התייעצות לגבי מסך LG 55LA965Y

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
shay79 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 46
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אני מחפש בזמן הקרוב להחליף מסך בסלון, ראיתי את המסך הזה במחיר שנראה לי שהוא אטרקטיבי, ורציתי לדעת אם מישהו כאן מכיר את המסך.
ראיתי את כל ההמלצות בפורום על סמסונג ו-LG, אבל הנטייה שלי היא לקנות טלוויזיה שהיא 4K, אני לא רוצה שיקרה לי מה שקרה לי עם הטלוויזיה הנוכחית שלי, קניתי אותה לפני 8 שנים בערך, בזמנו אמרו לי ש- FHD זה מיותר ויקר ולכן רכשתי HD READY של מותג לא ממש מוכר KTV (עלתה בזמנו 7000 37 אינץ'). הבעיה שהטליוויזיה המקוללת הזאת לא רוצה להתקלקל (האישה אומרת שטלוויזיה זה מותרות ואין טעם להחליף), אז עד היום אני תקוע עם HD READY.
אז בזמן שאני מחכה שהטלוויזיה תמות או לפחות תגסוס אני בודק מה האופציות, ראיתי את המסך הנ"ל בוואלה שופס (משום מה בשני מחירים שונים, לא הבנתי למה) ורציתי לדעת מה אתם אומרים לגבי המסך הזה או המלצה למסך אחר במחיר הזה.

http://www.wallashops.co.il/ProductComp ... %D7%94-LED

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #2 

המינימום שבנאדם צריך לעשות לפני שהוא פותח פוסט עם שאלה כזו, זה לעשות חיפוש באתר עם שם הדגם. היית מגיע בקלות למאמר/ביקורת עליו ולעוד כמה דיונים בו שאלו בערך את אותן שאלות:
http://www.hometheater.co.il/article05403.html
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

shay79 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תודה, חיפשתי בגוגל ולא מצאתי, לא חשבתי לעשות חיפוש גם כאן. :?

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5176
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 533 פעמים

שליחה #4 

4K הרבה פחות משמעותי לעומת 1080p בזמנו, במרחקי צפיה רגילים.

אגב, אם יש לך 37" ואתה לא יושב קרוב, יכול להיות שגם 1080p לא היה עוזר לך הרבה.

shay79 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

המרחק הוא קצת יותר מ-3 מטר, בזמנו ה-37 היה נראה ענק!
כשקניתי ה- FHD רק יצא אז המחיר שלו היה ממש גבוה.
השאלה היא אם לוותר על ה-4K ואולי להצטער על זה בעוד שנה שנתיים, או להשקיע קצת יותר עכשיו...

OrenMallul
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 35

שליחה #6 

אתה יכול לוותר על 4K ,
הייתי ממליץ לך לבדוק לגבי מסך 55LB679Y של LG.
משמועות בלבד אומרים שהוא מסך ממש טוב ובמחיר סבבה

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #7 

המשמעות של 4K כרגע היא בעיקר אם אתה מתכוון לצפות בסרטי תלת-מימד, בגלל ש-LG משתמש בתלת-מימד פאסיבי אז זה חותך את כמות השורות בחצי. אם הטלויזיה היא 4K אז זה יכול עדיין להראות Full HD.

אין עדיין תכנים אמיתיים ב-4K, לא להורדה ואפילו לא לרכישה ב-Blu-Ray. חוץ מזה גם כמו שאני מכיר אולפני סרטים הם בטח ידרשו איזה מליון מנגנוני הגנה שיהפכו את כל הטלויזיות הקיימות ללא מתאימות, אז כרגע לא הייתי לוקח 4K כהכרח.

shay79 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

אז אם אני מוריד סרט תלת מימד 1080P, יהיה הבדל גדול בין טלויזיה FHD ל-UHD?

mickeyar
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 856
נתן תודות: 131 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

שליחה #9 

שלח לי כתובת, תשאיר מחר את הדלת פתוחה ומאתיים ש"ח על השולחן ואני אשלח מישהו ש"יאסוף" לך את הטלויזיה, תגיד לאשתך שהיא נגנבה, וסגרנו לך את הפינה.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #10 

shay79 כתב:אז אם אני מוריד סרט תלת מימד 1080P, יהיה הבדל גדול בין טלויזיה FHD ל-UHD?
...
·

זה תלוי מה הפורמט שאתה מוריד. אם אתה מדבר על בלו-ריי 3D מלא אז מה שקורה זה שבמסכי FHD אקטיביים אתה מקבל את מלא הרזולוצייה לכל עין שהיא 1920x1080 ובפאסיביים אתה מקבל חצי מהרזולוציה לכל עין שהיא 1920x540. במסכי UHD בשתי השיטות תקבל את מלוא הרזולוצייה לכל עין, גם באקטיבי וגם בפאסיבי.
זה נכון רק לגבי בלו-ריי 3D מלא ולא לפורמטים כמו HALF SIDE BY SIDE ו/או HALF OVER UNDER.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

jacko-il כתב:
...
...
·

זה תלוי מה הפורמט שאתה מוריד. אם אתה מדבר על בלו-ריי 3D מלא אז מה שקורה זה שבמסכי FHD אקטיביים אתה מקבל את מלא הרזולוצייה לכל עין שהיא 1920x1080 ובפאסיביים אתה מקבל חצי מהרזולוציה לכל עין שהיא 1920x540. במסכי UHD בשתי השיטות תקבל את מלוא הרזולוצייה לכל עין, גם באקטיבי וגם בפאסיבי.
זה נכון רק לגבי בלו-ריי 3D מלא ולא לפורמטים כמו HALF SIDE BY SIDE ו/או HALF OVER UNDER.
...
זה נכון גם ל-SBS ו-HSBS ו-OU. זה לא נכון לגבי HOU שבהם האיכות תהיה זהה בשתי הטלויזיות.
ולמען הסר ספק בכל מקרה הכוונה כאן רק לטלויזיות עם תלת-מימד פסיבי (כמו LG).

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #12 

@NegativeIQ
·
מתנצל, קראתי כמה פעמים את התגובה ולא הצלחתי להיות סגור למה אתה מתכוון בדיוק.. מה נכון, מה לא נכון וכו'. אשמח אם תסביר את עצמך טוב יותר.

"זה תלוי מה הפורמט שאתה מוריד. אם אתה מדבר על בלו-ריי 3D מלא אז מה שקורה זה שבמסכי FHD אקטיביים אתה מקבל את מלא הרזולוצייה לכל עין שהיא 1920x1080 ובפאסיביים אתה מקבל חצי מהרזולוציה לכל עין שהיא 1920x540. במסכי UHD בשתי השיטות תקבל את מלוא הרזולוצייה לכל עין, גם באקטיבי וגם בפאסיבי."
-עד כאן יש הסכמה?

"זה נכון רק לגבי בלו-ריי 3D מלא ולא לפורמטים כמו HALF SIDE BY SIDE ו/או HALF OVER UNDER."
-הכוונה שלי כאן היא שבמקרים בהם צופים ב- HSBS או HOU מקבלים חצי מהרזולוצייה גם במסכים אקטיביים. וכן, פורמט של HUO נותן את אותה רזולוציה גם במסכים אקטיביים וגם במסכים פאסיביים והיא 1920x540. פורמט HSBS נראה זוועה על פאסיבי (אך לא על אקטיבי) מפני שיש כאן כבר רבע מהרזולציה ולא חצי, פעם אחת הורדה בקובץ הסרט ל- 960x1080 ופעם שניה במסך עצמו אשר "מוותר" על חצי מכמות השורות בכל פריים. מה שמשאיר אותנו עם וידאו בגודל 960x540 עלובים. (למעשה, באופן תיאורטי, במסכים פאסיביים אמורים לקבל בפורמט HOU את אותה רזולוציה שמקבלים מבלו-ריי 3D מלא)

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

הצורה שבה מסכי תלת-מימד פסיביים עובדים היא שהשורות במסך מחולקות ימין-שמאל-ימין-שמאל לסירוגין, וכל שורה מקוטבת באופן כזה שהמשקפיים יעבירו אותה לעין הנכונה. העניין הוא שבגלל זה כל עין מקבלת רק חצי מהשורות, כלומר אנחנו יורדים מ-1080 שורות ל-540.
במסכים אקטיביים זה לא קורה, כי שם אין קיטוב ואין חצי מהשורות לכאן וחצי לכאן, במקום זה המסך מזגזג בין עין ימין לשמאל 120 פעמים בשניה. החסרון כאן הוא בעיקר במשקפיים, שהם כבדים יותר, יקרים הרבה יותר ומידי פעם יכולים להתקלקל, מצד שני כל עדין מקבלת את כל ה-1080 שורות (אם כי יש כאלה שאומרים שהריצוד גורם להם לעייפות העין).
אז מהבחינה הזאת מסך אקטיבי יותר טוב מפסיבי - כשיש סרט תלת-מימד ב-Full HD 1080p אז באקטיבי תקבל את כל הרזולוציה בעוד שמסך פסיבי יחתוך אותה בחצי, אבל כאן נכנס הנושא של 4K. במסכים אקטיביים אין הבדל, אבל אם אתה צופה במסך 4K עם תלת-מימד פסיבי יש הבדל גדול - המסך עובד באותה שיטה, הוא מחלק את השורות לחצי ימין וחצי שמאל לסירוגין, אבל בניגוד למסך FHD, למסך UHD יש 2160 שורות לחלק אז הוא מחלק 1080 לימין ו-1080 לשמאל, ובגלל שהסרט הוא "רק" 1080 שורות אז בעצם כל עין מקבלת את הרזולוציה המלאה גם בפסיבי.
מהסיבה הזאת אם אתה חושב שאתה תצפה הרבה בסרטי תלת-מימד אז מסך 4K תלת-מימד פסיבי היא הבחירה הכי טובה. אם אתה לא הולך לצפות כל-כך הרבה בתלת-מימד אז חבל לזרוק כסף ופשוט תחליט אם בשבילך ריצוד ומשקפיים יקרים יותר נסבל מחצי רזולוציה או ההיפך וקנה בהתאם.

אגב, לכשיצאו סרטי תלת-מימד ב-4K (כרגע לא ברור אם ומתי זה יקרה) אז שוב למסכים אקטיביים יהיה יתרון ברזולוציה על הפסיביים כי באותו אופן כדי להציג רזולוציית 4K מלאה בתלת-מימד פסיבי צריך מסך 8K וכו', אבל זה ממש עתיד רחוק.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #14 

@NegativeIQ
·
הסבר מפורט ונכון, אך את כל מה שרשמת כאן אני כבר יודע.
אני פשוט מנסה להבין למה התכוונת בהודעה הזו:
"זה נכון גם ל-SBS ו-HSBS ו-OU. זה לא נכון לגבי HOU שבהם האיכות תהיה זהה בשתי הטלויזיות.
ולמען הסר ספק בכל מקרה הכוונה כאן רק לטלויזיות עם תלת-מימד פסיבי (כמו LG)."

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

ב-BluRay אמיתי הקידוד של תלת-מימד הוא MVC (קיצור של Multi-Video Coding), כלומר שני ערוצי וידאו נפרדים. כמו שבסטריאו יש לך ערוץ לרמקול ימין וערוץ לרמקול שמאל (והיום בכלל יש 5.1 ערוצים שונים) אז ב-MVC יש לך ערוץ וידאו ימין וערוץ וידאו שמאל. יש גם סרטים באינטרנט שמקודדים ככה אבל פחות כי זה עוד יחסית חדש ורוב הנגנים עדיין לא יודעים איך לאכול את זה (לדוגמה בקודי תצטרך להתקין נגן חיצוני כמו Stereoscopic Player).
כדי להתמודד עם זה לרוב מקודדים מחדש את הוידאו בשיטה שנקראת Frame Packing ככה ששתי התמונות משודרות באותו ערוץ וידאו, ויש שתי דרכים לעשות את זה - הראשונה היא SBS, קיצור של Side by Side, כלומר וידאו שמאל נמצא בצד שמאל של התמונה ווידאו ימין בצד ימין של התמונה, זה ייראה ככה:
[img2=640x360]http://oi40.tinypic.com/302p55z.jpg[/img2]

הדרך השניה היא OU, קיצור של Over-Under, שבו וידאו שמאל נמצא בחלק העליון של המסך ווידאו ימין בחלק התחתון, וזה ייראה ככה:
[img2=640x360]http://images.ddlvalley.rocks/images/79 ... 800720.png[/img2]

הטלויזיה יודעת לזהות את הקידוד הזה ולהמיר אותו לתמונת תלת-מימד אחת.

עכשיו בשתי הדרכים יש שתי דרגות איכות: Half ו-Full, במכפלה קרטזית יש לך Full SBS, Half SBS, Full OU, Half OU.
ב-Full אתה משמר את הרזולוציה המלאה (בסרט HD זה 1920x1080) של כל תמונה ככה שהרזולוציה של הסרט הסופי מוכפלת - אם אתה מקודד Full SBS הרזולוציה של הסרט תהיה לכאורה 3840x1080 (אני אומר לכאורה כי הטלויזיה ממירה את זה חזרה ל-1920x1080x2) ואם אתה מקודד Full OU תקבל רזולוציה של לכאורה 1920x2160.
החסרון הוא שהתמונה גדולה פי 2, משמע פי 2 שטח דיסק משמע פי 2 זמן הורדה. לכן בחלק מההפצות מתפשרים ומקודדים בשיטת ה-Half. בשיטה הזאת הרזולוציה של הסרט היא לכאורה 1920x1080 אבל בעצם אנחנו מוותרים על חצי. Half-SBS מוותר על חצי מהעמודות ונותן בעצם רזולוציה סופית של 960x1080 (כמובן שהסרט נמתח חזרה כדי לא לפגוע ביחס אורך-רוחב) ו-Half-OU מוותר על חצי מהשורות ונותן רזולוציה סופית של 1920x540.

במסכי תלת-מימד אקטיבי (או במסכי תלת-מימד פאסיבי תומכי 4K) הבחירה בין HSBS ו-HOU היא עניין של העדפה, ובכל מקרה אם שטח דיסק וזמן הורדה לא מהווים בעיה אז תמיד עדיף ה-Full, שנותן את האיכות הכי טובה (ובו אין שום הבדל באיכות בין SBS ו-OU). לעומת זאת בתלת-מימד פאסיבי בגלל איך שהשיטה עובדת מספר השורות נחתך בחצי וכשהטלויזיה עובדת במצב תלת-מימד היא יכולה להציג רק עד רזולוציה של 1920x540 (שוב, אלא אם מדובר בטלויזיית 4K), ואז יש כבר הבדל גדול -
על תלת-מימד פאסיבי תמיד יהיה עדיף להשתמש ב-HOU, כי הוא מגיע ברזולוציה של 1920x540, שזה בדיוק מה שהטלויזיה מציגה אז זה ייתן לנו בעצם את אותה איכות כמו Full SBS/OU וחסכנו חצי מהגודל. הבחירה הכי גרועה היא HSBS כי אז מספר העמודות נחתך בחצי בגלל הקידוד של הסרט וגם מספר השורות נחתך בחצי בגלל הטלויזיה ואנחנו מקבלים בסוף איכות 960x540.
כמובן, לא כל סרט מופץ בכל שיטה אז זאת לא תמיד בחירה שלך. אני יכול להגיד לך שנהניתי אפילו מתכנים שהגיעו ב-HSBS על הטלויזיה שלי אבל בטח יהיו כאלה שלא יסכימו איתי. אם אתה ממש פריק של איכות גם בתלת-מימד לך או על אקטיבי או על פאסיבי-4K (שאז אחרי שהוא חותך את השורות בחצי הוא מגיע ל-1080 ולכן עדיין יכול להציג Full HD). אני אישית מעדיף את הפאסיבי כי הוא פחות מגרה לי את העין והמשקפיים לא יכולות להתקלקל / סוללה נגמרת וכו' ואפילו אם הן נשברות אפשר לקנות חדשות ביס פלאנט ב-4₪, אבל שוב, העדפה שלך.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #16 

אחלה הסבר. לא חידשת לי כלום, אבל אחלה הסבר. (Y)
שוב לא ענית לגבי מה ששאלתי אותך קודם, אבל חפיף זה כבר לא משנה. אין לזה משמעות.
*אגב - בסדרות החדשות שמגיעות עוד מעט כבר יהיה יותר קשה למצוא מסך עם תלת מימד. הוא לא נזנח לגמרי, אבל בהחלט כבר פחות מיישמים אותו.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

jacko-il כתב:אחלה הסבר. לא חידשת לי כלום, אבל אחלה הסבר. (Y)
שוב לא ענית לגבי מה ששאלתי אותך קודם, אבל חפיף זה כבר לא משנה. אין לזה משמעות.
*אגב - בסדרות החדשות שמגיעות עוד מעט כבר יהיה יותר קשה למצוא מסך עם תלת מימד. הוא לא נזנח לגמרי, אבל בהחלט כבר פחות מיישמים אותו.
...
אז אין לי מושג מה מה שאלת.

בכל אופן אכן נראה שהנושא של תלת-מימד נמצא קצת בירידה, הדוגמה הבולטת ביותר היא שהנושא נעדר לחלוטין מהתקן של BluRay-4K. זה לא שלא יהיה בעתיד אבל כרגע ברור שזה לא בראש סדר העדיפויות. כרגע אם הבנתי נכון תלת-מימד נמצא בירידה גם בקולנוע אז זה מאוד הגיוני כי השוק בסופו של דבר נשלט ע"י הטרנד הקולנועי כי לא יצרני הטלויזיות ולא הצרכנים ישקיעו בטכנולוגיה שאין מה לעשות איתה.

עם זאת כל העניין הזה תמיד יכול להשתנות, מספיק שאיזה במאי פלצן יחליט שהסרט הבא שלו יהיה זמין בתלת-מימד בלבד ואם הסרט הזה יהיה שווה משהו זה יכול פתאום להפוך לגמרי את כיוון השוק. כנ"ל אם אולפני הסרטים יחליטו לדחוף את זה באמת, לצלם בתלת-מימד את רוב הסרטים ולא רק סרטים מז'אנרים מאוד מסויימים, וכמובן לא לגבות מחירים מופרזים על כרטיסים לסרטים האלה.

בינתיים אני עסוק בעיקר בלהסביר לאנשים לא להתייחס לסמארט ולתלת-מימד באותו אופן, אם לא קנית סמארט והתחרטת תחבר איזה NUC או אנדרואיד ויש לך Smart TV לכל דבר. אם לא קנית תלת-מימד והתחרטת תצטרך להחליף מסך, כי זאת טכנולוגיה שהמסך עצמו צריך לממש, אז שקודם כל אנשים ידעו את זה.

דבר שני לא ברור לי כל האנשים שאומרים שיש להם תלת-מימד והם מעולם לא השתמשו בו, אז אם מישהו קורא את זה אני אשמח לדעת -
  • האם בכלל לא צפיתם בסרטים שיצאו בתלת-מימד?
  • האם העדפתם בפועל את גרסת ה-2D על גרסת ה-3D אם כן צפיתם בסרטים כאלה?
  • האם יש הבדל בהעדפה שלכם בנושא בין צפיה בקולנוע לצפיה בבית ולמה?

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #18 

@NegativeIQ
·
עזוב, לא שאלתי כלום. סה"כ רציתי שתבהיר למה התכוונת עם אחד התגובות הקודמות שלך. פשוט לא היה ברור לי הניסוח שלך. ואז בכל מקרה, רשמת את כל ההסבר הארוך והמפורט הזה בעמוד הקודם. אחד הדברים שרשמת בו הוא (כפי שאני רשמתי קודם בעצמי) הוא שפורמט HOU ייראה אותו הדבר כמו 3D מלא על מסכים פאסיביים - שניהם יניבו וידאו ברזולוצייה של 1920x540. אני הבנתי מאחת התגובות הקודמות שלך שאתה לא מסכים איתי לגבי זה, אך כאמור, בפירוט האחרון שלך רשמת בדיוק את זה. אז ככל הנראה היתה אי הבנה בניסוח.
דבר נוסף שרשמתי הוא שפורמט HOU ייראה בדיוק אותו דבר על תלת מימד פאסיבי כמו על תלת מימד אקטיבי. שניהם יציגו וידאו של 1920x540 לכל עין. לזה לא התייחסת, אבל כאמור, זה לא כזה משנה כבר.

בכל אופן, לגבי הנקודות שציינת בסוף-
מנסיון שיש לי עם חברים ובני משפחה - הרבה אמרו לי שהם ראו תלת מימד ולא מתלהבים וזה גימיק וסתם שטות ולא רואים באמת עומק וכן הלאה וכן הלאה. כשניסיתי לדובב אותם (זה היה קשה, אבל לאט לאט) הצלחתי מספר פעמים להבין ככה: או שהם דקלמו דברים שאמרו להם ושמעו והם לא באמת התנסו בזה או שמישהו הדגים להם תלת מימד עלוב על מסך לא מכוייל וגרוע מכך - בהמרה פשוטה של המסך של תכן דו מימד לתלת מימד ולא בתכן תלת מימד במקור.
כאשר חלקם הגיעו אליי "לחוויה מתקנת" לצפייה בסרט תלת מימד הלסת שלהם נשמטה ואנשים פשוט אמרו "וואו". אני לא נסחף, זו המילה שיצאה להם באמת מהפה.
לטעמי, אין מצב שאדם שרואה את הסרטים "Life Of Pi" או "Gravity" או "Sin City a dame to kill for" ורבים דומים אחרים בתלת מימד לא יתרשם ויהנה פי כמה מהסרט בגרסתו הרגילה. זה לא הגיוני. זה פשוט עולם אחר. עצוב לי שהתעשייה יורדת מזה לאט לאט, אני ממתין בקוצר רוח לכל יציאה של סרט לתלת מימד. (Y)

אגב, לגבי 3D UHD - שכח מזה. אין כרגע אפשרות טכנולוגית להזרים קצב נתונים כל כך גבוה. גם איך תנייד סרט באורך מלא בפורמט הזה על דיסק בלו-ריי או התקן כלשהו? זה גדול מידי.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5176
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 533 פעמים

שליחה #19 

jacko-il כתב:אגב, לגבי 3D UHD - שכח מזה. אין כרגע אפשרות טכנולוגית להזרים קצב נתונים כל כך גבוה. גם איך תנייד סרט באורך מלא בפורמט הזה על דיסק בלו-ריי או התקן כלשהו? זה גדול מידי.
...
אני לא חושב שיש בעיה של גודל. הרבה סרטי Bluray לא תופסים דיסק מלא. גודל קובץ לא גדל לינארית עם מספר הפיקסלים. ברזולוציות גבוהות חלק מהאזורים יוסיפו פחות לגודל (למשל שמיים ודברים חלקים אחרים) כי אין כמות אינסופית של פרטים. חוץ מזה H265/HEVC משפר את העניינים לעומת H264. נראה ש-Level 5.1 אמור להספיק ל-2160p64 ב-40 עד 160Mbps. סרט של שעתיים ב-128Mbps יכנס ב-BDXL ארבע שכבות (128GB). אני משער שגם ב-100Mbps או פחות דברים יראו טוב. ועדיין עובדים על שיפורים, כגון 3D-HEVC שייתכן שמכווץ 3D בעוד 20%, ויכול להיות שיגיע לסטנדרט סופי עוד השנה.

אבל יותר הייתי רוצה לראות סטנדרטיזציה של 48 או 60fps.
NegativeIQ כתב:דבר שני לא ברור לי כל האנשים שאומרים שיש להם תלת-מימד והם מעולם לא השתמשו בו, אז אם מישהו קורא את זה אני אשמח לדעת
...
אולי ראיתי קצת בחנות פעם. אין לי מסך שתומך בזה. אגב, איך הדבר הזה פועל כשהראש מוטה?
נערך לאחרונה על ידי jtk ב 11/05/2015 15:10, נערך פעם 1 בסך הכל.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #20 

@jtk
·
ייתכן באמת שהדחיסות החדשות יעשו את ההבדל וזה יהיה אפשרי למצוא לזה אכסון. אבל שוב חוזרים לבעיית הביט-רייט בהזרמה למסך עצמו. אולי עם Display port?
בכל אופן אנחנו סתם מריצים פה רעיונות ומחשבות. בפועל אין להן משמעות מעשית, מפני שכאמור התעשייה לא חושבת כמונו והחליטה לרדת מזה..

לגבי איך זה עובד עם ראש מוטה - מנסיון שלי עם אקטיבי אצל חבר בסמסונג לא ראיתי בעייתיות. גם אצלי בפאסיבי אין בעייה עם הטייה של הראש. בפאסיבי היתה פעם שיטה של סינון אופקי ואנכי במקום הסינון הרדיאלי שיש היום ולכן היתה פעם בעיה בהטייה של הראש ולו בזווית מאד קטנה. היופי ברדיאלי הוא שזה וקטור סיבובי ולא ווקטור קו ישר, לכן הטייה של הראש לא פוגמת בסינון של קרני האור.
אגב, אם תרצה אתה מוזמן לקפוץ להתרשם.

*עריכה:
אבל יותר הייתי רוצה לראות סטנדרטיזציה של 48 או 60fps.
...
הלוואי. זה החלום שלי כבר שנים רבות. 24p מרגיש לי כמו מצגת שקופיות מרוב שזה איטי לעין..

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”