טורנטים ולינוקס על SSD
גוגל חלוק בדעתו
אני רוצה לקנות מיני מחשב ולהתקין עליו לינוקס, ישמש להורדת טורנטים בממוצע 10 גיגה ליום. יותר בסוף שבוע
יותקן בו SSD
חלק כותבים שהקריאה/תיבה המרובה של לינוקס וטורנטים הורגת את הכונן, החלק השני אומר שעד שזה יקרה כבר נחליף מחשב
ושעדיף כונן גדול,ככה הכתיבה/קריאה מתפצלת ליותר מקומות
איך אני יודע מה הגבול שבו עדיף להשאר עם הכונן הקשיח הרגיל ?
תודה
אני רוצה לקנות מיני מחשב ולהתקין עליו לינוקס, ישמש להורדת טורנטים בממוצע 10 גיגה ליום. יותר בסוף שבוע
יותקן בו SSD
חלק כותבים שהקריאה/תיבה המרובה של לינוקס וטורנטים הורגת את הכונן, החלק השני אומר שעד שזה יקרה כבר נחליף מחשב
ושעדיף כונן גדול,ככה הכתיבה/קריאה מתפצלת ליותר מקומות
איך אני יודע מה הגבול שבו עדיף להשאר עם הכונן הקשיח הרגיל ?
תודה
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10914
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
על פי ביקורות שראיתי באינטרנט, על ה- EVO 840 של סמסונג,
מצפים שאחרי כתיבה של 400-250TiB, הדיסק צפוי להראות סימני תשישות קשים.
כמובן שככל שנפח הדיסק גדול יותר, כך הוא ישרוד סה"כ נפח כתיבה גדול יותר
בקצב שלך, אכן מדובר על סדר גודל של כמה עשרות שנים.
כמובן שזה לא הנתון היחיד המצביע על אורח החיים הצפוי של דיסק SSD, והוא יכול למות הרבה לפני זה, מסיבות שונות.
מצפים שאחרי כתיבה של 400-250TiB, הדיסק צפוי להראות סימני תשישות קשים.
כמובן שככל שנפח הדיסק גדול יותר, כך הוא ישרוד סה"כ נפח כתיבה גדול יותר
בקצב שלך, אכן מדובר על סדר גודל של כמה עשרות שנים.
כמובן שזה לא הנתון היחיד המצביע על אורח החיים הצפוי של דיסק SSD, והוא יכול למות הרבה לפני זה, מסיבות שונות.
- Fish72
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3187
- נתן תודות: 909 פעמים
- קיבל תודות: 236 פעמים
@euch
·
אני לא יודע מה הסיבה שאתה רוצה SSD (מהירות/שקט), אבל יכול להיות ששווה לך לחשוב על כונן היברדי, אז אמנם הוא לא יהיה שקט כמו SSD, אבל יהיה מהיר יותר מכונן רגיל בשימוש שוטף ובעל נפח אחסון מכובד ובלאי קטן יותר.
·
אני לא יודע מה הסיבה שאתה רוצה SSD (מהירות/שקט), אבל יכול להיות ששווה לך לחשוב על כונן היברדי, אז אמנם הוא לא יהיה שקט כמו SSD, אבל יהיה מהיר יותר מכונן רגיל בשימוש שוטף ובעל נפח אחסון מכובד ובלאי קטן יותר.
מכיר את זה שאחרי שאתה עובר לFHD אתה לא יכול לחזור לSD, אז אני לא רוצה לחזור לHDD
ויש שתי "בעיות", במכשיר שאני רוצה יש MSATA, ואני לא רוצה להסתבך בהתקנה של מערכת ההפעלה על כונן היברידי
ההיברידי לא יקר יותר, מבחירה של כל אחד בנפרד ?
ויש שתי "בעיות", במכשיר שאני רוצה יש MSATA, ואני לא רוצה להסתבך בהתקנה של מערכת ההפעלה על כונן היברידי
ההיברידי לא יקר יותר, מבחירה של כל אחד בנפרד ?
- Fish72
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3187
- נתן תודות: 909 פעמים
- קיבל תודות: 236 פעמים
אם במכשיר שאתה רוצה ישנו רק חיבור MSATA אז זה עלול להגביל את מבחר הכוננים שתוכל לחבר אליו. אני יצאתי מנקודת ההנחה שמדובר על מחשב עם מקום לכונן קשיח אחד (רשמת מיני מחשב), אז אתה צריך להיות ברור יותר לגבי איזה מחשב אתה מתכוון לרכוש/לבנות. מחשבים עם חיבור MSATA אלו מחשבים מאוד קטנים בדרך כלל המאפשרים חיבור כונן אחד בגודל 1.8" (SATA רגיל מאפשר חיבור של כונן "2.5 או 3.5"). אתה יכול בדרך כלל גם לחבר דיסק קשיח חיצוני לצורך אחסון נתונים.
נכון למחירים העדכניים אין הבדל גדול במחיר בין כונן היברדי ל-2 כוננים נפרדים (סתם לדוגמא - כונן היברידי 500GB עולה כ-400 שח ואילו כונן 60GB SSD + כונן קשיח 500GB רגיל עולים ביחד סכום דומה), אך הביצועים של כונן ה SSD טובים בהרבה מהכונן ההיברידי. בכונן ההיברידי המטמון בדרך כלל משמש לקיראה בלבד, בעוד בכונן ה SSD הוא משמש גם לכתיבה - אך הבלאי בו מוגבר.
אני לא הייתי מטריד את עצמי בנושא הבלאי יותר מדי. אני משתמש בכונני SSD משהו כמו 4 שנים ואף מוכר ללקוחותיי, ובינתיים אף כונן לא נפגם מבלאי הקשור לכתיבה. מעט התקלות שהיו נגעו לבעיות קושחה או בעיות אלקטרוניות בכוננים.
נכון למחירים העדכניים אין הבדל גדול במחיר בין כונן היברדי ל-2 כוננים נפרדים (סתם לדוגמא - כונן היברידי 500GB עולה כ-400 שח ואילו כונן 60GB SSD + כונן קשיח 500GB רגיל עולים ביחד סכום דומה), אך הביצועים של כונן ה SSD טובים בהרבה מהכונן ההיברידי. בכונן ההיברידי המטמון בדרך כלל משמש לקיראה בלבד, בעוד בכונן ה SSD הוא משמש גם לכתיבה - אך הבלאי בו מוגבר.
אני לא הייתי מטריד את עצמי בנושא הבלאי יותר מדי. אני משתמש בכונני SSD משהו כמו 4 שנים ואף מוכר ללקוחותיי, ובינתיים אף כונן לא נפגם מבלאי הקשור לכתיבה. מעט התקלות שהיו נגעו לבעיות קושחה או בעיות אלקטרוניות בכוננים.