חבילות הדאבל של טריפל סי
לא ראיתי יותר מדי דיבורים על זה בפורום ולכן רציתי להוציא הזהרה קטנה -
מחירי החבילות הדאבל של טריפל סי (תשתית + ספק) הם עבור חבילת גלישה בה הלקוח מאחורי CGN (כלומר NAT של ספקית). המצב הזה לא אידיאלי עבור הרבה מאוד מקרים (התחברות ישירה מרחוק, bittorrent ושות').
חבילת דאבל (אני חושב שזה נקרא "מסלול עיסקי") שכוללת IP ציבורי (לא סטטי), עולה 30 שקל יותר. מה שהופך את מחירי הדאבל של טריפל סי ללא משתלמים בעליל.
מה שמכעיס אותי הוא לא העובדה שהם עושים את זה אלה העובדה שהם עושים את זה בשושו.
חשוב לציין שכנראה להרבה מאוד אנשים הדבר הזה לא מזיז כי בגלישה רגילה של מייל ופייסבוק, אף אחד לא ישים לב להבדל, אבל מי שצריך קצת יותר עלול להתאכזב.
מחירי החבילות הדאבל של טריפל סי (תשתית + ספק) הם עבור חבילת גלישה בה הלקוח מאחורי CGN (כלומר NAT של ספקית). המצב הזה לא אידיאלי עבור הרבה מאוד מקרים (התחברות ישירה מרחוק, bittorrent ושות').
חבילת דאבל (אני חושב שזה נקרא "מסלול עיסקי") שכוללת IP ציבורי (לא סטטי), עולה 30 שקל יותר. מה שהופך את מחירי הדאבל של טריפל סי ללא משתלמים בעליל.
מה שמכעיס אותי הוא לא העובדה שהם עושים את זה אלה העובדה שהם עושים את זה בשושו.
חשוב לציין שכנראה להרבה מאוד אנשים הדבר הזה לא מזיז כי בגלישה רגילה של מייל ופייסבוק, אף אחד לא ישים לב להבדל, אבל מי שצריך קצת יותר עלול להתאכזב.
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5918
- נתן תודות: 142 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
·טוב, אפשר אולי להגיד שהיא חוקית, זאת כתובת מטווח 100.x.x.x שזה כתובת חוקית באמריקה, אך לא באירגון האינטרנט האירופאיjtk כתב:זה לא עניין לכוחות שוק או משרד התקשורת. כנראה יש להם מחסור בתור ספקים חדשים יחסית, ובגלל שאין יותר IPv4.
הכתובת חוקית, היא רק לא ישירות באינטרנט..........
אין תלונה על הסיבה הטכנית. אמנם הספקית היחידה שבאמת קידמה את עניין ה IPV6 בארץ היא אקספון, נניח וטריפל סי לא רק תלויה בעצמה בשביל פריסה כזאת. ועל כן אי אפשר לבוא רק אליה בתלונות.jtk כתב:זה לא עניין לכוחות שוק או משרד התקשורת. אין יותר כתובות IPv4, וכנראה יש להם מחסור בתור ספקים חדשים יחסית....
הבעיה היא שהם לא מספרים על כך ללקוחות. את הצד המשפטי הם סגרו בלכתוב את הסעיף הבא באתר :
מסלולי המבצע להתחברות עצמאית כוללים כתובת IP פרטית. כתובת IP ציבורית מצריכה שדרוג.
שאפילו לאנשי IT יהיה קצת קשה להבין בלי להיכנס טיפה לפרטים ובטח ובטח שלא ללקוח הרגיל שכל מה שמעניין אותו זה קצת אינטרנט, קצת ביטורנט וכו.
הבלוק הוא 100.64.0.0/10 ומוגדר לשימוש עבור CGN.טוב, אפשר אולי להגיד שהיא חוקית, זאת כתובת מטווח 100.x.x.x שזה כתובת חוקית באמריקה, אך לא באירגון האינטרנט האירופאי...
רוב האנשים לא יבינו מה זה אומר. זה בעיקר ישמע להם "לא טוב" ואולי בגלל זה הם יחליטו לא להתחבר. נראה לי ש-CCC פועלים בצורה ההגיונית ביותר מבחינתם. אם לקוח מגלה בסוף שהוא צריך את זה, הוא יכול די בקלות לעבור הלאה או לנסות לבקש את זה.
אם כבר, הייתי רוצה שספקים יצטרכו לפרסם באתר שלהם את סוג החסימות וה"ניהול" שהם עושים לתעבורה.
לגבי 100.*, זה באמת משנה מה הכתובת WAN-לא-אינטרנט שלך כל עוד היא לא בטווחים של LAN?
אם כבר, הייתי רוצה שספקים יצטרכו לפרסם באתר שלהם את סוג החסימות וה"ניהול" שהם עושים לתעבורה.
לגבי 100.*, זה באמת משנה מה הכתובת WAN-לא-אינטרנט שלך כל עוד היא לא בטווחים של LAN?
אני מסכים, יש כאן בעיה שיווקית, אבל מה שבעייתי באמת הוא שהם גובים על זה כסף. אם כל מה שהיה צריך לעשות זה להרים טלפון כמו באקספון ולבקש לקבל IP ציבורי, אז בסדר. אבל הם רוצים על זה תוספת תשלום.
זה כמו להוציא אוטו מהסוכנות ולגלות שרוצים עוד 500 שקל על הגלגל הרזרבי.
זה כמו להוציא אוטו מהסוכנות ולגלות שרוצים עוד 500 שקל על הגלגל הרזרבי.
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

טוב, בואו נהיה קצת יותר ענייניים עם עובדות
. הכתובת שאני קיבלתי בחיבור ראשון שלי לאקספון הייתה: 100.64.212.188
הכתובת שייכת ל-ARIN, שזהו אירגון כתובות האינטרנט אמריקאי.
http://www.iana.org/assignments/ipv4-ad ... pace.xhtml
אי אפשר להשתמש בכתובות האלה ביבשת אחרת באינטרנט, אלא ברשת הפרטית, בה כל אחד יכול להגדיר מה שהוא רוצה.
השירותים כמו גוגל, אשר עושים וידוי של משתמש בודקים גם תקינות כתובות, ולא ניתן לעבור authentication ב-google עם כתובות לא מתאימות. כך שמתי לב בכלל שהכתובת שקיבלתי היא לא חוקית
הכתובת שייכת ל-ARIN, שזהו אירגון כתובות האינטרנט אמריקאי.
http://www.iana.org/assignments/ipv4-ad ... pace.xhtml
אי אפשר להשתמש בכתובות האלה ביבשת אחרת באינטרנט, אלא ברשת הפרטית, בה כל אחד יכול להגדיר מה שהוא רוצה.
השירותים כמו גוגל, אשר עושים וידוי של משתמש בודקים גם תקינות כתובות, ולא ניתן לעבור authentication ב-google עם כתובות לא מתאימות. כך שמתי לב בכלל שהכתובת שקיבלתי היא לא חוקית
אני לא רואה בעיה בזה שהם רוצים על זה תשלום. ואני אפילו לא נעלב, כי זה משאב מוגבל אצלם.
אולי אחליט לא להתחבר אליהם, אבל זו עדיין זכותם. זה לא שונה מתשלום בספקים אחרים על "גיימר". שכל אחד יתמחר איך שהוא רוצה, כל עוד יש אפשרויות אחרות.
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

·כן, זה משנה. בנוסף למה שציינתי בהודעה שלי למעלה אתה לא תוכל להתחבר לכתובת הזאת מבחוץ. לדוגמא אם יש לך מצלמה בבית, או מחשב שאתה רוצה להשתלט עליו מרחוק, לא תוכל לעשות זאת, כל עוד אין לך כתובת חוקית, או הגדרת NAT תקינה. כאשר אתה מקבל בנתב כתובת WAN תקינה, אתה יכול להגדיר NAT, אבל ברגע שכתובת החוקית היא אצל ספק, אז אין לך שליטה על זה. לדיברי תומך של אקספון לא הרבה אנשים פונים אליהם בבקשה להוריד את ה"כפל NAT" הזה, כי מרבית המשתמשים לא שמים לב לזה, וזה לא ממש מפריע לגלישה.jtk כתב:לגבי 100.*, זה באמת משנה מה הכתובת WAN-לא-אינטרנט שלך כל עוד היא לא בטווחים של LAN?...
אין פה עניין של זכותם או לא זכותם, יש פה עניין שלחלק מהאנשים עלול לעלות בהרבה זמן ועצבים בגלל שיווק מתחכם.jtk כתב:אני לא רואה בעיה בזה שהם רוצים על זה תשלום. ואני אפילו לא נעלב, כי זה משאב מוגבל אצלם.אולי אחליט לא להתחבר אליהם, אבל זו עדיין זכותם. זה לא שונה מתשלום בספקים אחרים על "גיימר". שכל אחד יתמחר איך שהוא רוצה, כל עוד יש אפשרויות אחרות.
...
נראה לי שמיצינו.
- eldadf
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 350
- נתן תודות: 36 פעמים
- קיבל תודות: 25 פעמים
אני לקוח של טריפל C, התשלום הנוסף אכן יתן לך כתובת ציבורית ללא NAT אבל הם גם מתחייבים למינימום של 30m ולא 0.01
מודה, זה לא הכי כיף להיות מאחורי NAT כשאתה רוצה גישה מבחוץ למחשב.אני בחרתי בהם מאחר והם הגיבוי שלי ולא איכפת לי לשלם 55 לחודש כרגע בשביל גיבוי.
מודה, זה לא הכי כיף להיות מאחורי NAT כשאתה רוצה גישה מבחוץ למחשב.אני בחרתי בהם מאחר והם הגיבוי שלי ולא איכפת לי לשלם 55 לחודש כרגע בשביל גיבוי.
אם זו הכתובת באינטרנט ולא רק בצד ה-WAN שלך, זה מוזר. אגב, ההגדרה של הטווח הזה לשימוש הזה היא חדשה יחסית, מ-2012. אבל אם זה בתוקף, נראה לי שלא היית יכול בכלל להכנס לאתרים כי הכתובת לא אמורה להיות routable באינטרנט.dima_vy כתב:הכתובת שאני קיבלתי בחיבור ראשון שלי לאקספון הייתה: 100.64.212.188...
זה לא בגלל כתובת ה-100.* אלא בגלל שהכתובת הציבורית (מה שלא תהיה) משמשת כמה משתמשים במקביל, ועוברת NAT של הספק.dima_vy כתב:כן, זה משנה. בנוסף למה שציינתי בהודעה שלי למעלה אתה לא תוכל להתחבר לכתובת הזאת מבחוץ....
אגב, התחלתי להסתקרן, אז חיפשתי כמה כתובות IPv4 יש ל-CCC. המסקנה, פחות מ-40 אלף.
מספרים מעוגלים להשוואה:
012: 7.0 מיליון (אם מוסיפים את פרטנר אז 8.4 מיליון)
014: 2.4 מיליון
013: 1.7 מיליון (נראה שכולל סלקום)
הוטנט: 1.3 מיליון
רימון: 88 אלף
018: 80 אלף
טריפל-סי: 39 אלף
טלזר: 7000
פאסט: 5000
מרס: 2000
099: לא מצאתי.