אני שומע דעות מכאן ומכאן על המזגנים, כמובן שמדובר במזגן מיני מרכזי לבית.
אינוורטר - מאוד יקר, מחזיר את ההשקעה אחרי 7-10 אבל הבעיה הגדולה שאני שומע (מחלק המתקינים) הוא המחשב של המזגן שעושה בעיות, ובעצם כשיש עם המחשב הזה בעיות, כל המזגן לא עובד.
מזגן רגיל - זול, אבל בזבזן חשמל יחסית, בשביל לקרר חדר או סלון צריך להדליק מזגן שלם. יתרון הוא שאין מחשב או משהו אחר שיכול להתקלקל בכזאת מהירות, או בכל אופן לא כזה רגיש.
כך או כך אני שוקל ללכת על מזגן תדיראן ועל 5 כ"ס (מפרט בגדול)
למישהו יצא לעבוד עם מזגנים קצת ומבין בזה?
מזגן "רגיל" או מזגן אינוורטר?
האם מדובר בבית פרטי ? דירה רגילה ? פנטהאוס ?
האם מדובר בשיפוץ ? בבית במהלך בנייה ?
בעיקרון ,
במידה ויש לך אפשרות - אז ההמלצה הכי נכונה היא ללכת על מזגנים עיליים בכל חדר - כך אתה מרוויח מס' דברים:
1. שליטה טוטאלית על הטמפ' בכל חדר
2. אין תלות בין המזגנים ( אם "נדפק" המרכזי" כל הבית לא ממוזג)
3. מחיר תיקון יחסית זול (בהנחה ומדובר על מזגן רגיל)
ניסיון שלי:
אני גר בדירה יחסית חדשה (מס' שנים) והיום החוק אוסר להתקין מנוע של מזגן מחוץ לדירה - כלומר ניתן להתקין את היחידה החיצונית בחדר שירות.
כיוון שאין שם הרבה מקום , התקנתי מזגן אלקטרה מסוג ג'מאיקה 5 המקרר 3 חדרי שינה , סלון ומטבח ושמתי גם דמפרים
מזגן רגיל של אלקו התקנתי בממ"ד (עבר מדירה ישנה).
המזגן מאוד מאוד שקט - בדיוק כמו אינוורטר.
בעזרת הדמפרים ניתן לשלוט על האוויר שנכנס לחדר ועל הטמפ' בכל חדר בנפרד ואפשר כמובן גם לחסום בעזרתו כניסה של אוויר ואז כל הכח של המזגן עובר לסלון/מטבח.
סה"כ המזגן מקרר בצורה טובה את כל הבית (אני כמעט אף פעם לא סוגר את כניסת האוויר לחדרים) .
כמה יתרונות חשובים של המיני מרכזי ג'מאיקה :
1. מזגן עם כמעט אפס תקלות
2. מזגן יחסית צר - ולכן הנמכת תקרה הינה ממש מינימאלית (כל מי שנכנס אלי הביתה ורואה את המסדרון עם ההנמכה המינימאלית מופתע) .
3. גם במקרה של סתימה/חסימה בצנרת פנימית של המזגן - לא תהיה לך נזילת מים על הגבס.
מקווה שעזרתי
האם מדובר בשיפוץ ? בבית במהלך בנייה ?
בעיקרון ,
במידה ויש לך אפשרות - אז ההמלצה הכי נכונה היא ללכת על מזגנים עיליים בכל חדר - כך אתה מרוויח מס' דברים:
1. שליטה טוטאלית על הטמפ' בכל חדר
2. אין תלות בין המזגנים ( אם "נדפק" המרכזי" כל הבית לא ממוזג)
3. מחיר תיקון יחסית זול (בהנחה ומדובר על מזגן רגיל)
ניסיון שלי:
אני גר בדירה יחסית חדשה (מס' שנים) והיום החוק אוסר להתקין מנוע של מזגן מחוץ לדירה - כלומר ניתן להתקין את היחידה החיצונית בחדר שירות.
כיוון שאין שם הרבה מקום , התקנתי מזגן אלקטרה מסוג ג'מאיקה 5 המקרר 3 חדרי שינה , סלון ומטבח ושמתי גם דמפרים
מזגן רגיל של אלקו התקנתי בממ"ד (עבר מדירה ישנה).
המזגן מאוד מאוד שקט - בדיוק כמו אינוורטר.
בעזרת הדמפרים ניתן לשלוט על האוויר שנכנס לחדר ועל הטמפ' בכל חדר בנפרד ואפשר כמובן גם לחסום בעזרתו כניסה של אוויר ואז כל הכח של המזגן עובר לסלון/מטבח.
סה"כ המזגן מקרר בצורה טובה את כל הבית (אני כמעט אף פעם לא סוגר את כניסת האוויר לחדרים) .
כמה יתרונות חשובים של המיני מרכזי ג'מאיקה :
1. מזגן עם כמעט אפס תקלות
2. מזגן יחסית צר - ולכן הנמכת תקרה הינה ממש מינימאלית (כל מי שנכנס אלי הביתה ורואה את המסדרון עם ההנמכה המינימאלית מופתע) .
3. גם במקרה של סתימה/חסימה בצנרת פנימית של המזגן - לא תהיה לך נזילת מים על הגבס.
מקווה שעזרתי