הפטיפון הראשון שלי

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
spiderrrman פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 304
נתן תודות: 105 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

נרכש לפני שבוע,
tnsilver טוען שאני אמיץ, אני יודע שהפטיפון הזה לא נפוץ ואם יהיה בעיה במנוע או בחלק שקשה להשיג, הוא יוכל להיות מיצג מוזאוני, אבל עדיין לקחתי את הסיכון, הצליל שלו לטעמי ממש חם והרבה יותר טוב מפטיפונים אחרונים ששמעתי לידו (טורנס 158 חדש ולנקו L75 משומש)
בטווח של כמה חודשים אולי אחליף לו את הראש לאורטופון, אשמח להמלצות על ראשים או מחטים שיכולים לשדרג אותו...
בעיה היחידה שנתקלתי איתו וכנראה קשורה לקונקטורים זה שלפעמים רמקול אחד לא שומעים או הוא עושה רעשים,
לכן צילמתי גם אותם אולי תראו משהו,
כרגע הכל עובד תקין אבל זה לפעמים קורה, אני מצליח ל"תקן" את זה בכך שאני בד"כ דוחף בעדינות את הקונקטורים כנראה משהו רופף שם
האם החוטים הלבן והאדום זה האודיו והכחול והירוק זה החשמל\מתח?
בעיה אחרת של מיקום זה שאני לא מצליח לפתוח את המכסה עד הסוף וכנראה זה יפתר באמצעות זה שאני אשים אותו על שולחן קטן...

spiderrrman פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #2 

עוד
ראש של Digitrac

Dannyp1
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 64
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #3 

החוטים האלה מעבירים את האינפורמציה מהראש, לבדוק אותו מול טורנס 158 זו לא חוכמה

spiderrrman פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

Dannyp1 כתב:החוטים האלה מעבירים את האינפורמציה מהראש, לבדוק אותו מול טורנס 158 זו לא חוכמה
...
·
אני יודע שהם לא ממש באותה קבוצת מחיר אבל זה מה שהיה באותו רגע, וההבדל היה עצום...
עוד שאלה למי שמכיר את הפטיפון:
האם החוט בין הפטיפון למגבר הוא קבוע? או שניתן להחלפה?
לפי מה שראיתי לא ניתן לחבר בקלות חוט אחר, החוט כנראה מחובר ישירות לזרוע (יכול להיות שאני טועה)

Dannyp1
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 64
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #5 

עד כמה שאני זוכר זה 5 פין לתוך הזרוע

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #6 

אדום ולבן = 'חי' של ערוץ ימין ושמאל בהתאמה. ירוק וכחול = הארקה של אותם ערוצים. נשמע כמו בעיה בקונקטורים. הידוק עדין בעזרת פלייר 'אף' עשוי לסייע. גוף הזרוע מוארק בד"כ לשלדה של הפטפון ומשם יש חיווט הארקה לשלדת המגבר. אפשר להחליף אותו - אבל לשם מה? עד כמה המכסה נפתח עכשיו? יכול להיות שאתה סבור בטעות שהוא לא נפתח עד הסוף? לא כולם נפתחים 90°. נסה לבדוק אם משהו חוסם את הצירים. ייתכן גם שהם פשוט לא יושבים במקומם.

spiderrrman פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

tnsilver כתב:אדום ולבן = 'חי' של ערוץ ימין ושמאל בהתאמה. ירוק וכחול = הארקה של אותם ערוצים. נשמע כמו בעיה בקונקטורים. הידוק עדין בעזרת פלייר 'אף' עשוי לסייע. גוף הזרוע מוארק בד"כ לשלדה של הפטפון ומשם יש חיווט הארקה לשלדת המגבר. אפשר להחליף אותו - אבל לשם מה? עד כמה המכסה נפתח עכשיו? יכול להיות שאתה סבור בטעות שהוא לא נפתח עד הסוף? לא כולם נפתחים 90°. נסה לבדוק אם משהו חוסם את הצירים. ייתכן גם שהם פשוט לא יושבים במקומם.
...
שאלתי לגבי הכבל במידה וארצה להחליף למשל לכבל של אורטופון או חברה אחרת, לא כי אני רוצה להחליף כרגע.
הפטיפון לא נפתח לגמרי בגלל שמעליו יש טלויזיה לא בגלל שיש איזושהי בעיה עם הפטיפון עצמו, אבל נמצא לו
מקום חדש ויותר טוב בעתיד...
מה דעתך לגבי ראש ומחט שיש עליו? מה יכול לשדרג אותו?
זה לדוגמא יכול להתאים: Ortofon 2 M / 2M Blue Tonabnehmer System *NEU*?
http://www.ebay.com/itm/Ortofon-2-M-2M- ... 3c9b57a6dd
תודה לך!

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #8 

@spiderrrman אז המכסה לא נפתח בגלל שאין לו מקום להיפתח משום שהפטפון יושב במדף מתחת לטלוויזיה? זו בעיה לפורום אנלוגי? :מבולבל:

אין טעם להתעסק סתם עם חיווט. אם זה עובד ונשמע טוב - זה מיותר. קשה ממילא להמליץ היום על ראש - ובלי לציין תקציב זה כמו ירייה באפלה. ההבדל בין ה-Red לבין ה-Blue של Ortofon הוא רק במחט, בצבע ובשם. קצת תמוה שה-Blue עולה פי שתיים מה-Red ולכן גם לא מפליא שה-Red הוא אחד הראשים הנפוצים יותר היום. הוא עדיין כדאי ביחס למחירו אבל לדעתי זה כבר מתחיל להיות משעמם.

השמועות אומרות שלזרוע של פוקוס יש מסה אפקט' נמוכה מאוד, באזור ה-5 גרם. ראשים שמתאימים לזרוע הזו - אמורים להיות ראשים בעלי קפיציות גבוהה יחסית, כמו שהיה נהוג פעם. לא קל להתאים לזרועות שכאלה ראש. ראה לדוגמה כאן את הניסיונות של nkorah.

אולי כדאי להתמקד כרגע במה שיש? בשלב ראשון הכי טוב שתזמין אליך מישהו שיכול לסייע בכיוון גאומטרי - ולבצע זאת בקפדנות. אולי לאחר שתתנסה בפטפון מכוון כהלכה - תוכל להתמקד בכיוון ובשינוי שאתה רוצה. מי יודע? אולי לא תרצה...

spiderrrman פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

@tnsilver
·
אני שואל הרבה על ראש ומחט, לאו דוקא כי לפטיפון אין צליל טוב, דוקא יש לו,
פשוט אני גם לא באמת יודע מה עבר על הפטיפון, וכמה זמן עוד יחזיק הראש והמחט שאיתו.
לא היה איכפת לי לקנות רזרבה רק שיהיה למקרה ו...
אני חושב שההנחה שלך נכונה לגבי המשקל כי הראש שהרכיבו לו באמת נראה קל משקל ...
אם אני רוצה להחליף נניח רק את המחט איך אני יכול לדעת איזה מחטים מתאים לראש שיש אצלי?
לא איכפת לי להוסיף עוד 1000 שקל למחט או 2000 שקל לראש אם זה ישדרג את הפטיפון משמעותית
תודה!

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1093
נתן תודות: 452 פעמים
קיבל תודות: 600 פעמים

שליחה #10 

מותר דעה קצת אחרת?

ראשית, אני מסכים לגמרי ש"שדרגת" בשלב הזה היא מאוד מסוכנת. חכה כמה חודשים, שמע תקליטים, כוון את הפטיפון כמו שצריך - לבדך, או בקש עזרה ממישהו שיודע, ויוכל ללמד אותך. כל שינוי שתעשה קודם לכך, יהיה ללא בסיס, בלי שתדע שהוא אכן יביא לשיפור בצליל, ובוודאי בלי שתדע איזה שיפור בצליל אתה בככל רוצה/צריך (f)

Having said that...

הראש והמחט שלך - Digitrac 190 הם באמת צוואר בקבוק. מדובר בראש OEM שהוציאו בזמנו Ortofon. מקביל בערך ל- OM5 של החברה (המחטים יתאימו גם לך). דגם ה- "S" הוא עם מחט ספרית, שהיא הבסיסית ביותר שיש...

לקרא לראש לפטיפון "Digitrac"? ברצינות?!

הפטיפון והזרוע שלך ישמחו להרבה יותר. לכל הפחות מחט חדשה טובה יותר כמו זאת. האמת - הייתי מחליף ראש...

לגבי כבלים. עבור כל מוצר אחר, התשובה שלי היתה "עזוב אותך - אין שום הבדל בין כבלים". לגבי פטיפונים זה ממש לא נכון. אלא שההבדל בין הכבלים שוכן בנתונים כמו עקבת וקיבוליות. הראש המגנטי שבזרוע צריך "לראות" עקבת וקיבוליות נתונות (מפורטות בנתונים של הראש - אם הייצרן מכבד את עצמו). זה כולל את החוטים שבזרוע, את הכבל המקשר ואת קדם המגבר. כדי להחליף כבל בצורה נכונה, אתה צריך למדוד את כל אלו, לברר מה הקיבוליות של הכבל החליפי למטר, ואז להחליף למידה נכונה. כמעט אין מי שידע להתמודד עם זה היום. תמצא שרוב הכבלים החליפיים, ואפילו היקרים ביותר, לא מציינים נתוני קיבוליות למטר, אלא נמכרים במהמדף ביחידות אורך קבועות מראש.

לצערי התשובה היא "עזוב אותך - יותר מדי מסובך כיום".
אם הכבלים שלך עובדים - פשוט השאר אותם כפי שהם. אני בטוח שהחברה עשתה עבודה ראשונית טובה, ויש סיכוי גדול שהכבל החליפי הנוצץ והיקר רק יגרע...

תהנה!

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”