מה האפשרות הסבירה ביותר ? (חיבור קווי לא בא בחשבון)
-
dada1983
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 248
שלום,
מדובר בבית די חדש (2012),בית משותף עם תשתית לכבילה אבל בעלי הדירה לא מעוניינים בחיבור קווי מפני שמדובר בהשקעה כספית גדולה והם עומדים לעבור דירה בעוד כשנה.
התשתית=הוט,ספק =הוטנט(100 מגה).
בחדר השינה במחשב שמחובר להוטבוקס מקבלים 90 מגה אך משום מה ,בסלון שנמצא במרחק כ-5 מטרים +2 קירות (לא ממ"ד) הקליטה האלחוטית זוועתית, שידורי 720 נתקעים כל כמה שניות, קודי שהרצתי ממיני פיסי (שאצלי עובד ממש טוב) ,אצלם לא הגיב.
בקשו ממני למצוא פתרון לא יקר עם תנאי מאוד ברור-ללא כבלים או חוטים נראים לעין.
בסלון בעלי הבית מריצים סטרימינג בלבד,ללא תכני HD .
הם משתמשים בסמארט TV ולא רוצים לשדרג לציוד אחר (מיני פיסי וכו').
אשמח להמלצות
מדובר בבית די חדש (2012),בית משותף עם תשתית לכבילה אבל בעלי הדירה לא מעוניינים בחיבור קווי מפני שמדובר בהשקעה כספית גדולה והם עומדים לעבור דירה בעוד כשנה.
התשתית=הוט,ספק =הוטנט(100 מגה).
בחדר השינה במחשב שמחובר להוטבוקס מקבלים 90 מגה אך משום מה ,בסלון שנמצא במרחק כ-5 מטרים +2 קירות (לא ממ"ד) הקליטה האלחוטית זוועתית, שידורי 720 נתקעים כל כמה שניות, קודי שהרצתי ממיני פיסי (שאצלי עובד ממש טוב) ,אצלם לא הגיב.
בקשו ממני למצוא פתרון לא יקר עם תנאי מאוד ברור-ללא כבלים או חוטים נראים לעין.
בסלון בעלי הבית מריצים סטרימינג בלבד,ללא תכני HD .
הם משתמשים בסמארט TV ולא רוצים לשדרג לציוד אחר (מיני פיסי וכו').
אשמח להמלצות
-
dada1983
-
- חבר פעיל מאוד

כבלים מושחלים ישמשו אותם בשנה הקרובה בלבד ,לאחר מכן הם יעברו דירה ואין דרך לדעת האם בדירה הבאה תהיה תשתית דומה
זו הסיבה העיקרית לחוסר הרצון להשקיע בכבילה .
מה "הבא בתור" אחרי כבילה ?
זו הסיבה העיקרית לחוסר הרצון להשקיע בכבילה .
מה "הבא בתור" אחרי כבילה ?
- movieman
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5012
מצד שני הבחור טוען שהם עוברים בעוד שנה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
זוג מתאמים המעבירים רשת על גבי תשתית החשמל בבית, אחד יחובר להוטבוקס והשני למחשב בסלון.
למשל:
http://ksp.co.il/?uin=19752
יש כל מיני סוגים, עם תמיכה ובלי תמיכה רשמית בחשמל תלת פאזי, וכו.
לינק לעוד דגם:
http://www.mediagalaxy.co.il/rec/2733
למשל:
http://ksp.co.il/?uin=19752
יש כל מיני סוגים, עם תמיכה ובלי תמיכה רשמית בחשמל תלת פאזי, וכו.
לינק לעוד דגם:
http://www.mediagalaxy.co.il/rec/2733
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
dada1983
-
- חבר פעיל מאוד

המתאמים אופציה מעניינת,אציע להם.
צריך לוודא סוג פאזה בכל אחד מהשקעים -חד פאזי או תלת פאזי (אם אני לא טועה ,מידע זה אפשר למצוא על לוח החשמל)
האם צריך לוודא משהו נוסף?
צריך לוודא סוג פאזה בכל אחד מהשקעים -חד פאזי או תלת פאזי (אם אני לא טועה ,מידע זה אפשר למצוא על לוח החשמל)
האם צריך לוודא משהו נוסף?
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
אגב, אני עדיין רוצה לציין שמתאמים כאלה (או כל פתרון אחר) יהיה יותר יקר מלהשחיל כבלים. אם אתה יכול לעשות את העבודה בעצמך רשת קווית מלאה תעלה לך פחות מ-200₪.dada1983 כתב:המתאמים אופציה מעניינת,אציע להם.
האם צריך לוודא משהו נוסף?...
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

נכון.
אתה גם יכול לצמצם את זה ל-2 השחלות בלבד דרך צינורות קיימים של תשתית הטלפון, אפילו של אותו כבל בודד...
אחת מחדר המחשב לארון התקשורת ואחת מארון התקשורת אל הסלון.
כבל רשת עולה כשקל למטר אם לא קונים גליל שלם, ושקע לקיר הכולל טלפון+רשת עולה 24 ש"ח.
אתה גם יכול לצמצם את זה ל-2 השחלות בלבד דרך צינורות קיימים של תשתית הטלפון, אפילו של אותו כבל בודד...
כבל רשת עולה כשקל למטר אם לא קונים גליל שלם, ושקע לקיר הכולל טלפון+רשת עולה 24 ש"ח.
- nirzon
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1352
לגבי המתאמים הנ"ל -
ניתן לרכוש את הזוג של TP-Link מאמאזון גרמניה בעלות של 41 אירו (כ-180 ש"ח).
ניתן לרכוש זוג בקצב נמוך יותר (200mbs) עם המלצות טובות מעלי אקספרס בעלות של 29 דולרים (כ-120 ש"ח).
ניתן לרכוש את הזוג של TP-Link מאמאזון גרמניה בעלות של 41 אירו (כ-180 ש"ח).
ניתן לרכוש זוג בקצב נמוך יותר (200mbs) עם המלצות טובות מעלי אקספרס בעלות של 29 דולרים (כ-120 ש"ח).
-
dada1983
-
- חבר פעיל מאוד

·צריך גם להוסיף עלויות קונקטורים,ציוד השחלה(לוחץ קרונה+לוחץ RJ45) ואולי אפילו ציוד נוסף ששכחתיpixies כתב:נכון.
כבל רשת עולה כשקל למטר אם לא קונים גליל שלם, ושקע לקיר הכולל טלפון+רשת עולה 24 ש"ח ....
בכל זאת אמור לצאת יותר זול ויותר יציב מאשר שימוש במתאמים ,נכון ?
כדי להמנע ממצב של עיצת אחיתופל, אמליץ להם להשחיל כבלים אפילו וזה לתקופה קצרה.
אם אני לא טועה ,בכבילה הבאה ,יהיה צורך להחליף רק כבלי רשת ובכל שאר הציוד יהיה ניתן להשתמש פעם שנייה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

ציוד שואלים ממישהו. לא צריך לוחץ RJ45, אלא רק לוחץ קרונה לשקעים (אני גם הסתדרתי בלי לוחץ קרונה בשביל השקעים, השתמשתי במברג שטוח קטן).
שקעים (קונקטורים) כבר ציינתי עלות - 24 ש"ח לשקע. הכוונה היא שאתה שם אותם במקום השקעים הקיימים שיש בהם רק שקע טלפון.
בארון תקשורת עצמו פשוט תמשיך את השתלשלות הכבל מבלי לחתוך אותו ל-2, כלומר:
חדר מחשב----(כבל)-----פתח צינור 1 בארון תקשורת----(אותו כבל! נכנס ויוצא)----פתח צינור 2 בארון תקשורת---(אותו כבל!)----סלון
יציב כמובן הרבה יותר ממתאמים, וזול יותר אם עושים לבד.
שקעים (קונקטורים) כבר ציינתי עלות - 24 ש"ח לשקע. הכוונה היא שאתה שם אותם במקום השקעים הקיימים שיש בהם רק שקע טלפון.
בארון תקשורת עצמו פשוט תמשיך את השתלשלות הכבל מבלי לחתוך אותו ל-2, כלומר:
חדר מחשב----(כבל)-----פתח צינור 1 בארון תקשורת----(אותו כבל! נכנס ויוצא)----פתח צינור 2 בארון תקשורת---(אותו כבל!)----סלון
יציב כמובן הרבה יותר ממתאמים, וזול יותר אם עושים לבד.
-
dada1983
-
- חבר פעיל מאוד

תודה על ההבהרה לגבי הציוד הנוסף,קצת התבלבלתי .
כדי לעשות חיבור תקני ונכון עד כמה שניתן , האם כדאי להעביר את ההוטבוקס לארון התקשורת ? כמובן שצריך להוסיף שקע חשמל בארון התקשורת (יש לי חבר חשמלאי ) .
הכבלים מצד אחד יחוברו לשקעים ובצד השני הרי צריך לחבר אותם לLAN בהוטבוקס.
רצוי שיהיה חיבור ב4 חדרים לכל היותר (ולכן לא ממש צריך switch )
כדי לעשות חיבור תקני ונכון עד כמה שניתן , האם כדאי להעביר את ההוטבוקס לארון התקשורת ? כמובן שצריך להוסיף שקע חשמל בארון התקשורת (יש לי חבר חשמלאי ) .
הכבלים מצד אחד יחוברו לשקעים ובצד השני הרי צריך לחבר אותם לLAN בהוטבוקס.
רצוי שיהיה חיבור ב4 חדרים לכל היותר (ולכן לא ממש צריך switch )
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

כאן אתה כבר משקיע יותר עבודה (אם כי לא גבוהה כספית אם אתה עושה הכל לבד), וכפי שציינת אתם עוברים עוד שנה, אז אולי לא כדאי.
בדירה החדשה כמובן שכדאי לשים את ההוט בוקס בארון התקשורת יחד עם נקודת חשמל, משם יצאו כבלים בצינורות אל החדרים.
בדירה הנוכחית הבנתי ממך שאתה צריך רק פתרון מהיר להזרמה יציבה של תכני HD מחדר המחשב אל ה-HTPC בסלון, ובשאר הבית אין לך בעייה להישאר עם Wi Fi סביר לגלישה.
כלומר: כבל רשת מאחד הפורטים של ה-LAN בהוט בוקס בחדר מחשב אל השקע החדש #1, ובסלון כבל רשת מהשקע החדש #2 אל ה-HTPC. למעשה, זה כמו כבל רשת ארוך אחד מההוט בוקס אל ה-HTPC בסלון.
החלטה שלך כמובן...
בדירה החדשה כמובן שכדאי לשים את ההוט בוקס בארון התקשורת יחד עם נקודת חשמל, משם יצאו כבלים בצינורות אל החדרים.
בדירה הנוכחית הבנתי ממך שאתה צריך רק פתרון מהיר להזרמה יציבה של תכני HD מחדר המחשב אל ה-HTPC בסלון, ובשאר הבית אין לך בעייה להישאר עם Wi Fi סביר לגלישה.
כלומר: כבל רשת מאחד הפורטים של ה-LAN בהוט בוקס בחדר מחשב אל השקע החדש #1, ובסלון כבל רשת מהשקע החדש #2 אל ה-HTPC. למעשה, זה כמו כבל רשת ארוך אחד מההוט בוקס אל ה-HTPC בסלון.
החלטה שלך כמובן...
-
dada1983
-
- חבר פעיל מאוד

אין צורך בתכני HD , תכני 720P הם אופציה טובה.
בסלון עומדת טלוויזיה חכמה, ייתכן ויחובר מיני פיסי בקרוב .
לגביי חסכון העלויות,הם בהחלט יוכלו להסתפק בפתרון זמני המיועד רק לסלון (עיקר השימוש בטלוויזיה הוא בסלון ).
בסלון עומדת טלוויזיה חכמה, ייתכן ויחובר מיני פיסי בקרוב .
לגביי חסכון העלויות,הם בהחלט יוכלו להסתפק בפתרון זמני המיועד רק לסלון (עיקר השימוש בטלוויזיה הוא בסלון ).