שאלה | קניית מודם/ראוטר VDSL

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
lidorkalfa פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 35
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

היי,
נתחיל בזה שניסיתי לבדוק בפורום נושא כלשהו שיענה לשאלות שלי, מצאתי נושאים שענו חלקית אבל לא סגרו לי את כל החורים..

ככה, אני בשבוע הקרוב מתנתק מהוט/הוטנט (תשתית+ספק) ומתכנן לעבור לבזק+018.. לפי מה שהבנתי, 018 באים להתקין את התשתית, אבל לא מספקים מודם/ראוטר ואני צריך לקנות בעצמי מודם וראוטר..

השאלה היא כזו, כרגע אני מחובר להוט עם הראוטר שלהם לחבילת 100 מגה, ומקבל בקושי 40 ב99% מהזמן..
איזה מודם/ראוטר (רצוי שיהיה מודם וראוטר במכשיר אחד כי אני מעדיף כמה שפחות כבלים ומכשירים מחוברים) כדי לקנות (בארץ/באיביי - כמובן שעדיף בארץ) כדי להחזיק אינטרנט במהירות 100 מגה שבאמת תגיע ל100 מגה? חשוב לי שהראוטר ישדר חזק כי המטרה העיקרית של האינטרנט היא רישות של כל הבית בKODI בעזרת דונגלים של TP-LINK (מדגם מסויים, TL WN821N)..
אם אפשר שהמחיר לא יהיה מוגזם מדי כי יש לי גם 4 raspberry לקנות, ואנטנות, ושלטים ומלא דברים.. בעיקר כי ההחלטה שנפלה בבית היא לנתק את הטלווזיה של הוט ולהתבסס על KODI..

תודה רבה רבה מראש :)

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #2 

@lidorkalfa
·אי אפשר לקבל טוב ובזול :) זה לא עובד כך. האם יש לך נתב כרגע שאתה מרוצה ממנו?

1. אם כן, תשאר איתו, ותקנה או בבאג (אקספון יספקו לך קופון להנחה) או באיביי מודם-נתב vdsl, תגדיר אותו כ-bridge, ותחבר אליו את הנתב שלך.
2. אם אין לך, אז אתה יכול לרכוש אותו נתב בבאג, להגדיר אותו כנתב, ולראות האם הוא מספק את הצרכים שלך.
3. אם נתב שרכשת בבאג, לא מספק את צרכים שלך כנתב, והנתב הקודם שלך גם לא טוב, אז תוכל לרכוש נתב חזק יותר. את הראשון, אשר תרכוש בבאג, תגדיר כ-bridge, כי מודם אתה חייב בכל מקרה), ואליו תחבר נתב חזק שתרכוש. יש בפורום מספר דיונים לגבי נתבים טובים ואיכותיים. סך ההוצאה על ציוד תקשורת, לדעתי, לא צריך לעבור כ-700 ש"ח. לדוגמא, אתה יכול לרכוש באיביי מודם כזה:
http://www.ebay.com/itm/261601181349?_t ... EBIDX%3AIT
המחיר שלו כולל משלוח כ-200 ש"ח
ובכ-500 ש"ח אתה יכול לקנות מתב טוב מאוד. תבדוק אפשרות קניה באמזון, או שמישהו יביא לך מחו"ל, וגם בארץ יש נתבים טובים במחיר סביר.

בהצלחה
נערך לאחרונה על ידי dima_vy ב 19/05/2015 16:05, נערך פעם 1 בסך הכל.

eldadf
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 350
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #3 

יכול להיות שאני טועה אבל כיום אפשר להתנייד לחברות האינטרנט רק אם יש בבעלותך כבר קו קיים, אשמח אם זה השתנה כבר ולגלות שאני טועה.

בנוגע למהירות, בבזק 100M לא מחייב שיהיה לך יותר ממה שיש לך היום בהוט ללא קשר למודם שתרכוש.
הייתי ממליץ לך להתקשר אליהם לפני לבדוק כמה הם יכולים לספק לך בכתובת הנוכחית, קח בחשבון שגם אם יגידו לך שאפשר 100 אז אתה יכול להיות מסונכרן בין 50-80.

lidorkalfa פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 35
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #4 

dima_vy כתב:@lidorkalfa

1. אם כן, תשאר איתו, ותקנה או בבאג (אקספון יספקו לך קופון להנחה) או באיביי מודם-נתב vdsl, תגדיר אות כ-bridge, ותחבר אליו את הנתב שלך.
2. אם אין לך, אז אתה יכול לרכוש אותו נתב בבאג, להגדיר אותו כנתב, ולראות האם הוא מספק את הצרכים שלך.
3. אם נתב שרכשת בבאג, לא מספק את צרכים שלך כנתב, והנתב הקודם שלך גם לא טוב, אז תוכל לרכוש נתב חזק יותר. את הראשון, אשר תרכוש בבאג, תגדיר כ-bridge, כי מודם אתה חייב בכל מקרה), ואליו תחבר נתב חזק שתרכוש. יש בפורום מספר דיונים לגבי נתבים טובים ואיכותיים. סך ההוצאה על ציוד תקשורת, לדעתי, לא צריך לעבור כ-700 ש"ח. לדוגמא, אתה יכול לרכוש באיביי מודם כזה:
http://www.ebay.com/itm/261601181349?_t ... EBIDX%3AIT
המחיר שלו כולל משלוח כ-200 ש"ח
ובכ-500 ש"ח אתה יכול לקנות מתב טוב מאוד. תבדוק אפשרות קניה באמזון, או שמישהו יביא לך מחו"ל, וגם בארץ יש נתבים טובים במחיר סביר.

בהצלחה
...
זריזים פה עם התשובות, תודה רבה :)
בוא נגיד שאני לא רוצה להתפשר יותר מדי ולנסות כל פעם מודם אחר (בעיקר כי אני בצבא וההורים שלי יצטרכו לשבור את הראש בבית, שהם לא שיא המתמצאים בטכנולוגיה) - מה המחיר של מודם שיספק את הצרכים שלי? אגב אין בעיה גם עם אמאזון, סתם נתתי את איביי כדוגמא לאתר..
ב500 שקל אני יכול להביא מודם/ראוטר שיספק אותי לפי מה שרשמת, תוכל לתת לי קישור למשהו מומלץ? שם של דגם אולי לקנות בארץ? איביי? אמאזון?

יכול להיות שאני טועה אבל כיום אפשר להתנייד לחברות האינטרנט רק אם יש בבעלותך כבר קו קיים, אשמח אם זה השתנה כבר ולגלות שאני טועה.

בנוגע למהירות, בבזק 100M לא מחייב שיהיה לך יותר ממה שיש לך היום בהוט ללא קשר למודם שתרכוש.
הייתי ממליץ לך להתקשר אליהם לפני לבדוק כמה הם יכולים לספק לך בכתובת הנוכחית, קח בחשבון שגם אם יגידו לך שאפשר 100 אז אתה יכול להיות מסונכרן בין 50-80.
...
לפי מה שהבנתי 018 קנו מבזק מהתשתית, כמו גולן טלקום וסלקום, והם באים אליך ומתקינים את התשתית והכל מאפס..
בנוגע למהירות, ידוע לך אם יש דרך באינטרנט לבדוק את זה בלי לחכות 493252435 שעות בתור עד שיענו לי?
תודה :)

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #5 

eldadf כתב:יכול להיות שאני טועה אבל כיום אפשר להתנייד לחברות האינטרנט רק אם יש בבעלותך כבר קו קיים, אשמח אם זה השתנה כבר ולגלות שאני טועה.
...
·אתה טועה. ניתן להזמין תשתית דרך אקספון. ההתקנה ללא עלות (להבדיל מבזק). צריך לשים לב שתשתית בדירה צריכה להיות קיימת. מי שמתקין בפועל זה טכנאי בזק, והם לא מתקינים שום דבר בתוך הדירה, אלא מחברים קו לחוטים שקיימים בתוך הדירה. במרבית הדירות בישראל תשתית טלפוניה כבר קיימת, כך שזה לא בעיה.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #6 

@lidorkalfa
·אני לא אמליץ לך על משהו ספציפי, אבל אתה תמיד יכול להשתמש בנתונים מכאן:
http://www.smallnetbuilder.com/tools/charts/router/view
ולבחור נתב הכי טוב במחיר שאתה יכול להרשות לעצמך.

לגבי בדיקת מהירות - תתקשר לבזק, תגיד שאתה מעוניין להזמין קו, והייתה רוצה לדעת האם תוכל לקבל 100 מס"ש. יבקשו ממך טלפון של אחד השכנים, ולפי זה הם יגידו לך מה אתה יכול לקבל. בזאת תסיים את השיחה ותמשיך לאקספון.

david81
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
קיבל תודות: 0

שליחה #7 

dima_vy כתב:@lidorkalfa

1. אם כן, תשאר איתו, ותקנה או בבאג (אקספון יספקו לך קופון להנחה)
...
תודה רבה גבר . הצלת לי 289 שח על הקופון (גם ככה התכוונתי להצטרף )

הדגם שמדובר על ההנחה בבאג : http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=21584

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”