אני מזרים סרטי HD 1080p D גדולים שנמצאים בכונן חיצוני דרך כבל רשת באורך 15 מ' שמחובר ל NUC5i3RYH (מיני PC, עם 8GB RAM ו-Win8.1Pro), אבל כשאני צופה בסרטים התמונה קופצת ומגמגת כזה ואי אפשר לראות ככה. אני יודע שהבעיה היא באינטרנט, כי אם אני מחבר את הכונן ישירות ל-NUC, הבעיה נפתרת, אבל המטרה שלי היא להזרים אותם אליו. (יש לי 200 מגה של הוט), מה יכולה להיות הבעיה באינטרנט ואיך אני יכול לפתור אותה? תודה רבה!
תמונה קופצת בניגון סרטים ב-KODI ב-NUC של אינטל
היי,
אני מזרים סרטי HD 1080p D גדולים שנמצאים בכונן חיצוני דרך כבל רשת באורך 15 מ' שמחובר ל NUC5i3RYH (מיני PC, עם 8GB RAM ו-Win8.1Pro), אבל כשאני צופה בסרטים התמונה קופצת ומגמגת כזה ואי אפשר לראות ככה. אני יודע שהבעיה היא באינטרנט, כי אם אני מחבר את הכונן ישירות ל-NUC, הבעיה נפתרת, אבל המטרה שלי היא להזרים אותם אליו. (יש לי 200 מגה של הוט), מה יכולה להיות הבעיה באינטרנט ואיך אני יכול לפתור אותה? תודה רבה!
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
יותר נכון יהיה להגיד שהבעייה היא לא ב"אינטרנט" אלא ברשת הביתית. אין קשר בין מהירות החיבור לאינטרנט למהירות המתקבלת בתוך הרשת הביתית.
למה התכוונת שה-NUC מחובר לכונן בכבל רשת? ישירות או דרך הראוטר? האם גם הכונן וגם ה-NUC מחוברים לרשת הביתית בכבל רשת, או אחד מהם מחובר אלחוטית?
למה התכוונת שה-NUC מחובר לכונן בכבל רשת? ישירות או דרך הראוטר? האם גם הכונן וגם ה-NUC מחוברים לרשת הביתית בכבל רשת, או אחד מהם מחובר אלחוטית?
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
·ה-NUC מחובר לראוטר בכבל רשת. גם הכונן וגם ה-NUC מחוברים לרשת הביתית.pixies כתב:יותר נכון יהיה להגיד שהבעייה היא לא ב"אינטרנט" אלא ברשת הביתית. אין קשר בין מהירות החיבור לאינטרנט למהירות המתקבלת בתוך הרשת הביתית.
למה התכוונת שה-NUC מחובר לכונן בכבל רשת? ישירות או דרך הראוטר? האם גם הכונן וגם ה-NUC מחוברים לרשת הביתית בכבל רשת, או אחד מהם מחובר אלחוטית?...
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

איך הכונן מחובר לרשת הביתית?
בהנחה שזה בכבל רשת אל הראוטר כמו ה-NUC, אז או שאחד מכבלי הרשת פגומים, או שאולי יש לכונן הקשיח בעייה כלשהי בהזרמה כבדה אל ממשק הרשת שלו.
עבור אלימינציה, הייתי מנסה קודם לחבר את ה-NUC בכבל רשת קצר (רק בשביל הבדיקה) ולראות אם יש הבדל.
שווה גם לבדוק אם יש עדכוני תוכנה/קושחה לכונן הקשיח שאולי מסדרים את הבעייה.
עוד דבר שכדאי לנסות - עדכון דרייבר לכרטיס הרשת של ה-NUC מהאתר של אינטל.
בהנחה שזה בכבל רשת אל הראוטר כמו ה-NUC, אז או שאחד מכבלי הרשת פגומים, או שאולי יש לכונן הקשיח בעייה כלשהי בהזרמה כבדה אל ממשק הרשת שלו.
עבור אלימינציה, הייתי מנסה קודם לחבר את ה-NUC בכבל רשת קצר (רק בשביל הבדיקה) ולראות אם יש הבדל.
עוד דבר שכדאי לנסות - עדכון דרייבר לכרטיס הרשת של ה-NUC מהאתר של אינטל.
·הכונן לא מחובר לכבל רשת, הוא מחובר למחשב נייח אחר ב-USB, ואני משתף תיקיות מהכונן דרך הרשת.pixies כתב:איך הכונן מחובר לרשת הביתית?
עוד דבר שכדאי לנסות - עדכון דרייבר לכרטיס הרשת של ה-NUC מהאתר של אינטל....
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

בהנחה שהמחשב המחובר לכונן ב-USB מחובר לראוטר בכבל רשת (ולא אלחוטית):
נסה לבודד את הבעייה - העתק קובץ כלשהו לכונן פנימי של המחשב (לא ה-NUC) ונגן משם דרך הרשת במקום מהכונן החיצוני.
בדוק בשני המחשבים (גם ה-NUC) אם מהירות החיבור היא 100 מגה ביט או 1 ג'יגה-ביט - בווינדוס ניתן לראות את זה ב-Properties של חיבור ה-LAN שלך.
נסה לבודד את הבעייה - העתק קובץ כלשהו לכונן פנימי של המחשב (לא ה-NUC) ונגן משם דרך הרשת במקום מהכונן החיצוני.
בדוק בשני המחשבים (גם ה-NUC) אם מהירות החיבור היא 100 מגה ביט או 1 ג'יגה-ביט - בווינדוס ניתן לראות את זה ב-Properties של חיבור ה-LAN שלך.
- voguemaster
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1500
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 173 פעמים
כבל של 15 מטר הוא לא בעייתי כמובן
אלא אם כן הכבל עצמו לא תקין (את זה אפשר לבדוק די בקלות כמובן).
נשמע כמו בעיה במחשב שמתפקד כ-NAS. הוא גם לא אמר מה גודל הסרט. יש אפשרות שאם הסרט מאוד כבד + SMB זה בדיוק על הקצה.
נשמע כמו בעיה במחשב שמתפקד כ-NAS. הוא גם לא אמר מה גודל הסרט. יש אפשרות שאם הסרט מאוד כבד + SMB זה בדיוק על הקצה.