רסיבר רגיל או hd , מתלבט בקול רם

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
PEREZ פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 41
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

משתף אתכם בהתלבטות שיש לי כבר זמן מה
יש לי מקרן בגינה שמגיע אליו Hdmi , בסלון נמצאת מרכזיית 2*4 Hdmi matrix יש בה 4 כניסות 2 יציאות , אחת לסלון ואחת מגיעה עד למקרן , ניתן לשייך כל כניסה לכל יציאה בו זמנית או בנפרד (הכל תומך 3d 1.4a)
כרגע הסאונד מחובר מהמקרן למערכת מיקרו סטריאו (בגינה)
התכנון הוא לקנות רסיבר יד 2 (7.1 או speaker a/b) ולחבר 5.1 רמקולים מתחת לפרגולה ועוד 2 לכיוון שאר הגינה לצורך מוסיקה בלבד , הרסיבר יהיה קבוע בגינה (מוגן) ויגיע אליו Hdmi מהמרכזייה בסלון .
יש לי קופסא קטנה שקניתי שנכנס אליה Hdmi ויוצא Hdmi + spdif שכרגע לא בשימוש
פה מגיעה ההתלבטות...
1- לבחור רסיבר עם כניסת Hdmi וממנו להעביר כבל למקרן
2- להסתפק ברסיבר פשוט ללא כניסת Hdmi ויש כאלה כמו *** במחירים זנותיים בסביבות 300 , ולחבר את הכבל שמגיע מהמרכזייה אל הקופסא בHdmi וממנה אל הרסיבר עם כבל אופטי לסאונד והכבל Hdmi יעבור למקרן .

אני די מתפתה להוציא קצת יותר (500-600+) ולקנות רסיבר עם Hdmi אבל משתף אתכם בהתלבטות וגם בבנייה הכללית של כל המערכת כדי שאולי מישהו יזרוק רעיונות שלא חשבתי עליהם .

DanielGe
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 340
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #2 

רסיבר hdmi מגלם בתוכו גם פורמטי סאונד hd שאין ברסיבר רגיל(לפחות החדשים מהשנים האחרונות). השאלה אם אתה צופה בסרטים עם פס קול HD

PEREZ פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

DanielGe כתב:רסיבר hdmi מגלם בתוכו גם פורמטי סאונד hd שאין ברסיבר רגיל(לפחות החדשים מהשנים האחרונות). השאלה אם אתה צופה בסרטים עם פס קול HD
...
·התקלת אותי
חלק מהצפייה היא סרטים (הרוב של hot) אז אני מניח שהתשובה היא כן , פס קול hd

DanielGe
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

צחקתי בלב :) הפס קול בסרטים של הוט זה דולבי דיגטל רגיל וגם זה רק בערוץ 13. פסי קול HD זה סרטי בלו ריי או טורנטים ברמה גבוהה.
בכל מקרה לא מבין למה לקנות מוצר בלי hdmi שהרי כבר קרוב לעשר שנים מייצרים רסיברים עם hdmi, ככה שאם אתה קונה מוצר בלי, לרוב יהיה מדובר במוצר ותיק שראה דבר או שניים... החסכון פה הוא לא אפקטיבי. יש לך בדיוטי פרי אחלה רסיבר ב 200 דולר.

PEREZ פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

:)
ברור שאני מדבר על ערוצי hd ...
לא ממש ידעתי באיזה פורמט הסאונד יוצא.
מידי פעם אני אראה גם סרטי בלו ריי וגם נשחק בפליסטיישן אז אני מניח שאלך על רסיבר hd בכל זאת.
הרסיברים שנמכרים בדיוטי פרי לא מפורסמים בדרך כלל ולכן אני לא רוצה להסתמך עליהם.
ביד 2 יש בסביבות 800 שקל רסיברים עם hdmi שנראה לי אסתפק בהם .

תודה , עזרת לי לסדר קצת את הראש
שלמות אינה בת השגה, אך אם אנו רודפים אחרי שלמות אנו יכולים לתפוס מצוינות

DanielGe
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

שים לב שלא כל רסיבר hdmi יודע לפענח dts HD ma ו Dolby digital HD.
מה הכוונה שהרסיברים בדיוטי פרי לא מפורסמים? יש לך שם היום פיונר vsx 329 ב 200$ חדש עם אחריות יבואן והכל...

PEREZ פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

DanielGe כתב:שים לב שלא כל רסיבר hdmi יודע לפענח dts HD ma ו Dolby digital HD.
מה הכוונה שהרסיברים בדיוטי פרי לא מפורסמים? יש לך שם היום פיונר vsx 329 ב 200$ חדש עם אחריות יבואן והכל...
...
·הכוונה שלא מפרסמים את המוצרים שהם מוכרים מלבד פריטים בודדים פה ושם
והרסיבר של פיוניר 329 הוא לא 7.1 או עם אופציה לspeaker b ולכן הוא לא יתאים לי , למרות שהיתה לי התלבטות גם בנושא הזה , חשבתי לקנות אותו מהדיוטי ולחבר קופסת פיצול/בורר לשני זוגות רמקולים , זאת גם אופציה טובה ובדיוק בגלל זה אני מתלבט כבר הרבה זמן מה הכי כדאי ....
מה אתה מציע ?

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”