מיקום פורט לתיבת רמקול

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
Maor_T פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 41
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום ,

בניתי רמקול נייד עם מגבר ורמקולים 6X9 , מנסיון קודם בתיבה הקודמת שבניתי לאותם רמקולים היה פורט והיה באס טוב וגם לפי מיטב הבנתי הרמקולים האלו מיועדים לבאגז' (אם אני לא טועה זה נקרא Open Air) אז חייב שיהיה פורט .

אבל לצערי יצא ככה שאין לי מקום לשים את הפורט מקדימה יש לי מקום לקוטר של 3 ס"מ בלחץ כי התיבה ממש קטנה (קטנה כי הרעיון הוא רמקול נייד וזו תיבה שבניתי לרמקולים קטנים יותר לפניכן) , אז האפשרויות היחידות הן מאחורה או מהצדדים ...

אני יודע שזו תורה שלמה וכדי לקבל את הסאונד האיכותי ביותר צריך להשקיע המון בתכנון התיבה , אבל התוצאות טובות גם ללא החישובים המסובכים.

איפה כדאי למקם את הפורט של יציאת הסאב ? ומה הקוטר\אורך המומלץ לפורט זה ? (ראיתי באיביי קטרים שונים כמו 6.5 ס"מ או 8.5 ס"מ וכו ..

אם יש לכם רעיוניות אז אשמח לעוד המלצות (ריפוד בצמר סלעים , איטום וכו' )

מידע טכני למי שמעוניין :
את התיבה בניתי מעץ סנדוויץ 15ממ , נפח התיבה לכל רמקול היא בערך 20X20X15 ס"מ , 2 הרמקולים נמצאים בתיבה נפרדת , דגם הרמקולים Pioneer TS-A6971E
הנה תמונה של הרמקול , אל תתייחסו למראה הוא עדיין בבנייה צריך עוד קוסמטיקה (:
[imgbig]http://up414.siz.co.il/up2/jgjymbhqb0ym.jpg[/imgbig]

תודה.

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #2 

רמקולים מהסוג הזה לא מתאימים לתיבת Ported, אז תחסוך לעצמך את הכאב ראש כי אין צורך.

Maor_T פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 41
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

HazooM כתב:רמקולים מהסוג הזה לא מתאימים לתיבת Ported, אז תחסוך לעצמך את הכאב ראש כי אין צורך.
...

אתה אומר להשאיר אותם בתיבה אטומה לחלוטין?
ברכב הם בפגאג' והוא לא ממש אטום , זה לא כמו תיבה פתוחה ?
אני מוודא כי זה או שאני מדמיין או שבתיבה הקודמת עם הפורט היה הרבה יותר באס..

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #4 

ברכב הם בפגאג' והוא לא ממש אטום , זה לא כמו תיבה פתוחה ?
...
תא המטען של הרכב מוגדר כ Infinite Baffle שבמקרה הזה הכוונה היא לתיבה סגורה מאד גדולה, ולכן הרמקולים מתוכננים למטרה הזו.
אני מוודא כי זה או שאני מדמיין או שבתיבה הקודמת עם הפורט היה הרבה יותר באס..
...
תיבת Ported אכן מיועדת למטרה הזו, אבל זה לא עניין של לתקוע צינור כלשהו בתיבה ויאללה לדרך.
אני ממליץ לך להשאיר אותם בתיבה סגורה, אבל אם אתה אוהב לנסות דברים אז לך על זה.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”