מרחק צפייה + מתלבט בין 2 סוגי מסכים
-
RotemSheffer
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 8
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
היי
אני מתלבט בין 2 סוגי מסכים
מרחק צפייה 3-3.5 מטר (3.5 מקיר לקיר הספה צמודה לקיר והטלויזיה בכוננית שצמודה לקיר)
מתלבט בין טלויזיה SKYWORTH 42E790 שהיא 4K ותלת מימד
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=888057
לבין טלויזיה (מדגם לא ידוע כרגע) בגודל יותר גדול כמו 46-48, גג 50" אינץ
מה חשוב לי?
חשוב לי מאוד שאוכל להתקין על הטלויזיה XBMC והטלויזיה הזאת היא עם מערכת ANDROID.
ה3400 שהטלויזיה הזאת עולה זה כבר חריגה מהתקציב, כלומר שזה או זה או HD לא 4K במסך גדול יותר
תלת מימד זה לא קריטי, הוא עם הטלויזיה של SKYWORTH וזה נחמד.
עיקר השימוש שלי הוא סרטים שאני מוריד וממיר של הוט (50%-50%)
אודה לעזרתכם,
אני מתלבט בין 2 סוגי מסכים
מרחק צפייה 3-3.5 מטר (3.5 מקיר לקיר הספה צמודה לקיר והטלויזיה בכוננית שצמודה לקיר)
מתלבט בין טלויזיה SKYWORTH 42E790 שהיא 4K ותלת מימד
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=888057
לבין טלויזיה (מדגם לא ידוע כרגע) בגודל יותר גדול כמו 46-48, גג 50" אינץ
מה חשוב לי?
חשוב לי מאוד שאוכל להתקין על הטלויזיה XBMC והטלויזיה הזאת היא עם מערכת ANDROID.
ה3400 שהטלויזיה הזאת עולה זה כבר חריגה מהתקציב, כלומר שזה או זה או HD לא 4K במסך גדול יותר
תלת מימד זה לא קריטי, הוא עם הטלויזיה של SKYWORTH וזה נחמד.
עיקר השימוש שלי הוא סרטים שאני מוריד וממיר של הוט (50%-50%)
אודה לעזרתכם,
- voguemaster
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1500
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 173 פעמים
למה חשוב לך ANDROID על המסך?
אני יודע יש כאלה מסכים אבל מניסיון עם אנדרואיד ו-XBMC צריך תמיד קופסה/חומרה שבה יש האצת חומרה בפריסת וידאו ללא צורך בטריקים מיוחדים.
בד"כ גם עדיף לקנות קופסת אנדרואיד מחברה מוכרת על פני הסתמכות על ה איכות של המוצר במסך עלום שם כלשהו.
יכןל להיות שזה יעבוד מעולה אבל סביר שלא.
אני הייתי ממליץ לך להתרכז במסך טוב ולשמור משהו כמו 100 דולר לקופסת אנדרואיד טובה. בפורום 103 יש מספיק עצות בנושא כך שתוכל לבחון בעצמך (או לשאול ואז נעזור לך..)
בד"כ גם עדיף לקנות קופסת אנדרואיד מחברה מוכרת על פני הסתמכות על ה איכות של המוצר במסך עלום שם כלשהו.
אני הייתי ממליץ לך להתרכז במסך טוב ולשמור משהו כמו 100 דולר לקופסת אנדרואיד טובה. בפורום 103 יש מספיק עצות בנושא כך שתוכל לבחון בעצמך (או לשאול ואז נעזור לך..)
-
RotemSheffer
- חבר שרק התחיל

Re: למה חשוב לך ANDROID על המסך?
·אני לוקח את הסיכון שזה יעבוד. אני מתקין את האפליקציה XBMC עצמה על זכרון חיצמוני (כונן חיצוני או דיסק און קי שיהיה מחובר תמיד לטלויזיה)voguemaster כתב:אני יודע יש כאלה מסכים אבל מניסיון עם אנדרואיד ו-XBMC צריך תמיד קופסה/חומרה שבה יש האצת חומרה בפריסת וידאו ללא צורך בטריקים מיוחדים.
אני הייתי ממליץ לך להתרכז במסך טוב ולשמור משהו כמו 100 דולר לקופסת אנדרואיד טובה. בפורום 103 יש מספיק עצות בנושא כך שתוכל לבחון בעצמך (או לשאול ואז נעזור לך..)...
חוץ מאנדרואיד, הטלויזיה היא 4K. ואם אני קונה מעל 42 אינץ זה יהיה בלי 4K, וכאן ההתלבטות העיקרית שלי.
42 אינץ 4K +3D או טלויזיה גדולה יותר שהיא לא 4K ולא 3D
- voguemaster
-
- חבר ותיק

אם 3D לא קריטי לך (בד"כ הוא לא קריטי למרבית האנשים)
אז התשובה ברורה - המסך הגדול יותר לוקח בענק.
קודם כל - לגבי 4K - בגודל מסך של 42 אינץ' כמעט אין לזה משמעות. כדי לראות את ההבדל אתה צריך להיות כמעט על הטלוויזיה עצמה. ממש חסר טעם.
מעבר לכך, היום עדיין לא שווה להשקיע ב-4K בכלל. אין כמעט תכנים כאלו, אין כמעט שידורים כאלה (למעשה רוב השידורים הם עדיין ב-SD או ב-720P עבור ערוצים מסויימים בחו"ל. אנחנו רק מגיעים לתקופה שבה יש שידורי סדרות וסרטים ב-1080P). אני לא רואה איך לשים את כל הכסף על מסך 4K משרת איזושהי מטרה טובה.
אני גם מאוד מעוניין במסך 4K אבל אני יודע שעכשיו פשוט אין טעם לקנות אחד כזה. או שאני אקנה מסך חדש עם 3D אבל 1080P או שאני אחכה ל-4K שיהיה נפוץ יותר.
עכשיו, אם 3D לא קריטי לך אז בוודאות לך על מסך גדול יותר. זה הרבה יותר שווה מאשר עוד פיצ'ר כמו 3D. מעטים האנשים שחייבים חייבים חייבים 3D. גם אני שאני מאוד רוצה 3D במסך - אני לא אתן לזה להיות שיקול קריטי.
מה התקציב המקסימלי שלך? בגדול, לך על המסך הכי גדול שתוכל לקנות שהוא FULLHD, עדיפות לחברה עם איכות תמונה טובה. וכאמור - אני אישית ממליץ לך להשקיע בקופסת קודי טובה - בין אם זה אנדרואיד או RPI 2 או CUBOX - לא חשוב, העיקר שזו תהיה קופסה שהמטרה שלה היא קודי.
(לאנדרואיד יש יתרון כמובן בכך שהוא הופך את המסך לכאילו חכם - יש משחקים ואפליקציות וכו' אז אם זה חשוב לך אז תבחר אנדרואיד טוב).
קודם כל - לגבי 4K - בגודל מסך של 42 אינץ' כמעט אין לזה משמעות. כדי לראות את ההבדל אתה צריך להיות כמעט על הטלוויזיה עצמה. ממש חסר טעם.
מעבר לכך, היום עדיין לא שווה להשקיע ב-4K בכלל. אין כמעט תכנים כאלו, אין כמעט שידורים כאלה (למעשה רוב השידורים הם עדיין ב-SD או ב-720P עבור ערוצים מסויימים בחו"ל. אנחנו רק מגיעים לתקופה שבה יש שידורי סדרות וסרטים ב-1080P). אני לא רואה איך לשים את כל הכסף על מסך 4K משרת איזושהי מטרה טובה.
אני גם מאוד מעוניין במסך 4K אבל אני יודע שעכשיו פשוט אין טעם לקנות אחד כזה. או שאני אקנה מסך חדש עם 3D אבל 1080P או שאני אחכה ל-4K שיהיה נפוץ יותר.
עכשיו, אם 3D לא קריטי לך אז בוודאות לך על מסך גדול יותר. זה הרבה יותר שווה מאשר עוד פיצ'ר כמו 3D. מעטים האנשים שחייבים חייבים חייבים 3D. גם אני שאני מאוד רוצה 3D במסך - אני לא אתן לזה להיות שיקול קריטי.
מה התקציב המקסימלי שלך? בגדול, לך על המסך הכי גדול שתוכל לקנות שהוא FULLHD, עדיפות לחברה עם איכות תמונה טובה. וכאמור - אני אישית ממליץ לך להשקיע בקופסת קודי טובה - בין אם זה אנדרואיד או RPI 2 או CUBOX - לא חשוב, העיקר שזו תהיה קופסה שהמטרה שלה היא קודי.
(לאנדרואיד יש יתרון כמובן בכך שהוא הופך את המסך לכאילו חכם - יש משחקים ואפליקציות וכו' אז אם זה חשוב לך אז תבחר אנדרואיד טוב).
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
אני מצטרף להמלצה של לקנות מכשיר אנדרואיד ייעודי חיצוני למסך בשביל כל הסמארט + פיצ'רים וכו'. לך תדע מהן היכולות של המערכת המובנית הזו שיש במסך ולך תדע אם בכלל ה XBMC יעבוד לך על המסך הזה כמו שצריך (בהנחה שהוא בכלל יסכים להתקין את עצמו ולעלות)
בנוסף, לא ידוע מהן יכולות המסך הזה. הן כמסך טלויזיה בכלל והן בנושא ה- 4K בפרט. אחלה שיש לו פאנל עם רזולוצייה של 4K, אבל מהו טיב הפאנל? תדר רענון טבעי,דיוק הצבעים, ניגודיות וכו'. מהי רמת האפסקיילר שלו עבור תכנים שהם לא 4K? (אשר עדיין יהוו את רוב התכנים בשנים הקרובות). רזולוצייה היא רק פסיק ממה שקובע איכות תמונה. אילו חיבורי HDMI יש למסך? באיזה תקן? 1.4 או 2.0?
בקיצור, זה לקנות חתול בשק. אפילו המון דגמים של מסכי 4K מיצרנים מוכרים ומובילים רחוקים מלהרשים לפעמים, אז עד כמה וכמה כאשר מדובר ביצרן סיני שהמוצרים שלו מוכווני מחיר ולא איכות.
דבר נוסף הוא שלמרחק שלך עדיף מסך גדול יותר. 42 אינץ' למרחק צפייה של כ- 3.5 מטר זה פשוט לא מספיק. אני הייתי הולך על משהו כמו ה- 50H6400 או משהו דומה.
בנוסף, לא ידוע מהן יכולות המסך הזה. הן כמסך טלויזיה בכלל והן בנושא ה- 4K בפרט. אחלה שיש לו פאנל עם רזולוצייה של 4K, אבל מהו טיב הפאנל? תדר רענון טבעי,דיוק הצבעים, ניגודיות וכו'. מהי רמת האפסקיילר שלו עבור תכנים שהם לא 4K? (אשר עדיין יהוו את רוב התכנים בשנים הקרובות). רזולוצייה היא רק פסיק ממה שקובע איכות תמונה. אילו חיבורי HDMI יש למסך? באיזה תקן? 1.4 או 2.0?
בקיצור, זה לקנות חתול בשק. אפילו המון דגמים של מסכי 4K מיצרנים מוכרים ומובילים רחוקים מלהרשים לפעמים, אז עד כמה וכמה כאשר מדובר ביצרן סיני שהמוצרים שלו מוכווני מחיר ולא איכות.
דבר נוסף הוא שלמרחק שלך עדיף מסך גדול יותר. 42 אינץ' למרחק צפייה של כ- 3.5 מטר זה פשוט לא מספיק. אני הייתי הולך על משהו כמו ה- 50H6400 או משהו דומה.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
-
RotemSheffer
- חבר שרק התחיל

תודה רבה לכולם
הודות לכם החלטתי לוותר על 4K וללכת על 50 אינץ. אף על פי שהמסך יכול להיות לי גדול מדיי. החלטתי לקחת הימור עם הרחק צפייה.
עכשיו נשאר לבחור דגם
אם כבר אני משקיע בסמארט, אני מעדיף טלויזיה שתומכת אנדרואיד גם בגלל משחקים ואיסוף אפליקציות, וגם לנסות KODI/XBMC. (אני מעדיף לא להוציא עוד כסף על קופסא יעודית)
ראיתי גם שאין הבדל משמעותי בין 3D לבין לא 3D במחיר.
מישהו יכול לעזור לי לבחור דגם?
jacko-il:
50H6400 אכן נראה מעולה, אתה יודע אם אפשר להתקין עליו KODI?
הודות לכם החלטתי לוותר על 4K וללכת על 50 אינץ. אף על פי שהמסך יכול להיות לי גדול מדיי. החלטתי לקחת הימור עם הרחק צפייה.
עכשיו נשאר לבחור דגם
אם כבר אני משקיע בסמארט, אני מעדיף טלויזיה שתומכת אנדרואיד גם בגלל משחקים ואיסוף אפליקציות, וגם לנסות KODI/XBMC. (אני מעדיף לא להוציא עוד כסף על קופסא יעודית)
jacko-il:
50H6400 אכן נראה מעולה, אתה יודע אם אפשר להתקין עליו KODI?
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

@RotemSheffer
·
לא. אי אפשר להתקין עליו. לרוב מסכי הסמארט מערכות הפעלה סגורות ודי מוגבלת באפשרויות שלהן ואי אפשר להתקין עליהם תוכנות כמו קודי. בשביל זה צריך מכשיר אנדרואיד. אבל שוב, זה שיש מערכת אנדרואיד מובנית במסך לא אומר בהכרח שתוכל להתקין עליו Kodi. או שתוכל להתרין אבל יהיו עם זה בעיות..
בגלל זה המלצנו לך לרדת מהעניין הזה.
·
לא. אי אפשר להתקין עליו. לרוב מסכי הסמארט מערכות הפעלה סגורות ודי מוגבלת באפשרויות שלהן ואי אפשר להתקין עליהם תוכנות כמו קודי. בשביל זה צריך מכשיר אנדרואיד. אבל שוב, זה שיש מערכת אנדרואיד מובנית במסך לא אומר בהכרח שתוכל להתקין עליו Kodi. או שתוכל להתרין אבל יהיו עם זה בעיות..
בגלל זה המלצנו לך לרדת מהעניין הזה.
-
RotemSheffer
- חבר שרק התחיל

·תודהjacko-il כתב:@RotemSheffer
·
בגלל זה המלצנו לך לרדת מהעניין הזה....
אז אני הולך על טלויזיה חכמה 50". הציעו לי עד כה 2 דגמים:
סמסונג H640050 שלא הבנתי מה ההבדל בין EA/EU או בלי אותיות לפני?
50K390 של הייסנס
למישהו יש משהו אחר להציע?
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

זה UA ו- UE. תעשה על זה חיפוש בפורום, תראה שכבר שאלו (וענו) את זה משהו כמו 12,400 אנשים.. תרגיש חופשי לחפש ולקרוא.
בכל אופן, לגודל 50 אינץ' זה לא רלוונטי מפני שיש אותו רק ב- UE והוא מגיע רק מייבוא מקביל. (בדרך כלל שנה אחריות מלאה. לפעמים גם + שנתיים מוגבלות).
את ההייסנס לא מכיר, אבל לא הייתי מצפה ממנו לגדולות מבחינת יכולות ואיכות תמונה.
בכל אופן, ממליץ לך להמתין לעוד דעות ותגובות, אולי יש לאנשים עוד הצעות למסכים שיכולים להתאים לך.
בכל אופן, לגודל 50 אינץ' זה לא רלוונטי מפני שיש אותו רק ב- UE והוא מגיע רק מייבוא מקביל. (בדרך כלל שנה אחריות מלאה. לפעמים גם + שנתיים מוגבלות).
את ההייסנס לא מכיר, אבל לא הייתי מצפה ממנו לגדולות מבחינת יכולות ואיכות תמונה.
בכל אופן, ממליץ לך להמתין לעוד דעות ותגובות, אולי יש לאנשים עוד הצעות למסכים שיכולים להתאים לך.
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
כבר בחרת את הטוב ביותר סמסונג H6400RotemSheffer כתב:·תודה......
אז אני הולך על טלויזיה חכמה 50". הציעו לי עד כה 2 דגמים:
סמסונג H640050 שלא הבנתי מה ההבדל בין EA/EU או בלי אותיות לפני?
50K390 של הייסנס
למישהו יש משהו אחר להציע?...
·
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
- voguemaster
-
- חבר ותיק

הסיבה להמלצה היא כזו
·RotemSheffer כתב:תודה רבה לכולם
עכשיו נשאר לבחור דגם
jacko-il:
50H6400 אכן נראה מעולה, אתה יודע אם אפשר להתקין עליו KODI?...
בתור מישהו שכבר מכיר את זה טוב - הבעיה עם אנדרואיד היא שיש מגוון גדול של יצרני צ'יפים. ה-SOC כמו שאומרים (SYSTEM ON CHIP). מכיוון שיש כ"כ הרבה יצרניות צ'יפים קודי עצמו לא יכול לתמוך בחומרה של כל יצרנית ויצרנית.
דרושה התאמה מיוחדת לכל קופסה. או לחלופין שהיצרנית תתמוך ב-stagefright או mediacodec.
בכל מקרה, יש כל מיני צ'יפים שכן נתמכים באופן מלא. כלומר - יש פיענוח וידאו בחומרה והסרטים מנוגנים כמו שצריך, כולל סאונד והכל מבלי להעמיס על ה-CPU. יש כאלו שנתמכים רשמית ממש (כמו הצ'יפ של ה-RPI) ויש כאלו שנתמכים אבל לא רשמית (כמו ה-AMLOGIC S812 בקופסה שיש ברשותי).
לכן זו בעיה לקנות מכשיר אנדרואיד או טלוויזיה עם אנדרואיד כשאתה לא יודע את המפרט ולא יודע אם קודי תומך בהאצת חומרה עבור החומרה הספציפית הזו. לכן זה חתול בשק. קח את זה בחשבון.
אני ממליץ למי שרוצה אנדרואיד בשביל אפליקציות (יוטיוב, גלישה, קודי משחקים וכו') לקנות קופסה מספיק מוכרת שיש לאנשים פה בפורומים ניסיון איתה.
-
RotemSheffer
- חבר שרק התחיל

בסוף נקנה (50PUS6809 Philips (4k
עלה 4990 ש"ח
מחכה ליום שישי לקבל אותה. מקווה שלא הייתי פזיז כשהייתי בחנות
מה דעתכם?
עלה 4990 ש"ח
מחכה ליום שישי לקבל אותה. מקווה שלא הייתי פזיז כשהייתי בחנות