סטלבנד נעלם בתוך הקיר ונתקע בהוצאה החוצה

כבלים, מתאמים, מחברים, מפצלים, מעמדים וכו'
שלח תגובה
lordSn0w פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום לכולם,
אני ממש רוצה להשתמש בתשתית הקיימת בדירה שלי כדי להעביר כבלי רשת בין חדר המחשב וחדר הסלון לבין קופסאת התקשורת שנמצאת במסדרון. (אני רוצה לשים את המודם והראוטר בתוך תקרת הגבס של המזגן שנמצאת מעל קופסאת התקשורת ושהטלויזיה והמחשב יהיו מחוברים לשם).
הדירה בת 16 שנים. בסלון יש לי שקע טלפון רחוק משקעי הטלוויזיה ובחדר מחשב לא היה שום שקע תקשורת אבל בשיפוץ דאגתי להעביר לשם 2 צינורות.
הבעיה שלי היא בלהעביר כבל לסלון, שם יש לי 2 שקעים. שקע אחד של HOT (טלויזיה רדיו) ושקע אחד שהיה אמור להיות של האנטנה (אני מניח).
שמחתי לראות שהשקע של האנטנה היה ריק מתוכן וכלל רק צינור שממנו בצבץ לו חוט משיכה ניילון. אותו חוט בצבץ מתוך אחד הצינורות בקופסאת התקשורת במסדרון. כשמשכתי את חוט הניילון מהסלון (לא היה מחובר לכלום בצד השני) הוא נתקע לי איפשהו.
לקחתי סטלבנד 20 מטר והתחלתי להשחיל אותו דרך הצינור בסלון. בשלב מסויים הוא נתקע ולא הצלחתי לדחוף אותו יותר קדימה. שלפתי אותו החוצה במאמץ לא מועט והלכתי לנסות את הקצה השני (קופסאת תקשורת במסדרון).
הצלחתי לדחוף את כל ה20 מטר של הסטלבנד לתוך הצינור במסדרון מבלי שהוא ייצא בסלון. לאיפה הוא יכל היה להגיע? אפילו בדקתי בארון תקשורת בחדר מדרגות. האם יש איזשהו פטנט לאיתור ראש הסטלבנד?
במשיכה החוצה הסטלבנד נתקע ואני לא מצליח להוציא אותו החוצה.

דבר אחר מוזר:
החלטתי לוותר על השקע של האנטנה בסלון ולהשתמש בשקע על HOT. בתוך השקע אני רואה שיש 2 כבלים. אחד שמגיע לסלון והשני הולך לחדר שצמוד לסלון (שקע שביטלתי בשיפוץ כי העברתי אותו לקיר הנגדי).
מה שמוזר הוא ששני הכבלים יוצאים מאותו צינור. אבל אני לא רואה בקופסאת התקשורת במסדרון צינור שאליו נכנסים שני כבלים. מישהו נתקל בכזה דבר?

עצות ייתקבלו בברכה.
תודה ושבוע טוב לכולם.

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

על פניו נשמע כמו שיפוצניק שאינו מבין בתשתית תקשרות ביצע שינוי ללא מבט בתקנות ומכך נובע ה"תקיעה"...
הרבה פעמים כאשר משנים שקעים ללא תוכנית או ללא פיקוח של איש מקצוע קורה שמבטלים קו ו\או משנים אותו ואז קצה אחד נשאר בתוך הבלוק ומסתלסל על עצמו עד שנתקע.

במידה ואכן אין דרך חזרה, תהיה לך תשתית חיצונית או שתכנס שוב לשיפוץ...
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

זורו44
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5453
נתן תודות: 411 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שליחה #3 

תעזר בחבר שישחק עם הסטלבנד הלוך וחזור.
באותו זמן תצמד לקיר בו הקופסאות תקשורת,אם תאזין בריכוז תוכל לאתר את השפיץ של הסטלבנד.
יתכן ויש קופסא או מעבר נוסף מכוסה בטיח/גבס/צבע.שם תצטרך עם מברג ופטיש בעדינות עד שיתגלה המקום.
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד

gilg7
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3757
נתן תודות: 578 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

שליחה #4 

@lordSn0w

שלום,
לפני מספר שנים הייתי במצב דומה לשלך. גם אני נכנסתי לדירה יד2 עם מעברים לא ברורים של צינורות HOT וטלפון.
אבל אחרי מספר שעות של עבודה הסתדרתי:

- בכל השחלה של הסטלבנד בקיר, כשהוא הגיע לקצה ביקשתי מהילד הגדול לרשרש איתו כמה שיותר והתחלתי להסתובב בדירה עם האוזן בקיר עד שמצאתי את היציאה. לפעמים זה לקח רבע-שעה למצוא אבל בסופו של דבר עם קצת שקט מסביב (רצוי ביום שבת) מוצאים את הכל לפי שמיעה.
מייד כשמצאתי, הלכתי לקובץ WORD ורשמתי תיאור מלא של מיקום הכניסה והיציאה כולל אם מדובר ביציאה עליונה או תחתונה בכל שקע (התיעוד חשוב כדי לא לעבור את התהליך שוב אחרי שנתיים אם צריך להתחיל מחדש).

בצורה זו עברתי בכל השקעים בבית והכנתי מיפויי מלא של צינורות HOT. מדובר בדירת גג וזה יוצא ממש ספגטי: מכניסים סטלבנד בנקודה אחת והוא יכול לצאת בחדר הסמוך או באותה מידה בארון החיצוני. אין שום הגיון בתכנון.

אבל ההשקעה במיפוי משתלמת, אח"כ אפשר לתכנן שינויים בקלות גם כעבור שנים.
lordSn0w פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #5 

תודה חברים. אני אנסה את שיטת האוזן לקיר.
איך זה שאין עדיין פטנט לאיכון הסטלבנד בקיר? הייתי משלם על זה כדי לחסוך בעצבים.

שאלה נוספת. כשאני אצליח להעביר את הכבלים (חייב לחשוב חיובי), האם אפשרי להשתמש בכבל CAT5E או 6 גמיש לחיבור השקעים?
או עדיף להשתמש בקשיח?

זורו44
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5453
נתן תודות: 411 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שליחה #6 

קשיח הגידים
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד

שלח תגובה