בעיות חום - שאלה על סף טמפ' ל-HTPC

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
Highendman פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 415
נתן תודות: 56 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

אחד הדברים שקיבלתי כשהחלפתי את המזנון, זה שהציוד בתוך תאים צרים יחסית וכבר ולא על גב המזנון - מה שגורם לזרימת אוויר משמעותית נמוכה יותר.
שני התאים התחתונים עם דלתות, כדי להיראות יותר טוב כשהם סגורים. אחרי שעה עם דלת סגורה של אחד התאים, המכשירים התחילו לקרוס - HD חיצוני של טרה מת זמנית, למרבה המזל אחרי "צינון" על הרצפה של כמה שעות חזר לחיים, NAS של Bufallo התחיל לצפצף too hot - ומאז הדלת של התא פתוחה היטב והבעיות הפסיקו. אני מתכוון להרחיב את הפתח בגב הארון ולהוסיף מאורר שקט לתא הזה כדי שיהיה אפשר לחזור ולסגור את דלת התא.

הבעיה החדשה היא עם המחשב עצמו שנמצא בתא יעודי לו. למרות פתח מאחור, זרימת האוויר שם לא טובה, הרצתי מוקדם יותר היום פרוב לראות מה מצב הטמפ' וקיבלתי מיד התראה על טמפ' -> כרגע ה-CPU על 55 מעלות ולוח האם על 48, כשהסף של הפרוב להתראות עומד על 47 ללוח האם כך שכבר יש איזו חריגה. המחשב עובד בסדר גמור למרות הטמפרטורות האלו, והן יציבות (לא עולות יותר זה למעלה משעתים). אני אגדיל עד המקסימום את הפתח בגב הארון בתא של ה-HTPC, ומעבר לזה אין הרבה שאני אוכל לעשות כי אין בתא הזה מקום למאורר (למרות שאפשר אולי לשים שם מאורר קטן של מחשב שינק את האויר החם החוצה). בכל מקרה, ניסיתי למצוא באתר של אסוס מה הטמפ' הסבירות ולא הצלחתי למצוא. יש סיבה לדאגה עם 55 למעבד ו-48 ללוח האם וכדאי להדמים את המחשב או שלדעתם זה יכול לחכות לטיפול בגב המזנון בהמשך השבוע?

LiorC
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3610
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

מה הדגם המדוייק של המעבד ?
ליאור

Highendman פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

המעבד הוא AMD Athlon 64 X2 4800+ Dual core
ולוח האם הוא Asus A8N-SLI Deluxe
תודה ליאור!

LiorC
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3610
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

המעבד הזה יותר "חמים" מהמעבדים החד ליבתיים של AMD
55 מעלות זה בערך הגבול העליון הסביר של עבודה "רגילה".
לא מאוד קטלני עבורו, אבל בהחלט מומלץ לרדת בטמפרטורה.

גם הטמפרטורה של הלוח אם חמה מהרגיל, אם כי הלוח יכול לעבוד בטמפרטורות כאלו.
לדעתי, אתה חייב שיהיו שני פתחים בתא המחשב: קדמי שמכניס אויר טרי ואחורי שמוציא את האויר החם.
ליאור

orena
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 660
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #5 

Highendman

את בעיית החימום ב-HTPC שלי אני פתרתי בדרכים הבאות:

1) ה- HTPC שלי לא נמצא במקום סגור (אני מבין שאצלך זה לא אפשרי בגלל רצונך לשים אותו בתוך המזנון)

2) במקרה של התחממות הרכיבים במחשב אני ממליץ לך לרכוש גוף קירור שקט למעבד של זלמן (יש גם מוצר שנקרא TUNIQ שמגיע עם מאוורר של 120, אבל הוא מרעיש מעט)
במידה ואתה הולך על TUNIQ צריך לבדוק אם הוא נכנס למארז שלך (המוצר גבוה ולא בטוח שהוא נכנס למארז)

כמו כן אני ממליץ לך לרכוש קירור עבור כרטיס המסך - למרות שיש לך כרטיס GTX עם קירור רציני הוא איננו מספיק לדעתי

יש פתרון נוסף של קירור מים אבל הוא יקר הרבה יותר

Highendman פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

תודה ליאור ואורן. הוא כבר מקורר בטירוף מבפנים - עם זלמן עצבני, תוספת מאווררים שקטים, קירור פסיבי של ה-mobo וכל מה שאפשר להכניס לצרכי קירור, והכל מוחרש בכל דרך שהצלחתי למצוא והוא אכן חרישי למדי. הבעיה היחידה זה זרימת האויר החוצה ממנו מאז שהכנסתי אותו למזנון - אני צריך להרחיב את הפתח בגב המזנון בצורה משמעותית (כרגע פתח קטן מאוד). כשהמחשב היה על גב המזנון היה אפשר לקרר עליו קולה :wink:
אני צריך לארגן משורית ובתקווה בזה בעית החום תסתיים. התלבטתי אם להשבית אותו עד שאני מארגן פתח יותר גדול, אבל נראה שהסיכון לא גדול אז זה יחכה ככה עוד כמה ימים.

orena
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 660
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #7 

Highendman

שיערתי שדאגת לקרר את המחשב כמו שצריך ...אם כך אין הרבה אפשרויות מלבד "טיפול" במזנון.

שיהיה בהצלחה :)

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”