המלצה לאנטנה לחיבור מספר טלוויזיות
שלום,
לאחרונה נגמלנו מהכבלים ועברנו לעידן +. רכשתי ממיר DVB-T2 HADV-1617 Hyundai והוא הגיע עם אנטנה קטנה שבעקרון רואים איתה בד"כ בסדר בקומה העליונה, פרט שלפעמים יש קטיעות וזה לא הכי יציב.
יש לי בס"כ 4 טלויזיות בבית בן 2 קומות וליד כל טלויזיה יש שקע כבלים. בבדיקות שבצעתי עם אותו ממיר בקומה התחתונה אין קליטה בכלל. בקומה העליונה יש והיא סבירה.
חשבתי לחבר אנטנה חיצונית שתחובר לכבלים ששימשו בעבר את YES וכך תהיה קליטה בכל הבית.
אני לא מבין בזה יותר מידי....
איזה אנטנה מומלצת?
האם זה מסובך לעשות?
אשמח לעזרה!
ספי
לאחרונה נגמלנו מהכבלים ועברנו לעידן +. רכשתי ממיר DVB-T2 HADV-1617 Hyundai והוא הגיע עם אנטנה קטנה שבעקרון רואים איתה בד"כ בסדר בקומה העליונה, פרט שלפעמים יש קטיעות וזה לא הכי יציב.
יש לי בס"כ 4 טלויזיות בבית בן 2 קומות וליד כל טלויזיה יש שקע כבלים. בבדיקות שבצעתי עם אותו ממיר בקומה התחתונה אין קליטה בכלל. בקומה העליונה יש והיא סבירה.
חשבתי לחבר אנטנה חיצונית שתחובר לכבלים ששימשו בעבר את YES וכך תהיה קליטה בכל הבית.
אני לא מבין בזה יותר מידי....
איזה אנטנה מומלצת?
האם זה מסובך לעשות?
אשמח לעזרה!
ספי
אתה יכול לנסות לתפוס אנטנת UHF YAGI חיצונית על התורן של הצלחת.
זה החלק הקל יחסית של ההתקנה.
השאלה היא איך הכבילה עוברת מהאנטנה אל הממירים שבתוך הדירה.
האם הכבל בקיר הוא טורי שנמשך משקע לשקע בין כל החדרים, או שיש צומת כבלים שמגיעה לארון תקשורת ושם יש איחוד ע"י מפצל כלשהו כדי לחבר את הצלחת של יס ?
זה החלק הקל יחסית של ההתקנה.
השאלה היא איך הכבילה עוברת מהאנטנה אל הממירים שבתוך הדירה.
האם הכבל בקיר הוא טורי שנמשך משקע לשקע בין כל החדרים, או שיש צומת כבלים שמגיעה לארון תקשורת ושם יש איחוד ע"י מפצל כלשהו כדי לחבר את הצלחת של יס ?
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
אם האנטנה המגנטית של הממיר קולטת משהו זה אומר שהקליטה באזור שלך בסה"כ טובה ועם כל אנטנה פנימית נורמלית אמורה להיות לך קליטה חלקה, אז זאת כנראה האפשרות הכי קלה.
אנטנה חיצונית, כאמור ניתן לתלות על ההתורן של הצלחת. עם צלחת לוויין אי-אפשר לקלוט עידן פלוס (אם כי את ערוצים 1,2,10,33 אפשר לקלוט בחינם מהלוויין). לגבי הכבילה, כנראה הדבר הכי טוב הוא להשתמש בדיפלקסר שאתה יכול לקנות ב-ebay בגרושים ולהעביר את הסיגנל של הלוויין ושל האנטנה על אותו כבל.
אנטנה חיצונית, כאמור ניתן לתלות על ההתורן של הצלחת. עם צלחת לוויין אי-אפשר לקלוט עידן פלוס (אם כי את ערוצים 1,2,10,33 אפשר לקלוט בחינם מהלוויין). לגבי הכבילה, כנראה הדבר הכי טוב הוא להשתמש בדיפלקסר שאתה יכול לקנות ב-ebay בגרושים ולהעביר את הסיגנל של הלוויין ושל האנטנה על אותו כבל.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

אתה תצטרך ממיר לווייני.SeFoNi כתב:אם אני מבין נכון ממה שכתבת אני אוכל לקלוט ערוץ 1, 2, 10 ו-33 עם חיבור ישיר שקע בקיר ללא ממירים של YSE?
תקן אותי אם אני טועה......
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

כן, זה גם מה שהציעו לך קודם. אם אף אחד כבר לא משתמש בצלחת הלוויין תוכל לנתק אותה ולחבר את הכבל לאנטנה החדשה. אם עדיין יש כאלה שמשתמשים בצלחת תצטרך דיפלקסר (שעולה פחות מ-20₪ כולל משלוח). אם הכבל ארוך ומתפצל להרבה טלויזיות גם תצטרך מגבר אבל בגדול זה אמור לעבוד.SeFoNi כתב:האם ניתן לחבר אנטנה אחת כלשהי על הגג שמחוברת לתשתית הקיימת וליד כל מכשיר טלוויזיה יהיה ממיר של עידן + וכך יראו עידן + בכל הטלויזיות? אם כן איזו אנטנה?...
- tomer_1968
- עוסק בתחום

- תגובות: 1395
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 47 פעמים
בשביל 4 ממירים תצטרך אנטנה חזקה בעלות 180-195 שקל לפחות כך נראה לי כי למשל דיגיטל בוקס מוכרים אנטנות יקרות ל3 ממירים ומעלה
לא הגיוני שאנטנה פשוטה ב50 שקל מספיקה לקליטה ב4 נקודות במיוחד שמדובר בבית קרקע
לא הגיוני שאנטנה פשוטה ב50 שקל מספיקה לקליטה ב4 נקודות במיוחד שמדובר בבית קרקע
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

בשביל 4 טלויזיות צריך מגבר שיחובר לפני נקודת הפיצול ואז כל אנטנה שתעבוד עם טלויזיה אחת תוכל לעבוד גם עם כל ה-4.tomer_1968 כתב:בשביל 4 ממירים תצטרך אנטנה חזקה בעלות 180-195 שקל לפחות כך נראה לי כי למשל דיגיטל בוקס מוכרים אנטנות יקרות ל3 ממירים ומעלה
לא הגיוני שאנטנה פשוטה ב50 שקל מספיקה לקליטה ב4 נקודות במיוחד שמדובר בבית קרקע...