האם אקולייזר יכול לעשות נזק לרמקולים?
קניתי רמקולים חדשים fc-330 של מיקרולאב,
ורציתי לבדוק משהו ברמקולים, אז החלפתי ב-vlc את האופציה
"audio device" ל- Mono, ואיך שהפעלתי את השיר היה רעש בעוצמה בינונית ואז זה
התחיל לנגן את השיר. כשהחזרתי את זה ל- stereo זה עשה אותו דבר.
אבל עכשיו כשאני עושה את זה כבר אין לי את הרעש הזה בהתחלה וזה ישר מתחיל לנגן.
אני חושש שעשיתי נזק לרמקולים, רציתי לדעת האם זה אפשרי שנעשה נזק לרמקולים מהעיוות הזה שהיה בהתחלה?
ורציתי לבדוק משהו ברמקולים, אז החלפתי ב-vlc את האופציה
"audio device" ל- Mono, ואיך שהפעלתי את השיר היה רעש בעוצמה בינונית ואז זה
התחיל לנגן את השיר. כשהחזרתי את זה ל- stereo זה עשה אותו דבר.
אבל עכשיו כשאני עושה את זה כבר אין לי את הרעש הזה בהתחלה וזה ישר מתחיל לנגן.
אני חושש שעשיתי נזק לרמקולים, רציתי לדעת האם זה אפשרי שנעשה נזק לרמקולים מהעיוות הזה שהיה בהתחלה?
מאחר שכל מה שעשית הוא רק שינוי בהגדרות התוכנה ,אני משער שהרמקולים שלך השמיעו כנראה רעש הדומה ל"רעש לבן" בעוצמה בינונית
ולא רעש מזליגת מתח DC גבוה לרמקולים.
אם כיום שומעים תקין ולא הבחנת בירידה בביצועים
אז קרוב לוודאי שהכל תקין לגמרי
ולשאלתך, במיקרים מסויימים ובשימוש לא נכון אקולייזר אכן עלול לגרום לנזק,
אבל המקרה שלך להבנתי שונה.
ולא רעש מזליגת מתח DC גבוה לרמקולים.
אם כיום שומעים תקין ולא הבחנת בירידה בביצועים
אז קרוב לוודאי שהכל תקין לגמרי
ולשאלתך, במיקרים מסויימים ובשימוש לא נכון אקולייזר אכן עלול לגרום לנזק,
אבל המקרה שלך להבנתי שונה.
נערך לאחרונה על ידי Rozshay ב 13/05/2015 11:58, נערך 2 פעמים בסך הכל.
כן הרמקולים עצמם השמיעו רעש דומה לרעש לבן... אבל באופן כללי יש סיכוי ששינוי בהגדרות תוכנה או באקולייזר יגרמו לנזק ברמקולים איכותיים?
עריכה: אוקיי ראיתי את תגובתך.. באיזה מקרים אבל? כל עוד זה בווליום מתון זה לא יכול לגרום נזק?
עריכה: אוקיי ראיתי את תגובתך.. באיזה מקרים אבל? כל עוד זה בווליום מתון זה לא יכול לגרום נזק?
זה יתכן במקרים מאוד מסויימים,guy9322 כתב:כן הרמקולים עצמם השמיעו רעש דומה לרעש לבן... אבל באופן כללי יש סיכוי ששינוי בהגדרות תוכנה או באקולייזר יגרמו לנזק ברמקולים איכותיים?...
2 דוגמאות נפוצות
במקרה שהמגבר שלך לא חזק ומתאים בדיוק לרמקולים, אבל באקולייזר החלטת לעלות את בבאס ב10DB והטרבל ב10DB
עכשיו בעוצמה שאתה רגיל לשמוע, פתאום המגבר צריך לספק יותר עוצמה והרבה, ואין לו מאיפה וזה עלול לעשות נזק, בד"כ הטוויטרים חוטפים ראשונים , אבל לא בהכרח.
לפעמים גם יכול להיות חוסר התאמה ברגישויות בכניסה של המגבר והאקולייזר והמקור. ואז שוב הצליל עלול להכנס למצב עיוות,
לדוגמא במידה ואתה מעלה את הברים באקולייזר, אתה מעלה גם את הGAIN ביציאה של הEQ, ולפעמים יש חוסר התאמה עם הכניסה במגבר.
אישית, כשעבדתי עם EQ ורציתי להדגיש תדר מסויים השארתי אותו במקומו והורדתי את השאר התדרים מסביבו, אבל לא עברתי את נקודת האמצע (0DB) באקולייזר, אבל כל מערכת מתנהגת אחרת,
כל מקרה לגופו, בגדול אין סיכון מיוחד רק תהיה ערני לצליל, וכל עוד הוא בסדר והשמיעה תקינה, אז אין מה לפחד