפון שאתה משתמש בו, ואז הייתי שוקל צריבה של רום צד שלישי במידה ויש רום יציב שכזה לסמארטפון שלך ובדיקת הנושא שוב.
נ.ב. נסה לשנות את ההצפנה של ה 841 ולראות האם זה משנה במשהו.
·
הייתי מנסה לבדוק את הנושא באמצעות סמארטפון מדגם אחר ולראות האם התופעה חוזרת על עצמה במכשיר האחר.
במידה ובסמארטפון מדגם אחר זה לא קורה - כנראה שמודבר באיזו בעיית תאימות של דרייבר ה WIFI שבמערכת ההפעלה של הסמארטפון שאתה משתמש בו, ואז הייתי שוקל צריבה של רום צד שלישי במידה ויש רום יציב שכזה לסמארטפון שלך ובדיקת הנושא שוב.
נ.ב. נסה לשנות את ההצפנה של ה 841 ולראות האם זה משנה במשהו.
נערך לאחרונה על ידי Fish72 ב 23/05/2015 10:28, נערך פעם 1 בסך הכל.
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14356
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
·FastJack כתב:עכשיו שמתי לב שהמהירות הורדה היא רגילה ורק ההעלאה (UPLOAD) היא אפסית.
בדקתי ע"י אפליקציית Speedtest....
כמה אתה מקבל באפליקציה?
הורדה של 20 והעלאה של 3 זה נורמאלי.
אני באמת רואה כתובת שונה בראוטר(wan ip) ובאתר whatismyip.com.
אבל למה זה גורם לבעיה לצוץ אחרי מספר שעות? הייתי מצפה שזה ישפיע ישר, לא?
ולמה זה משפיע רק על המכשיר הסלולרי? הלפטופ עובד גם על WIFI והוא מתפקד מעולה.
מה להגיד ל018? שהראוטר מקבל כתובת שונה?
אבל למה זה גורם לבעיה לצוץ אחרי מספר שעות? הייתי מצפה שזה ישפיע ישר, לא?
ולמה זה משפיע רק על המכשיר הסלולרי? הלפטופ עובד גם על WIFI והוא מתפקד מעולה.
מה להגיד ל018? שהראוטר מקבל כתובת שונה?
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5918
- נתן תודות: 142 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
@FastJack
·אני באמת לא יודע למה זה עובד לך מהתחלה. אני שמתי לב לתופעה הזאת, כי יש לי אנדרואיד דונגל, ותוכנה, בה אני משתמש לא הצליחה לעבור authentication בגוגל. הבלאגן הזה נובע מכך שאתה נמצא מאחורי NAT כפול. כתובת שאתה מקבל בנתב כנראה מתחילה ב-100 והיא לא חוקית לשימוש באירופה (ישראל שייכת ל-ripe, אירגון אינטרנט אירופאי) והיא כן חוקית בארה"ב. ככל הנראה גוגל בודקת, ולא מאפשרת שימוש כזה. תתקשר לתמיכה, ותגיד שאתה חייב כתובת חוקית או ציבורית. אגב, ספקים אחרים, כמו טריפל סי או טלזר מבקשים על זה עוד 30 ש"ח בחודש. אקספון עושים זאת לפי בקשה.
זה הכל, אתה תראה שהכל יתחיל לעבוד לך.
·אני באמת לא יודע למה זה עובד לך מהתחלה. אני שמתי לב לתופעה הזאת, כי יש לי אנדרואיד דונגל, ותוכנה, בה אני משתמש לא הצליחה לעבור authentication בגוגל. הבלאגן הזה נובע מכך שאתה נמצא מאחורי NAT כפול. כתובת שאתה מקבל בנתב כנראה מתחילה ב-100 והיא לא חוקית לשימוש באירופה (ישראל שייכת ל-ripe, אירגון אינטרנט אירופאי) והיא כן חוקית בארה"ב. ככל הנראה גוגל בודקת, ולא מאפשרת שימוש כזה. תתקשר לתמיכה, ותגיד שאתה חייב כתובת חוקית או ציבורית. אגב, ספקים אחרים, כמו טריפל סי או טלזר מבקשים על זה עוד 30 ש"ח בחודש. אקספון עושים זאת לפי בקשה.
זה הכל, אתה תראה שהכל יתחיל לעבוד לך.
נכון, הכתובת שלי אכן מתחילה ב100
אתה יכול לתת לי עוד קצת פרטים על התופעה? קישור כלשהו?
מה אני צריך להגיד ל018? אני שואל כי לרוב הידע הטכני של הנציגים הוא די נמוך וצריך להאכיל אותם בכפית בנושא הזה.
עריכה:
התקשרתי ל018 וביקשתי לבטל את זה, הנציג ישר הבין את העניין והסביר לי איך לעשות את זה.
מסתבר שכל מה שצריך לעשות זה להתחבר ללא הw.
username@018, ולא username@w018.
נקווה שזה יעזור, אני יעדכן בימים הקרובים.
אתה יכול לתת לי עוד קצת פרטים על התופעה? קישור כלשהו?
מה אני צריך להגיד ל018? אני שואל כי לרוב הידע הטכני של הנציגים הוא די נמוך וצריך להאכיל אותם בכפית בנושא הזה.
עריכה:
התקשרתי ל018 וביקשתי לבטל את זה, הנציג ישר הבין את העניין והסביר לי איך לעשות את זה.
מסתבר שכל מה שצריך לעשות זה להתחבר ללא הw.
username@018, ולא username@w018.
נקווה שזה יעזור, אני יעדכן בימים הקרובים.
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

@FastJack
·אין לי מידע נוסף, חוץ מהניסיון שלי. בשבועות האחרונים עשיתי 3 מנויים באקספון, בכולם הייתה אותה בעיה, ו3 פעמים התקשרתי בנושא הזה לתמיכה, והם די מהר קלטו את הבעיה ופתרו אותה. שוב, הם יודעים שכברירת מחדל הם שמים לקוחות מאחורי ה-NAT שלהם. לא לכולם זה מפריע, ולכן לא הרבה לקוחות מתלוננים על זה. תתקשר והם ידעו ילפתור לך את הבעיה. חשבתי שכבר עד עכשיו התקשרת
·אין לי מידע נוסף, חוץ מהניסיון שלי. בשבועות האחרונים עשיתי 3 מנויים באקספון, בכולם הייתה אותה בעיה, ו3 פעמים התקשרתי בנושא הזה לתמיכה, והם די מהר קלטו את הבעיה ופתרו אותה. שוב, הם יודעים שכברירת מחדל הם שמים לקוחות מאחורי ה-NAT שלהם. לא לכולם זה מפריע, ולכן לא הרבה לקוחות מתלוננים על זה. תתקשר והם ידעו ילפתור לך את הבעיה. חשבתי שכבר עד עכשיו התקשרת
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

·ה-DHCP שלי מפיץ כתובות של OpenDNS, כך שזה לא שינה. אולי dns של גוגל היה עוזר, אבל בכל מקרה, אני לא יכול להשתמש בכתובת לא חוקית, כי אני צריך שתהיה לי גישה לבית מבחוץ. לכן מיד ביקשתי להוריד את ה-NAT שלהם, וכך נעשה.jtk כתב:dima, נסה להגדיר במכשירי האנדרויד שלך שרתי DNS אחרים, כגון 8.8.8.8. נתקלתי בהתנהגות מוזרה דומה עם הוטנט. כל מיני תוכנות גוגל לא פעלו. בסוף הפתרון היה הגדרת שרתי DNS אחרים....