האם מכונה אוטומאטית איכותית יכולה להחליף מכונה ידנית?

פורום מכונות קפה אוטומטיות, מכונות קפה פודים ומכונות קפה לקפסולות נספרסו ותואמות
שלח תגובה
inverminx פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 225
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

אהלן חברה חובבי הקפה,
אמנם יכול להיות שהשאלה הזאת, מוטב שהיתה נשאלת בפורום השכן, אבל חשוב לי דווקא לשאול אותה כאן, אולי אקבל תשובה יותר אובייקטיבית
ברשותי מכונת אוסקר ומטחנת K3, סט מאד נפוץ בפורום, אני עובד איתו כבר 3 שנים ומרוצה עד הגג מהתוצאות, כבר למדתי לתפעל את הציוד ולמצות ממנו את המיטב (אנחנו שותים בעיקר קפוצינו)
לעולם לא היתה לי מחשבה לפזול למכונה אוטומאטית, כי לא יצא לי להתקל בקפה טוב שיוצא ממנה, בטח לא ממכונת קפסולות, שם איכות הקפה נוראית בעיני ולא ראויה להקרא אספרסו \ קפוצינו... אבל זה כבר דיון אחר

חברה של אישתי עוסקת בשיווק מכונות קפה למשרדים והיא הציעה לי לרכוש מכונה אוטומאטית שנקראת Jura IMPRESSA J9 One Touch. לטענתה מדובר במכונה האוטומאטית הביתית הטובה ביותר שיש והתוצאות שלה יפתיעו אותי מאד.
יש לה אפשרות "לארגן" לי את המכונה במחיר מאד אטרקטיבי - מחיר אפילו נמוך יותר ממחיר של אוסקר חדשה. אבל בואו נשים רגע את הכדאיות הכלכלית של כל העניין הזה בצד
האם מישהו מכיר את המכונה הזאת? אפשר להשוות קפה של מכונה כזאת לסט שיש לי ? האם יש מקום להתפשר על התוצאות לטובת הנוחות הבלתי מתפשרת שיש במכונה כזאת? מיותר לציין שטקס הכנת קפה במכונה ידנית הוא טקס ארוך, והיום בבקרים, כשאני צריך לארגן 2 בנות, לצערי אין לי זמן יותר להכין לעצמי קפה, כך שאני מוצא את עצמי שותה קפה רק בימי שישי ושבת בבוקר ! עצוב מאד - אני יודע!

אשמח לקבל כל חוות דעת, או דיעה
תודה

coffeeavi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 974
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

די מפתיעה אותי שאלתך והפוסט שלך נראה די פרסומי במסווה של שאלה :roll:

אם יש לך אוסקר וK3, הגעת אליהם לא במקרה אלא לאחר שקראת הרבה ובדקת.
מציעים לך כאן משהו חדש, מה איכפת לך מה אחרים אומרים וחושבים עליה?

לך למקום שיש בו מכונה כזו (זאת שמוכרת לך ודאי תשמח להפנות אותך למקום בו יש מכונה כזו)
לך תטעם את הקפה ותראה את המכונה בפעולה.

כך תקבל את הדעה הטובה ביותר.
מחיר ה'מציאה' שהיא מציעה לך ממש לא רלוונטי אם זה לא יהיה טעים לך, נכון ?
אז לך תטעם וספר לנו מה דעתך אחרי שתטעם.
נערך לאחרונה על ידי coffeeavi ב 20/05/2015 14:01, נערך פעם 1 בסך הכל.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #3 

אם התוצאות של היורה יפתיעו אותך לטובה אז לך על זה.
אין מצב.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

inverminx פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 225
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #4 

coffeeavi כתב:די מפתיעה אותי שאלתך והפוסט שלך נראה די פרסומי במסווה של שאלה :roll:

אם יש לך אוסקר וK3, הגעת אליהם לא במקרה אלא לאחר שקראת הרבה ובדקת.
מציעים לך כאן משהו חדש, מה איכפת לך מה אחרים אומרים וחושבים עליה?

לך למקום שיש בו מכונה כזו (זאת שמוכרת לך ודאי תשמח להפנות אותך למקום בו יש מכונה כזו)
לך תטעם את הקפה ותראה את המכונה בפעולה.

כך תקבל את הדעה הטובה ביותר.
מחיר ה'מציאה' שהיא מציעה לך ממש לך רלוונטי אם זה לא יהיה טעים לך, נכון ?
אז לך תטעם וספר לנו מה דעתך אחרי שתטעם.
...
·מה בדיוק אני מפרסם פה, לא הצלחתי להבין.. ?
אני אומר שיש לי סט ידני ואני מרוצה ממנו ויודע לתפעל אותו, אבל אין לי זמן כמעט להכין קפה בבוקר
אולי יש מישהו בפורום אשר מכיר את התוצאות של הסט הזה (שהוא די נפוץ כמו שציינתי) וטעם קפה ממכונה כזאת וידע לומר אם יש בכלל סיבה לפתח ציפיות,
ברור שצריך לטעום מה שהמכונה מוציאה, אבל אף אחד לא מבטיח לי שהקפה שאטעם מהמכונה הזאת הוא באמת התוצאה הסופית שאפשר להגיע אליה, אולי צריך כוונונים כאלה ואחרים ואפשר להגיע לתוצאות יותר טובות ?
אני לא יודע..
חשבתי לתומי שמכונה אוטומאטית שמצויידת במטחנה קרמית מגיעה יכולה להגיע לתוצאות טובות.
האם זה נאיבי מידי לחשוב כך ?

NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 1098
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 252 פעמים

שליחה #5 

לדעתי ללכת לטעום קפה ממכונה ולהחליט זו לא הדרך הכי נכונה, הרי גם ממכונה מקצועית, כיוון לא נכון או קפה ישן יניבו תוצאה גרועה ללא קשר למכונה וליכולת שלה.
אני ממליץ ללכת עם קפה שאתה מכיר ואוהב לבחון מכונה כזו, לקרוא לפני על הדגשים ,בעיקר של זמני חליטה נכונים כדי לבחון את התוצאה.
אני מספק לאיזה משרד שיש לו יורה והיא לא מכוונת והטעם היה מזעזע.
בהצלחה
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

http://negro.co.il/

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #6 

אין יותר מדי משחק עם באמת עם מכונה אוטומטית. יש הרבה מסכים וקשקושים אבל לא באמת משהו מעשי, דרגת הטחינה תמיד תהיה גסה מדי, הדחיסה חלשה מדי והחליטה מהירה מדי.
במכונה אמיתית אתה נותן חתיכת מכה להוציא את העוגייה מהידית ובגלל שאי אפשר לעשות את זה באוטומטית אז מונעים ממך להגיע לחליטה אמיתית.
היתה לי יורה בעבודה והפכתי אותה מכל הכיוונים ולא הוצאתי באמת קפה טוב. כמות קפה הכי גדולה כפולה עם דרגת טחינה הכי דקה עדיין לא הוציאה אספרסו טוב כמו מכונה אמיתית.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

Ben_p
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 781
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 43 פעמים

שליחה #7 

דבוטאנט כתב:אין יותר מדי משחק עם באמת עם מכונה אוטומטית. יש הרבה מסכים וקשקושים אבל לא באמת משהו מעשי, דרגת הטחינה תמיד תהיה גסה מדי, הדחיסה חלשה מדי והחליטה מהירה מדי.
במכונה אמיתית אתה נותן חתיכת מכה להוציא את העוגייה מהידית ובגלל שאי אפשר לעשות את זה באוטומטית אז מונעים ממך להגיע לחליטה אמיתית.
היתה לי יורה בעבודה והפכתי אותה מכל הכיוונים ולא הוצאתי באמת קפה טוב. כמות קפה הכי גדולה כפולה עם דרגת טחינה הכי דקה עדיין לא הוציאה אספרסו טוב כמו מכונה אמיתית.
...
·בהחלט דרך נכונה להסתכל על ההשוואה הזאת , אם עד כה אנשים תהו מדוע אוטומטית בדר״כ לא תגיע לאיכות חליטה של מכונה ידנית - אלו בהחלט הסיבות המרכזיות.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות אוטומטיות, פודים וקפסולות”