"בית המשפט המחוזי בתל אביב הורה אתמול (ג') לספקיות הרשת בישראל לחסום שורה של אתרים המאפשרים להוריד את תוכנת הסטרימינג הפופולרית Popcorn Time. זאת, בתגובה לבקשה במעמד צד אחד שהגיש ארגון זכויות היוצרים זיר"ה בשיתוף עם חברות המדיה הישראליות הוט, יס, קשת, רשת, יונייטד קינג ונגה תקשורת."
שאהיה להם באמת בהצלחה אם זה ברוך השם יש שירותי VPN
גם כן מה רעיון לחסום הורדות תוכנה? הרי לא חסר אמצעים
לשתף את ההורדות תוכנה חחח מזל ששמרתי את הקובץ התקנה
בכללי אני מת על פופקורן טייפ רעיון גאוני לא צריך לחפש הורדות
וזה גם מוריד את הסרט למחשב אפשר להעביר בדיסק און קיי.
הבעיה עם הפופקורן טיים היא שהתוכנה פשוטה מאוד.. כל ילד בן 6 יכול להוריד ולהתקין בקלות ואז הוא יקבל ספריה מאוד גדולה של סרטים בחינם.. הוא לא יצטרך לחפש את הסרטים באתרי טורינט ואפילו את הכתוביות הוא מקבל בצורה אוטומטית. זה ממש קליק אחד והסרט עולה.. דבר כזה יזיק בצורה משמעוטית לחברות שמיצרות את הסרטים. כאשר החברה לא מרוויחה אז יש יותר סיכוי שהיא לא תשקיע כסף בסרטים בעתיד..
תאמינו לי זה יותר טוב לחסום את תוכנות כאלה. זה לטובתינו. אנחנו תמיד נוכל לחפש את הטורנטים והכתוביות וכו' אבל ילד בן 6 לא יוכל ולא יהיה קל לו, ולכן הוא ילך לקולנוע לראות את הסרט דבר שיגרום לחברות המיצרות את הסרטים להשקיע יותר בעתיד.
הרגע נכנסתי לפופ קורן טיים
אצלי בכל מקרה הפופקורן טיים עובד
וגם אם הם יחסמו ברמת ה DNS של
הספק זה לא בעיה להחליף DNS במחשב
או בראוטר פשוט שמים שרתי DNS של גוגל
או OPENDNS והבעיה נפתרה
גם ככה שרתי DNS של הספק הם בדרך כלל
Hרא שרתים
אני כבר שלוש בערך משתמש ב OPENDNS
וזה עובד נפלא יותר מהירים משרתי DNS של הספק
אגב כל הכבוד למפתחים הם באמת סדרו את הבעיה של
כתוביות עכדיו לדוגמה שמתי את הסרט interstellar וכתוביות
תואמות לדיבוב.
כמו שחשבתי, האתרים נחסמו ברמת ה-DNS, אפשר לעקוף בקלות ע"י שינוי שרת ה-DNS לשרת ציבורי (לדוגמה 8.8.8.8 של גוגל).
העמודים של פייסבוק וטוויטר עובדים כרגיל, זה לא משהו שהספקיות יכולות לחסום בלי כלים שמאפיינים בעיקר את המשטר הסיני.