אשמח אם תוכלו לענות בעברית מדוברת :)

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
ninush252 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

הי חברה! הגעתי אליכם במקרה ונראה לי שתוכלו לעזור, הבעיה היא שאני לא מבינה הרבה ב.. חמזמזים.. :)
קנינו טלויזית פיליפס עם ממיר מובנה של עידן פלוס (ככה בעלי מתאר את זה..). הדגם הוא 46PFL6606H/12.
העניין הוא כזה- וכאן אני מציעה לכם לשבת...
בדירה הקודמת ניסיתי מספר פעמים לקלוט את הערוצים הרגילים (1,2) ללא הצלחה גם כשקנינו אנטנה המיועדת לקליטת שידורי עידן פלוס (מתאימה לכניסת ה75אומגה אנטנה שבטלויזיה, כתוב עליה שהיא מודל HADV). כאמור לא הצלחתי, עד שבא שכן עם אנטנה אחרת ודרכה הצלחנו לקלוט את השידורים. ברגע שניתקנו את האנטנה שלו וחיברנו את שלנו המשכנו לקלוט את ערוצים 1,2,10,כנסת וחינוכית...
רוצה לציים שבמהלך כל הזמן הזה לא היה חיבור בין הטלויזיה לקיר.

עכשיו עברנו לדירה חדשה, לדיירים הקודמים ככה״נ היה הוט. להלן שאלותי-
א. חיברנו כבל בין היציאה של האנטנה בקיר לבין הטלויזיה, כמו גם את האנטנה הישנה (ה75 אומגה).
עם זאת, סריקות ערוצים חוזרות ונישנות בבחירה בהגדרות שונות (מדינות שונות, מצב אנטנה לעומת מצב כבלים, סריקה מלאה לעומת חלקית, 1MHZ לעומת 5 וכו׳)- לא הניבו ערוצים. למה??
ב. כאשר רק האנטנה הישנה היתה מחוברת ללא חיבור לקיר גם לא מצאתי כלל ערוצים למעט פעם אחת כששיניתי את מיקומה ואז קלטנו רק ערוץ ערבי אחד. האם האנטנה עושה משהו בכלל? האם יעזור לנסות להוציא אותה החוצה?
ג. בהגדרות יש לי אפשרות לבחירת ערוצים ידנית, אני חושבת, האם זה עדיף על אוטומטית ויתכן שככה אולי אמצא כמה ערוצים שלא הייתי קולטת באוטומטי?

עד כאן פרקטיות. עכשיו...
ג. למסובכת ביותר... כשאני מנסה להבין בחמזמזים...
קראתי את שרשור האימים של sharonron על קליטת ערוצי הוט ואם אפשר וזה לא מסובך מידי.. אשמח לקצת הסברים-
איך אני יודעת אם הטלויזיה שלי קולטת ומפענחת שידורי DVB-C או T ? איך בודקים את זה? מהי בכלל אנטנת RF ולמה אני לא רואה את זה בכניסות לטלויזיה..? ובכלל, הפילטר הזה שצריך לנתק (לא מפחדת!)- איפה הוא נמצא בדיוק? ואל תגידו ״לוח הכבלים״, תפרטו...

תודה מראש חברים, מקווה שלא יהיה לכם קשה מידי להסביר לבתולת כבלים שכמוני... :$

ninush252 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #2 

אגב, עכשיו הבנתי שהאנטנה הישנה שלנו היא אנטנת יאגי...

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #3 

חברי אנטנה, תוודאי שאת סורקת דיגיטלי כי לפי מה שכתבת נראה היה שאת סורקת אנלוגי. תסרקי את ערוץ 26 (תדר 514) אם את בין נתניה לבאר-שבע אחרת את ערוץ 29 (תדר 538), זה יחסוך לך זמן.
אם זה לא עובד שחקי עם הכיוון של האנטנה ואם זה עדיין לא עובד כנראה יש בעיות קליטה ואולי צריך אנטנה חיצונית.

ninush252 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

קודם כל תודה על התשובה!
עכשיו כשהדלקתי את הטלויזיה ראיתי שמצליחים לראות (אם מחקים הרבה עם האנטנה) את הערוצים הבסיסיים שקלטתי בעבר (1,2,10,23,33) אבל אפשר לעבור רק בין הערוצים האלה וערוצי הרדיו שמופיעים גם. כשאני מנסה לעבור לערוץ 26 הוא בכלל לא מאפשר לי לעבור.
בכל אופן איכשהוא זה הסתדר, יתכן שבאמת היה העניין עם הדיגיטליים. תודה!!!

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”