טורנטים ולינוקס על SSD

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
euch פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 95
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

גוגל חלוק בדעתו
אני רוצה לקנות מיני מחשב ולהתקין עליו לינוקס, ישמש להורדת טורנטים בממוצע 10 גיגה ליום. יותר בסוף שבוע
יותקן בו SSD

חלק כותבים שהקריאה/תיבה המרובה של לינוקס וטורנטים הורגת את הכונן, החלק השני אומר שעד שזה יקרה כבר נחליף מחשב
ושעדיף כונן גדול,ככה הכתיבה/קריאה מתפצלת ליותר מקומות

איך אני יודע מה הגבול שבו עדיף להשאר עם הכונן הקשיח הרגיל ?

תודה

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10914
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1942 פעמים

שליחה #2 

על פי ביקורות שראיתי באינטרנט, על ה- EVO 840 של סמסונג,
מצפים שאחרי כתיבה של 400-250TiB, הדיסק צפוי להראות סימני תשישות קשים.

כמובן שככל שנפח הדיסק גדול יותר, כך הוא ישרוד סה"כ נפח כתיבה גדול יותר
בקצב שלך, אכן מדובר על סדר גודל של כמה עשרות שנים.

כמובן שזה לא הנתון היחיד המצביע על אורח החיים הצפוי של דיסק SSD, והוא יכול למות הרבה לפני זה, מסיבות שונות.

Fish72
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3187
נתן תודות: 909 פעמים
קיבל תודות: 236 פעמים

שליחה #3 

@euch
·
אני לא יודע מה הסיבה שאתה רוצה SSD (מהירות/שקט), אבל יכול להיות ששווה לך לחשוב על כונן היברדי, אז אמנם הוא לא יהיה שקט כמו SSD, אבל יהיה מהיר יותר מכונן רגיל בשימוש שוטף ובעל נפח אחסון מכובד ובלאי קטן יותר.

euch פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

מכיר את זה שאחרי שאתה עובר לFHD אתה לא יכול לחזור לSD, אז אני לא רוצה לחזור לHDD
ויש שתי "בעיות", במכשיר שאני רוצה יש MSATA, ואני לא רוצה להסתבך בהתקנה של מערכת ההפעלה על כונן היברידי
ההיברידי לא יקר יותר, מבחירה של כל אחד בנפרד ?

Fish72
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3187
נתן תודות: 909 פעמים
קיבל תודות: 236 פעמים

שליחה #5 

אם במכשיר שאתה רוצה ישנו רק חיבור MSATA אז זה עלול להגביל את מבחר הכוננים שתוכל לחבר אליו. אני יצאתי מנקודת ההנחה שמדובר על מחשב עם מקום לכונן קשיח אחד (רשמת מיני מחשב), אז אתה צריך להיות ברור יותר לגבי איזה מחשב אתה מתכוון לרכוש/לבנות. מחשבים עם חיבור MSATA אלו מחשבים מאוד קטנים בדרך כלל המאפשרים חיבור כונן אחד בגודל 1.8" (SATA רגיל מאפשר חיבור של כונן "2.5 או 3.5"). אתה יכול בדרך כלל גם לחבר דיסק קשיח חיצוני לצורך אחסון נתונים.
נכון למחירים העדכניים אין הבדל גדול במחיר בין כונן היברדי ל-2 כוננים נפרדים (סתם לדוגמא - כונן היברידי 500GB עולה כ-400 שח ואילו כונן 60GB SSD + כונן קשיח 500GB רגיל עולים ביחד סכום דומה), אך הביצועים של כונן ה SSD טובים בהרבה מהכונן ההיברידי. בכונן ההיברידי המטמון בדרך כלל משמש לקיראה בלבד, בעוד בכונן ה SSD הוא משמש גם לכתיבה - אך הבלאי בו מוגבר.
אני לא הייתי מטריד את עצמי בנושא הבלאי יותר מדי. אני משתמש בכונני SSD משהו כמו 4 שנים ואף מוכר ללקוחותיי, ובינתיים אף כונן לא נפגם מבלאי הקשור לכתיבה. מעט התקלות שהיו נגעו לבעיות קושחה או בעיות אלקטרוניות בכוננים.

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4881
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #6 

@euch
·
אתה יכול לפתור את הסוגייה בקלות ע"י הגדרת ספריית הtemp וההורדה עצמה של תוכנת הטורנט על כונן האיכסון (כונן חיצוני או שרת ברשת, אם יש).

euch פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

Fish72
צודק, התכוונתי למחשב אקסטרה מיני, כמו הNUC הדק או FITLET

ufffnick
כנראה שזה מה שאני אעשה
ניסיתי לעשות את זה בעבר, אבל הכונן החיצוני היה מתנתק לי כשהמחשב היה נרדם