שאלה לגבי תשלום מיסים על חבילה בדואר
-
mrunderhill
- חבר ותיק

- תגובות: 2261
- נתן תודות: 74 פעמים
- קיבל תודות: 124 פעמים
לפני חודש וחצי בערך הזמנתי טבלט מGEEKBUYING ב260$ סה"כ (250 הטבלט ועוד 10$ על שטויות מסביב).
אחרי המתנה ארוכה ומורטת עצבים החבילה הגיעה לארץ, ואחרי שגם בארץ במשך שבוע לא השתנה הסטטוס צלצלתי לדואר לברר. הם אומרים שהמכס קבע שיש 250 ש"ח לשלם, והם מעבירים אותה לסניף דואר בשע"ט.
מה שממש לא ברור לי זה איך הגיעו לסכום. אם הייתי משלם רק את המע"מ, כמו שאמור להיות, זה 18% ואז היה צריך להיות 180. אם GEEKBUYING עשו בלאגן בהכרזה ואני משלם קנס, זה אמור להיות כפל ואז יוצא 360.
השאלה היא - אם אני מגיע לדואר ויש לי השגות לגבי גובכה המיסים מה אני אמור לעשות? לשלם ואז לערער? או לא לשלם ולא לקחת את החבילה? איך מתמודדים עם השטויות האלו?
אחרי המתנה ארוכה ומורטת עצבים החבילה הגיעה לארץ, ואחרי שגם בארץ במשך שבוע לא השתנה הסטטוס צלצלתי לדואר לברר. הם אומרים שהמכס קבע שיש 250 ש"ח לשלם, והם מעבירים אותה לסניף דואר בשע"ט.
מה שממש לא ברור לי זה איך הגיעו לסכום. אם הייתי משלם רק את המע"מ, כמו שאמור להיות, זה 18% ואז היה צריך להיות 180. אם GEEKBUYING עשו בלאגן בהכרזה ואני משלם קנס, זה אמור להיות כפל ואז יוצא 360.
השאלה היא - אם אני מגיע לדואר ויש לי השגות לגבי גובכה המיסים מה אני אמור לעשות? לשלם ואז לערער? או לא לשלם ולא לקחת את החבילה? איך מתמודדים עם השטויות האלו?
-
mrunderhill
- חבר ותיק

אהה..אז אני פשוט משלם על התענוג שהם פתחו ובדקו את זה? מדהים.
לא לשלם ולהגיש ערעור - אם באמת לפי הפירוט הסכום לא נכון
-
mrunderhill
- חבר ותיק

יש להם שיטה מעולה
אני מחכה חודשיים לקבל את החבילה, ואז צריך לחשוב האם לשלם 70 ש"ח יותר ממה שאני אמור ולקחת אותה, או להמשיך להלחם עוד אלוהים יודע כמה זמן ולהמשיך לחכות.
ככה או ככה, זה עדיין הרבה יותר זול מאייפד חדש
ככה או ככה, זה עדיין הרבה יותר זול מאייפד חדש
- elrom
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 312
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 33 פעמים
רוב הסיכויים שהם העריכו את הטאבלט בסכום אחר (בסביבות 1400 ש"ח) ממה שקנית, גם אם רשום הערך אמיתי שקנית.
בתהליך הקודם היה נדרש להגיע לבית המכס, להראות קבלה ולשלם לפי זה את המיסים.
לפחות בחודשים האחרונים הם שינו את השיטה ואתה משלם בדואר.
קח את הטאבלט, שלם מה שהם מבקשים מאחר והדואר משמש כמתווך בלבד ואח"כ פנה לרשות המיסים במכתב מנומק, לרבות אסמכתאות של הקבלה והתשלום בפועל. זה יקח זמן אבל רוב הסיכויים שתקבל את ההפרש חזרה אם אכן הצדק איתך.
בתהליך הקודם היה נדרש להגיע לבית המכס, להראות קבלה ולשלם לפי זה את המיסים.
לפחות בחודשים האחרונים הם שינו את השיטה ואתה משלם בדואר.
קח את הטאבלט, שלם מה שהם מבקשים מאחר והדואר משמש כמתווך בלבד ואח"כ פנה לרשות המיסים במכתב מנומק, לרבות אסמכתאות של הקבלה והתשלום בפועל. זה יקח זמן אבל רוב הסיכויים שתקבל את ההפרש חזרה אם אכן הצדק איתך.
-
mrunderhill
- חבר ותיק

·guyezra כתב:חבר שלי הזמין טלפון והצהיר על החבילה כחוק.
בנוסף למס קנייה ומע"מ שילם גם 250 על בדיקה פרטנית של המכס שפתח את החבילה...
זה היה דרך הדואר או דרך חברת בלדרות? לפי האתר של המכס הם טוענים שהם לא גובים כלום על בדיקה
- shraga007
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6362
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 200 פעמים
בודאות שעלויות נלוות משולמות רק לחברות בלדרות כמו EMS,DHL,UPS וכו'.
לגבי חישוב המע"מ ו\או המיסים:
המכס לא יודע מאיפה קנית והאם היה מבצע או לא. הוא מחפש ברשת את המוצר ושהוא מוצא אותו הוא מחשב את המיסים על פי המחיר שהוא מוצא.
לפעמים זה גבוה יותר ולפעמים זה גם נמוך יותר.
אם יצא לך משמעותית יותר יקר מהצפוי, עקוב אחרי המדריך שכתבתי לערעור:
http://bit.ly/Appeal_the_charge_or_charging_tax
לגבי חישוב המע"מ ו\או המיסים:
המכס לא יודע מאיפה קנית והאם היה מבצע או לא. הוא מחפש ברשת את המוצר ושהוא מוצא אותו הוא מחשב את המיסים על פי המחיר שהוא מוצא.
לפעמים זה גבוה יותר ולפעמים זה גם נמוך יותר.
אם יצא לך משמעותית יותר יקר מהצפוי, עקוב אחרי המדריך שכתבתי לערעור:
http://bit.ly/Appeal_the_charge_or_charging_tax
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם
-
mrunderhill
- חבר ותיק

·wallalon כתב:פורסם כבר פה. זה החוקים
...
אפשר לינק ישיר?
חוק ראשון של ציידי דילים:
Buy first, Ask questions later.
Buy first, Ask questions later.
-
mrunderhill
- חבר ותיק

כן, זה EMS, ואצל guyezra זה היה DHL.
בכל מקרה, עדיין צריך לחכות שהדואר יואיל בטובו להעביר את החבילה אחר כבוד מהמכס לסניף, ואז שיטרח לשלוח לי את ההודעה שהחבילה הגיעה, ואז אקח יום חופש, אלבש חליפה ואלך לברר מה קורה
ולחשוב שכל מה שרציתי זה גם סופסוף לכתוב משהו בשרשור של ״מה המוצר האחרון שקנית...״
בכל מקרה, עדיין צריך לחכות שהדואר יואיל בטובו להעביר את החבילה אחר כבוד מהמכס לסניף, ואז שיטרח לשלוח לי את ההודעה שהחבילה הגיעה, ואז אקח יום חופש, אלבש חליפה ואלך לברר מה קורה
ולחשוב שכל מה שרציתי זה גם סופסוף לכתוב משהו בשרשור של ״מה המוצר האחרון שקנית...״