שימו לב - הנחות Lightning Deals באמאזון אירופה שלא משתקפות בתשלום

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
שלח תגובה
offerbk1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1974
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 163 פעמים

שליחה #1 

כל יום יש הנחות שנקראות Lightning Deals
לזמן קצוב ולכמות מוגבלת של המוצר יש הנחה גבוהה מהרגיל.
לםני מספר שבועות ראיתי מוצר בהנחה כזו ושמתי לב שכשאני מוסיף לסל המחיר שאני רואה הוא אמנם בלי VAT ולכן נמוך יותר מהמקור אך הוא המחיר הרגיל בלי VAT ולא המחיר של העיסקה בלי VAT כך שלמעשה בעצם אין פה שום דיל וזה המחיר הרגיל למי שקונה מחוץ לאיחוד האירופי. באותו זמן לא קניתי ויצרתי קשר עם שירות הלקוחות. מה שנאמר לי זה שנשמע שיש צדק במה שאני אומר אך בכל מקרה מכיוון שהדיל נגמר אין להם מה לעשות עם זה. נאמר לי שפעם הבאה שאני אבצע רכישה במהלך הדיל כדי לא לאבד אותו ואז אפנה לשירות הלקוחות כדי שייתקנו את המחיר אם יש בעייה.
השבוע היה סונוס פלייבר בהנחה. מכיוון שאני עוקב אחרי המוצר תקופה ידעתי שהמחיר בהנחה הוא מחיר טוב.
זה היה באמאזון גרמניה והמחיר היה 599 במקום 669 יורו. מכיוון שהתכוונתי לרכוש את המוצר בעוד מספר חודשים גם כך אבל ידעתי שזה מאד נדיר שיש עליו הנחה החלטתי לרכוש.
בעגלת הקניות היה כתוב 599 ואז במחיר המוצר 562.
בגרמניה הVAT על המוצר הוא 19 אחוז. כלומר 562 * 1.19 תקבלו את המחיר המקומי. אם תחשבו תראו שהסכום של 562 כפול 1.19 הוא 669 כלומר המחיר המלא.
פניתי לשירות הלקוחות.
בתחילה אמרו לי שאני טועה והמחיר מחושב נכון. אחר כך אמרו לי שבכלל ההנחה היתה יומיים קודם (הם כנראה חושבים שאני מפגר) אמרתי להם שמבחינתי אם אין הנחה אין לי שום תמריץ לרכוש עכשיו ואם לא יחזירו לי את ההפרש אני לא אהיה מוכן לקבל את המוצר ואעבור למסלול קבלת החזר מלא. אני מחכה לראות אם הם ימשיכו להתעקש או יתחילו להיות הגיוניים.
עד כמה שאני מבין זכותי לא לקבל את המוצר ולדרוש החזר מלא. אני לא מבין למה שהם לא יעשו את הדבר הנכון וייתנו לי החזר של 70 יורו ובמקום זה מתעקשים לאבד עיסקה של מאות יורו ועוד לצאת מופסדים כי הם יצטרכו לשלם סתם משלוח הלוך ומשלוח חזור.
הערת אגב. בארצות הברית לא אמורה להיות הבעייה הזו כי בניגוד לאירופה שם המחירים באתר לא כוללים מס מקומי ורק מתווספים בתהליך הקנייה.
תמונה המראה את המחיר ללא VAT  השגוי עבור מחיר הדיל
 תמונה המראה את המחיר ללא VAT השגוי עבור מחיר הדיל

baraq
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 569
נתן תודות: 55 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #2 

דווקא היו לי שני מקרים כאלו עם אמזון והם לא עשו בעיות עם החישוב
יתכן ולא הסברת את עצמך טוב בתכתובת איתם

elandes
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 348
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #3 

מכיון שגם אני עשיתי בירור בנושא בנסיבות דומות:

1) אתה טועה ואמזון צודקים, כניראה שעדיין לא הבינו מה אתה רוצה מהם ולא ידעו להסביר את עצמם. ההנחה ב LD היא מהמחיר המלא כולל מס , לכן אם ההנחה קטנה משיעור המס אתה לא תחוש בה. גם היא גדולה משיעור המס עדיין אתה תרגיש שההנחה "לא משהו"

The Lightning Deal price displayed on all Lightning Deals is the price paid by you wherever you are based and irrespective of your VAT registered status. Accordingly, the actual discount you receive (relative to the VAT inclusive price you would otherwise pay) may differ from the Lightning Deal Discount displayed.

http://www.amazon.co.uk/gp/help/custome ... =201247030

2) לגבי תשלום פיקדון המס - EXPORT CHARGE

גם בארה"ב במצב הזמנה בינל: החישוב של אמזון כולל מחירים לפני הנחה כולל דמי משלוח ורק לאחר מיכן מופחתת הנחת LD, זאת בדומה לקוד או קופון הנחה , ולכן לצערינו חישוב המס נעשה מהמחיר המלא - ללא הנחות.

האם זה הגיוני והוגן כלפי לקוחות EXPORT? לא , אבל ככה אמזון ניסחו את הכללים.

כמובן שאם תתבכיין הם יתנו לך זיכוי קטן ובלבד שתצא מרוצה.

offerbk1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

אני חייב להגיד שאני לא מבין את ההגיון. בסופו של דבר אמאזון מוכרת מוצר. חלק מהמחיר הוא מיסים גרמניים ולא הולך אל הכיס שלהם בכל מקרה.
אם המבצע הוא 599 כולל מיסים מקומיים אז מה הבעייה להוריד את המיסים הגרמניים מה 599 ולמכור למישהו מחוץ ל EU בלי המס? מבחינתם הם מרוויחים אותו דבר אז אני לא מבין למה בתוך האיחוד הם כן מוכרים במחיר הזה ומחוץ לאיחוד הם לא יימכרו לי בלי המס. יש הגיון שאני לא מבין?

צפיד
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2856
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 64 פעמים

שליחה #5 

מישהו אולי יודע איך שמים מעקב אחר מוצר כך שאקבל מייל /הודעה שיש ירידת מחיר?

baraq
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 569
נתן תודות: 55 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #6 

@offerbk1
·אותי הם זיכו, אולי נפלת על שירות לקוחות קצת מתוסכל, תנסה לשלוח פניה חדשה ותסביר בה כמה זה היה אמור לעלות בפועל ללא מיסים (מקומיים או בישראל)

offerbk1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

@baraq
·
אחרי המון התכתבויות ויתרתי. אמרתי להם שאני מעוניין לבטל את הקנייה. דרך אגב המוצר כבר יצא לדרך והם מוכנים להפסיד את הכסף של המשלוחים והרווח של המכירה מאשר לאשר לי את הזיכוי של ה70 יורו.

offerbk1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

@צפיד
·
:-) לא כל כך קשור לשרשור אבל אתה יכול להשתמש באתרים כמו thetracktor.com
לוגין
בוחר מוצר
כותב מתחת לאיזה מחיר לקבל התראה במייל

elandes
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 348
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #9 

offerbk1 התכתבויות לא יעזרו - מדובר בשיח חרשים, תתקשר טלפונית ותבקש דובר אנגלית. תתכונן לנזיפה ושטיפה בנוסח גרמני אבל בסופו של דבר תקבל פיתרון אמזוני טוב.

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4589
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #10 

elandes כתב:מכיון שגם אני עשיתי בירור בנושא בנסיבות דומות:

1) אתה טועה ואמזון צודקים, כניראה שעדיין לא הבינו מה אתה רוצה מהם ולא ידעו להסביר את עצמם. ההנחה ב LD היא מהמחיר המלא כולל מס , לכן אם ההנחה קטנה משיעור המס אתה לא תחוש בה. גם היא גדולה משיעור המס עדיין אתה תרגיש שההנחה "לא משהו"

The Lightning Deal price displayed on all Lightning Deals is the price paid by you wherever you are based and irrespective of your VAT registered status. Accordingly, the actual discount you receive (relative to the VAT inclusive price you would otherwise pay) may differ from the Lightning Deal Discount displayed.

http://www.amazon.co.uk/gp/help/custome ... =201247030

2) לגבי תשלום פיקדון המס - EXPORT CHARGE

גם בארה"ב במצב הזמנה בינל: החישוב של אמזון כולל מחירים לפני הנחה כולל דמי משלוח ורק לאחר מיכן מופחתת הנחת LD, זאת בדומה לקוד או קופון הנחה , ולכן לצערינו חישוב המס נעשה מהמחיר המלא - ללא הנחות.

האם זה הגיוני והוגן כלפי לקוחות EXPORT? לא , אבל ככה אמזון ניסחו את הכללים.

כמובן שאם תתבכיין הם יתנו לך זיכוי קטן ובלבד שתצא מרוצה.
...
·

שירות הלקוחות שלהם לרוב לא מבין בד"כ את הכללים כאשר מדובר ב- Export. אני יכול לתת דוגמא, כאשר הורידו את המחיר של מוצר שקניתי עוד לפני שקיבלתי אותו, ביקשתי לראות האם אפשר לקבל החזר על ההפרש, הם כל הזמן התעקשו שהמחיר ששילמתי הוא פחות מאשר המחיר הנוכחי. התכתבות ארוכה נדרשה לגרום להם להבין שהמחיר הנמוך בגלל שהורידו את המס ולא בגלל שהיה מבצע אז, ואם אני מזמין היום המחיר יהיה יותר נמוך.
בכל מקרה, בניגוד לאמאזון ארה"ב בגרמניה לא מסכימים להחזיר הפרש אם יש מבצע לפני שקיבלת את הפריט.

בחזרה לנושא, המדיניות כאמור לא כל כך הגיונית, ואתה מקבל איזושהי הנחה רק אם היא גדולה מאחוז המע"מ המקומי.
זה כמובן לחלוטין לא הגיוני, שכן אז הם מרוויחים הרבה יותר על מוצר יצוא מאשר מוצר שנמכר לשוק המקומי. לא נראה לי שזו היתה כוונתם, אלא שבמערכת שלהם בייצוא הורדת המע"מ הוגדרה כסוג של "הנחה". וכיוון שאין כפל "מבצעים/הנחות", הם לוקחים את ההנחה הגדולה יותר של הורדת המע"מ (או את מבצע הבזק אם ההנחה עמוקה יותר).

בארה"ב זה לא קורה כיוון שאין מע"מ קבוע, ולפיכך הנושא הזה לא עולה כלל.
קניתי מספר פעמים בארה"ב במבצע בזק, מקבלים לחלוטין את מחיר של מבצע הבזק כמו שהלקוחות האמריקאים מקבלים.

offerbk1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

דרך אגב , מצחיק שקיבלתי הודעה שיש לי משלוח מארהב והם צריכים את התעודת זהות שלי כלומר המשלוח יצא ממחסנים שלהם בארהב וזאת בעוד שמאז ומעולם אמאזון ארהב לא מוכרים את המוצר עם משלוח לישראל. מוזר

evo10
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

כמה הערות לגבי הנחות lightning deal

שליחה #12 

הסתבכתי גם אני עם אמאזון גרמניה באותה צורה, והם טוענים שאין "כפל הנחה" - גם הנחת lightning deal וגם החזר מעמ בייצוא.

שתי הערות בהקשר זה:
1. בדף המכירה של lightning deal באמאזון גרמניה רשום במפורש שכל המחירים כוללים מע"מ, כלומר גם המחיר במבצע הlightning כולל מעמ.

2. בניגוד לדף תנאי המכירה באמאזון בריטניה, שם נרשם שהמחיר הוא זהה (כביכול שאין "כפל הנחות) - https://www.amazon.co.uk/gp/help/custom ... =201247030,
הרי שבאמזון גרמניה אין כזה תנאי
http://www.amazon.de/gp/help/customer/d ... =200540980

אני מניח שהאיחוד האירופאי לא מאפשר הפליית מחירים מהסוג שאמאזון מנסים להפעיל.
למרות זאת אמאזון גרמניה מסרבים לאפשר ניכוי מע"מ מהמחיר של ה lightning deal

בשביל העיקרון - אני מתכוון לפנות למשרד האחראי על הגנת הצרכן בגרמניה. נראה מה יש להם להגיד.

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9455
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1140 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #13 

יופי - תמשיכו ככה ובסוף אמזון תפסיק לשלוח לישראל...

evo10
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

עדכון: אמאזון מחזירים את התשלום

שליחה #14 

לאחר מספר התכתבויות עם שירות הלקוחות של אמאזון, שבו הם טענו שהמחיר ללקוח באירופה ומחוץ לאירופה הוא זהה (כלומר שלא מנכים מעמ לייצוא מחוץ לאירופה), ולאחר שביקשתי שיראו לי היכן זה כתוב בתנאים (באתר הגרמני) - הם הודיעו שמדובר בטעות אצלם ויחזירו את הסכום שהם גבו ביתר.

offerbk1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

Re: עדכון: אמאזון מחזירים את התשלום

שליחה #15 

@evo10
·
קודם כל כל הכבוד על העיקשות ומקווה שתהנה מהמוצר החדש.
אנקדוטה, אני בזמנו אמרתי לעצמי שזה עניין עקרוני ואם אין לי שום הנחה מעבר להנחה הרגילה שראיתי שתמיד יש אז בעצם אין לי שום תמריץ לבצע את ההזמנה דווקא באותו רגע ואני כבר אזמין לקראת היום הולדת מה שהייתה הכוונה המקורית. לבסוף החלטתי לקנות מקרן (מרוצה מאד מההחלטה) ועכשיו ה PLAYBAR אמור היה לקנות הקנייה הבאה. מה ששמתי לב ולא ראיתי את זה אף פעם בעבר זה שהעלו את מחיר המוצר (מחיר מלא) ב100 יורו. תמיד ראיתי שמחיר אחרי הנחה משתנה באמאזון אבל אף פעם לא ראיתי את המחיר המלא עולה עבור מוצר שנמצא הרבה זמן במכירה. מסתבר שסונוס הוציאו הודעה שעקב שערי המטבעות הבינלאומיים הם מעלים את מחירי כל המוצרים שלהם. במידה ובסוף אחליט לקנות את ה PLAYBAR אקנה אותו לא משנה מה יהיה המחיר אבל בטח לא ציפיתי שהמחיר יעלה...

alcd
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3685
נתן תודות: 284 פעמים
קיבל תודות: 161 פעמים

שליחה #16 

מה הקשר לכפל הנחות? החזר מעם זה לא בדיוק "הנחה", לפי חוק מי שאניו תושב EU לא חייב שתשלום מע"ם.
שווה אולי לפנות לאיגוד הצרכנים באירופה.

הייתה לי פעם בעיה דווקא עם החזרת מוצר לאמזון (פדקס דרשו תשלום נוסף ואמזון לא רצו לטפל ולהזחיר את הכסף)
שלחתי מייל לאיגוד הצרכנים -> הפנו אותי למכס של אותה מדינה לשם הוחזר המוצר -> קיבלתי תשובה מפורטת ממכס -> הועבר לפדקס

דבר אחד זה מייל מלקוח ודבר אחר לגמי זה מייל מרשות כלשהי במדינה

offerbk1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

@alcd
·
אתה יכול להכווין שנדע לפעם הבאה?

alcd
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3685
נתן תודות: 284 פעמים
קיבל תודות: 161 פעמים

שליחה #18 

מחפשים knh kpbu, במדיה הרלונטית http://ec.europa.eu/consumers/solving_c ... dex_en.htm, שולחים מייל מסודר , מקבלים תשובה - ברוב המקרים זה לא קשור עליהם (כי לצערי ישראל לא בEU חחח)
אבל אותי הפנו למי שצריך במכס של איטליה

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”