PID וטמפרטורת חליטה
היי לכולם,
כפי שחלקכם יודעים, רכשתי לפני כשבועיים מכונת קפה דואל-בוילר PROFITEC PRO 700.
אני עדיין 'לומד' את המכונה, אבל כבר מצליח להוציא 'שוטים' ראויים.
הסתקרנתי לדעת האם טמפרטורת המים היוצאים מראש החליטה אכן מגיעים ל-93 מעלות, שכן זוהי הטמפרטורה אליה מכוון ה-PID.
הצלחתי להשיג THERMOCOUPLE/טרמומטר דיגיטלי וביצעתי מדידה.
השחלתי את המדיד בתוך ה-סלסלת VST והרמתי את ידית החליטה לצורך שחרור מים.
יש לציין שהמכונה היתה ב-IDLE כשעה לפני הבדיקה וכבר התחממה לטמפרטורה הרצויה (93C).
טמפרטורת המים שנמדדה ביציאה מהראש היתה 89.8C.
אני יודע שהטרמומטר שברשותי מדוייק לכדי +/- 1.5C. אני מניח שהטרמומטר מכוייל, מכיוון שטבלתי אותו במים בפינג'אן בעת רתיחה והוא הראה 99.9C...
- האם הטמפרטורה של 89.8C תקינה? או שמא נמוכה מדי?
- אם יש טעם להעלות את טמפרטורת ה-PID, לדוגמא ל-96C על מנת שהמים יצאו בטמפרטורה של 93C?
או לחילופין, האם יש צורך להגדיל את ה-OFFSET (כרגע מכוון ל-14C) על מנת שברגע שה-PID מכוון ל-93C, המים אכן יצאו בטמפרטורה של 93C?
- או שמא עלי 'לשמוח בחלקי' ולא להתחיל להתעסק בכיוונים/כיולים למיניהם (שיוציאו את המכונה מאיפוס...)?
אשמח לעצות/טיפים...
צחי.
כפי שחלקכם יודעים, רכשתי לפני כשבועיים מכונת קפה דואל-בוילר PROFITEC PRO 700.
אני עדיין 'לומד' את המכונה, אבל כבר מצליח להוציא 'שוטים' ראויים.
הסתקרנתי לדעת האם טמפרטורת המים היוצאים מראש החליטה אכן מגיעים ל-93 מעלות, שכן זוהי הטמפרטורה אליה מכוון ה-PID.
הצלחתי להשיג THERMOCOUPLE/טרמומטר דיגיטלי וביצעתי מדידה.
השחלתי את המדיד בתוך ה-סלסלת VST והרמתי את ידית החליטה לצורך שחרור מים.
יש לציין שהמכונה היתה ב-IDLE כשעה לפני הבדיקה וכבר התחממה לטמפרטורה הרצויה (93C).
טמפרטורת המים שנמדדה ביציאה מהראש היתה 89.8C.
אני יודע שהטרמומטר שברשותי מדוייק לכדי +/- 1.5C. אני מניח שהטרמומטר מכוייל, מכיוון שטבלתי אותו במים בפינג'אן בעת רתיחה והוא הראה 99.9C...
- האם הטמפרטורה של 89.8C תקינה? או שמא נמוכה מדי?
- אם יש טעם להעלות את טמפרטורת ה-PID, לדוגמא ל-96C על מנת שהמים יצאו בטמפרטורה של 93C?
או לחילופין, האם יש צורך להגדיל את ה-OFFSET (כרגע מכוון ל-14C) על מנת שברגע שה-PID מכוון ל-93C, המים אכן יצאו בטמפרטורה של 93C?
- או שמא עלי 'לשמוח בחלקי' ולא להתחיל להתעסק בכיוונים/כיולים למיניהם (שיוציאו את המכונה מאיפוס...)?
אשמח לעצות/טיפים...
צחי.
נערך לאחרונה על ידי zachig ב 20/05/2015 11:01, נערך פעם 1 בסך הכל.
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 974
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 277 פעמים
- יצירת קשר:
תתחדש
ראשית צחי תתחדש, אחלה רכישה.
לגבי שאלתך, הכל עניין של טעם !
ה"תקן" האיטלקי שגם מקובל בכל העולם מדבר על טמפ' מים יוצאת של 2+-88, כלומר בין 86 ל-90 מעלות
מה שקיבלת הוא בסדר ואפילו בגבול העליון.
לא טעים לך?
נסה להוריד או להעלות בקפיצות קטנות , חלוט וטעם עד שתגיע למה שהכי מתאים לך.
ההבדל בין מה שרשום ב-PID לטמפר' האמיתית של המים היוצאים נובע מהמיקום של המדיד יחסית ליציאת המים.
לצורך העניין זה משהו מייצג בלבד. אחרי שמדדת באמת את המים היוצאים אתה יודע מה ההפרש ביניהם.
ואם כבר אתה עוסק בכיולים מדוייקים, כדאי אולי שתמדוד ותכייל גם את הלחץ.
גם כאן, הכל עניין של טעם וריח... ומה שמתאים לך לא מתאים בהכרח למשתמש אחר.
בהצלחה ותיהנה
לגבי שאלתך, הכל עניין של טעם !
ה"תקן" האיטלקי שגם מקובל בכל העולם מדבר על טמפ' מים יוצאת של 2+-88, כלומר בין 86 ל-90 מעלות
מה שקיבלת הוא בסדר ואפילו בגבול העליון.
לא טעים לך?
נסה להוריד או להעלות בקפיצות קטנות , חלוט וטעם עד שתגיע למה שהכי מתאים לך.
ההבדל בין מה שרשום ב-PID לטמפר' האמיתית של המים היוצאים נובע מהמיקום של המדיד יחסית ליציאת המים.
לצורך העניין זה משהו מייצג בלבד. אחרי שמדדת באמת את המים היוצאים אתה יודע מה ההפרש ביניהם.
ואם כבר אתה עוסק בכיולים מדוייקים, כדאי אולי שתמדוד ותכייל גם את הלחץ.
גם כאן, הכל עניין של טעם וריח... ומה שמתאים לך לא מתאים בהכרח למשתמש אחר.
בהצלחה ותיהנה
נערך לאחרונה על ידי coffeeavi ב 20/05/2015 10:18, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
הטמפרטורה שנמדדת במקום שה PID מחובר לא תהיה טמפרטורת החליטה - תמיד יהיה הבדל כלשהו אבל בדרך כלל הוא קבוע.
אז - אם ב 94 זה יוצא טעים אז הולכים על זה
אז - אם ב 94 זה יוצא טעים אז הולכים על זה
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- NEGRO
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 1098
- נתן תודות: 95 פעמים
- קיבל תודות: 252 פעמים
לדעתי הטעות הראשונית שלך היא ששמת את הגשש בראש העיוור.
המים הראשונים שיוצאים מהראש יגעו בגשש אבל שאר מי החליטה ייזרקו למיכל העודפים ולכן לא תהיה תחלופה של המים שנוגעים בגשש ולכן הטמפרטורה תהיה נמוכה.
זו דעתי בכל אופן
אני תמיד בוחן את הטמפ' בטעם (אם אני יכול לשתות את האספרסו כמה שניות לאחר החליטה).
בכל מקרה, הייתי משנה את מיקום הגשש או בוחן אותו עם סלסלה רגילה עם קפה.
בהצלחה
המים הראשונים שיוצאים מהראש יגעו בגשש אבל שאר מי החליטה ייזרקו למיכל העודפים ולכן לא תהיה תחלופה של המים שנוגעים בגשש ולכן הטמפרטורה תהיה נמוכה.
זו דעתי בכל אופן
אני תמיד בוחן את הטמפ' בטעם (אם אני יכול לשתות את האספרסו כמה שניות לאחר החליטה).
בהצלחה
·NEGRO כתב:לדעתי הטעות הראשונית שלך היא ששמת את הגשש בראש העיוור.
זו דעתי בכל אופן
בהצלחה...
היי גלעד! תודה על ההתייחסות!
ברצוני לתקן טעות...לא השתמשתי בפילטר עיוור, אלא בסלסלת VST, והמים זרמו דרך הסלסלה.
אתה בהחלט צודק...בתחילה השתמשתי בפילטר עיוור, ואכן...טמפרטורת המים היתה נמוכה בכמעלה (88.6C).
בכל אופן, הקפה טעים, אם כי אני עדיין לומד...
אשמח לקפוץ אליך בהזדמנות להתלמדות קצרה...

גלעד -
אם אתה מצליח לשתות את הקפה שניות לאחר החליטה האם הטמפרטורה לא אמורה להיות נמוכה יותר, בסביבות 82-80 מעלות, כך שאתה מצליח לשתות מבלי לשרוף את הגרון? כלומר בPID אמורים לכוון לטמפרטורה של כ 89-88 מעלות?
אתה טוען שאם חולטים כך שהטמפרטורה, נגיד 89 מעלות ביציאה, ומחכים קצת לאחר השוט שהקפה יתקרר אזי מאבדים משהו מהטעם?
אם אתה מצליח לשתות את הקפה שניות לאחר החליטה האם הטמפרטורה לא אמורה להיות נמוכה יותר, בסביבות 82-80 מעלות, כך שאתה מצליח לשתות מבלי לשרוף את הגרון? כלומר בPID אמורים לכוון לטמפרטורה של כ 89-88 מעלות?
אתה טוען שאם חולטים כך שהטמפרטורה, נגיד 89 מעלות ביציאה, ומחכים קצת לאחר השוט שהקפה יתקרר אזי מאבדים משהו מהטעם?
- NEGRO
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 1098
- נתן תודות: 95 פעמים
- קיבל תודות: 252 פעמים
בוקר טוב וחג שמח
נירוי, אני מקווה שזה איכשהו השם שלך, השליטה בטמפ' הסופית היא גם על ידי הכוס, כוס יחסית עבה ולא חמה תספוג את טמפרטורת הקפה כך שיהיה ניתן לשתות אותו כמה שניות לאחר השוט (10 שניות פלוס מינוס), .
לטעמי יש פה פחות איבוד טעם אלא יותר איבוד מרקם , אם תחלוט לכוס זכוכית, תוכל לראות בבירור את החלוקה בכוס של הקרמה ושל הנוזל השחור לצורך העניין, ככל שיעבור הזמן מסיום השוט אז חלקו של הנוזל השחור בכוס יגדל על חשבון הקרמה ולטעמי כמובן, הקרמה הסמיכה (לא אוורירית שנובעת מחליטה מהירה מדי) מביאה לסמיכות על הלשון שזה כל הקפה מבחינתי.
כמובן שזה אופן צריכת האספרסו המועדפת עלי וגם על לקוחות שבאים אלי (אני מכריח אותם לשתות את הקפה בשני שלוקים
)
ושוב, כל אחד ואופן השתייה שלו
נירוי, אני מקווה שזה איכשהו השם שלך, השליטה בטמפ' הסופית היא גם על ידי הכוס, כוס יחסית עבה ולא חמה תספוג את טמפרטורת הקפה כך שיהיה ניתן לשתות אותו כמה שניות לאחר השוט (10 שניות פלוס מינוס), .
לטעמי יש פה פחות איבוד טעם אלא יותר איבוד מרקם , אם תחלוט לכוס זכוכית, תוכל לראות בבירור את החלוקה בכוס של הקרמה ושל הנוזל השחור לצורך העניין, ככל שיעבור הזמן מסיום השוט אז חלקו של הנוזל השחור בכוס יגדל על חשבון הקרמה ולטעמי כמובן, הקרמה הסמיכה (לא אוורירית שנובעת מחליטה מהירה מדי) מביאה לסמיכות על הלשון שזה כל הקפה מבחינתי.
כמובן שזה אופן צריכת האספרסו המועדפת עלי וגם על לקוחות שבאים אלי (אני מכריח אותם לשתות את הקפה בשני שלוקים
ושוב, כל אחד ואופן השתייה שלו