תשתית הוט שיתופית
- Class889
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4081
- נתן תודות: 77 פעמים
- קיבל תודות: 283 פעמים
·theman958 כתב:זה נכון?
שאם נגיד שכן שלי מוריד משו כבד ואני בהוט אז המהירות שלי יורדת?...
חד וחלק כן.
יש רוחב פס לכל איזור וכבל, במידה ואותו רוחב פס מגיע קרוב למקסימום אז כולם ירגישו האטה, זה מה שקורה בדר"כ בשעות העומס.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
מה הקשר?JEXY כתב:אם השכן רוכב על הראוטר שלך או ההפך אז בגדול, כן...
כל אחד והראוטר שלו.
כבל יחיד נכנס לבניין ומתפצל לדירות.
רוחב הפס שהכבל מסוגל להעביר מוגבל,
ולכן יכול להיות ששכן אחד, או שניים, יתפסו את רוב רוחב הפס, ויחנקו את כל השאר.
טוב כל חברה והיתרונות והחסרונות
בבזק אצלי לא מסוגלים לספק מעל חבילה top 40 שבפועל זה לא עובר את ה 30
הוט כנראה יכולים אבל אתם אומרים שאני תלוי בשכנים אז לא יודע מה עדיף
הוט כנראה יכולים אבל אתם אומרים שאני תלוי בשכנים אז לא יודע מה עדיף
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
הלכת רחוק מדי.....
בגדול תשתית בניין מסוגלת לתת עד גבול מסויים כאשר הוט או בזק יודעים מראש לכמה להגביל את התשתית כאשר כולם מחוברים בו זמנית בחבילה הכי מהירה...
אך מכוון שזה לא המצב לדעתי הלכת רחוק מדי... כלומר אם השכן שלך שלא שייך לראוטר האישי שלך אלא עובד עם הראוטר שלו, הוא מקבל את המהירות המקסימאלית שלו ואתה את שלך... זה נכון שיש תנודות אך זה לא מורגש כלל ולכן אתה צריך להתחיל את השאלה שלך מהתחלה עם יותר פרטים בכדי שנוכל לעזור לך במקרה שלך ולא לדבר בכללי
בגדול תשתית בניין מסוגלת לתת עד גבול מסויים כאשר הוט או בזק יודעים מראש לכמה להגביל את התשתית כאשר כולם מחוברים בו זמנית בחבילה הכי מהירה...
אך מכוון שזה לא המצב לדעתי הלכת רחוק מדי... כלומר אם השכן שלך שלא שייך לראוטר האישי שלך אלא עובד עם הראוטר שלו, הוא מקבל את המהירות המקסימאלית שלו ואתה את שלך... זה נכון שיש תנודות אך זה לא מורגש כלל ולכן אתה צריך להתחיל את השאלה שלך מהתחלה עם יותר פרטים בכדי שנוכל לעזור לך במקרה שלך ולא לדבר בכללי
אני בחבילה של 40 מגה
בפועל בבדיקות מהירות בדדרך כלל מקבל 26-30 משלם יקר 109 לבזק
רוצה לעבור להוט אבל משום שאני גר אצל ההורים עדיין ואבא שלי משלם את החשבון משום מה הוא מתנגד
אני מבחינתי הייתי עובר גם לטריפל שלהם כי זה נשמע לי משתלם אבל אבא שלי חושב שהוט על הפנים בכל התחומים לכן הוא מתנגד
ומבחינתו גם המהירות הורדה לא חשובה(אני זה שמוריד סדרות בלו ריי לא הוא )
מה אתם אומרים על הוט בכללי ועל הטריפל שלהם מבחינת התכנים בטלוויזיה (אם כבר גלשנו לנושא הזה) שווה לעבור אליהם ולוותר על ייס?
חשוב לציין שבזק לא מסוגלים לספק לי חבילה של 100 מגה או ליתר דיוק יותר מ 40 מגה מה שיש לי כעת
רוצה לעבור להוט אבל משום שאני גר אצל ההורים עדיין ואבא שלי משלם את החשבון משום מה הוא מתנגד
אני מבחינתי הייתי עובר גם לטריפל שלהם כי זה נשמע לי משתלם אבל אבא שלי חושב שהוט על הפנים בכל התחומים לכן הוא מתנגד
ומבחינתו גם המהירות הורדה לא חשובה(אני זה שמוריד סדרות בלו ריי לא הוא )
מה אתם אומרים על הוט בכללי ועל הטריפל שלהם מבחינת התכנים בטלוויזיה (אם כבר גלשנו לנושא הזה) שווה לעבור אליהם ולוותר על ייס?
חשוב לציין שבזק לא מסוגלים לספק לי חבילה של 100 מגה או ליתר דיוק יותר מ 40 מגה מה שיש לי כעת
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
כל אחד ייתן לך תשובה משלו... לכל אחד יש תשתית שונה, צרכים שונים, מהירויות שונות, לו"ז שונה...
אם הטריפל ייתן לך מענה לצרכים שלך ובחישוב הכולל יצא לך זול יותר מאשר שאר החברות, תעשה... אם לא מתאים מכמה בחינות, אל תעשה...
אם הטריפל ייתן לך מענה לצרכים שלך ובחישוב הכולל יצא לך זול יותר מאשר שאר החברות, תעשה... אם לא מתאים מכמה בחינות, אל תעשה...
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
הוט - רוחב-הפס משותף לכל השכונה. רוחב-הפס השכונתי מספיק כדי לתת לכולם איזושהי מהירות מינימלית וגלישה בלי הפרעות אבל אם פתאום כולם מתחילים להוריד דברים כבדים בו"ז אז תהיה האטה לכולם.
בזק - רוחב-הפס ייעודי לכל לקוח אבל עומד ביחס הפוך מהמרחק הפיסי בין הלקוח לארון התקשורת שאליו כבר מגיע סיב אופטי. אם זה מעל מרחק מסויים אז תהיה האטה משמעותית וקבועה. היתרון של בזק כאן הוא שאתה יודע מראש למה לצפות כי עד כדי שדרוגי תשתיות המהירות שהיתה לך אתמול היא המהירות שתהיה לך היום ומחר, ולרוב המהירות שיש לשכן שלך היא גם המהירות שתהיה לך.
בזק - רוחב-הפס ייעודי לכל לקוח אבל עומד ביחס הפוך מהמרחק הפיסי בין הלקוח לארון התקשורת שאליו כבר מגיע סיב אופטי. אם זה מעל מרחק מסויים אז תהיה האטה משמעותית וקבועה. היתרון של בזק כאן הוא שאתה יודע מראש למה לצפות כי עד כדי שדרוגי תשתיות המהירות שהיתה לך אתמול היא המהירות שתהיה לך היום ומחר, ולרוב המהירות שיש לשכן שלך היא גם המהירות שתהיה לך.
- Class889
-
- חבר מביא חבר

תראה בסופו של דבר נכון שבבזק הרוחב פס בינך לבין הMSAG הוא שלך ולא משותף, אבל עדיין הMSAG מתחבר בסיב אופטי.
ממה שאני ראיתי בMSAG שהוא עמוס בזק משתמשת בכרטיס של 4*1GigE ורק 2 סיבים היו מחוברים.
כמובן שיש גם אפשרות להחליף את הכרטיס ל2*10GigE אבל הם לא השתמשו בזה בMSAG שהוא יחסית עמוס.
אז לכל אותם לקוחות בסופו של דבר או שיש רוחב פס של 1 או 2 גיגה, תלוי אם השני הוא רק ליתירות.
הנקודה שלי היא שאכן התשתית היא לא שיתופית כמו בהוט, אבל היחס בין המהירות לכמות אנשים והרוחב פס הכולל שבזק נותנת לך היא הרבה יותר גבוהה.
ממה שאני ראיתי בMSAG שהוא עמוס בזק משתמשת בכרטיס של 4*1GigE ורק 2 סיבים היו מחוברים.
כמובן שיש גם אפשרות להחליף את הכרטיס ל2*10GigE אבל הם לא השתמשו בזה בMSAG שהוא יחסית עמוס.
אז לכל אותם לקוחות בסופו של דבר או שיש רוחב פס של 1 או 2 גיגה, תלוי אם השני הוא רק ליתירות.
הנקודה שלי היא שאכן התשתית היא לא שיתופית כמו בהוט, אבל היחס בין המהירות לכמות אנשים והרוחב פס הכולל שבזק נותנת לך היא הרבה יותר גבוהה.
המגבלה במהירת נראה לי קשורה רק בחיבור הבינין/שכונה לסיב האופטי של הוט/בזק בסופו של הסיב מחובת לחיבור switch/router במהירות סופית של גיגה או 10 גיגה.
בחישוב פשוט בנין של 70 דירות נניח חיבור ישיר לסיב לבניין נניח 50 דירות מחוברות ל 100m נותן רוחב פס של 5g נראה לכם שספק יחזיק כמויות כאלה של חיבורים של 10g וזה רק ל 50 - 100 לקוחות.
בחישוב פשוט בנין של 70 דירות נניח חיבור ישיר לסיב לבניין נניח 50 דירות מחוברות ל 100m נותן רוחב פס של 5g נראה לכם שספק יחזיק כמויות כאלה של חיבורים של 10g וזה רק ל 50 - 100 לקוחות.
- Class889
-
- חבר מביא חבר

חחחח הלוואי גיגה או 10 גיגה.
הם לא משתמשים לא במתגים ולא בנתבים.
הנתב היחידי שיש לך איפשהו זה רק הCMTS, עד לשם זה נטו כבל קוקסיאלי או סיב שהוא גם RF על גבי סיב מה שמאפשר רוחב פס של עד 300-800 מגה, ממש לא גיגה או 10 גיגה
מה שהוט משתמשת FTTLA (fiber to the last amp) מאפשר רוחב פס של 300 או 800 מגה תלוי בכמות הערוצים.
כמו נגיד ברמת גן יש לך 24 ערוצים אז הרוחב פס עם סיב יאפשר עבודה עד 900 מגה במקס לכבל.
תכנס לפה ותראה לעומק איך הדברים עובדים:
https://lafibre.info
הם לא משתמשים לא במתגים ולא בנתבים.
הנתב היחידי שיש לך איפשהו זה רק הCMTS, עד לשם זה נטו כבל קוקסיאלי או סיב שהוא גם RF על גבי סיב מה שמאפשר רוחב פס של עד 300-800 מגה, ממש לא גיגה או 10 גיגה
מה שהוט משתמשת FTTLA (fiber to the last amp) מאפשר רוחב פס של 300 או 800 מגה תלוי בכמות הערוצים.
כמו נגיד ברמת גן יש לך 24 ערוצים אז הרוחב פס עם סיב יאפשר עבודה עד 900 מגה במקס לכבל.
תכנס לפה ותראה לעומק איך הדברים עובדים:
https://lafibre.info
- Class889
-
- חבר מביא חבר

במצב שיהיה לך 8 תדרים שונים משל השכן שלך זה רק באיזורים שכרגע הוט נותנים 500.
רשימת הערים:
http://www.hot.net.il/UploadFiles/02_2015/%20.pdf
בכל אופן במידה ואתה ושכן שלך על תדרים שונים ויש סיב אופטי בבניין ושניכם נגיד על 200 מגה, אז אתם לא תשפיעו אחד על השני.
אבל במידה ואין סיב זה יכול להשתנות בצורה מאוד דרסטית בין רחוב לרחוב ואין תשובה חד משמעית וכוללת.
רשימת הערים:
http://www.hot.net.il/UploadFiles/02_2015/%20.pdf
בכל אופן במידה ואתה ושכן שלך על תדרים שונים ויש סיב אופטי בבניין ושניכם נגיד על 200 מגה, אז אתם לא תשפיעו אחד על השני.
אבל במידה ואין סיב זה יכול להשתנות בצורה מאוד דרסטית בין רחוב לרחוב ואין תשובה חד משמעית וכוללת.
@Class889
תודה על ההסבר
העיר שלי לא מופיע כמובן ברשימה(אשקלון)
אבל מהניסיונות שלי להחליף IP בהוט ראיתי שאני מתחבר כל פעם ל8 תדרים שונים
+ התשתית פה ישנה אז אני מאמין שאין סיב קרוב לבית אפילו
משהו נוסף יש לך מושג אם יש סיכוי לחזור לאיפי
213.57
כרגע אצלי זה 37.142
שלפי מה שהבנתי זה DOUBLE NAT או פרוקסי שלהם
שעושה לי מלא בעיות
תודה על ההסבר
העיר שלי לא מופיע כמובן ברשימה(אשקלון)
אבל מהניסיונות שלי להחליף IP בהוט ראיתי שאני מתחבר כל פעם ל8 תדרים שונים
+ התשתית פה ישנה אז אני מאמין שאין סיב קרוב לבית אפילו
משהו נוסף יש לך מושג אם יש סיכוי לחזור לאיפי
213.57
כרגע אצלי זה 37.142
שלפי מה שהבנתי זה DOUBLE NAT או פרוקסי שלהם
שעושה לי מלא בעיות
- Class889
-
- חבר מביא חבר

אשמח אם תראה לי איזה תדרים אתה מתחבר,
אני בטוח שהתדרים הם 111MHZ-159MHZ, מעבר לזה איזה עוד תדרים אתה מתחבר?
לגבי ה-IP, להוטנט אין NAT אלא פרוקסי שאלו 2 דברים שונים, הפרוקסי הזה קיים רק ב-IP שמתחיל עם 149.
אם קיבלת בעבר IP מסויים אז אין שום בעיה לחזור לאותו פול, פשוט תשנה שוב ושוב את ה-MAC ADDRESS של הציוד שמחובר אל המודם.
אגב, לגבי 213.57, יש לו כתובות שהם טובות ויש לו גם כתובות שהם על הפנים (תלוי באוקטטה השלישית), לכן אחרי כל החלפת IP הייתי ממליץ לך לעשות את הבדיקות שמתאימות לך לראות איזה IP נותן לך את הביצועים הכי טובים.
אני בטוח שהתדרים הם 111MHZ-159MHZ, מעבר לזה איזה עוד תדרים אתה מתחבר?
לגבי ה-IP, להוטנט אין NAT אלא פרוקסי שאלו 2 דברים שונים, הפרוקסי הזה קיים רק ב-IP שמתחיל עם 149.
אם קיבלת בעבר IP מסויים אז אין שום בעיה לחזור לאותו פול, פשוט תשנה שוב ושוב את ה-MAC ADDRESS של הציוד שמחובר אל המודם.
אגב, לגבי 213.57, יש לו כתובות שהם טובות ויש לו גם כתובות שהם על הפנים (תלוי באוקטטה השלישית), לכן אחרי כל החלפת IP הייתי ממליץ לך לעשות את הבדיקות שמתאימות לך לראות איזה IP נותן לך את הביצועים הכי טובים.
@Class889
[imgbig]http://i.imgur.com/E95Zyyv.png[/imgbig]
[imgbig]http://i.imgur.com/4F1ks1c.png[/imgbig]
אז מה הIP הזה?
ובראוטר זה מה שאני מקבל
ומאז שעברתי לIP הזה שירותים שמשתמשים בחסימת משתמש מIP שונים לא עובדים אצלי
תמיד מודיע לי שמישהו אחר התחבר לאותו משתמש
עשרות פעמים כבר ניסיתי לשנות ותימד מתקבל IP שמתחיל ב 37
[imgbig]http://i.imgur.com/E95Zyyv.png[/imgbig]
[imgbig]http://i.imgur.com/4F1ks1c.png[/imgbig]
אז מה הIP הזה?
קוד: בחירת הכל