שאלה בנוגע ל Dual1241 האם שווה לשפץ

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
theiceman פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7

שליחה

שלום לכל החברים,
אני חדש לגמרי בעולם הפטיפונים וקיבלתי לידי Dual1241 חצי עובד
מה זה חצי עובד ?
1. הגומיה קצת חלשה לפעמים לוקח לו זמן לתפוס ולהתחיל להסתובב זה בטח שטויות גומיה - 50 שקל
2. מחט לא תקינה - 150 שקל (לא יודע בדיוק איזה מחט אני צריך)
3. המנוף ברגע שהוא עולה בהתחלה הוא רץ לאמצע התקליט ולא להתחלה יכול להיות שצריך קצת כיוונון

ולשאלות:
1. האם שווה לי לשים אותו בתיקון וכמה זה צריך לעלות פחות או יותר ?
2. האם זה קשה לתקן לבד ?
3. איזה מחט אני צריך ? או שאפשר לשים כמה סוגים ? איך זה עובד הדבר הזה ?
4. איך ואיפה משמנים אם צריך את הפטיפון ?
5. איך מפרקים אותו ? יש כמה ברגים הוצאתי אותם אבל אני לא רואה שזה מתפרק

תודה מראש לכל העונים !!

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1093

שליחה

בעקרון - יופי של פטיפון. באמת (f)

למידע עליו, לך לעמוד שלו ב- vinyl engine וב- dual-reference וקרא. יש שם מפרט מלא, חוברת מדריך למשתמש להודרה, וחוברת הוראות אחזקה, אם משהו לא תקין ואתה צריך הסבר.

גומיה - יכול להיות שנדרש רק כיוון. רוב הסיכויים שצריך החלפה, ואז חייבים להתקין רצועה בגודל הנכון. לא בעיה להזמין, אבל אחרים - מומחים ממני, יכתבו בטח את הגודל הנכון.

מחט - איזה ראש מותקן על הפטיפון? בלי לדעת אי אפשר לדעת איזו מחט חליפית תתאים לו. ישנן בד"כ מספר מחטים, במספר רמות ומחירים, המתאימות לכל ראש נתון. או אולי תרצה ראש חלופי. כאמור, מדובר בפטיפון טוב, עם זרוע מצויינת שיהנה (וגם אתה תהנה) מראשים איכותיים בהרבה יותר מ- 150 ש"ח. אולי תעלה תמונות של הראש הקיים?

הזרוע - יכול להיות המון דברים. האמת - לא ממש הבנתי את הבעיה. שוב - תמונות ותיאור יותר מפורט וברור יעזרו. יכול להיות "סתם" כיוון Bias, או שצריך לכוון את הצירים של הזרוע (לא אסון - מוסבר במדריך), או שהזרוע, או רחמנה לצלן - המנגנון האוטומאטי מקולקלים :oops:

במקרה האחרון התיקון עשוי להתגלות כמאוד מסובך, ובהתאם יקר. אני לא בטוח כמה טכנאים תמצא היום, שמוכנים להתעסק עם שיפוץ Dual אוטומאטי, שלא מהדגמים הקלאסיים...

הייתי מתחיל מלקרא את המדריך ולהניח שהבעיות הן ברמת הכיוונון, תחילה, ומקווה מאוד לא לגלות אחרת...
:D (f)

theiceman פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7

שליחה

קודם כל המון תודה על התגובה
התחלתי לעיין ככה בחוברות נראה לא פשוט בכלל בכל מקרה

גומיה - מצאתי בebay
http://www.ebay.com/itm/Dual-Riemen-bel ... 5d448517d1

מחט - חשבתי שהמחט זה הראש בכל מקרה הצלחתי להוציא באמת את הראש ורשום M91ED SHURE מצאתי גם אחת ב ebay
http://www.ebay.com/itm/NEW-STYLUS-SHUR ... 3392aa9b51

הזרוע - אני עוד עובד על זה בטח יקח לי קצת זמן להבין איך מכוונים את הדבר הזה מקווה שבאמת זה רק כיוון בכל אופן הבעיההיא שהמנגנון צידוד שלה לא עובד טוב

שאלות:
1. בכל אופן בנוגע למחט וראשים הבנתי שיש סוגים מגנטית וכו׳ מהבדיוק ההבדל והאם זה הדבר היחיד שקובע את האיכות ?
2. יש לי 2 מהירויות האם זה מספיק ? האם אני יוכל לשמוע את כל התקליטים או שאני צריך כאלה שיתאימו למהירויות שלי ?

אגב לא רשמתי פעם קודמת אבל המטרה שלי זה פטיפון עובד לא מחפש את האיכות הכי טובה סתם בעל חיבה לנוסטלגיה

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166

שליחה

בקשר לפטפון העובד... מתחת ללוגו של Dual בפינה הימנית התחתונה קיים בורג כיוון. הרם את הלוגו בפינה השמאלית התחתונה וסובב אותו החוצה. כוון את בורר המהירות ל-45 וסובב את הבורג מתחת ללוגו פחות מרבע סיבוב עם כיוון השעון. בחן היכן נוחתת הזרוע על התקליט. הזרוע אמורה לנחות עתה קרוב יותר לשפת התקליט. המשך לסובב את הבורג שברי סיבוב אם נדרש.

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”