העברת המקור למחשב
שלום לכל החברים;
לאחר עיון בפוסטרים וגם בכמה כתבות החלטתי שאני מאמץ את גישתו של השועל, להעביר את המקור שלי מהDVD למחשב. הנוחות והיעילות של סדור בספריות ואפשרויות השליטה מוצא חן בעניי. הרעיון הוא למצוא מחשב יחסית ישן (פנטיום 3/4) להתקין לו כרטיס קול איכותי ונפח דיסק קשיח גדול. ה CD יושארו כגיבוי בדיוק כמו כל DATA אחרת. המטרה היא להגיע לעלות תועלת מקסימלית.
שלב ראשון (לדעתי) צריך להיות כרטיס קול איכותי שבמקרה הזה יהיה לב המערכת. אני מחפש כרטיס עם יציאה(ות) דיגיטלית לחיבור לרסיבר (Denon 3803) ו DAC איכותי לשדרוגי הגברה בעתיד, עדיף כרטיס יד שניה. הוצע לי כרטיס M-Audio delta במחיר טוב אבל עושה רושם שהוא קצת גדול על הצרכים שלי שכן אני לא מתכוון לעשות מוזיקה אלה רק לשמוע. המחשב יחובר למסך LCD אבל לא יתפקד כ HTPC. אשמח לשמוע הצעות מכל המבינים. הרעיון הוא לעמוד במשימה בפחות מ 1000 ש"ח להכל.
תודה מראש לכל העונים.
לאחר עיון בפוסטרים וגם בכמה כתבות החלטתי שאני מאמץ את גישתו של השועל, להעביר את המקור שלי מהDVD למחשב. הנוחות והיעילות של סדור בספריות ואפשרויות השליטה מוצא חן בעניי. הרעיון הוא למצוא מחשב יחסית ישן (פנטיום 3/4) להתקין לו כרטיס קול איכותי ונפח דיסק קשיח גדול. ה CD יושארו כגיבוי בדיוק כמו כל DATA אחרת. המטרה היא להגיע לעלות תועלת מקסימלית.
שלב ראשון (לדעתי) צריך להיות כרטיס קול איכותי שבמקרה הזה יהיה לב המערכת. אני מחפש כרטיס עם יציאה(ות) דיגיטלית לחיבור לרסיבר (Denon 3803) ו DAC איכותי לשדרוגי הגברה בעתיד, עדיף כרטיס יד שניה. הוצע לי כרטיס M-Audio delta במחיר טוב אבל עושה רושם שהוא קצת גדול על הצרכים שלי שכן אני לא מתכוון לעשות מוזיקה אלה רק לשמוע. המחשב יחובר למסך LCD אבל לא יתפקד כ HTPC. אשמח לשמוע הצעות מכל המבינים. הרעיון הוא לעמוד במשימה בפחות מ 1000 ש"ח להכל.
תודה מראש לכל העונים.
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
מסכים
בהעברה דיגיטאלית של הנתונים כל כרטיס יעשה את העבודה באותה הצורה (כמעט). כל ההשתוללות של המחירים באה בגלל הממיר דיגיטאל-אנלוג והעיבודים שהממיר עושה.
להעברה דיגיטאלית חפש כרטיס פשוט או כרטיס ON-BOARD עם יציאה דיגיטאלית.
בהעברה דיגיטאלית של הנתונים כל כרטיס יעשה את העבודה באותה הצורה (כמעט). כל ההשתוללות של המחירים באה בגלל הממיר דיגיטאל-אנלוג והעיבודים שהממיר עושה.
להעברה דיגיטאלית חפש כרטיס פשוט או כרטיס ON-BOARD עם יציאה דיגיטאלית.
Silence speaks louder than words
אם השימוש הוא דיגיטלי, לא יהיה לך הבדל בין כרטיס יקר לזול{מנסיון}
אם אתה מתכוון להשתמש בחיבור אנלוגי,אתה תצטרך ולהשתמש ב DAC של הכרטיס,ופה כבר אתה תצטרך כרטיס טוב להגיע לתוצאה טובה.
דובר פה רבות על הכרטיס הזה-E-MU 0404 {שמחירו בסביבות ה100$בחו''ל,בארץ 1000 ש'ח} אפילו השוו אותו לנגנים דיי יקרים.
גם אני הולך לרכוש אותו בקרוב..
אם אתה מתכוון להשתמש בחיבור אנלוגי,אתה תצטרך ולהשתמש ב DAC של הכרטיס,ופה כבר אתה תצטרך כרטיס טוב להגיע לתוצאה טובה.
דובר פה רבות על הכרטיס הזה-E-MU 0404 {שמחירו בסביבות ה100$בחו''ל,בארץ 1000 ש'ח} אפילו השוו אותו לנגנים דיי יקרים.
גם אני הולך לרכוש אותו בקרוב..
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
דוקא יש משהו במה שflsh אומר. כרטיסים ישנים של קריאטיב למשל, היו עושים UPSAMPLING ל-48KHZ ולא היו מוציאים את המידע כמו שהוא (ב-44.1KHZ למשל) , דבר שדווקא לא תרם לאיכות.
אם המידע עובר כמו שהוא ללא שום שינוי, אכן, לא משנה איזה כרטיס זה.
אם המידע עובר כמו שהוא ללא שום שינוי, אכן, לא משנה איזה כרטיס זה.
מרטין סתם לשם השוואה, אני לקחתי את הדיוידי{של טושיבה} וחיברתי אותו דיגיטלית.וכיום אין טיפת הבדל בין דיסק שאני שם במחשב ולבין דיסק שאני שם בדיוידי{כמובן רק בחיבור דיגיטלי}ואגב הכרטיס קול שלי נקנה בזוללללל{140ש'ח}MartinHSabag כתב:דוקא יש משהו במה שflsh אומר. כרטיסים ישנים של קריאטיב למשל, היו עושים UPSAMPLING ל-48KHZ ולא היו מוציאים את המידע כמו שהוא (ב-44.1KHZ למשל) , דבר שדווקא לא תרם לאיכות.
אם המידע עובר כמו שהוא ללא שום שינוי, אכן, לא משנה איזה כרטיס זה....
אם הכרטיס שלך אינו קריאייטיב אז מה זה קשור למה שמרטין כתב ?reuveney כתב:מרטין סתם לשם השוואה, אני לקחתי את הדיוידי{של טושיבה} וחיברתי אותו דיגיטלית.וכיום אין טיפת הבדל בין דיסק שאני שם במחשב ולבין דיסק שאני שם בדיוידי{כמובן רק בחיבור דיגיטלי}ואגב הכרטיס קול שלי נקנה בזוללללל{140ש'ח}MartinHSabag כתב:דוקא יש משהו במה שflsh אומר. כרטיסים ישנים של קריאטיב למשל, היו עושים UPSAMPLING ל-48KHZ ולא היו מוציאים את המידע כמו שהוא (ב-44.1KHZ למשל) , דבר שדווקא לא תרם לאיכות.
אם המידע עובר כמו שהוא ללא שום שינוי, אכן, לא משנה איזה כרטיס זה.......
ליאור
חשבתי שהוא מתכוון לכרטיסים ישנים..LiorC כתב:אם הכרטיס שלך אינו קריאייטיב אז מה זה קשור למה שמרטין כתב ?reuveney כתב:מרטין סתם לשם השוואה, אני לקחתי את הדיוידי{של טושיבה} וחיברתי אותו דיגיטלית.וכיום אין טיפת הבדל בין דיסק שאני שם במחשב ולבין דיסק שאני שם בדיוידי{כמובן רק בחיבור דיגיטלי}ואגב הכרטיס קול שלי נקנה בזוללללל{140ש'ח}MartinHSabag כתב:דוקא יש משהו במה שflsh אומר. כרטיסים ישנים של קריאטיב למשל, היו עושים UPSAMPLING ל-48KHZ ולא היו מוציאים את המידע כמו שהוא (ב-44.1KHZ למשל) , דבר שדווקא לא תרם לאיכות.
אם המידע עובר כמו שהוא ללא שום שינוי, אכן, לא משנה איזה כרטיס זה..........