הסתובבתי היום בחנויות חשמל ואלקטרוניקה. הPHD8 היתה אכזבה !!!

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #1 

אני חייב לפתוח בזה שכבר כתבתי את ההודעה הזאת פעם אחת וכששלחתי זה נכשל ואח"כ הטקסט נעלם :-(
אז מן הסתם אני אקצר הפעם כי אין לי כוח לכתוב שוב את הכל.
הייתי היום בחנות בעלת תצוגה רחבה של טלביזיות. מהפורום הזה שאבתי המון מידע והמלצות. התקווה הגדולה ביותר שלי היתה מה PHD8. ברור לי שבחנות שהייתי לא מיחצנים בעיקר את הפאנאסוניק וזה בטוח ניכר בתצוגה אבל עדיין, אפילו ה PWD8 נראתה טוב יותר.
בלי קשר לחלק הראשון של ההודעה, הסתכלתי בחנות הראשונה על משהו בסביבות 30 עד 40 מסכים, LCD ופלזמות בתכנים של .HOT ולא הצלחתי לראות שום דבר טוב. יתרה מכך, לא מבין למה בין טלויזיה אחת לשניה יכול להיות פער של 10000 ש"ח ויותר (כמובן מאותו הגודל). האם כל הפער במחיר נובע משם, מספר חיבורים ובעיקר טווח השימוש של הטלביזיה בעתיד (טלויזיה בעלת רזולוצינה נמוכה לא תהיה שימושית בעתיד כאשר בכבלים וביס ישדרו תכנים של HD) ?
תודה
נערך לאחרונה על ידי kingikra ב 02/01/2007 13:28, נערך פעם 1 בסך הכל.

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #2 

לשאלתך האחרונה, הטלויזיה תהיה שימושית אך לא תקבל 100% מהיכולות של השידור...

לגבי שאלת ה- PHD8, תראה, או שכל המסכים בחנות הזאת היו מחוברים בצורה רשלנית שלא נותנת למסכים להתבטא כמו שצריך, או שאתה לא מוכן עדיין לרכישת מסך דק. ממליץ ללכת לצפות בחנות מקצועית יותר.
HiFiMusic IL

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #3 

גם אני לא התלהבתי מהPHD8 בכלל כשראיתי אותה (מציגה למצוא את נמו מDVD) על יד הרבה מסכים אחרים.
הPWD היא EDTV ולכן תוכן כזה יראה עליה טוב יותר, קח את זה בחשבון. תוכן ברזולוציה נמוכה לא נראה טוב על מסך ברזולוציה גבוה כמו על מסך מתאים מבחינת רזולוציה.
וPHD8 לא אמורה להיות יקרה כל כך הרבה יותר מטלויזיות EDTV היום (אם בכלל), אלה שכן זה לרוב בגלל שהן חדשות יותר והפנלים טובים יותר.
ובהוס ויס לא יזניחו את הרזולוציות שהמשדרים בשנים הקרובות. בעיני, יש לנו לפחות 10-15 שנים שעדיין ישדרו ברזולוציה רגילה. אל תדאג לזה.

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

תודה לשניכם

שליחה #4 

אלוני:
למה לא 100 אחוז? אם אני קונה טלויזיה בעלת רזולוציה של 1920X1080?
אין לי מושג איך היו מחוברים המסכים. היו מסכים שראו יותר טוב אבל במקביל המוכר גם לחץ עלי לקנות אותם (במקרה כזה אני לוקח דברים בפרופורציה כי תמיד אפשר לכוון טלויזיה אחת למצב אופטימלי וטלויזיה אחרת למצב הכי פחות טוב שלה וככה יווצרו פערים). חוץ מזה ראיתי גם אצל חברים ואצל ההורים שלי ואני חושב שבטלויזיות CRT רואים את שידורי הכבלים ויס באיכות גבוהה בהרבה. אתה יכול לכוון אותי לחנויות מקצועיות באיזור המרכז ?
תודה

fish:
אני מסכים לגבי זה שיקח יותר משלוש, ארבע שנים לHD להיות משודר באופן סדיר בארץ (כשאני מדבר על אופן מסודר אני מתכוון שיהיה ולא פחות חשוב, שהמחיר יהיה נורמלי) אבל אני לא מסכים שטלויזיה בעלת רזולוציה נמוכה תשדר את שידורי הכבלים ויס באיכות גבוהה יותר מטלויזיה בעלת רזולוציה גבוהה. אני יותר מבין שטלויזיה בעלת רזולוציה גבוהה יכולה לשדר כל רזולוציה עד המקסימום שלה. בכל מקרה קשה לי להאמין שאם יש הבדל, הוא יהיה כזה גדול שיהיה אפשר לשים לב לזה בעין חובבנית.
תודה

כרמי
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1150
שם מלא: כרמי
קיבל תודות: 0

שליחה #5 

מאוד יכול להיות שהמסך בחנות לא היה מחובר או מוגדר כמו שצריך,

אבל יותר חשוב טעם וגם במסכים זה אישי ולכל אחד טעם אישי.
החיים זה מה שקורה לנו,
שאנחנו עסוקים בתכנון דברים אחרים.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78881
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #6 

אני יכול לגרום לכל מסך להיראות רע. זה יותר קל ממה שאתם חושבים.

האם זה מה שעשו במקרה הזה?

סביר להניח שלא, אבל חיבור בינוני (קומפוזיט או SVIDEO) ללא כל דגש על כיול נכון לכל מסך, יגרום למסכי HDTV להיראות ממש רע ביחס למסכי EDTV. למי שרואה רק DVD ו-יס/הוט, זה בהחלט שיקול.

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

תגובה

שליחה #7 

כרמי:
אני שמחשאתהמסכיםאיתי:-)

עופר:
את זה הבנתי וגם הדגשתי שמסכים מסוג מאוד מסוים ראו יותר טוב מאחרים.

תודה

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

תכנים ברזולוציה נמוכה רואים יותר טוב בפלאזמות מתאימות. רזולוציה גבוה לא עושה קסמים היא בסך הכל מציגה עוד פיקסלים אם המקור תומך בהם.
הצגת הפיקסלים כפי שהם ברזולוציה הטבעית של הפלאזמה תראה יותר טוב או שווה לתוכן שעבר UPCOVERSION לרזולוציה גבוהה יותר. לרוב (אם לא כל) המסכים לא עושים עבודה טובה במיוחד, ככה שחיבור ישיר לנגן DVD שלא עושה UPCOVERSION לא יניב תוצאות טובות. אני בטוח שהPHD תראה משמעותית יותר טוב עם תוכן שעובר עיבוד או תוכן ברזולוציה גבוהה.
כשמדובר ביס\הוט וDVD כרגע האופציה הטובה יותר היא EDTV.
כשראיתי את הPHD היא עמדה אם אני זוכר נכון על יד LCD של שארפ (שהיה בהיר מאוד אבל סבל מפיקסליזציה) וPWD8 שהיה משמעותית יותר יפה משניהם.

כרמי
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

Re: תגובה

שליחה #9 

kingikra כתב:כרמי:
אני שמחשאתהמסכיםאיתי:-)

תודה
...
אני לא חושב שאני מסכים איתך - אני לא מוותר על ר ו ח י ם בטקסט :D

כמו כן אני מאוד אוהב את PHD8 ולכן רכשתי אחד לפני חצי שנה ועדיין מאוד מרוצה.
אני חושב שלכל אחד יש טעם אחר - כמו כן כדי להחליט צריך לבדוק את המסכים במקום שבאמת מציג את המסכים בצורה טובה.
החיים זה מה שקורה לנו,

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

תגובה

שליחה #10 

כרמי:
'תה חמוד אתה.
הלאפטופ שלי ישן ומקש ה SPACE עובד בהתאם :)
אני גם מסכים איתך לגבי בחירת המקום לצפיה אולטימטיבית במסך ספציפי. בחנות שהייתי לא דחפו בכלל לכיוון הפאנאסוניק ודיי הגיוני שכיוונו אותו גרוע מאוד כדי לחדד את אלא שכן דחפו לקנות. אבל למה אם כך ראו ב PWD יותר טוב מה PHD ?

fish:
צפיתי ב PHD גם בסרט די וי די וגם דיואקס. ברור שראו יותר טוב מאשר ממיר של כבלים אבל לא ראו בה יותר טוב מאחרות.

כרמי
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

שמעתי הרבה שאומרים שבשידורים רגילים PWD נראת טוב יותר מ PHD
כאמור אין צדק מוחלט כאן.
החיים זה מה שקורה לנו,

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שאלה נוספת

שליחה #12 

אני חייב להבין איפה (אם בכלל) הקטץ' במחיר של הטושיבה LCD 47LW66 ?
היא תומכת FULL HD. עושה רושם שיש לה את כל החיבורים. 66 זה דגם מתקדם. TOSHIBA זה לא החברה לטלויזיות LCD אבל זה גם בהחלט לא מהגרועות.
במחיר של 17000-18000 זה נשמע קניה טובה, לא ?

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

היא מתחילה ב21 וחצי אלף אם אתה רוצה אחריות של ניופאן. גם הגדלים הקטנים של הטלויזיה זולים יחסית.

ובקשר למה שהגבת לתגובתי - DIVX וDVD הם לא תכני HD. יכול להיות סרט DIVX ברזולוציה גבוה, אבל לא תראה כזה בחנות שהיא לא חנות מתמחה לציוד קולנוע ביתי. אם אין לך מעבד תמונה בDVD שיעלה את הרזולוציה או מעבד תמונה חיצוני, הטלויזיה תשנה את הרזולוציה לרזולוציה הטבעית שלה ולא תעשה עבודה טובה בזה. PWD8 למשל, מציגה תוכן ברזולוציית 480P שזו רזולוציה של סרטי DVD (חוץ מאלה שהם 576P, אבל זו ירידה זניחה מאוד באיכות ולא תשים לב) מבלי שינוי התוכן. כתוצאה מכך התמונה חדה מאוד ועשירה בצבעים.
מרחוק אתה יכול להרגיש שמשהו לא בסדר במסך רזולוציה גבוה שמעבד את התמונה בעצמו, ואם תתקרב תראה פיקסיליזציה וארטיפקטים ומריחת צבעים (ואני בטוח שעוד תופעות שאין לי מושג מה שמן ואני מצרף אותן לאלה). במסך EDTV לא תראה את זה אלה אם זה ככה במקור . זאת הסיבה שהPHD א נראתה טוב כמו מסכי אחרים - עיבוד תמונה פחות טוב ואו חוסר עיבוד תמונה באחרי שגרם לעליונות התמונה להם.

DannyZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1624
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

Re: שאלה נוספת

שליחה #14 

kingikra כתב:אני חייב להבין איפה (אם בכלל) הקטץ' במחיר של הטושיבה LCD 47LW66 ?
...
תראה, לי יש PHD8. לחמי יש 42WL58.
אני לא חושב שיש הבדלי שמיים וארץ בין ה-42WL58 ל-47WL66. חוץ מזה שהשני יותר גדול ולכן צריך להתאמץ יותר להציג תמונה טובה.
אצל חמי רואים על הפנים. פשוט רע.
ואת זה לא אני אומר. את זה אומרת אשתי - שסף רגישות הוידיאו שלה נמוך משלי בהרבה.
אני פשוט לא מסתכל כי זה מעצבן אותי.
לא צבעים. לא איכות. הכל נראה מלאכותי שם.

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

ני

שליחה #15 

fish:
עדיין אתה מכיר טלויזיה 46 אינטש ומעלה עם רזולוציה 1920 על 1080 שעולה פחות מ 27K ?
לגבי תכני HD, אני חייב לומר שזה לא חוכמה. אין ספק שבכל מסכי הפלזמה\LCD יראו 576 מצוין ובאלה שתומכות, יראו עוד יותר טוב 720 או 1080. HD זה HD. אם היו היום בשוק תכני HD כמו ***, הייתי כבר בטוח קונה איזשהו מסך דק מבלי לבלבל לכם פה את המוח.

דני:
יצא לי לראות אתמול את הטלויזיה (ממש לכמה שניות) כשניגן סרט די וי די ויש משהו במה שאתה אומר. אם אני מבין נכון, אתה בעצם מחזיר אותי לאתמול בבוקר שאז הייתי נעול על הPHD8. תשמע, עד שחנות אחרת לא תשכנע בתצוגה טובה של הטלויזיה הזאת, אני לא אוכל לשנות את דעתי.

תודה לשניכם

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

לא בכל המסכים תוכן ברזולוציה נמוכה (576 זה בכל זאת נמוך. 576*720 וזה ביחס 5:4) יראה טוב. תתפלא עד בכמה מהמסכים זה מכוער ואפילו כואב לצפייה.
תבדוק בטלויזיה. רק קח בחשבון שכשתעשה את זה -תדרוש- שהחיבור יהיה זהה לשלך בבית. זאת אומרת, שאם תחבר את הDVD והממיר בCOMPONENT\RGB תראה איך אלה נראים על המסך. אם החיבור הוא בCOMPOSITE זאת אומרת שהמידע מגיע דחוס (והוא יראה רע מאוד גם על טלויזית EDTV), ואחרי עיבוד אנחנו בכלל מדברים על תועבה שלא שווה מאית מהסכום שהוצאת עליה.

ותזכור, אתה מקבל את מה שאתה משלם עליו. אם המסך זול משמעותית מאחרים זה כנראה בגלל שהמוכרים בחנות יודעים שהאחרים שווים יותר ממנו.

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #17 

כתבתי בהודעה קודמת שלדעתי הסיבות העיקריות להפרש במחירים זה שם ובעיקר רזולוציה ותמיכה בתכנים עתידיים. אם לזה אתה קורא "שווים יותר" אז צריך לחשוב פעמיים.
מישהו יכול להפנות אותי בבקשה לחנות שלדעתו מציגה את ה PHD8 בצורה אופטימלית ? רצוי במרכז ועדיף הרצליה.
תודה

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

אם הוא עדיין מציג - העולם הדיגיטלי ברמת השרון.

אחרות עולות יותר בעיקר כי הן יותר טובות ובגלל שאנשים מוכנים לשלם מחירים כאלה.

כרמי
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

לא בדיוק הרצליה - אבל קרוב
העולם הדיגיטלי בסוקולוב ברמת השרון (עמי בחור אמין ומבין - כך שגם ניתן לשאול אותו כל מה שצריך)
יש שם אפשרות לראות YES, HOT וגם HD
החיים זה מה שקורה לנו,

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #20 

תודה