אחרי המתנה ארוכה הגיעה ה'נסיכה' - Profitec Pro 700
היי לכולם,
אז אחרי המתנה ארוכה של כחודשיים (מרגע הזמנת המכונה אצל אלון מקדמה קפה) הגיעה בשעה טובה המכונה לפני מספר ימים.
למי שלא עקב אחרי הת'רד שלי (http://www.htcafe.co.il/vt229522.html ), מדובר במכונת דוד-כפול שלאחר לבטים רבים (התלבטות בינה לבין מכונות דוד-כפול אחרות וכן שיקולי רכישה בארץ מול חו"ל), נרכשה בארץ באמצעות אלון מקדמה קפה.
ברצוני להודות לחברי הפורום על הייעוץ ועל התמיכה והעידוד (פינטזתי על המכונה למעלה מחצי שנה, עד אשר התאפשר לי לרכוש אותה). כמו כן, ברצוני להודות לאלון קדמה על השירות ועל המחיר ההוגן.
אז...אחרי מספר ימים שהמכונה ברשותי, הספקתי 'ללמוד אותה' (למרות שיש לי עוד הרבה מה להשתפר, אני מניח, שהרי עד למכונה זו, השתמשתי רק במכונת SAECO XSMALL ומעולם לא חלטתי קפה במכונה מקצועית...). כמו כן, ביצעתי כיול למטחנת BARATZA/MAHLKONIG VARIO שברשותי.
לצערי, עדיין לא חיברתי את המכונה להזנת מים ישירה (למרות שיש לי כבר מרכך מוכן ומותקן מתחת לכיור).
אתמול קדחתי חורים בשיש והעברתי צנרת, אבל משום מה יש לי בעיה עם הצנרת של הניקוז (המים לא מתנקזים כמו שצריך ונשארים לעמוד ב'שוקת' של המכונה...) אשמח לטיפים/עצות בנושא...ייתכן והשיפועים לא גדולים מספיק וכן אורך הצנרת ניקוז (כ-2 מ') משפיעים גם כן.
מקווה שבשבוע-שבועיים הקרובים אתגבר גם על 'בעיות' אלו...
אז...על מנת לחסוך במילים, להלן מספר תמונות וכן לינק לוידאו של חליטה של 60CC במשך 30 שניות עם נייקד פורטפילטר (מצטער על איכות הוידאו שאינה בפוקוס):
אז אחרי המתנה ארוכה של כחודשיים (מרגע הזמנת המכונה אצל אלון מקדמה קפה) הגיעה בשעה טובה המכונה לפני מספר ימים.
למי שלא עקב אחרי הת'רד שלי (http://www.htcafe.co.il/vt229522.html ), מדובר במכונת דוד-כפול שלאחר לבטים רבים (התלבטות בינה לבין מכונות דוד-כפול אחרות וכן שיקולי רכישה בארץ מול חו"ל), נרכשה בארץ באמצעות אלון מקדמה קפה.
ברצוני להודות לחברי הפורום על הייעוץ ועל התמיכה והעידוד (פינטזתי על המכונה למעלה מחצי שנה, עד אשר התאפשר לי לרכוש אותה). כמו כן, ברצוני להודות לאלון קדמה על השירות ועל המחיר ההוגן.
אז...אחרי מספר ימים שהמכונה ברשותי, הספקתי 'ללמוד אותה' (למרות שיש לי עוד הרבה מה להשתפר, אני מניח, שהרי עד למכונה זו, השתמשתי רק במכונת SAECO XSMALL ומעולם לא חלטתי קפה במכונה מקצועית...). כמו כן, ביצעתי כיול למטחנת BARATZA/MAHLKONIG VARIO שברשותי.
לצערי, עדיין לא חיברתי את המכונה להזנת מים ישירה (למרות שיש לי כבר מרכך מוכן ומותקן מתחת לכיור).
אתמול קדחתי חורים בשיש והעברתי צנרת, אבל משום מה יש לי בעיה עם הצנרת של הניקוז (המים לא מתנקזים כמו שצריך ונשארים לעמוד ב'שוקת' של המכונה...) אשמח לטיפים/עצות בנושא...ייתכן והשיפועים לא גדולים מספיק וכן אורך הצנרת ניקוז (כ-2 מ') משפיעים גם כן.
מקווה שבשבוע-שבועיים הקרובים אתגבר גם על 'בעיות' אלו...
אז...על מנת לחסוך במילים, להלן מספר תמונות וכן לינק לוידאו של חליטה של 60CC במשך 30 שניות עם נייקד פורטפילטר (מצטער על איכות הוידאו שאינה בפוקוס):
תודה חברים!לצערי, עדיין לא חיברתי את המכונה להזנת מים ישירה (למרות שיש לי כבר מרכך מוכן ומותקן מתחת לכיור).
אתמול קדחתי חורים בשיש והעברתי צנרת, אבל משום מה יש לי בעיה עם הצנרת של הניקוז (המים לא מתנקזים כמו שצריך ונשארים לעמוד ב'שוקת' של המכונה...) אשמח לטיפים/עצות בנושא...ייתכן והשיפועים לא גדולים מספיק וכן אורך הצנרת ניקוז (כ-2 מ') משפיעים גם כן....
למישהו יש רעיון/מושג איך לנסות ולפתור את בעיית הניקוז? אני כרגע משתמש בצנרת 'טייגון' (צינור סיליקון גמיש שקוף) בקוטר פנימי של 15 מ"מ (קוטר חיצוני 18 מ"מ)...
·shlomima כתב:קודם כל תתחדש נראת ממש טוב.
לגבי הניקוז תנסה לנקב חור קטן עם סיכה ליד היציאה מהמגש....
תודה, אני אנסה. אני סתם תוהה...כיצד זה אמור לעזור? האם לא תהיה נזילה מהחור, או מכיוון שמדובר בחור בגודל סיכה, לא ידלפו דרכו מים???
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
מזל טוב.
אתה יכול לצלם את הניקוז הקיים?
אתה יכול לצלם את הניקוז הקיים?
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
·דבוטאנט כתב:מזל טוב.
אתה יכול לצלם את הניקוז הקיים?...
תודה. קצת בעייתי לצלם את הצנרת. היא עוברת מאחורי הארונות מטבח. אבל וידאתי שיש שיפועים עד לסיפון וכן נשפתי דרך הצינור ואוויר עבר בקלות ולא נראה שישנם אי אילו פיתולים ו/או חסימות.
המקום היחיד שאני חושד שיש בו כיווץ בצינור ו/או זווית חדה מדי, זה בחור בשיש. ייתכן ויש צורך לבצע פאזה בחור על מנת שהצינור ניקוז לא ייכנס לשיש בזווית חדה מדי.
אנסה לצלם תמונות של איזור זה...
שוב תודה...
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
תתחיל בלצלם איך הניקוז במכונה
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- shlomyga
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1403
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 126 פעמים
גם לי הייתה אותה בעיה עם הניקוז ומה שפתר אותה היה לשים T בדיוק בחור שבשיש כשצד אחד מקבל את הצינור השקוף מהמכונה צד שני לכיוון הארונות את הצינור שהולך לביוב והפתח האחרון מופנה למעלה ונשאר פתוח ומשמש בעצם כנקז אוויר.
·ykeinan7 כתב:תתחדש. יופי של מכונה. אין לי ספק שתיהנה ממנה. בכל מקרה בכל הקשור לניקוז, הוספת ה-T בסמוך ליציאה (לפני הכניסה לחור שבשיש) פתרה אצלי את הבעיה....
תודה רבה. הוספת T זה בהחלט הדבר הראשון שאני הולך לנסות...