יוטורנט ברשת קיבוצית

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
opal פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 90
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #1 

שלום,
אני מתגורר בקיבוץ ואני מחובר לרשת הקיבוצית.
כאשר אני מוריד קבצים ביוטורנט הוא אמנם מתחבר אך לא ממש מצליח להעלות כמו שצריך וכמו כן מראה לי איקס אדום על הפורטים הפתוחים.

ביקשתי שיפתחו לי פורטים אבל לא ממש שמחו לעזור לי ולעשות זאת ואף טענו שזה בלתי אפשרי.

האם ישנו פתרון כלשהו להשתמש ביוטורנט ולקבל חוויה נורמלית של שימוש כולל העלאה נורמלית ברשת הקיבוצית?

Class889
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4081
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 283 פעמים

שליחה #2 

להשתמש בVPN, אפילו יספיק להתחבר לחייגן כבלים של אחת הספקיות (שזה בעצם VPN).

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #3 

Class889 כתב:להשתמש בVPN, אפילו יספיק להתחבר לחייגן כבלים של אחת הספקיות (שזה בעצם VPN).
...
זה יפתור את בעיית הפורטים אבל אם נותנים לו העלאה ח** אז אין הרבה מה לעשות בנדון.

Class889
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

יש מספר ספקיות שלא מגבילות את הUP.
יש כאלו שאפילו לא מגבילות הורדה :)

opal פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

האינטרנט פה סימטרי.
יש למישהו VPN מומלץ לפתרון הבעיה?

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

opal כתב:האינטרנט פה סימטרי.
יש למישהו VPN מומלץ לפתרון הבעיה?
...
אם אתה הולך להשתמש בטורנטים רצוי לבחור באחד שמציע מקסימום פרטיות, כלומר שלא שומר שום פרט מזהה על שום גולש.

Class889
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

הייתי ממליץ על יוזר כבלים של 014 עם גיימר, זה יתן לך את הVPN הכי מהיר וגם הUP לא מוגבל ככה שאתה תקבל גם UP גבוה.

opal פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

אין פיתרון יותר זול מאשר להתחבר למשחטה של 014??

Class889
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

40 שקל זה זול הייתי אומר.
לקבל יוזר שלא מגביל UPLOAD במחיר כזה, הייתי אומר שזה כמעט חינם.

opal פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #10 

Class889 כתב:40 שקל זה זול הייתי אומר.
לקבל יוזר שלא מגביל UPLOAD במחיר כזה, הייתי אומר שזה כמעט חינם.
...
בלי להעליב או משהו, האם אתה בעל אינטרס?
40 שקל זה זול? זה כפול ממחיר השוק לספק אינטרנט.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

Class889
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

@opal כן זה זול ולא אני לא בעל אינטרס, אני ועוד חבר מהפורום בדקנו את כלל הספקיות ב-200 מגה עם חייגן ובלי חייגן וגם עם גיימר ובלי גיימר ויש לי את כל הידע להגיד מה קורה באיזה ספק בשעות העומס וגם לא בשעות העומס ולהמליץ לך.

אם אתה רוצה חיבור איכותי אתה צריך גיימר.
בשעות העומס כולם מאיטים את הרוחב פס שלהם לכלל סוגי החייגן אך במידה ואתה לוקח גם גיימר אתה תקבל רוחב פס הרבה יותר גבוה.
אז אתה צריך להשוואת חיבור של חייגן + גיימר של כלל הספקיות.
אתה יכול למצוא מישהו לשלם לו 20 שקלים אבל מי שנותן שירות ב20 שקלים מגביל גם הורדה וגם העלאה.
018, CCC ו013 מגבילים העלאה אז ככה שהם מחוץ לפרק.
012 לא רק שמוגבל בכל סשן אלא גם מוגבל בטורנטים בשעות העומס ל10 מגה במקום 100-200, אבל עם גיימר אתה כן תגיע למקסימום של הקו שלך אבל עדיין כל חיבור לא יתן לך מהירות כמו כל חיבור ב014-גיימר בשעות העומס
014 מוגבל במהירות אבל עדיין לא מוגבל באותה צורה מוגזמת אבל הגיימר שלהם יתן לך את החיבור הכי טוב.

השירותי VPN האלו שהוא רשם לך אלה VPN שנמצאים בחו"ל.
לכן כמובן עדיף להשתמש בVPN כבלים של 014 עם גיימר.

בהצלחה.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

889, אם לא הייתי יודע שאתה משתמש ותיק ומוערך הייתי אומר שאתה בעל עניין כי ההודעה שלך נשמעת לי קצת כמו פרסומת.
בכל מקרה קח בחשבון שגיימר או לא, העובדה שאתה בעצם מתחבר לספק מעל קישור אינטרנט קיים מכניסה עוד צוואר בקבוק אפשרי, אז תוודא קודם כל שהחיבור של הקיבוץ עצמו מהיר ויציב ונותן פינגים טובים.

לגבי איזה VPN, מסכים שחיבור לספק בארץ בהכרח ייתן פינג טוב יותר ואם היית אומר שזה מיועד למשחקים או סטרימינג הייתי אומר לך ללכת על ספקית בארץ בלי לחשוב פעמיים, אבל אמרת שאתה מייעד את החיבור בעיקר לטורנטים, ובגלל שאני לא משלה את עצמי לגבי סוג התכנים שאתה הולך להוריד, אני אזכיר לך שבחו"ל כבר הגישו תביעות נגד גולשים. לא יודע אם זה יקרה אי-פעם בארץ ומתי, אבל אם אתה כבר משלם כסף לספקית VPN, אני במקומך הייתי מעדיף פרטיות על עוד טיפה מהירות (בהנחה שזה לא משהו מאוד מהותי).
העניין עם הספקיות בקישור שפרסמתי למעלה (לפחות הטובות מביניהן) הוא שהן מיועדות במיוחד למשתמשי טורנטים ולכן הן שומרות אפס לוגים - ברגע שהתנתקת אין שום דרך לדעת מה היה ה-IP שלך וגם אם הספקית תקבל צו בית-משפט למסור את כל המידע שיש לה אין לה מידע למסור. חוץ מזה זה נראה לי גם רעיון טוב להתחבר דווקא לספקית בחו"ל, שאם מישהו ירצה להגיע אליך לעשות לו טיול קטן מסביב לעולם. לך על איזה ספק ברוסיה או שבדיה או כל מדינה כזאת שלא מתה על האמריקאים.

Class889
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

מסכים עם כל מה שאמרת, רק שהמחיר של אותם VPNים הם ממש יקרים בהשוואה לVPN של ספק מהארץ.
המחירים שראיתי שם זה 40-50$ שזה לא זול בכלל.
לגבי עניין המהירות אני משתף את העובדות, זה משהו שאני וחבר מהפורום בדקנו בעצמנו על מנת לבחור את הספק הכי טוב לחיבור של ה-200 מגה שלנו, אולי זה נשמע בתור פרסומת אבל אני פה מוסר(באופן חלקי) את הבדיקות שעשינו במשך שבועיים לכלל הספקיות.

Class889
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

מבדיקה שכרגע עשיתי עם חבר שיש לו תשתית 100 מגה בעבודה עם L2TP של 014, אכן קיבלנו בהעלאה מהירות גבוהה של 85 בארץ(מוגבל מהתשתית), אבל בפועל בלהעלות לחו"ל לדוגמא לmega או zippyshare קיבלנו רק 20-50, ככה שזה לא מושלם, אולי עם גיימר המצב ישתנה.

opal פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #16 

NegativeIQ כתב:889, אם לא הייתי יודע שאתה משתמש ותיק ומוערך הייתי אומר שאתה בעל עניין כי ההודעה שלך נשמעת לי קצת כמו פרסומת.
בכל מקרה קח בחשבון שגיימר או לא, העובדה שאתה בעצם מתחבר לספק מעל קישור אינטרנט קיים מכניסה עוד צוואר בקבוק אפשרי, אז תוודא קודם כל שהחיבור של הקיבוץ עצמו מהיר ויציב ונותן פינגים טובים.

לגבי איזה VPN, מסכים שחיבור לספק בארץ בהכרח ייתן פינג טוב יותר ואם היית אומר שזה מיועד למשחקים או סטרימינג הייתי אומר לך ללכת על ספקית בארץ בלי לחשוב פעמיים, אבל אמרת שאתה מייעד את החיבור בעיקר לטורנטים, ובגלל שאני לא משלה את עצמי לגבי סוג התכנים שאתה הולך להוריד, אני אזכיר לך שבחו"ל כבר הגישו תביעות נגד גולשים. לא יודע אם זה יקרה אי-פעם בארץ ומתי, אבל אם אתה כבר משלם כסף לספקית VPN, אני במקומך הייתי מעדיף פרטיות על עוד טיפה מהירות (בהנחה שזה לא משהו מאוד מהותי).
העניין עם הספקיות בקישור שפרסמתי למעלה (לפחות הטובות מביניהן) הוא שהן מיועדות במיוחד למשתמשי טורנטים ולכן הן שומרות אפס לוגים - ברגע שהתנתקת אין שום דרך לדעת מה היה ה-IP שלך וגם אם הספקית תקבל צו בית-משפט למסור את כל המידע שיש לה אין לה מידע למסור. חוץ מזה זה נראה לי גם רעיון טוב להתחבר דווקא לספקית בחו"ל, שאם מישהו ירצה להגיע אליך לעשות לו טיול קטן מסביב לעולם. לך על איזה ספק ברוסיה או שבדיה או כל מדינה כזאת שלא מתה על האמריקאים.
...
·מסכים איתך לחלוטין.
את האמת שקצת התרגלתי לחיבור הזה של האינטרנט והוא לא כל כך רע בסך הכל.

למען האמת היוטורנט ושאר התוכנות שמסתמכות על טורנטים מורידות לי מעולה ואפילו תוך כדי הורדה מעלות לא רע בכלל (אך לא מוכנות להעלות אפילו קילו בייט אחד לאחר גמר ההורדה), הבעיה היא שאני משתמש באתרי טורנטים סגורים שגם דורשים ממני לשמור על רטיו גבוהה וזה די פוגע לי ברטיו.

כיום אני כבר לא מוצא גם ככה זמן לשבת ולחפש תוכן להורדה והכל ניהיה זמין בצפייה ישירה ואתרי הטורנטים שאני כבר משתמש בהם שנים איבדו רלוונטיות כמעט לחלוטין כשהכל זמיו ונגיש דרך KODI ושלל תוכנות סטרימינג כאלה ואחרות אני פשוט אמשיך לי עם החיבור הרשתי של הקיבוץ ואם כבר אשקיע ב VPN זה יהיה משהו אמריקאי שיאפשר לי לצפות בתכנים של נטפליקס וכו'..

MrYair
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3843
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 373 פעמים

שליחה #17 

למה חשבור את הראש?
תשכיר איזה סידבוקס אם חיבור סימטרי
גם תעלה ותבפר בטראקרים פרטיים וגם תוריד ישירות למחשב

שלח תגובה