חדש בנושא ה-RASPBERRY PI2...שאלה בנושא התקנת 2 תוכנות על המכשיר.
לפני שבוע כשקיבלתי את המכשיר התקנתי עליו OPENELEC והכל היה סבבה, ואז הבנתי שאני רוצה על המכשיר גם RASPBIAN כדי שאוכל להשתמש בו לעוד דברים.
פירמטתי את הכרטיס כמו שצריך והתקנתי עליו את OPENELEC ואת RASPBIAN בפורמט IMAGE.
הדלקתי את המכשיר והוא ישר העלה את OPENELEC...
כמה שאלות ברשותכם:
1.האם זו הדרך להתקין את 2 התוכנות הנ"ל? אם כן,איך אני גורם למערכת RASPBIAN לעלות כשאני מדליק את המכשיר?
2.האם OPENELEC יודעת ללכת לסלולארי שלי ולהציג תמונות/סרטונים/מוזיקה על המרקע? אם כן...איך עושים את זה?
*ניסיתי להוריד NOOBS עם כל התוכנות עליו, אבל כנראה שביטלו את האופציה של התוכנה המורחבת ועכשיו יש את NOOBS ללא OPENELEC.
*אם יש לינקים שמסבירים את הנושא אשמח לקבלם.
פירמטתי את הכרטיס כמו שצריך והתקנתי עליו את OPENELEC ואת RASPBIAN בפורמט IMAGE.
הדלקתי את המכשיר והוא ישר העלה את OPENELEC...
כמה שאלות ברשותכם:
1.האם זו הדרך להתקין את 2 התוכנות הנ"ל? אם כן,איך אני גורם למערכת RASPBIAN לעלות כשאני מדליק את המכשיר?
2.האם OPENELEC יודעת ללכת לסלולארי שלי ולהציג תמונות/סרטונים/מוזיקה על המרקע? אם כן...איך עושים את זה?
*ניסיתי להוריד NOOBS עם כל התוכנות עליו, אבל כנראה שביטלו את האופציה של התוכנה המורחבת ועכשיו יש את NOOBS ללא OPENELEC.
*אם יש לינקים שמסבירים את הנושא אשמח לקבלם.
·nirzon כתב:על מנת להתקין Multi boot - הדבר הכי קל זה להתקין על הכרטיס Noobs - ודרכו להתקין כמה מערכות הפעלה שאתה רוצה (כמובן שתאבד את כל ההגדרות שעשית עד עכשיו).
הדבר הראשון שעשיתי זה להתקין את NOOBS למטרה הזו...אבל היום הגרסא היא 1.4.0 בגוד 740MB ואינה כוללת את OPENELEC.
הגירסא שאתה מדבר עליה (1.3) הייתה בעבר והייתה בגודל 1.1GB ואכן כללה את המרכיבים שאני צריך (RASBIAN+OPENELEC)
לאחר שראיתי שאין ביכולתי להוריד את NOOBS המלאה , הורדתי את שניהם בנפרד בפורמט IMAGE כמו שכתבתי...אבל עדיין איני יודע איך לומר למערכת לעלות עם ה-RASBIAN כי כרגע רק ה-OPENELEC עולה כרגיל . יכול להיות בעצם שזו לא הדרך הנכונה...
שאלה אחרת שאולי תהווה פתרון: אם אוריד רק את ה-RASPBIAN שהיא למעשה מערכת הפעלה....האם דרכה אוכל להוריד את OPENELEC ולמעשה להריץ את ה- OPENELEC כמו שאנשים עושים עם WINDOWS?...
- nirzon
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1352
- נתן תודות: 83 פעמים
- קיבל תודות: 192 פעמים
מצטער. גם אני חדש בתחום.
קניתי את הרסברי פי שלי רק לפני שבועיים - והתקנתי dual boot בעזרת noobs.
מוזר מדוע הם הורידו את האופציה הזו.
למען האמת - אני התקנתי את זה גם עם גרסה 1.4.0, ככה שנראה לי שהשינוי הוא לא בגירסה, אלא בסרברים שלהם.
קניתי את הרסברי פי שלי רק לפני שבועיים - והתקנתי dual boot בעזרת noobs.
מוזר מדוע הם הורידו את האופציה הזו.
למען האמת - אני התקנתי את זה גם עם גרסה 1.4.0, ככה שנראה לי שהשינוי הוא לא בגירסה, אלא בסרברים שלהם.