בעקבות בעיות עם המחט, כנראה אני אחליף את הראש של הפטיפון

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
spiderrrman פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 304
נתן תודות: 105 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

יש לי פטיפון של מישל פוקוס וואן
ורציתי להתייעץ לגבי ראש חדש:
היה לי איזה בעיה עם המחט וכרגע הוא חזר לחנות לתיקון\טיפול
המחט עשתה קולות של חריקות כאלה ופחדתי שתהרוס לי את התקליטים...
אני כרגע שוקל ברצינות החלפה של הראש, המועמדים הם:
1. Ortofon 2 M / 2M Bronze
2. אודיו טכניקה 150 (לא בדקתי אם אפשר להשיג בארץ)
3. SHURE M97 (הציעו בחנות)
4. נגאוקה (הציעו בחנות- לא יודע דגם, התקציב שלי סביב 2000)
5. דיינווקטור ראש MC שהוא עולה פי 2 מהאורטופון והציעו לי בחנות אבל נראה לי יקר וגם לא הכי מתאים למגבר שלי (מיוזיקאל פידלטי A5.5)

אשמח אם תוכלו לעזור לי מבחינת מה מתאים לפטיפון ומה ההבדלים בסאונד,
זה מאוד יעזור לי ויצמצם את אי הודאות בהחלטה...
כרגע אני נוטה לאורטופון
תודה רבה לכל עזרה ומידע :)

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1093
נתן תודות: 452 פעמים
קיבל תודות: 600 פעמים

שליחה #2 

או, הרבה שאלות :)

א) בעיה כמו שאתה מתאר נגרמת בד"כ משני מקורות אפשריים:
1. מחט פגומה
2. חיבורים לא תקינים.

את האפשרות השניה אני מניח שהחנות תתקן ובמקרה זה הראש והמחט שלך עדיין תקינים. במקרה שני, אפשר להחליף רק מחט (שלחתי לך בזמנו קישור למחט), מה שיהיה התיקון הזול ביותר מבחינתך.

ב) Ortofon M2 - מדובר בסדרה שאני מאוד אוהב. בהחלט הולמת את הפטיפון והזרוע שלך שיהנו מראש "קפיצי" יחסית. הסדרה מתחילה בדגם האדום הפשוט (100 $ - נותן יופי של תמורה) ומסתיימת בשחור היקר (1000$ בחו"ל). יש קפיצת איכות משמעותית בדגם הברונז.

ג) את ה- AT150 לא שמעתי מעולם. שמעתי עליה דברים נפלאים. "על הנייר" היא מעט נוקשה לזרוע שלך, שהיא יחסית מאוד קלה, אבל שמעתי מאותם מקורות שהיא נשמעת טוב גם על זרועות שהן לכאורה קלות מדי עבורה.

ד) אני לא אוהב את ה- M97, היא נחשבת ל"תמורה מצויינת", אבל יש איתה בעייות איכות ייצור. באותו מחיר הייתי מעדיף את ה- M2 האדומה.

ה) נגאוקה זה כללי מדי. איזה דגם? יש קשת גדולה של איכויות ומחירים. שמעתי רק את היקרות יותר והן מצויינות. בד"כ הדגמים הזולים יותר לא מנצחים בתחרות "הראש המומלץ למחירו" אבל אני לא באמת מכיר.

ו) דיינהוקטור מצויינים, אבל צריכים זרוע כבדה יותר. בכלל, עדיף לך MM/MI על MC.

(f)

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 2060
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

שליחה #3 

אין תחליף למבחן שמיעה.
תנסה ליצור קשר עם אחד מספקי האודיו שיסכים לחבר את
הפטיפון שלך עם ראש מתחלף ותשווה בצליל.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

אם מעניין אותך אודיו טכניקה 91 כולל ראש ושלה של סטנטון ומשקולת 4g דבר איתי
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

Dannyp1
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 64
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #5 

150MLX הוא ראש פנטסטי אבל אין יבוא מקומי, הוא יקר יותר מה 2M הבסיסי וייתכן שיהיה קצת כבד לזרוע שלך

spiderrrman פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

@nkorah
·
תודה רבה על התשובה המפורטת.
לגבי הנגאוקה זה הדגמים באזור המחיר של אורטופון ברונז שזה בארץ סביב ה-2000 שח.
הלינק שאז נתת לי למחט לפי מה שאני זוכר היה הרשמה לרשימת המתנה לא משהו שאפשר להזמין,
יש לי הרגשה שבכלל לא מייצרים כבר ראשים של דיגיטרק, גם באיביי קשה כבר למצוא...
כמה בד"כ מחיר המחט המקורית מהווה מהמחיר של הראש? נניח באורטופון ברונז' כמה עולה אותו מחט אם צריך להחליף?
לגבי הדיינהוקטור למה לדעת עדיף לי MM/MI על MC ? לידע כללי
ושוב תודה :)

spiderrrman פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

nimitzg כתב:אין תחליף למבחן שמיעה.
תנסה ליצור קשר עם אחד מספקי האודיו שיסכים לחבר את
הפטיפון שלך עם ראש מתחלף ותשווה בצליל.
...
·לא חושב שקיים מישהו כזה, חוץ מזה שזה לוקח זמן לכוון כל ראש כמו שצריך עם המשקל וכו'...

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #8 

הראשים של AT כמו ה-150MLX או ה-440MLa לא מתאימים מבחינת הענות קפיצית לזרוע של הפוקוס - הם 'קשים' מידי. הרבה יותר מידי. הזרוע הזו ייחודית עם מסה אפקטיבית של כ-5 גרם והתאמת ראש עבורה זה 'חצי סיפור'. מסה אפקט' זה לא משקל - זו אינרציה (תאוצה) וההתייחסות ביחידות משקל (גרם) מטעה ומקובלת רק בכדי שהדיוטות יוכלו לקבל קנה מידה. זה לא קשור ישירות למשקל של הראש ורבים עושים את הטעות שבשיוך הזה. היה רצוי שתקרא אודות הנושא כדי להימנע מכל מיני הצעות לא רלוונטיות.

DigiTrac הוא ראש DJ של Micro Scan שהיא חברת בת דנית של Ortofon שנראה שייצרה בעבר ראשים שחברת האם לא רצתה ברזומה שלה. לא מייצרים את ה-191S אבל אפשר לרכוש בפחות מ-200 ש"ח. מחטי OEM לא מיוצרות יותר אבל אפשר להשיג סטוק ישן או מחטים חלופיות של Ortofon. בכל מקרה מדובר בראש בינוני ביותר והייתי נמנע במקומך מראשים בסגנון הזה למעט החלפת מחט במקרה חרום. מחירן של מחטי MM הוא אחוז ניכר (70% <) ממחיר הראש. המחט הזולה ביותר היא בד"כ זו שמגיעה עם ראש חדש. השאר יקרות מאוד ביחס לראש חדש.

במקומך הייתי מחכה לשמוע מה אומרים בחנות. אולי זו לא מחט - אלא כיוון ראש \ גאומטריה. אם בכל זאת יתעורר צורך - אל תקבל את ההצעה המקומית הראשונה והשווה מחירים ב-eBay. משתלם יותר בד"כ לרכוש מקוון ולהימנע מפערי תיווך. לסוחרים המקוונים בעלי השם יש שרות לקוחות מצוין ומדיניות החלפות נוחה. מחירי המשלוחים לישראל, כאשר מדובר במשהו קטן כמו ראש, סבירים בד"כ. Ortofon 2M Bronze זו אופציה אבל לפני השקעה הנדרשת באמת רצוי לחכות לפסק הדין של החנות. כדאי גם שתתחום את התקציב ל-$400 מקסימום. יותר מכך אתה כבר בקטגוריה 'אודיופילית' נדיפה שדרוש בה ניסיון רב. אגב לחבר @nkorah יש ראש של Grado המוצע למכירה ושעשוי להתאים כמו כפפה במקרה הזה - אולי כדאי שתדבר איתו.
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 18/05/2015 6:48, נערך פעם 1 בסך הכל.

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

spiderrrman כתב:@nkorah
·
תודה רבה על התשובה המפורטת.
לגבי הנגאוקה זה הדגמים באזור המחיר של אורטופון ברונז שזה בארץ סביב ה-2000 שח.
הלינק שאז נתת לי למחט לפי מה שאני זוכר היה הרשמה לרשימת המתנה לא משהו שאפשר להזמין,
יש לי הרגשה שבכלל לא מייצרים כבר ראשים של דיגיטרק, גם באיביי קשה כבר למצוא...
כמה בד"כ מחיר המחט המקורית מהווה מהמחיר של הראש? נניח באורטופון ברונז' כמה עולה אותו מחט אם צריך להחליף?
לגבי הדיינהוקטור למה לדעת עדיף לי MM/MI על MC ? לידע כללי
ושוב תודה :)
...
·

הי,
אתה שוכח שבעצם יש לך ראש של אורטפון. כל המחטים של סדרת ה- OM יתאימו לך היטב. רק שהטובות בינהן הן לא זולות בכלל (וטובות בהתאם).

לפני שממשיכים, הסבר מכאני קצר. לזרוע של פטיפון יש נתון שנקרא "מסה אפקטיבית". משמעותו, כלל המומנט שהמסה של הזרוע מפעילה באזור הציר. הזרוע שלך היא מהקלות שיש (בסביבות 5 גר' - היום רוב הזרועות נעות בטווח של 9-13 גר'). זה טוב! (לפחות לטעמי :) ), אבל זה מגביל אותך בהתאמת הראשים. ראש שיעבוד עם זרוע קלה צריך להיות קפיצי יותר מכאלו שיתאימו לזרועות כבדות יותר. קרא עוד בנושא, אם אתה מתעניין, וכאן, יש מחשבון שמאפשר לחשב התאמה של ראש לזרוע על בסיס המשקל האפקטיבי של הזרוע, המשקל של הראש והקפיציות של המחט (Compliance).

חזרה לשאלות שלך - מהליין של Nagaoka שמעתי רק את ה- MP-500 שהייתה מצויינת, אבל שמעתי אותה לא בקונטקסט, כך שקשה לי לומר אם היא היתה יותר'/פחות טובה מהמתחרות למחיר. כל זה לא משנה. לכל הראשים של Nagaoka יש Dynamic compliance (זה הנתון הרלונטי - לא הסטאטי) של כ- 7-8 Cu שהופך אותן לבלתי מתאימות לזרוע שלך לגמרי. לא יודע מי הציע לך ראש כזה, אבל הוא בלתי מקצועי בעליל...

כנ"ל הראש של Dynavector וכמעט כל ראש MC שאני חושב עליו. ראשי MC נוטים להיות כבדים ונוקשים (נתון Compliance נמוך). עם זרוע במשקל בינוני, או כבד, זו לא מגבלה, אבל הזרוע שלך קלה...

אתה צריך ראש עם קפיציות גבוהה. לפחות 15 CU, ורצוי 20 CU ומעלה. אורטופון מייצרים ראשי MM מצויינים כאלו. גרדו מייצרים ראשים מתאימים מעולים, ויש שפע של ראשים קלאסיים מעולים. חפש דיון שלי על התאמה של ראשים ל- Black Widow וראה שם, אבל קח בחשבון שהזרוע שלך קצת יותר כבדה, ולכן יותר סלחנית.

לגבי מחירים של ראשים ומחטים, חטט באתר כמו Needle Doctor וראה.

(f)

spiderrrman פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

@tnsilver
·
מעבר למחיר של איביי , יש מיסים של בערך 40 אחוז שצריך לשלם לא?

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

35%
בעקרון, אם זה מגיע בדואר רגיל, ולא בדואר שליחים - הרבה פעמים זה עובר "מתחת לרדר" ואז תחוייב רק ב- 18% מע"מ.
דואר שליחים (EMS) יוודא שתשלם את כל המיסים כנדרש, ואז תוסיף להם עמלה עבור ה"שירות".
:)

spiderrrman פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

הוא חזר, עובד, הבעיה הייתה במשקל לא מכוון...
דרך אגב מישהו יודע למה הארכה של הפטיפון מחוברת למרכז של הפטיפון מלמטה, איפה שמיכל שמן של הציר המרכזי?
סתם מעניין
תודה :)

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

אתה באמת צריך ללמוד לכוון את הפטיפון בעצמך (f)

ראה:

קרא כאן, והדפס לך protractor לפי בחירתך. אני יכול במשך עמודים לתאר את הייתרונות והחסרונות של כל סוג, אבל בסופו של יום, כולם יתאימו. בוודאי לשם התחלה. protractor היא התבנית לפיה מכוונים את זוית ומרחק הראש על גבי הזרוע (השילה ליתר דיוק) כדי להשיג טעות מינימאלית לאורך הקשת שמסמנת הזרוע על התקליט.

תצטרך גם משקל, כדי לכוון את משקל העקיבה הנכון של המחט.

סט בועיות פלס עוזרות מאוד בפילוס הפטיפון, הזרוע, הראש, וכיוון זוית העקיבה VTA.

עוד פריט שמאוד יעזור הוא סט כלים טוב, עם ראשים שיתאימו לשלל הברגים שבמערכת, ויהיו נוחים לשימוש.

מעבר לזה, קרא כמה מדריכים, צפה ב- 3-4 סרטים על כיוון פטיפונים ב- YouTube ותתחיל להסתדר בעצמך. בסה"כ אין כאן שום דבר מסובך, ואם תהיה עדין וזהיר, לא תהרוס כלום שאי אפשר לכוון נכון חזרה (f)

בכוונה הבאתי כאן דוגמאות לפריטים מאוד זולים. אפשר תמורת כל אחד מהם לרכוש פריט נוצץ במאות ואפילו אלפי ש"ח, אבל אין שום סיבה. אלו יעבדו מצויין ויעשו כל מה שתצטרך, כל עוד לא תהפוך למשפץ פטיפונים סדרתי.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”