רשת ביתית חדשה והוט.. כמה שאלות.
שלום לכולם. מדובר בדירה חדשה עם ארון תקשורת בגודל 25x47 בארון כרגע 4 נקודות רשת (1 למחשב ו 3 לטלויזיות חכמות שפזורות בבית), אנטנות לטלויזיות, נקודת חשמל 1 וקורונה לטלפון. בעוד כמה ימים יבוא טכנאי של הוט להתקין אינטרנט וכבלים ולכן יש לי כמה שאלות.
1. האם נקודת חשמל 1 תספיק?
2. האם ההוטבוקס ישמש בתור סוויץ? במידה ולא האם הוט יחברו לי סוויץ?
3. היכן ההוט בוקס ימוקם במידה ולא יהיה לו מקום בארון תקשורת ואת ואיך?
תודה ושבת שלום לכולם.
מצורף תמונה של הארון תקשורת.
1. האם נקודת חשמל 1 תספיק?
2. האם ההוטבוקס ישמש בתור סוויץ? במידה ולא האם הוט יחברו לי סוויץ?
3. היכן ההוט בוקס ימוקם במידה ולא יהיה לו מקום בארון תקשורת ואת ואיך?
תודה ושבת שלום לכולם.
מצורף תמונה של הארון תקשורת.
-
- ארון תקשורת
- drorshem
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 224
- שם מלא: drorshem
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 21 פעמים
גם לי יש את ההתלבטות הזו - אך אני מתכוון לסלול 8 כבלים שיגיעו לארון התקשורת (כדאי ומומלץ למקרה הצורך לסלול יותר מכבל אחד לחדר) - 2 מכל חדר
לכן החלטתי שבארון התקשורת ימוקם רק המתג (Switch)
והנתב של הוט (Hotbox) יהיה בחדר או בסלון (ויופעל כ-Bridge בלבד), ולידו נתב אלחוטי.
לשאלותיך
1+2) שווה לציין שההוטבוקס יכול לפעול בתצורה של נתב או מודם לבחירתך.
נק' חשמל אחת תספיק אם אתה מתכוון לשים את ההוטבוקס ולהשתמש בו כנתב, במידה ותרצה להשתמש בו כמודם (תצורת Bridge) ולידו נתב נפרד, לא תוכל לחבר יותר מכבל אחד להוטבוקס.
הוט לא מספקים שום דבר פרט להוטבוקס שלהם.
3) סלון או חדר בו יש נק' טלויזיה.
לכן החלטתי שבארון התקשורת ימוקם רק המתג (Switch)
והנתב של הוט (Hotbox) יהיה בחדר או בסלון (ויופעל כ-Bridge בלבד), ולידו נתב אלחוטי.
לשאלותיך
1+2) שווה לציין שההוטבוקס יכול לפעול בתצורה של נתב או מודם לבחירתך.
נק' חשמל אחת תספיק אם אתה מתכוון לשים את ההוטבוקס ולהשתמש בו כנתב, במידה ותרצה להשתמש בו כמודם (תצורת Bridge) ולידו נתב נפרד, לא תוכל לחבר יותר מכבל אחד להוטבוקס.
הוט לא מספקים שום דבר פרט להוטבוקס שלהם.
3) סלון או חדר בו יש נק' טלויזיה.
- NetCHEIF
- גורו רשתות

- תגובות: 2678
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 595 פעמים
- יצירת קשר:
אני לא הייתי ממקם את ההוטבוקס בתוך הארון. ראשית הוא מאוד מתחמם ובתוך ארון תקשורת סגור ולא מאוורר הוא לא יתן ביצועים אופטימליים. בנוסף, האות האלחוטי של ההוטבוקס הוא לא מאוד חזק ולפיכך המיקום שלו בארון יעורר בעיה גם בתחום ה-WIFI. אני הייתי ממקם בתוך הארון SWITCH פשוט של 5 או 8 יציאות - זה מכשיר קטן שלא מפיק הרבה חום ויתפקד מצויין בתוך הארון. את ההוטבוקס הייתי ממקם ליד אחת הטלוויזיות כך שהאות האלחוטי ימוקם במרכז הבית.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.
- NetCHEIF
- גורו רשתות

- יצירת קשר:
אם ההוטבוקס שממוקם ליד הטלוויזיה מתפקד כמודם, הוא בכל מקרה יהיה זקוק שם לנתב כך שבפועל זה לא משנה הרבה כי לנתב יש 4 יציאות.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.
- NetCHEIF
- גורו רשתות

- יצירת קשר:
כל השאלה היא איזה תפקיד אתה מיעד להוטבוקס. אם הוא מודם בלבד, תצטרך נתב עצמאי בנפרד שאליו תתחבר הטלוויזיה. אם הוא יתפקד כמודם ונתב כמובן שאינך צריך עוד נתב ואז הטלוויזיה מתחברת להוטבוקס. בכל מקרה, כבל אחד מהסוויץ' בארון להוטבוקס בסלון מספיק.
- NetCHEIF
- גורו רשתות

- יצירת קשר:
אין צורך בכרטיס רשת משודרג - מה שיש לה במחשב מספיק לחלוטין.
לגבי נתב חיצוני - ההוטבוקס הוא לא הנתב הכי חזק שיש והיכולת האלחוטית שלו די מוגבלת. חד עם זאת, אני מציע לך להתחיל איתו ורק אם הוא לא יספק את הסחורה, תהפוך אותו חזרה למודם ותרכוש נתב חיצוני.
לגבי נתב חיצוני - ההוטבוקס הוא לא הנתב הכי חזק שיש והיכולת האלחוטית שלו די מוגבלת. חד עם זאת, אני מציע לך להתחיל איתו ורק אם הוא לא יספק את הסחורה, תהפוך אותו חזרה למודם ותרכוש נתב חיצוני.