חיבור מדפסת רגילה לרשת אלחוטית

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
enable פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 84
הצטרף: דצמבר 2009
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

יש ברשותי 2 ראוטרים NETGEATER 2200 של בזק ראשי ועוד ראוטר נוסף DLINK DIR 300.
האם קיימת אפשרות להתחבר עם ה DLINK ל NETGEAR באמצעות ה WIFI וליצור רשת בין המחשבים שמחוברים להם?

יש לי מדפסת שאפשר ליצור בא רשת רק דרך ה LAN והיא נמצאת יחסית רחוק מהראוטר הראשי, אם יש לכם עוד רעיונות אשמח לשמוע.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
הצטרף: דצמבר 2005
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #2 

אתה צריך להשתמש במצב שנקרא WDS, שזה משהו שה-NetGear DGN2200 אמור לתמוך בו (אם כי היו כמה Revisions של הנתב הזה שנראים דומה אבל מבפנים שונים לחלוטין אז זה לא בטוח לגמרי).
עם הנתב השני לעומת זאת יש לך בעיה - הוא ישן מאוד ולא בטוח שחומרתית הוא תומך ב-WDS. אם הוא כן אז הקושחה שלו בוודאות לא תומכת - אפשר לנסות לשים עליו DD-WRT / OpenWRT, אבל נחש מה, גם לנתב הזה היו כמה Revisions, שחלקם נתמכים וחלקם לא.
עכשיו גם אם עברת את המכשול הזה אז זה עדיין לא יעבוד טוב כי WDS זה תקן לא לגמרי סטנדרטי, ולרוע המזל שני הנתבים שלך משתמשים בפלטפורמות WiFi משני יצרנים שונים - ה-DGN2200 משתמש בשבב של Broadcom וה-DIR-300 משתמש בשבב של Atheros. יצירת WDS במצב הזה היא בעייתית מאוד, לפעמים דורשת ביטול לגמרי של האבטחה של הרשת ובכל מקרה לא יציבה ונוטה לקרוס.

בכל אופן, אם אתה רוצה לעשות את מה שתיארת, אחד הנתבים חייב להתחלף. הנתבים חייבים להשתמש בפלטפורמת WiFi של אותו יצרן (הגדולים הם אכן Broadcom ו-Atheros, אין הבדל באיכות כל עוד שני הנתבים משתמשים באותו אחד) והקושחה חייבת לתמוך ב-WDS או שהנתב חייב לתמוך בקושחות צד ג' (שתמיד תומכות בזה).

בהצלחה.

enable פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 84
הצטרף: דצמבר 2009
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

תודה על התשובה המפורטת!!
ידוע לך אם קיים מכשיר יעודיי לזה? סוג של ריפיטר שאפשר להתחבר אליו עם כבל?

NetCHEIF
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 2678
הצטרף: ספטמבר 2012
מיקום: מרכז
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 595 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

האם יש אפשרות לחבר את שני הנתבים הללו אחד לשני באמצעות כבל רשת? אם כן הבעיה שלך היא הרבה יותר פשוטה והפרק האחרון במדריך הזה יתן לך את הפתרון לכך.

http://www.netcheif.com/Articles/Router ... erAsAP.htm
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
הצטרף: דצמבר 2005
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #5 

enable כתב:תודה על התשובה המפורטת!!
ידוע לך אם קיים מכשיר יעודיי לזה? סוג של ריפיטר שאפשר להתחבר אליו עם כבל?
...
לא מכשיר ייחודי, המכשיר שצריך זה פשוט נתב תומך WDS (ומבוסס על החברה הנכונה). תגדיר אותו להשתמש ב-WDS, חבר אותו לרשת ואז חבר מה שתרצה לכניסות ה-LAN של הנתב ויהיה לך חיבור.

NetCHEIF כתב:האם יש אפשרות לחבר את שני הנתבים הללו אחד לשני באמצעות כבל רשת? אם כן הבעיה שלך היא הרבה יותר פשוטה והפרק האחרון במדריך הזה יתן לך את הפתרון לכך.

http://www.netcheif.com/Articles/Router ... erAsAP.htm
...
אם היתה לו אפשרות הוא כנראה היה פשוט מחבר את המדפסת שלו באופן קווי לגמרי.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”