זקוק להמלצה ל ACCESS POINT או ראוטר טוב
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73338
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
שלום חברים.
ברשותי הוטבוקס שמשמש כנתב אלחוטי. לדאבוני המוצר ממוקם בקצה אחד של הבית, כשבקצה השני אין כמעט קליטה. אני מעונין לשים מכשיר באמצע הדרך שיגדיל את הטווח.
המלצות?
ד"א, מצאתי את המאמר הבא שממליץ דווקא לרכוש בנתב, אם אתם תומכים בהמלצה אשמח להמלצה לנתב בעל קליטה טובה:
http://www.netcheif.com/Articles/Router ... erAsAP.htm
ראיתי את Edimax BR-6208AC - מה לגביו? יש משהו יתר מומלץ?
ברשותי הוטבוקס שמשמש כנתב אלחוטי. לדאבוני המוצר ממוקם בקצה אחד של הבית, כשבקצה השני אין כמעט קליטה. אני מעונין לשים מכשיר באמצע הדרך שיגדיל את הטווח.
המלצות?
ד"א, מצאתי את המאמר הבא שממליץ דווקא לרכוש בנתב, אם אתם תומכים בהמלצה אשמח להמלצה לנתב בעל קליטה טובה:
http://www.netcheif.com/Articles/Router ... erAsAP.htm
ראיתי את Edimax BR-6208AC - מה לגביו? יש משהו יתר מומלץ?
נערך לאחרונה על ידי Huber ב 12/05/2015 11:11, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
כל נתב יכול לשמש גם כ-AP ולפעמים נתב פשוט זול יותר מ-AP "ייעודי".
-
Huber
- חבר במועדון HT

כן, את זה כבר הבנתי מהמאמר שצירפתי, עכשיו אני זקוק להמלצה על אחד איכותי עם טווח טוב 
-
Huber
- חבר במועדון HT

יש המלצה למוצר עם עוצמת שידור יותר גבוהה? אולי עם יותר אנטנות?
מה לגבי מוצר כזה?
http://www.ebay.com/itm/Hot-Wireless-Wi ... rmvSB=true
מה לגבי מוצר כזה?
http://www.ebay.com/itm/Hot-Wireless-Wi ... rmvSB=true
- mrunderhill
- חבר ותיק

- תגובות: 2261
- נתן תודות: 74 פעמים
- קיבל תודות: 124 פעמים
מה התקציב? אתה רוצה להתפרע על נתב רציני? או לחפש פתרון זול ויעיל?
-
Huber
- חבר במועדון HT

לא מחפש משהו בסכום גדול מאוד, ולא משהו זול מאוד, נניח בסביבות 400-500 ש"ח בקירוב.
לשם הבהרה, המטרה של מוצר בעיקר תהיה לשדר ל chromecast שרכשתי. הוא נמצא מחובר לטלוויזה בסלון והראוטר האלחוטי בחדר ליד (מרחק של כ 10 מטר עם קיר/דלת בנהם) והעוצמת שידור לא מספיקה על מנת לגרום ל chromecast לנגן יוטיוב בצורה רציפה. זו הבעיה שאני מנסה לפתור.
לשם הבהרה, המטרה של מוצר בעיקר תהיה לשדר ל chromecast שרכשתי. הוא נמצא מחובר לטלוויזה בסלון והראוטר האלחוטי בחדר ליד (מרחק של כ 10 מטר עם קיר/דלת בנהם) והעוצמת שידור לא מספיקה על מנת לגרום ל chromecast לנגן יוטיוב בצורה רציפה. זו הבעיה שאני מנסה לפתור.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

400-500₪ זה הנתבים הכי יקרים, בטווח הזה אתה יכול גם למצוא את ה-WDR4300, שנחשב היום אחד הנתבים הכי טובים בארץ.
-
Huber
- חבר במועדון HT

וזה הראוטר הכי מומלץ בטווח תקציבים הזה? TPLINK? לא חברות יותר מוכרות כמו ASUS, DLINK, Linksys וכו'?
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46391
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5079 פעמים
בתקציב המדובר וללא רכישה מעבר לים, כנראה שזהו הדגם המומלץ ביותר לרכישה בארץ.
-
Huber
- חבר במועדון HT

עידכון - החלפתי את הראוטר של הוט בראוטר של חברה מעולה, הקליטה השתפרה פלאים אבל עדיין לא מספק בשביל סטרימינג חלק ב CHROMECAST. שמתי לב שלראוטר יש אנטנות פריקות, האם חיבור כבל מאריך וקירוב האנטנה לאמצע הדרך ישפר את המצב? או שיותר נכון להחליף את האנטנה לאחת רצינית יותר ואם כן - איזה?
ברוב המוחלט של המקרים הרחקת האנטנות באמצעות כבל רק תפגע בשידור/קליטה (כבל קונבציונלי (אני מניח שלא תיקח LMR600 או אפילו 195) ינחית הרבה מאוד).
אם הנתב שלך צמוד לקיר אפשר לנסות לחבר אנטנות פנל קטנות (נניח של 7dBi) בשביל להרוויח קצת אבל יש פה כל כך הרבה משתנים (מרחק בין אנטנות, הגובה שלהן, מבנה החדר וכו׳...) שלא יודע אם הייתי נכנס לזה.
מצד שני - אפשר לקנות אנטנות כאלו ולנסות, מקסימום ישכבו לך אנטנות פנל בארון... זה די זול בeBay ושות׳.
שים לב שאורך הכבל צריך להיות קצר ככל האפשר.
אם הנתב שלך צמוד לקיר אפשר לנסות לחבר אנטנות פנל קטנות (נניח של 7dBi) בשביל להרוויח קצת אבל יש פה כל כך הרבה משתנים (מרחק בין אנטנות, הגובה שלהן, מבנה החדר וכו׳...) שלא יודע אם הייתי נכנס לזה.
מצד שני - אפשר לקנות אנטנות כאלו ולנסות, מקסימום ישכבו לך אנטנות פנל בארון... זה די זול בeBay ושות׳.
שים לב שאורך הכבל צריך להיות קצר ככל האפשר.
So long and thanks for all the fish!
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

אני אגיד לך מראש שאם אתה מנסה לעשות Streaming לסרטי HD מעל WiFi הסיכוי שזה יעבוד אפסי. הסביבה מאוד רועשת ורוב הרשתות לא יעברו את ה-20 מגה. אם זה ממש חשוב לך חבר AP תומך ב-5GHz ושים אותו ממש באותו חדר עם המחשב.Huber כתב:עידכון - החלפתי את הראוטר של הוט בראוטר של חברה מעולה, הקליטה השתפרה פלאים אבל עדיין לא מספק בשביל סטרימינג חלק ב CHROMECAST. שמתי לב שלראוטר יש אנטנות פריקות, האם חיבור כבל מאריך וקירוב האנטנה לאמצע הדרך ישפר את המצב? או שיותר נכון להחליף את האנטנה לאחת רצינית יותר ואם כן - איזה?...
-
Huber
- חבר במועדון HT

·NegativeIQ כתב:אני אגיד לך מראש שאם אתה מנסה לעשות Streaming לסרטי HD מעל WiFi הסיכוי שזה יעבוד אפסי. הסביבה מאוד רועשת ורוב הרשתות לא יעברו את ה-20 מגה. אם זה ממש חשוב לך חבר AP תומך ב-5GHz ושים אותו ממש באותו חדר עם המחשב..........
לא, לא סירטי HD, סה"כ YOUTUBE.
-
Huber
- חבר במועדון HT

·rm1 כתב:אתה גם יכול להזיז את ה chromcast למקום גלוי יותר עי מאריך קצר ל hdmi יכול להיות שהטלויזיה חוסמת/משבשת את הקליטה.
אתה גם יכול לשנות את ערוץ השידור של ה wifi...
אנסה ואדווח
סתם מחשב נייד באותו חדר מצליח לגלוש לאותו סרטון כמו שצריך? כי אם כן אז אולי הבעייה לא בנתב אלא שהאלחוט של הכרוםכאסט לא מספיק חזק כי זה בכל זאת מכשיר קטן. אם במחשב נייד זה עובד טוב הייתי לוקח מחבר firetv ומוודא ואם באמת שם זה עובד כמו שצריך הייתי בכלל משדרג את הסטרימר ולא את הנתב.