מדוע עיבוד התמונה בDVD טוב מבטלויזיה?

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
flsh פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #1 

זאת שאלה שדי מטרידה אותי האמת. למה בDVD שעולה 150-250 דולר איכות הUPSCALING משמעותית יותר טובה מבמסך שעולה מאות ואף אלפי דולרים? יצרניות המסכים לא יכלו להכניס שבב עיבוד למסך הזהה בביצועיו בשביל למנוע את הנחיתות של המסכים לעומת נגני DVD?
גם רציתי לדעת, עד כמה גדול השינוי בין UPSCALE של נגן כמו הOPPO החדש לעומת, למשל, DVD שמחובר בSDI למעבד וידיאו כמו המעבדים של DVDO?

תודה רבה לכל העונים (b)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78907
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #2 

בד"כ הדגש במסכים הוא על עלות נמוכה ככל הניתן.

YVVES FAROUDJA שהמציא את הפטנט של 3:2 אמר פעם שהוא ניגש לסוני ואמר להם שיש לו רעיון שיעלה 5$ לכל מסך אבל שישפר להם את איכות התמונה.

המנהלים הביטו בו בתמהון ואמרו לו שאם הוא מוצא דרך לחסוך להם 5$ בלי לאבד איכות תמונה יותר מדי, אז זה משהו שהם יתעניינו בו הרבה יותר...

תחשוב ש-5$ כפול מיליוני חתיכות זה תוספת רווח של מיליוני דולרים לטובת הייצרן!

בנגנן DVD, זה ה-SELLING POINT, כך שאין להם בעיה גם במקרים מסויימים להשתמש ברכיבים הרבה יותר יקרים.

flsh פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #3 

רגע, ואף יצרנית לא חשבה שזה יהיה נחמד שהיום, ב2007, המסך שלה לא יצטרך עיבוד חיצוני כי הוא יהיה משמעותית יותר טוב משל חברות מתחרות?
אנ משוכנע שמשמעותית יותר צרכנים יעברו לדגם של למשל סוני, אם המסך של סוני יראה משמעותית יותר טוב משל חברות כמו פנסוניק, טושיבה, שארפ, סמסונג וכו' בתצוגה.

עופר, לפי הפרופיל (כואב הלב.. :( ) יש לך VP50. יש לו כניסת SDI? (תקן אותי אם אני טועה, אבל זו בעצם כניסת BNC 70-75 אוהם, נכון?)

AdiLev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2278
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #4 

במסכים יקרים הייתי מצפה ליותר!
יעוץ ופיתוח GlobalProtect -

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”