הצעות לקנית ראוטר נוסף

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Perceptor פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 400
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #1 

היי חברים מה אתם אומרים על הראוטר הזה. TP-Link TL-ER604W nMax VPN Router 300Mbps
יש לי כיום ראוטר של CISCO EA4500
אני רוצה לרכוש ראוטר נוסף שיתן לי אופציה של SNMP ו אפשרות של לראות כמה כל מחשב (IP) יתן לי לוג של התעבורה שהוא עושה.
אשמח שתיתנו לי הצעה מה לקנות
תודה

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #2 

לאיזה סביבה הנתב הזה אמור להיות? עסקית? כמה משתמשים אמורים להיות מחוברים?
אם זה למשהו קטן קנה נתב ביתי רגיל כמו ה-WDR4300 ותתקין עליו OpenWRT ו-SNMPD ותקבל דוחות כמו בנתבים יקרים פי 10 ויותר.

Perceptor פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 400
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #3 

5 מחשבים בקווי .
אני מעוניין ב קשוחה של TOMATO הבנתי שרק הנתב LINKSYS-WRT54GL תומך
אם אני יקנה את הנתב הזה ויחבר אותו ל LINKSYS EA4500 יש לי תשתית אינטרנט 100 מגה מה המהירות בפועל שאני יקבל
למה לEA4500 יש יציאות של 1GB ובנתב של WRT54GL יש יציאות של 100MB

ואם אני קונה את WRT54GL ויחבר אותו לנתב EA4500 הוא יכול לראות לי את התעבורה של המחשבים שאני יחבר ל WRT54GL

איזה נתב לקנות ?
אני הולך לחבר אותו לראוטר של LINKSYS EA4500
TP-Link TL-ER604W יש לו יציאות של GB1
LINKSYS-WRT54GL יש לו יציאות 100MB

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #4 

כי ה-WRT54GL הוא נתב עתיק, וגם tomato היא קושחה עתיקה שלא קבלה עדכון כבר 5 שנים. כנראה שכבר לא מיצרים בכלל את הנתב הזה ומה שלמכירה הוא מלאי שעוד נותר. צריך לתת לנתב הזה את הכבוד הראוי לו כי הוא זה שבעצם בנה את השוק הזה אבל לקנות אותו שקול ללקנות היום מחשב שעובד עם כרטיסי ניקוב.
נכון להיום אם אתה מעוניין בקושחה צד ג' יש רק שני פרוייקטים גדולים פעילים: DD-WRT ו-OpenWRT, ויש כמה פרויקטים קטנים שכולם מבוססים על אחד מהשניים האלה. יש ביניהם הבדלים של תפיסת עולם - DD-WRT מנסה להיות פשוטה ככל הניתן למשתמש ולהיות דומה לקושחת היצרן רק עם הרבה יותר אפשרויות, בעוד ש-OpenWRT מנסה לתת למשתמש גמישות מקסימלית עם הנתב שלו גם אם צריך להקריב את הנוחות במידה מסויימת. היתרון שלה הוא האפשרות להתקין תוכנות חדשות על הנתב בלי לעשות reflash לקושחה. החסרון הוא שאם אתה רוצה לעשות משהו מעבר לשימוש הבסיסי אתה במוקדם או במאוחר תצטרך לזנוח את ממשק ה-web ולעבור ל-CLI.

בכל מקרה, SNMP זה לא משהו שראיתי שנתמך "מהקופסה" בנתבים ביתיים, אז אם אתה לא הולך להוציא כמה אלפי שקלים על נתב שמיועד למגזר העסקי, קושחת צד ג' היא ההימור הכי טוב שלך. DD-WRT אמורה לתמוך בזה במהדורות היותר מורחבות שלה. ב-OpenWRT אפשר להוסיף תמיכה בזה אחרי ההתקנה.
בכל אופן בשביל זה אתה צריך לקנות נתב שנתמך ע"י קושחת צד ג' טובה, וההמלצה שלי היא שתהיה תמיכה משתי הקושחות כדי שתהיה לך בחירה. ל-TL-ER604W אין תמיכה של אף קושחת צד ג', ול-WRT54GL הפעם האחרונה שיצאה קושחה חדשה כלשהי היתה ב-2010, אז ההמלצה שלי היא לא זה ולא זה. אתה צריך נתב עדכני.
מבין מה שנמכר היום בארץ הנתבים האופטימליים הם של TP-Link, ה-TL-WR1043ND v2 או ה-TL-WDR4300 אם חשוב לך תמיכה ב-5GHz.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”