LG חושפת פאנל OLED חדש בעובי של פחות ממילימטר

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
jacko-il פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #1 

החברה חשפה פאנל OLED בגודל 55 אינץ' בעל עובי של 0.97 מ"מ בלבד ומשקלו כ- 1.9 ק"ג. את הפאנל ניתן להצמיד ולהסיר מהקיר באמצעות משטח מגנטי שנמצא בגבו. (זו כנראה יותר הצהרה טכנולוגית כרגע מאשר מוצר סופי שהיא מתכננת)
בנוסף, Yeo Sang-deog, ראש חטיבת ה- OLED ב- LG, מפרט כי החברה עדיין מעט מתקשה לספק את הדרישה למסכי ה- OLED אך אומר כי הם צופים להתגבר על בעיית המלאי עד חודשי יולי-אוגוסט השנה. הוא ממשיך ומסביר כי הם עובדים על העלאת התנובה (למעשה הגדלת נצילות תהליך הייצור ו/או צמצום פסילת הפאנלים, אם תרצו) לאזור ה- 1.5 מיליון פאנלים לשנת 2016 כאשר כיום המספר הוא סביב ה- 600,000 יחידות. ההשוואה לייצור פאנלי ה- LCD בזמנו מעניינת:
"לקח לנו שנה וחצי להגיע לתנובה הנוכחית במסכי ה- OLED, כאשר לקח לנו כ- 10 שנים להגיע לאותה תנובה עם פאנלי ה- LCD" אמר.
לדעתי, זה מראה עד כמה LG רצינית בהחדרת ה- OLED לשוק והחדרתו כמוצר מיינסטרים בסופו של דבר ושהיא לא מעוניינת לנוח על זרי דפנה ולכוון אותו רק לפלח שוק הגבוה.
בהמשך, הוא גם חושף כי החברה מתכננת להוציא מסך OLED בגודל 99 אינץ' כבר השנה. (לא, לא מופיע עדיין בזאפ :) )

אז מה אתם אומרים, מתקרב היום המיוחל בו נוכל להיכנס לשופרסל ולקנות איזה OLED 55 4K במבצע חיסול?

מקור: (תרגום ישיר משם)
http://english.yonhapnews.co.kr/full/20 ... 0320F.html
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

SONYES
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3055
נתן תודות: 560 פעמים
קיבל תודות: 269 פעמים

שליחה #2 

מדהים עד לאן לוקחים את הטכנולוגיה הזו(Y)

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 440 פעמים

שליחה #3 

היום בהחלט מתקרב. צריך אבל לתפוס את זה בנקודה לפני שיתחילו לנסות לדחוף לנו 8K כמו שעכשיו קורה עם ה4K ומסכי הFHD הם רק בסדרות ביניים ומטה. רק למה 55״ בלבד?
אני חוסך ל75-85 כי 55 זה ממש קטן לי... אם המחירים לא ירדו, אתחיל לקרוא את פורום מקרנים...

jacko-il פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #4 

היום שבו 8K יהיה מסחרי לשיווק לצרכן עוד רחוק. אין בזה ממש פואנטה נכון לתקופה הזו, רק הצגת יכולות טכנולוגיות ותו לא. הגודל 55 אינץ' לדעתי נובע מהעובדה שזה גודל המסך הפופולארי ביותר בעולם ומתאים כמעט לכל סלון/חדר צפייה ממוצע. סיבה נוספת היא שאולי זה גודל כזה שמאפשר למפעל לנצל הכי הרבה את משטחי הזכוכית (Mother Glass) שאיתם מייצרים את הפאנלים תוך שהם זורקים את המינימום. (הבסיס להכנת הפאנל הוא יריעת זכוכית). אבל אני לא סגור על הסיבה השניה מפני שאני לא ממש יודע אם שיטת הייצור ב OLED דומה בבסיס שלה לשיטת הייצור של פאנל LCD. יש את הסקירה של על הייצור ב- LG שעפר עשה כאן: http://www.hometheater.co.il/p-1.article05943.html

ושיהיה בהצלחה עם החסכון לגדלים האלה (Y) לדעתי, ייקח לזה עוד שנים רבות עד שהגדלים האלה יהיו במחיר סביר. עד כמה וכמה שבארץ.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”