חבילות הדאבל של טריפל סי

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
m1ke פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 79
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #1 

לא ראיתי יותר מדי דיבורים על זה בפורום ולכן רציתי להוציא הזהרה קטנה -
מחירי החבילות הדאבל של טריפל סי (תשתית + ספק) הם עבור חבילת גלישה בה הלקוח מאחורי CGN (כלומר NAT של ספקית). המצב הזה לא אידיאלי עבור הרבה מאוד מקרים (התחברות ישירה מרחוק, bittorrent ושות').

חבילת דאבל (אני חושב שזה נקרא "מסלול עיסקי") שכוללת IP ציבורי (לא סטטי), עולה 30 שקל יותר. מה שהופך את מחירי הדאבל של טריפל סי ללא משתלמים בעליל.
מה שמכעיס אותי הוא לא העובדה שהם עושים את זה אלה העובדה שהם עושים את זה בשושו.

חשוב לציין שכנראה להרבה מאוד אנשים הדבר הזה לא מזיז כי בגלישה רגילה של מייל ופייסבוק, אף אחד לא ישים לב להבדל, אבל מי שצריך קצת יותר עלול להתאכזב.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #2 

גם אקספון מקצים כתובת לא חוקית, אבל שיחה קצרה עם שירות לקוחות פותרת את הבעיה הזאת. ב-CCC זה פתיר?

m1ke פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

כמו שכתבתי, פתיר רק אם משלמים עוד 30 שקל. באקספון זה חינם?

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4882
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #4 

@m1ke
·
חינם.
עשיתי את זה יומיים אחרי המעבר.
דקת שיחה וכיבוי הפעלה של תיקשורת לקבלת ip חדש והכל עובד.

m1ke פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

אחלה, תודה על המידע.

מעניין מה משרד התקשורת היה חושב על זה.

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4882
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #6 

@m1ke
·
כלום.
תן לכוחות השוק לעבוד - התוצאות יגיעו מהר.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #7 

מתוך סקרנות התקשרתי לטריפל סי - מחיר של חבילת 50 מס"ש עם כתובת ציבורית - 119 ש"ח לחודש... כנראה השוק יעשה את שלו...

m1ke פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

יאפ. היום אני בבאנדל עם בזק וטריפל סי משלם 124 שקל (עם כתובת ציבורית). אני ממש רוצה לעבור אליהם אבל ההצעה שלהם יוצאת יותר יקרה אם מגלים שצריך להוסיף עוד 30 שקל לכתובת (90 חבילה + 30 כתובת + 10 השכרת ציוד = 130 שקל).

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5173
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 532 פעמים

שליחה #9 

זה לא עניין לכוחות שוק או משרד התקשורת. אין יותר כתובות IPv4, וכנראה יש להם מחסור בתור ספקים חדשים יחסית.
dima_vy כתב:גם אקספון מקצים כתובת לא חוקית
...
הכתובת חוקית, היא רק לא ישירות באינטרנט.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #10 

jtk כתב:זה לא עניין לכוחות שוק או משרד התקשורת. כנראה יש להם מחסור בתור ספקים חדשים יחסית, ובגלל שאין יותר IPv4.

...
...
הכתובת חוקית, היא רק לא ישירות באינטרנט.
...
·טוב, אפשר אולי להגיד שהיא חוקית, זאת כתובת מטווח 100.x.x.x שזה כתובת חוקית באמריקה, אך לא באירגון האינטרנט האירופאי

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #11 

אני משער שאתה מדבר על הכתובת הפנימית שמקבלים?
אבל גם בחיצונית אין הגדרת טווחים גאוגרפית, לפחות לא בימינו. יש סוג של "מסחר" בכתובות שמתפנות או שנשארו.

m1ke פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #12 

jtk כתב:זה לא עניין לכוחות שוק או משרד התקשורת. אין יותר כתובות IPv4, וכנראה יש להם מחסור בתור ספקים חדשים יחסית.
...
אין תלונה על הסיבה הטכנית. אמנם הספקית היחידה שבאמת קידמה את עניין ה IPV6 בארץ היא אקספון, נניח וטריפל סי לא רק תלויה בעצמה בשביל פריסה כזאת. ועל כן אי אפשר לבוא רק אליה בתלונות.
הבעיה היא שהם לא מספרים על כך ללקוחות. את הצד המשפטי הם סגרו בלכתוב את הסעיף הבא באתר :
מסלולי המבצע להתחברות עצמאית כוללים כתובת IP פרטית. כתובת IP ציבורית מצריכה שדרוג.

שאפילו לאנשי IT יהיה קצת קשה להבין בלי להיכנס טיפה לפרטים ובטח ובטח שלא ללקוח הרגיל שכל מה שמעניין אותו זה קצת אינטרנט, קצת ביטורנט וכו.

טוב, אפשר אולי להגיד שהיא חוקית, זאת כתובת מטווח 100.x.x.x שזה כתובת חוקית באמריקה, אך לא באירגון האינטרנט האירופאי
...
הבלוק הוא 100.64.0.0/10 ומוגדר לשימוש עבור CGN.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #13 

רוב האנשים לא יבינו מה זה אומר. זה בעיקר ישמע להם "לא טוב" ואולי בגלל זה הם יחליטו לא להתחבר. נראה לי ש-CCC פועלים בצורה ההגיונית ביותר מבחינתם. אם לקוח מגלה בסוף שהוא צריך את זה, הוא יכול די בקלות לעבור הלאה או לנסות לבקש את זה.

אם כבר, הייתי רוצה שספקים יצטרכו לפרסם באתר שלהם את סוג החסימות וה"ניהול" שהם עושים לתעבורה.

לגבי 100.*, זה באמת משנה מה הכתובת WAN-לא-אינטרנט שלך כל עוד היא לא בטווחים של LAN?

m1ke פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #14 

אני מסכים, יש כאן בעיה שיווקית, אבל מה שבעייתי באמת הוא שהם גובים על זה כסף. אם כל מה שהיה צריך לעשות זה להרים טלפון כמו באקספון ולבקש לקבל IP ציבורי, אז בסדר. אבל הם רוצים על זה תוספת תשלום.

זה כמו להוציא אוטו מהסוכנות ולגלות שרוצים עוד 500 שקל על הגלגל הרזרבי.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #15 

טוב, בואו נהיה קצת יותר ענייניים עם עובדות :). הכתובת שאני קיבלתי בחיבור ראשון שלי לאקספון הייתה: 100.64.212.188
הכתובת שייכת ל-ARIN, שזהו אירגון כתובות האינטרנט אמריקאי.
http://www.iana.org/assignments/ipv4-ad ... pace.xhtml
אי אפשר להשתמש בכתובות האלה ביבשת אחרת באינטרנט, אלא ברשת הפרטית, בה כל אחד יכול להגדיר מה שהוא רוצה.

השירותים כמו גוגל, אשר עושים וידוי של משתמש בודקים גם תקינות כתובות, ולא ניתן לעבור authentication ב-google עם כתובות לא מתאימות. כך שמתי לב בכלל שהכתובת שקיבלתי היא לא חוקית

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #16 

אני לא רואה בעיה בזה שהם רוצים על זה תשלום. ואני אפילו לא נעלב, כי זה משאב מוגבל אצלם. :) אולי אחליט לא להתחבר אליהם, אבל זו עדיין זכותם. זה לא שונה מתשלום בספקים אחרים על "גיימר". שכל אחד יתמחר איך שהוא רוצה, כל עוד יש אפשרויות אחרות.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #17 

jtk כתב:לגבי 100.*, זה באמת משנה מה הכתובת WAN-לא-אינטרנט שלך כל עוד היא לא בטווחים של LAN?
...
·כן, זה משנה. בנוסף למה שציינתי בהודעה שלי למעלה אתה לא תוכל להתחבר לכתובת הזאת מבחוץ. לדוגמא אם יש לך מצלמה בבית, או מחשב שאתה רוצה להשתלט עליו מרחוק, לא תוכל לעשות זאת, כל עוד אין לך כתובת חוקית, או הגדרת NAT תקינה. כאשר אתה מקבל בנתב כתובת WAN תקינה, אתה יכול להגדיר NAT, אבל ברגע שכתובת החוקית היא אצל ספק, אז אין לך שליטה על זה. לדיברי תומך של אקספון לא הרבה אנשים פונים אליהם בבקשה להוריד את ה"כפל NAT" הזה, כי מרבית המשתמשים לא שמים לב לזה, וזה לא ממש מפריע לגלישה.

m1ke פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #18 

jtk כתב:אני לא רואה בעיה בזה שהם רוצים על זה תשלום. ואני אפילו לא נעלב, כי זה משאב מוגבל אצלם. :) אולי אחליט לא להתחבר אליהם, אבל זו עדיין זכותם. זה לא שונה מתשלום בספקים אחרים על "גיימר". שכל אחד יתמחר איך שהוא רוצה, כל עוד יש אפשרויות אחרות.
...
אין פה עניין של זכותם או לא זכותם, יש פה עניין שלחלק מהאנשים עלול לעלות בהרבה זמן ועצבים בגלל שיווק מתחכם.
נראה לי שמיצינו. :-)

eldadf
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 350
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #19 

אני לקוח של טריפל C, התשלום הנוסף אכן יתן לך כתובת ציבורית ללא NAT אבל הם גם מתחייבים למינימום של 30m ולא 0.01
מודה, זה לא הכי כיף להיות מאחורי NAT כשאתה רוצה גישה מבחוץ למחשב.אני בחרתי בהם מאחר והם הגיבוי שלי ולא איכפת לי לשלם 55 לחודש כרגע בשביל גיבוי.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #20 

dima_vy כתב:הכתובת שאני קיבלתי בחיבור ראשון שלי לאקספון הייתה: 100.64.212.188
...
אם זו הכתובת באינטרנט ולא רק בצד ה-WAN שלך, זה מוזר. אגב, ההגדרה של הטווח הזה לשימוש הזה היא חדשה יחסית, מ-2012. אבל אם זה בתוקף, נראה לי שלא היית יכול בכלל להכנס לאתרים כי הכתובת לא אמורה להיות routable באינטרנט.
dima_vy כתב:כן, זה משנה. בנוסף למה שציינתי בהודעה שלי למעלה אתה לא תוכל להתחבר לכתובת הזאת מבחוץ.
...
זה לא בגלל כתובת ה-100.* אלא בגלל שהכתובת הציבורית (מה שלא תהיה) משמשת כמה משתמשים במקביל, ועוברת NAT של הספק.

אגב, התחלתי להסתקרן, אז חיפשתי כמה כתובות IPv4 יש ל-CCC. המסקנה, פחות מ-40 אלף.

מספרים מעוגלים להשוואה:

012: 7.0 מיליון (אם מוסיפים את פרטנר אז 8.4 מיליון)
014: 2.4 מיליון
013: 1.7 מיליון (נראה שכולל סלקום)
הוטנט: 1.3 מיליון

רימון: 88 אלף
018: 80 אלף
טריפל-סי: 39 אלף

טלזר: 7000
פאסט: 5000
מרס: 2000

099: לא מצאתי. :)

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”