DOLBY ATMOS/DTS-X הבדלי שמע ורמקולים.

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
mbd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3601

שליחה

מאחר ועלתה שאלה בשירשור אחר לגבי ההבדלים בשמע בהתקנות שונות/או ללא התקנות.
אני אנסה לתת תשובה מנסיוני בחודשים האחרונים בכמה מקומות שונים.
מקווה שאצליח לענות לפחות באופן חלקי. וכמובן שזו רק ההתרשמות האישית שלי.
מאחר ויתכן שני אחד הבודדים כאן [סליחה אם טעיתי] שהזדמן לו לבדוק את 2 אפשרויות התקנת הרמקולים
לצורך השימוש ב ATMOS/DTS-X וכמו כן לבדוק אם קיימים הבדלים באודיו של ATMOS בזמן שמע דרך
מערכת 7.1 ואו 5.1 [ע'י ביטול האחוריים בהגדרות] רציתי להביא כאן את התרשמותי מההבדלים ביכולות.
אז נתחיל דווקא מהסוף. בהקשבה לתוכן של ATMOS [כמה סרטים שונים] וגם ל DTS-X [דיסק הדגמה בלבד]
דרך כמה מכשירים שונים [ב 3 בתים שונים] עם תמיכה ב ATMOS אבל אם הגדרת רמקולים ל 7.1 ול 5.1
ניתן להבחין באיכות שמע טובה יותר [במיוחד בסרטים] בעיקר בזכות יכולת מעבד ה ATMOS לתמוך ולפענח
את הפסקול ברפרנס הקולנועי לעומת הרפרנס הביתי אשר מוגדר ע'י היצרנים במכשירים ללא התמיכה ב ATMOS .
[וכן יש הבדל] כך שמי שחושב בעתיד על רכישת רסיבר/פרוססור עם תמיכה אבל לא רוצה/יכול להתקין רמקולים
נוספים יוכל להנות אודיו איכותי יותר אבל רק בניגון מדיסק מקורי שהוקלט מהגרסה הקולנועית. עד כמה זה שווה/מתאים
לכל אחד. זו כבר החלטה אישית.
לנושא הרמקולים.
זה ברור ומובן בהחלט שהתקנת רמקולים בתיקרה בחדר מגורים רגיל [סלון ביתי] הוא לא דבר שהרבה יכולים/מוכנים
לעשות מהרבה סיבות [במיוחד בעלי משפחות] אני מניח שבעלי חדרים יעודיים יכולים להתקין יותר בקלות לפחות
מבחינת המיקום ויעודו של החדר. אבל מעבר לאפשרויות ההתקנה. בהחלט שאין מה להשוות בין 2 האפשרויות.
איכות האודיו מבחינת ה 3D ומיקום הצלילים השונים הרבה הרבה הרבה יותר משכנעים בהתקנת רמקולים בתיקרה
מאשר רמקולים אשר מנסים להקרין צלילים מהתקרה. זה קשור בעיקר לזווית הרמקולים . מיקום הישיבה . גובה התיקרה
בחדר והמירקם. בחלק מהמיקרים זה לא כל כך משכנע. [תלוי גם באיזה סרט מדובר] אבל גם בהתקנה בתיקרה יש
מלכודות שחשוב לדעת להכיר ולהמנע. חשוב מאוד למקם את הרמקולים במיקום הנכון ביותר ולא האסטטי ביותר.
דבר נוסף וחשוב . אם משתמשים במערכת רמקולים רצפתיים/מדפיים יחסית גדולים רצוי לא להשתמש בסטליטים
קטנים לתקרה . פשוט מאוד המשכיות הצליל וההתאמה בין הרמקולים יותר מידי שונה וזה הורס חלק מהאפקט החשוב
כל כך ל 3D מקיף. רצוי מאוד להשתמש ברמקולים של אותו יצרן. ולא רצוי כל כך להתקין אותם כשקועים בתקרה.
עדיף עם תופסנים יעודיים אשר מאפשרים את שינוי הזווית של הרמקולים.
אני יודע ומבין שהדרישות גדולות . המון מלחמות עבודה וכאב ראש. אבל מה שאני יכול לומר זה כשזה מבוצע כמו
שצריך . עבור מי שבאמת אוהב את זה זה בהחלט שווה. אבל כמו שכבר הוזכר גם בשירשורים אחרים זה עומד
להיות יקר מאוד . כיוון שכדי להנות מהפורמטים החדשים חייבים להחליף כמעט את כל הציוד הקיים. [אולי חוץ מהרמקולים]
אבל האמת כל זה בצרוף של מקרן ומסך טובים בהחלט מביאים את הקולנוע הביתה באיכות יותר גבוהה מהרבה בתי קולנוע.
ד.א. ההקשבה למערכות הרמקולים השונות נעשתה ב 2 חנויות מתמחות ובחדרים יעודיים.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14365

שליחה

מדיוויחים של כאלו שהתקינו רמקולים בתקרה אכן ישנו שיפור וחווית סאונד שונה ומקיפה.
יחד עם זה, נראה שהרוב יתקינו רמקולים שקועים או שטוחים בגלל העניין האסתטי.
יש בכלל שרטוטים /איורים של דולבי/dts להתקנה נכונה של הרמקולים מבחינת מיקום/זווית וכד'?

alcd
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3685

שליחה

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208

שליחה

ממה שיצא לשמוע אצל חיים .
יש הבדל לטובת האטמוס . אבל לא דרמטי .

טוב שבזמן צפיה בסרט שהוא לא אטמוס . הרמקולים העליונים לא נכנסים לעבודה .
להבדיל מהמצב שהיה לנו בפורמטים הקודמים בחיבור סט 7.1 שהמשיך לעבוד גם בשמע של 5.1 .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”