יעוץ למכשיר להריץ קודי
-
inflictioN
- חבר פעיל

- תגובות: 76
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
מקווה שזה המקום לבקש.
קודם כל אני חדש בפורום בקודי אני קצת מבין ממש בקטנה
לאחרונה מצאתי את הפורום ורציתי לדעת משהו קטן.
אני מעוניין במכשיר קטן להריץ קודי בלבד להורים שלי לא צריך משהו מיוחד יש להם הוט אני רוצה הנוסף לסרטים וסדרות.
הדברים שאני צריך במכשיר שיהיה חיבור HDMI\שיהיה מכשיר קטן\לא משהו מסובך יותר מידי שלא צריך להתעסק איתו יותר מידי רק להתקין ולרוץ.
אני צריך שיהיה אפשר לחבר אליו משהו לשליטה עכבר או שלט או מקדלת משהו כזה.
ושיהיה חיבור אינטרנט אלחוטי כי זה לא קרוב לראוטר.
עם יש עוד דברים שצריך לקחת בחשבון אשמח לדעת אני לא ממש מבין במכשירים אני היום מריץ את זה על ווינדוס 7 בשני מחשבים רגלים.
בקשתי בפורום של קודי המקורי ואמרו לי שם לקחת את הCHROMBOX של ASUS משהו כזה אבל זה נראה ממש יקר ולא מצאתי כזה בארץ או מאיפה להזמין או בכלל להשוות מחירים.
יש משהו אולי קצת יותר זול אני מוכן להשקיע עד 200-250 שקל
קודם כל אני חדש בפורום בקודי אני קצת מבין ממש בקטנה
לאחרונה מצאתי את הפורום ורציתי לדעת משהו קטן.
אני מעוניין במכשיר קטן להריץ קודי בלבד להורים שלי לא צריך משהו מיוחד יש להם הוט אני רוצה הנוסף לסרטים וסדרות.
הדברים שאני צריך במכשיר שיהיה חיבור HDMI\שיהיה מכשיר קטן\לא משהו מסובך יותר מידי שלא צריך להתעסק איתו יותר מידי רק להתקין ולרוץ.
אני צריך שיהיה אפשר לחבר אליו משהו לשליטה עכבר או שלט או מקדלת משהו כזה.
ושיהיה חיבור אינטרנט אלחוטי כי זה לא קרוב לראוטר.
עם יש עוד דברים שצריך לקחת בחשבון אשמח לדעת אני לא ממש מבין במכשירים אני היום מריץ את זה על ווינדוס 7 בשני מחשבים רגלים.
בקשתי בפורום של קודי המקורי ואמרו לי שם לקחת את הCHROMBOX של ASUS משהו כזה אבל זה נראה ממש יקר ולא מצאתי כזה בארץ או מאיפה להזמין או בכלל להשוות מחירים.
יש משהו אולי קצת יותר זול אני מוכן להשקיע עד 200-250 שקל
-
inflictioN
- חבר פעיל

·קראתי את המדריך לצערי זה ממש בלבל אותי לגמרי....
אבל נראלי שהתמקדתי בנתיים והייתי רוצה עצה ממי שיש לו נסיון או התנסה בהם.
הראשון זה הRaspberry Pi הכי חדש שיש להם.
השני הוא הCUBEBOX-TV בזה אני לא מכיר את הגרסאות ממש.
עכשיו הדברים שאני אצטרך מהמכשיר הם להתחבר לטלויזיה להריץ 1080P לעבוד חלק בלי הרבה בעיות רק קודי (עם יש אפשרות לחבר למקרן עתידי אבל נראלי שHDMI זה מספיק או שאני טועה?)
והכי חשוב זה אינטרנט אל חוטי כי אין ראוטר קרוב שיכול להתחבר עם כבל.
בקיצור אני מעוניין במשהו יחסית פשוט שיריץ את קודי חלק באיכות סבבה שהמחיר הסופי של המכשיר כולל כל מה שצריך בשביל להפעיל אותו(לא כולל מקלדת או שלט וכאלה רק מה שהכרחי שהוא יפעל) בסביבות ה200-300 ש"ח.
השימוש זה להורים שלי שרוצים לראות סדרות וסרטים שאין בטלויזיה לא יותר מזהלכן אני צריך משהו פשוט לגבי תוכנת הפעלה נראלי שאני אסתדר בליצור לבד את הלינוקס המיוחד לקודי.
מקווה שעזרתי אשמח לחוות דעת על שני המכשירים האלה ומה לדעתכם יהיה יותר טוב לשימושים שלי?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
קח בחשבון שב-Wi Fi עלולים להיות גמגומים בהרצת תכני 1080P, זה תלוי בהפרעות רדיו, קירות בין הסלון לראוטר וכו.
תמיד הכי טוב להשתמש ברשת קווית.
לגבי RPI2 או קיובוקס, לאחרון יש גם יציאה אופטית (מניח שלא רלוונטי כאן) ומקלט IR מובנה - טוב לשליטה עם שלט מתאים או אוניברסלי (לא כלול במחיר).
לשניהם יש תמיכה ב-HDMI-CEC, כלומר: אם הטלוויזיה של ההורים שלך תומכת בזה, הם יוכלו לשלוט עליהם מהשלט של הטלוויזיה.
אם היתרונות של הקיובוקס לא חשובים לך, ה-RPI2 ייתן תמורה גבוהה יותר בעד המחיר.
לינוקס עם קודי זה למעשה ה-OpenELEC. פשוט מורידים אימג', צורבים על כרטיס פלאש ומדליקים את המכשיר. אפשר גם לקנות עם כרטיס פלאש צרוב מוכן. פשוט מאוד.
לגבי RPI2 או קיובוקס, לאחרון יש גם יציאה אופטית (מניח שלא רלוונטי כאן) ומקלט IR מובנה - טוב לשליטה עם שלט מתאים או אוניברסלי (לא כלול במחיר).
לשניהם יש תמיכה ב-HDMI-CEC, כלומר: אם הטלוויזיה של ההורים שלך תומכת בזה, הם יוכלו לשלוט עליהם מהשלט של הטלוויזיה.
לינוקס עם קודי זה למעשה ה-OpenELEC. פשוט מורידים אימג', צורבים על כרטיס פלאש ומדליקים את המכשיר. אפשר גם לקנות עם כרטיס פלאש צרוב מוכן. פשוט מאוד.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
inflictioN
- חבר פעיל

אוקיי אז לפי מה שאתה אומר נראלי שאני אלך על הRPI2 אם מותר מישהו יכול לתת לי קישור לקניה שלו עם כל מה שצריך? מאתר זול ואמין?pixies כתב:קח בחשבון שב-Wi Fi עלולים להיות גמגומים בהרצת תכני 1080P, זה תלוי בהפרעות רדיו, קירות בין הסלון לראוטר וכו.
לינוקס עם קודי זה למעשה ה-OpenELEC. פשוט מורידים אימג', צורבים על כרטיס פלאש ומדליקים את המכשיר. אפשר גם לקנות עם כרטיס פלאש צרוב מוכן. פשוט מאוד....
ולגבי השלט ראיתי פה איפה שהוא בפורום בחיפושים שלי את המקלדת הזו היא תתאים פשוט ממש אהבתי את העיצוב שלה?
זה המקלדת
http://www.zap.co.il/ratemodel.aspx?modelid=869689
·
-
inflictioN
- חבר פעיל

·אני עכשיו באתר שאני מזמין אני צריך להזמין עוד משהו חוץ מהמעגל המודפס שנתת לי?M2 כתב:תזמין מאתר הזה
https://www.modmypi.com/raspberry-pi/rp ... odel-b-new
אתר אמין
ותתרחק מהקוביה...
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
הכרחי - קופסה, ספק כוח וכרטיס זכרון (פלאש Micro SD כמו של סמארטפונים).
יש באתר הזה חבילות משתלמות הכוללות בנוסף ללוח קופסה, ספק כוח וכרטיס פלאש המגיע עם התוכנה צרובה עליו, ועוד כל מיני כמו כבלים וכו.
לך על אחת מהן.
יש באתר הזה חבילות משתלמות הכוללות בנוסף ללוח קופסה, ספק כוח וכרטיס פלאש המגיע עם התוכנה צרובה עליו, ועוד כל מיני כמו כבלים וכו.
לך על אחת מהן.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
inflictioN
- חבר פעיל

·יש מצב לקישור לחבילה של כל הדברים הבסיסים חוץ ממקלדת ועכבר?pixies כתב:הכרחי - קופסה, ספק כוח וכרטיס זכרון (פלאש Micro SD כמו של סמארטפונים).
לך על אחת מהן....
כמעט הזמנתי בטעות חבילה של הישן יותר
-
inflictioN
- חבר פעיל

·...
תודה רבה שאלה אחרונה באתר שהבאת זה פאונד?
ומשהו קטן אחרון איך המקלדת שבקישור ששמתי היא תעבוד על המכשיר?
זה המקלדת
·
אתה יכול לשנות את זה לדולר זה נימצא למעלה ליד My Account בצבע אופרinflictioN כתב:
·......
תודה רבה שאלה אחרונה באתר שהבאת זה פאונד?
ומשהו קטן אחרון איך המקלדת שבקישור ששמתי היא תעבוד על המכשיר?
זה המקלדת
·...
ולגבי המקלדת אני לא יודע ושים לב שהיא לא בעברית
אם אתה רוצה יש סט עם מקלדת ועכבר
http://www.modmypi.com/raspberry-pi/set ... -2-model-b
-
inflictioN
- חבר פעיל

M2 כתב:אתה יכול לשנות את זה לדולר זה נימצא למעלה ליד My Account בצבע אופר......
ולגבי המקלדת אני לא יודע ושים לב שהיא לא בעברית
אם אתה רוצה יש סט עם מקלדת ועכבר
http://www.modmypi.com/raspberry-pi/set ... -2-model-b...
תודה רבה הזמנתי עכשיו נשאר לחפש מקלדת אני אחפש קצת בפורום אולי נמצא המלצה טובה
תודה רבה לכל מי שניסה לעזור ועזר אתם תותחים!!
·
- voguemaster
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1500
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 173 פעמים
אתה צריך פיתרון ל-WIFI
לא ראיתי ב-STARTER KIT שיש שם דונגל WIFI (או מתאם עם אנטנה).
בדוק את TPLINK 702N, זה מיני ראוטר (קוביה כזו). הוא דורש הגדרה ראשונית ע"י חיבור אליו עם כבל רשת אבל אחרי שקבעת לו את מוד הפעולה הוא ינגן אחלה. הוא מתפקד מצוין בתור כרטיס רשת אלחוטי.
בדוק את TPLINK 702N, זה מיני ראוטר (קוביה כזו). הוא דורש הגדרה ראשונית ע"י חיבור אליו עם כבל רשת אבל אחרי שקבעת לו את מוד הפעולה הוא ינגן אחלה. הוא מתפקד מצוין בתור כרטיס רשת אלחוטי.
-
inflictioN
- חבר פעיל

Re: אתה צריך פיתרון ל-WIFI
·איפה אפשר לקנות את זה ומה המחיר בערך.?voguemaster כתב:לא ראיתי ב-STARTER KIT שיש שם דונגל WIFI (או מתאם עם אנטנה).
בדוק את TPLINK 702N, זה מיני ראוטר (קוביה כזו). הוא דורש הגדרה ראשונית ע"י חיבור אליו עם כבל רשת אבל אחרי שקבעת לו את מוד הפעולה הוא ינגן אחלה. הוא מתפקד מצוין בתור כרטיס רשת אלחוטי....
ראיתי באתר שהביאו פה את זה
http://www.talmir.co.il/product/7872.htm
השאלה מה יותר טוב כי אני יעבוד על אינטרנט אלחוטי אני צריך משהו עם קליטה טובה כדי שיעבוד חלק ועם טווח יחסית גדול של5-10 מטר
- voguemaster
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1500
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 173 פעמים
דונגל יקר למדי
עולה 79 ש"ח מה שקישרת. יש שתי בעיות עיקריות עם דונגלים:
1. יש להם אנטנה קטנה ולכן הקליטה בהתאם.
2. תוצאה של 1 אבל לא רק - דונגלים או באופן כללי כרטיסי רשת אלחוטיים צורכים הרבה כוח. אם הם עובדים דרך USB ולא עם ספק כוח משל עצמם הם מוגבלים ל-500 מיליאמפר שעה - המגבלה של USB. מכיוון שהפאי זה מכשיר מוגבל בכל מקרה אז זה שם אותך במצב גבולי - הכרטיס לא יכול לשדר בעוצמה גדולה מדי.
ה-TP LINK 702N גם מכיל אנטנה גדולה יותר וגם יש לו חיבור עצמאי למקור כוח. כלומר, הקליטה שלו בהגדרה טובה יותר.
הניסיונות שלי עם דונגלים עבור RPI לא היו מי יודע מה מוצלחים. לעומת זאת ה-702N הזה איפשר ללפטופ שלי לנגן יוטיוב מהצד השני של הבית דרך 2 קירות שזה מרשים למדי יחסית לכזה מכשיר קטן.
אני בהחלט ממליץ לקנות אותו על פני דונגל, כל עוד אפשר לחבר אותו לחשמל ליד הפאי והכל. הוא עולה בערל 90 ש"ח בארץ, טיפה פחות דרך EBAY. (יש גם דגם 703N טיפה חזק יותר אבל לא קריטי).
הבעיה היחידה איתו היא שימושיות ראשונית - צריך להגדיר אותו למוד העבודה הרצוי בפעם הראשונה וזה דורש לחבר אותו למחשב בעזרת כבל רשת, להיכנס לממשק הניהול ולשנות למוד של כרטיס רשת אלחוטי. אח"כ צריך להיכנס שוב (אחרי RESTART) ולקבוע את נתוני הרשת האלחוטית (שם וסממה וכו'). אחרי זה - אין בעיה כל עוד הססמה לא משתנה.
2. תוצאה של 1 אבל לא רק - דונגלים או באופן כללי כרטיסי רשת אלחוטיים צורכים הרבה כוח. אם הם עובדים דרך USB ולא עם ספק כוח משל עצמם הם מוגבלים ל-500 מיליאמפר שעה - המגבלה של USB. מכיוון שהפאי זה מכשיר מוגבל בכל מקרה אז זה שם אותך במצב גבולי - הכרטיס לא יכול לשדר בעוצמה גדולה מדי.
ה-TP LINK 702N גם מכיל אנטנה גדולה יותר וגם יש לו חיבור עצמאי למקור כוח. כלומר, הקליטה שלו בהגדרה טובה יותר.
הניסיונות שלי עם דונגלים עבור RPI לא היו מי יודע מה מוצלחים. לעומת זאת ה-702N הזה איפשר ללפטופ שלי לנגן יוטיוב מהצד השני של הבית דרך 2 קירות שזה מרשים למדי יחסית לכזה מכשיר קטן.
אני בהחלט ממליץ לקנות אותו על פני דונגל, כל עוד אפשר לחבר אותו לחשמל ליד הפאי והכל. הוא עולה בערל 90 ש"ח בארץ, טיפה פחות דרך EBAY. (יש גם דגם 703N טיפה חזק יותר אבל לא קריטי).
הבעיה היחידה איתו היא שימושיות ראשונית - צריך להגדיר אותו למוד העבודה הרצוי בפעם הראשונה וזה דורש לחבר אותו למחשב בעזרת כבל רשת, להיכנס לממשק הניהול ולשנות למוד של כרטיס רשת אלחוטי. אח"כ צריך להיכנס שוב (אחרי RESTART) ולקבוע את נתוני הרשת האלחוטית (שם וסממה וכו'). אחרי זה - אין בעיה כל עוד הססמה לא משתנה.
-
inflictioN
- חבר פעיל

Re: דונגל יקר למדי
תודה רבה על ההסבר ואני מקבל איתו את ההוראות של מה שעכשיו אמרת של ההגדרות הראשוניות?voguemaster כתב:עולה 79 ש"ח מה שקישרת. יש שתי בעיות עיקריות עם דונגלים:
הבעיה היחידה איתו היא שימושיות ראשונית - צריך להגדיר אותו למוד העבודה הרצוי בפעם הראשונה וזה דורש לחבר אותו למחשב בעזרת כבל רשת, להיכנס לממשק הניהול ולשנות למוד של כרטיס רשת אלחוטי. אח"כ צריך להיכנס שוב (אחרי RESTART) ולקבוע את נתוני הרשת האלחוטית (שם וסממה וכו'). אחרי זה - אין בעיה כל עוד הססמה לא משתנה....
·