העברת המקור למחשב

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
gover פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 837
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #1 

שלום לכל החברים;
לאחר עיון בפוסטרים וגם בכמה כתבות החלטתי שאני מאמץ את גישתו של השועל, להעביר את המקור שלי מהDVD למחשב. הנוחות והיעילות של סדור בספריות ואפשרויות השליטה מוצא חן בעניי. הרעיון הוא למצוא מחשב יחסית ישן (פנטיום 3/4) להתקין לו כרטיס קול איכותי ונפח דיסק קשיח גדול. ה CD יושארו כגיבוי בדיוק כמו כל DATA אחרת. המטרה היא להגיע לעלות תועלת מקסימלית.
שלב ראשון (לדעתי) צריך להיות כרטיס קול איכותי שבמקרה הזה יהיה לב המערכת. אני מחפש כרטיס עם יציאה(ות) דיגיטלית לחיבור לרסיבר (Denon 3803) ו DAC איכותי לשדרוגי הגברה בעתיד, עדיף כרטיס יד שניה. הוצע לי כרטיס M-Audio delta במחיר טוב אבל עושה רושם שהוא קצת גדול על הצרכים שלי שכן אני לא מתכוון לעשות מוזיקה אלה רק לשמוע. המחשב יחובר למסך LCD אבל לא יתפקד כ HTPC. אשמח לשמוע הצעות מכל המבינים. הרעיון הוא לעמוד במשימה בפחות מ 1000 ש"ח להכל.
תודה מראש לכל העונים.

efib
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 12395
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

אם אתה הולך להשתמש רק ביציאה הדיגיטלית. לא לקנות כרטיס יקר. כל כרטיס זול ופשוט יעשה את אותה עבודה.
תתחדשו ותהנו !
פאשיסטים

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3756
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #3 

מסכים (Y)

בהעברה דיגיטאלית של הנתונים כל כרטיס יעשה את העבודה באותה הצורה (כמעט). כל ההשתוללות של המחירים באה בגלל הממיר דיגיטאל-אנלוג והעיבודים שהממיר עושה.

להעברה דיגיטאלית חפש כרטיס פשוט או כרטיס ON-BOARD עם יציאה דיגיטאלית.
Silence speaks louder than words

gover פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

לא רק

שליחה #4 

הרעיון הוא שיהיה DAC איכותי שיוכל לשמש אותי בעתיד אם וכאשר אצרף הגברת סטראו כלשהי למערכת. במקרה כזה אשתמש גם ביציאות האנלוגיות.

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #5 

זה לא נכון שכל כרטיס נותן תוצאה זהה. הכרטיס צריך להיות BIT PERFECT אחרת הDAC לא מקבל את כל המידע ואתה מפספס פרטים מהמוסיקה.

reuveney
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1830
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #6 

אם השימוש הוא דיגיטלי, לא יהיה לך הבדל בין כרטיס יקר לזול{מנסיון}
אם אתה מתכוון להשתמש בחיבור אנלוגי,אתה תצטרך ולהשתמש ב DAC של הכרטיס,ופה כבר אתה תצטרך כרטיס טוב להגיע לתוצאה טובה.
דובר פה רבות על הכרטיס הזה-E-MU 0404 {שמחירו בסביבות ה100$בחו''ל,בארץ 1000 ש'ח} אפילו השוו אותו לנגנים דיי יקרים.
גם אני הולך לרכוש אותו בקרוב..

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

דוקא יש משהו במה שflsh אומר. כרטיסים ישנים של קריאטיב למשל, היו עושים UPSAMPLING ל-48KHZ ולא היו מוציאים את המידע כמו שהוא (ב-44.1KHZ למשל) , דבר שדווקא לא תרם לאיכות.
אם המידע עובר כמו שהוא ללא שום שינוי, אכן, לא משנה איזה כרטיס זה.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

reuveney
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

MartinHSabag כתב:דוקא יש משהו במה שflsh אומר. כרטיסים ישנים של קריאטיב למשל, היו עושים UPSAMPLING ל-48KHZ ולא היו מוציאים את המידע כמו שהוא (ב-44.1KHZ למשל) , דבר שדווקא לא תרם לאיכות.
...
מרטין סתם לשם השוואה, אני לקחתי את הדיוידי{של טושיבה} וחיברתי אותו דיגיטלית.וכיום אין טיפת הבדל בין דיסק שאני שם במחשב ולבין דיסק שאני שם בדיוידי{כמובן רק בחיבור דיגיטלי}ואגב הכרטיס קול שלי נקנה בזוללללל{140ש'ח}

LiorC
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3610
קיבל תודות: 0

שליחה #9 

reuveney כתב:
MartinHSabag כתב:דוקא יש משהו במה שflsh אומר. כרטיסים ישנים של קריאטיב למשל, היו עושים UPSAMPLING ל-48KHZ ולא היו מוציאים את המידע כמו שהוא (ב-44.1KHZ למשל) , דבר שדווקא לא תרם לאיכות.
...
מרטין סתם לשם השוואה, אני לקחתי את הדיוידי{של טושיבה} וחיברתי אותו דיגיטלית.וכיום אין טיפת הבדל בין דיסק שאני שם במחשב ולבין דיסק שאני שם בדיוידי{כמובן רק בחיבור דיגיטלי}ואגב הכרטיס קול שלי נקנה בזוללללל{140ש'ח}
...
אם הכרטיס שלך אינו קריאייטיב אז מה זה קשור למה שמרטין כתב ?
ליאור

reuveney
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

LiorC כתב:
reuveney כתב:
...
...
אם הכרטיס שלך אינו קריאייטיב אז מה זה קשור למה שמרטין כתב ?
...
חשבתי שהוא מתכוון לכרטיסים ישנים..

gover פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

מה עם הכרטיס שרשמתי מבחינת איכות האודיו האנלוגי שווה להשקיע בו או לחפש משהו פחות מקצועי אבל עם DAC איכותי? יש המלצות מעבר ל EU0404?

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”