חברים,
בא לתת לכם רעיון שאולי לא חשבתם עליו.
בגלל כמה הפסקות חשמל בבית (קפץ הפיוז בגלל בר מים שקיצר), המודם ראוטר של בזק שלי, איבד את כל ההגדרות וחזר לברירת המחדל כמו מכשיר חדש. אין לי מושג איך זה קרה. זה לא אמור.
לשמחתי - שמרתי לי בצד גיבוי הגדרות של הראוטר (מבצעים את זה מתוך הפורטל של הראוטר).
תוך כמה דקות כל המערכת היתה פעילה ותקינה.
באם לא היה לי את זה , היה לוקח זמן לבצע את כל ההגדרות מחדש
(משתמש, סיסמא, הגדרות מיוחדות של DHCP שיש לי, חוקי port forwarding וכו)
סתם רעיון. לוקח כמה דקות ויכול לחסוך שעות.
גיבוי הגדרות
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
אכן, אחד הדברים החשובים שצריך לגבות, גם לדעתי.
- Class889
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4081
- נתן תודות: 77 פעמים
- קיבל תודות: 283 פעמים
אצלי עם routerOS יש המון הגדרות הרבה יותר מנתב בייתי אז למקרה וקורה משהו הכנתי לי סקריפט שהנתב מייצא את כל ההגדרות שלו ושולח את זה בקובץ למייל שלי כל שבוע.
זה אכן חוסך המון זמן בעתיד למקרה הצורך.
זה אכן חוסך המון זמן בעתיד למקרה הצורך.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
מוזר לי שזה קרה לך כי ההסתברות לזה ממש קטנה - ברוב הראוטרים הקונפיגורציה נכתבת לאיזור מיוחד ב-Flash (לרוב ה-64K האחרונים שלו) שנקרא NVRAM. מבחינה פיסית זה חלק מה-Flash לכל דבר ועניין והוא אמור להישמר אם מנתקים את הנתב מהחשמל וכו'.
האפשרות היחידה ש"פתאום" יהיה איפוס זה אם קרה משהו ש"דפק" את ה-NVRAM, לדוגמה הפסקת חשמל בזמן שמירת קונפיגורציה, שזה לא משהו שהנתב אמור לעשות בעצמו אלא רק כשמישהו באמת משנה הגדרות. במקרה כזה כשהקושחה עולה ורואה NVRAM לא תקין אז ההתנהגות היא אכן למחוק אותו לגמרי ולחזור להגדרות היצרן.
בכל אופן בהנחה שלא בדיוק התעסקת עם הנתב בזמן הפסקת החשמל הייתי אומר שיש לך הרבה מזל שמה שלא קרה שם דפק רק את הקונפיגורציה ולא את כל הקושחה, שבסופו של דבר שמורה על אותו שבב Flash.
האפשרות היחידה ש"פתאום" יהיה איפוס זה אם קרה משהו ש"דפק" את ה-NVRAM, לדוגמה הפסקת חשמל בזמן שמירת קונפיגורציה, שזה לא משהו שהנתב אמור לעשות בעצמו אלא רק כשמישהו באמת משנה הגדרות. במקרה כזה כשהקושחה עולה ורואה NVRAM לא תקין אז ההתנהגות היא אכן למחוק אותו לגמרי ולחזור להגדרות היצרן.
בכל אופן בהנחה שלא בדיוק התעסקת עם הנתב בזמן הפסקת החשמל הייתי אומר שיש לך הרבה מזל שמה שלא קרה שם דפק רק את הקונפיגורציה ולא את כל הקושחה, שבסופו של דבר שמורה על אותו שבב Flash.