עלות להתקנה אנטנה חיצונית עידן פלוס לבנין דרות
שלום,
אני גר בבנין דירות(9 קומות) שבעבר היה בו אנטנה מרכזית(שתשמש את כלל הדירים) לקליטת שידורי טלוויזיה (של הדור הקודם). רציתי לדעת מה יכולה להיות העלות להחלפת האנטנה לאנטנה של עידן פלוס. ואם אפשר המלצה לטכנאי שמתקין אותה.
תודה מראש
אני גר בבנין דירות(9 קומות) שבעבר היה בו אנטנה מרכזית(שתשמש את כלל הדירים) לקליטת שידורי טלוויזיה (של הדור הקודם). רציתי לדעת מה יכולה להיות העלות להחלפת האנטנה לאנטנה של עידן פלוס. ואם אפשר המלצה לטכנאי שמתקין אותה.
תודה מראש
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
אם האנטנה הקודמת עדיין קיימת אז לא צריך להחליף אותה, אנטנה חיצונית של עידן פלוס היא בדיוק אנטנת UHF רגילה כמו פעם. כל מה שאתה צריך לעשות זה לכוון אותה לכיוון המשדר הקרוב של עידן פלוס ולהסיר ממנה כל פילטר ישן שאולי נמצא על הקו שיוצא ממנה. כמו-כן צריך לבדוק מה מצב התשתית בבניין, שכל המפצלים והמגברים תקינים ולהחליף מה שלא תקין.
דברים עלולים להסתבך אם הסירו את האנטנה הקודמת וספציפית אם הסירו את התורן שלה, כי להרים תורן על הגג זה הסיפור הכי יקר. אם הקליטה באזור סבירה אפשר לוותר על תורן מלא ופשוט לחבר את האנטנה לקיר שליד הגג.
המחיר יכול להשתנות מאוד ולנוע בין 200₪ אם כבר יש תורן או שלא צריך והתשתית של הבניין במצב סביר ויכול להגיע לאלפי שקלים אם אין תורן וחייבים להקים כזה (לדוגמה כי אתה מוקף בבניינים יותר גבוהים מהבניין שלך) ו/או התשתית של הבניין דורשת תיקון רציני. לרוע המזל הצעת מחיר מדוייקת תוכל לקבל רק אחרי שהטכנאי יגיע לבית שלך ויבדוק את מצב כל הרכיבים. תוודא שיש לך טכנאי עם עדויות שהוא אמין כי כמו במוסכים אתה עלול ליפול על רמאי שיתחיל לתקוע לך מחירים בשמיים.
דברים עלולים להסתבך אם הסירו את האנטנה הקודמת וספציפית אם הסירו את התורן שלה, כי להרים תורן על הגג זה הסיפור הכי יקר. אם הקליטה באזור סבירה אפשר לוותר על תורן מלא ופשוט לחבר את האנטנה לקיר שליד הגג.
המחיר יכול להשתנות מאוד ולנוע בין 200₪ אם כבר יש תורן או שלא צריך והתשתית של הבניין במצב סביר ויכול להגיע לאלפי שקלים אם אין תורן וחייבים להקים כזה (לדוגמה כי אתה מוקף בבניינים יותר גבוהים מהבניין שלך) ו/או התשתית של הבניין דורשת תיקון רציני. לרוע המזל הצעת מחיר מדוייקת תוכל לקבל רק אחרי שהטכנאי יגיע לבית שלך ויבדוק את מצב כל הרכיבים. תוודא שיש לך טכנאי עם עדויות שהוא אמין כי כמו במוסכים אתה עלול ליפול על רמאי שיתחיל לתקוע לך מחירים בשמיים.
תודה על העזרה, האם יש לך המלצה לבעל מקצוע לביצוע העבודה במידה ואני אראה שהתשתית לא תקינה.
דבר נוסף, פתחתי את הארון תקשורת אצלנו (שבלי קשר פשוט חוצפה אך שהם מתחזקים את הארון הזה) בקומה וזהיתי 2 רכזות עם יציאת של כבלי קואקס ונכנס אליו כבל קואקס עבה שמתאים לכניסה. בנוסף לרכזות האלה יש מספר קופסאות קטנות שיותר מתאימות לטלפון מתקשורת(הבנין בן 20 שנה אם זה משנה משהו).
הגיוני שאחת החברות השתלטה על רכזת של האנטנה המרכזית?
אני יכל לעלות תמונה אם זה יעזור.
תודה מראש
דבר נוסף, פתחתי את הארון תקשורת אצלנו (שבלי קשר פשוט חוצפה אך שהם מתחזקים את הארון הזה) בקומה וזהיתי 2 רכזות עם יציאת של כבלי קואקס ונכנס אליו כבל קואקס עבה שמתאים לכניסה. בנוסף לרכזות האלה יש מספר קופסאות קטנות שיותר מתאימות לטלפון מתקשורת(הבנין בן 20 שנה אם זה משנה משהו).
תודה מראש
בהרבה בניינים ישנים שנבנו לפני התקופה של הטלויזיה הרב-ערוצית, אכן התלבשו על התשתית של הבניין שהייתה מחוברת לאנטנה המרכזית ועליה חיברו את הדירות (בזמנו להוט שהייתה מפוצלת לחברות קטנות יותר). ככה גם חסכו סלילת תשתית חדשה וגם מנעו מאנשים להתנתק ולחזור לאנטנה המרכזית.
לכן מה שאתה מתאר סביר ביותר ואתה תצטרך לבדוק אם החיווט מהאנטנה עד ארון התקשורת עדיין קיים ותקין (כולל מגבר תורן) ולנסות איכשהו להתחבר אליו במקום החיבור הקיים להוט או יס.
לכן מה שאתה מתאר סביר ביותר ואתה תצטרך לבדוק אם החיווט מהאנטנה עד ארון התקשורת עדיין קיים ותקין (כולל מגבר תורן) ולנסות איכשהו להתחבר אליו במקום החיבור הקיים להוט או יס.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

יעזור אם תעלה צילום של הארון. חוץ מזה גם תעלה לגג ותבדוק האם עדיין יש אנטנה / תורן.yakir8 כתב:תודה על העזרה, האם יש לך המלצה לבעל מקצוע לביצוע העבודה במידה ואני אראה שהתשתית לא תקינה.
תודה מראש...
אכן ייתכן שאחת החברות השתלטה על הכבילה. אם מדובר ביס אז זה לא נורא כי יס עובדת בתדרים שונים מאנטנה. קונים דיפלקסר לווייני פשוט שעולה סביב ה-20₪ כולל משלוח ואפשר לחבר גם אנטנה על אותו כבל. אם מדובר בהוט המצב הרבה יותר קשה. אתה יכול לנסות לדרוש מהם לחבר את האנטנה חזרה והם כנראה יתעלמו, אתה יכול לנסות להכריח אותם בבית-משפט, וכנראה אפילו תצליח, אבל זה יעלה לך יותר מלסלול כבילה חדשה בעצמך.
למה תמיד ארונות תקשורת בבניינים בארץ נראים כמו אחרי מלחמה ??
אכן הקופסאות הקטנות קשורות לאנטנה המרכזית.
עכשיו אתה צריך לבדוק אם יש כבל שמחבר מאחת הנקודות שמסומנות ב APT לדירה שלך.
ואם לא, אתה צריך למצוא איפה הכבל שלך ולחבר אותו לאחד מחיבורי ה APT הפנויים ולקוות לטוב.
אכן הקופסאות הקטנות קשורות לאנטנה המרכזית.
עכשיו אתה צריך לבדוק אם יש כבל שמחבר מאחת הנקודות שמסומנות ב APT לדירה שלך.
ואם לא, אתה צריך למצוא איפה הכבל שלך ולחבר אותו לאחד מחיבורי ה APT הפנויים ולקוות לטוב.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

קופסאות ישנות של פנורמה 
לפחות אצלי בבניין הן עדיין עובדות בלי בעיה, אבל עדיין תעלה לגג ותבדוק אם בכלל יש אנטנה.
לפחות אצלי בבניין הן עדיין עובדות בלי בעיה, אבל עדיין תעלה לגג ותבדוק אם בכלל יש אנטנה.