spiderrrman כתב:@nkorah
·
תודה רבה על התשובה המפורטת.
לגבי הנגאוקה זה הדגמים באזור המחיר של אורטופון ברונז שזה בארץ סביב ה-2000 שח.
הלינק שאז נתת לי למחט לפי מה שאני זוכר היה הרשמה לרשימת המתנה לא משהו שאפשר להזמין,
יש לי הרגשה שבכלל לא מייצרים כבר ראשים של דיגיטרק, גם באיביי קשה כבר למצוא...
כמה בד"כ מחיר המחט המקורית מהווה מהמחיר של הראש? נניח באורטופון ברונז' כמה עולה אותו מחט אם צריך להחליף?
לגבי הדיינהוקטור למה לדעת עדיף לי MM/MI על MC ? לידע כללי
ושוב תודה

...
·
הי,
אתה שוכח שבעצם יש לך ראש של אורטפון. כל המחטים של
סדרת ה- OM יתאימו לך היטב. רק שהטובות בינהן הן לא זולות בכלל (וטובות בהתאם).
לפני שממשיכים, הסבר מכאני קצר. לזרוע של פטיפון יש נתון שנקרא "מסה אפקטיבית". משמעותו, כלל המומנט שהמסה של הזרוע מפעילה באזור הציר. הזרוע שלך היא מהקלות שיש (בסביבות 5 גר' - היום רוב הזרועות נעות בטווח של 9-13 גר'). זה טוב! (לפחות לטעמי

), אבל זה מגביל אותך בהתאמת הראשים. ראש שיעבוד עם זרוע קלה צריך להיות קפיצי יותר מכאלו שיתאימו לזרועות כבדות יותר.
קרא עוד בנושא, אם אתה מתעניין,
וכאן, יש מחשבון שמאפשר לחשב התאמה של ראש לזרוע על בסיס המשקל האפקטיבי של הזרוע, המשקל של הראש והקפיציות של המחט (Compliance).
חזרה לשאלות שלך - מהליין של Nagaoka שמעתי רק את ה- MP-500 שהייתה מצויינת, אבל שמעתי אותה לא בקונטקסט, כך שקשה לי לומר אם היא היתה יותר'/פחות טובה מהמתחרות למחיר. כל זה לא משנה. לכל הראשים של Nagaoka יש Dynamic compliance (זה הנתון הרלונטי - לא הסטאטי) של כ- 7-8 Cu שהופך אותן לבלתי מתאימות לזרוע שלך לגמרי. לא יודע מי הציע לך ראש כזה, אבל הוא בלתי מקצועי בעליל...
כנ"ל הראש של Dynavector וכמעט כל ראש MC שאני חושב עליו. ראשי MC נוטים להיות כבדים ונוקשים (נתון Compliance נמוך). עם זרוע במשקל בינוני, או כבד, זו לא מגבלה, אבל הזרוע שלך קלה...
אתה צריך ראש עם קפיציות גבוהה. לפחות 15 CU, ורצוי 20 CU ומעלה. אורטופון מייצרים ראשי MM מצויינים כאלו. גרדו מייצרים ראשים מתאימים מעולים, ויש שפע של ראשים קלאסיים מעולים. חפש דיון שלי על התאמה של ראשים ל- Black Widow וראה שם, אבל קח בחשבון שהזרוע שלך קצת יותר כבדה, ולכן יותר סלחנית.
לגבי מחירים של ראשים ומחטים, חטט באתר כמו
Needle Doctor וראה.